back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 

Misverstanden over fietsvakanties

Er doen vele misverstanden de ronde als het over fietsvakanties gaat. Wij hebben voor elk type fietsvakantie een selectie gemaakt van de 10 meest voorkomende misverstanden. Kies hieronder uw fietscategorie..

     

'Zit ik dan niet de hele dag op de fiets?'
'Een fietsvakantie'? Dat is toch niks voor kinderen.'
'Ik weet niet of ik wel een groepsmens ben.'

 Levensgenieters

Renners 

 Families


10 Misverstanden over 'Levensgenieters' fietsvakanties

1. Is een fietsvakantie niet veel te sportief voor mij?
Ons aanbod kent fietsvakanties van 10 verschillende niveaus. Bij de reizen voor de recreatieve fietser vindt u de niveaus 1 t/m 7. Het is over het algemeen raadzamer om een reis te kiezen die u redelijk gemakkelijk aankunt, dan een waarbij u echt elke dag op uw tenen moet lopen. Let bijvoorbeeld ook op het aantal rustdagen, dat scheelt een stuk. Twijfelt u over uw ervaring of conditie? Praat er eens over met onze specialisten van de afdeling Verkoop en Informaotie.

2. Dan zit ik de hele dag op de fiets
Bij een groot deel van onze reizen zit u niet meer dan 4 uurtjes op de fiets. En dan niet eens elke dag. Dat laat dus alle ruimte voor heel veel andere leuke dingen. Fietsen is wat ons betreft bij uitstek het middel om een streek te ontdekken. Dus lekker fietsen gecombineerd met een terrasje pikken, een plaatsje bekijken of een museum bezoeken. Dat moet u zich voorstellen van onze reizen.

3. Vind ik wel fietsers van mijn leeftijd op zo'n reis?
Op onze reizen komt u deelnemers tegen van elke leeftijd. Van achttien tot achtenzeventig. Zonder uitzondering zijn het mannen en vrouwen die houden van een actieve vakantie, maar ook van lekker genieten. Wilt u weten hoe de samenstelling van een groep er uit ziet? Bel dan even met onze verkoopmedewerkers, zij zijn u graag van dienst.

4. Mij lijkt het wel leuk, maar mijn partner is niet zo'n fietser
Weet u dat dit best vaak voorkomt? We zijn ook niet allemaal hetzelfde. Ons advies: Kies dan een standplaatsreis. U bent dan het meest flexibel in de besteding van uw tijd en u (of een van u beiden) kan dan de fiets gemakkelijk een dagje laten staan. Onze hotels en appartementen staan op de mooiste plekken en er zijn altijd genoeg andere leuke dingen in de buurt te doen.

5. Ik ben niet zo'n kaartlezer, dat lukt me nooit
Weest u niet bang: wij vragen u echt niet om met kaart en kompas aan de slag te gaan. Iedereen krijgt van ons een uitgeschreven routebeschrijving mee. Daarin staan aanwijzingen als ‘Bij het eerste kruispunt linksaf’ en ‘Linksaf de D159 richting Marciac’ Een kind kan de was doen, echt waar.

<<< terug naar het overzicht

6. Dan sta ik daar straks in the middle of nowhere met een gebroken spaak
Bij een groot aantal van onze reizen zorgen wij voor technische assistentie. Dat loopt van een contactpersoon ter plaatse, tot een meereizenden mecanicien die het parcours langs rijdt. Helemaal alleen ervoor staat u dus eigenlijk nooit.

7. Daar heb ik Cycletours niet voor nodig, dat kan ik zelf wel
Daar zou u wel eens gelijk in kunnen hebben. In principe kunt u alles wat wij doen. U kunt zelf het vervoer regelen, de routes uitstippelen, de campings of hotels reserveren, de bagage achterop de fiets nemen, zelf boodschappen doen, uw eigen band plakken, voor de maaltijden zorgen, uw kinderen bezighouden. Het kan allemaal. Maar u maakt het uzelf er niet gemakkelijker op. En dat is nu precies wat wij doen. Wij maken het u wel gemakkelijk. Wij nemen u al dat werk uit handen. Het enige dat u hoeft te doen is fietsen en genieten.

8. Zo'n georganiseerde reis, dan ligt alles zo vast
Zelfs als u een groepsreis kiest, dan hebt u alle vrijheid om uw eigen gan te gaan. Verzorging, begeleiding, gezelligheid, het is aan u in hoeverre u er gebruik van maakt. Als u een individueel arrangement kiest, dan kiest u ook nog eens zelf uw eigen startdatum uit. En bij een standplaatsreis bepaalt u elke dag helemaal zelf wat er op het programma staat

9. Ik weet niet of ik wel een groepsmens ben
Welke soort reis u ook kiest, individuele vrijheid vinden wij erg belangrijk. Maximale vrijheid, daar staan wij voor. De vrijheid om te kiezen. En om te doen en laten wat u wilt. Zelf uit eten gaan? Zeker doen! U fietst graag op eigen houtje? Geen probleem, iedereen krijgt een eigen routebeschrijving mee. Wij zorgen ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn. U bepaalt zelf waar u gebruik van maakt. Niets moet, alsjeblieft niet.

10. Ik ben alleen en op zo'n groepsreis kent iedereen elkaar. Dat is niets voor mij
Op onze reizen vindt u zowel oudgedienden als nieuwkomers. Mensen die samen op vakantie gaan, maar ook veel alleengaanden. Wij denken dat onze reizen juist voor hen zeer geschikt zijn. Er komt anders naast het fietsen heel wat op u af. Het bagagevervoer bijvoorbeeld, de boodschappen, de maaltijden. En dan hebben we het nog niet eens over pech onderweg. Daarnaast is het ook erg leuk om de ervaringen van het fietsen met anderen te delen. 

<<< terug naar het overzicht


10 misverstanden over 'Renners' fietsvakanties 

1. Ik weet niet of mijn conditie wel goed genoeg is
U vindt in ons programma reizen van verschillende niveaus. Het is over het algemeen raadzamer om een reis te kiezen die u redelijk gemakkelijk aankunt, dan een waarbij u echt elke dag op uw tenen moet lopen. Een goede manier om uzelf te testen, zijn onze trainingsweekenden in het voorjaar. Als u niet zeker weet of u elke dag genoeg herstelt, dan raden wij voor de eerste keer een standplaatsreis aan. Dan kunt u gemakkelijker een keertje rust pakken.

2. Dan sta ik daar straks in the middle of nowhere met een lekke band
Bij een groot aantal van onze reizen zorgen wij voor technische assistentie. Dat loopt van een werkplaats bij uw hotel, tot een meereizende mecanicien die het parcours langs rijdt. Helemaal alleen ervoor staat u dus bijna nooit.

3. Vind ik wel fietsers van mijn leeftijd op zo'n reis?
Op onze reizen komt u deelnemers tegen van elke leeftijd. Van achttien tot achtenzestig. Zonder uitzondering zijn het sportieve mannen en vrouwen. Wilt u weten hoe de samenstelling van een groep er uit ziet? Bel dan even met onze verkoopmedewerkers, zij zijn u graag van dienst.

4. Zo'n etappe, is dat niet een wedstrijd?
Nee, onze reizen zijn geen wedstrijden. De enige wedstrijd rijdt u mogelijk met uzelf. De inzet daarvan is om zo goed mogelijk aan de finish te komen. Dat neemt niet weg dat er soms tijdens de etappes wel eens gekoerst kan worden. En wie dat leuk vindt, doet daar dan aan mee. Bij sommige reizen vormt een klimtijdrit met tijdopneming een vast onderdeel. Maar ook dan rijdt u tegen uzelf en de klok.

5. Dat gepruts met een kaart in mijn achterzak - en dan in de afdaling een afslag missen
Iedereen krijgt van ons een uitgeschreven routebeschrijving mee met heldere aanwijzingen en hoogteprofielen. Van een aantal tochten hebben wij tevens de GPS-tracks. Op de reizen met begeleiding wordt elke ochtend de route doorgenomen. Tijdens het fietsen hoeft u er nauwelijks nog bij stil te staan.

<<< terug naar het overzicht

6. Daar heb ik Cycletours niet voor nodig, dat kan ik zelf wel
Daar zou u wel eens gelijk in kunnen hebben. In principe kunt u alles wat wij doen. U kunt zelf de routes uitstippelen, de campings of hotels reserveren, de bagage achterop de fiets meenemen, uw eigen band plakken, voor de maaltijden zorgen. Het kan allemaal. Maar u maakt het uzelf er niet gemakkelijker op. En dat is nu precies wat wij doen. Wij maken het u wel gemakkelijk. Wij nemen u al dat werk uit handen. Het enige dat u hoeft te doen is fietsen en genieten.

7. Zo'n georganiseerde reis, dan ligt alles zo vast
Dat valt wel mee. Er ligt zo veel vast als u zelf wilt. Want zelfs als u een groepsreis kiest, dan hebt u alle vrijheid om uw eigen gang te gaan. Verzorging, begeleiding, gezelligheid, het is aan u in hoeverre u er gebruik van maakt. Als u een individueel arrangement kiest, dan kiest u ook nog eens zelf uw eigen startdatum uit. En bij een standplaatsreis bepaalt u elke dag helemaal zelf wat er op het programma staat.

8. Ik weet niet of ik wel een groepsmens ben
Welke soort reis u ook kiest, individuele vrijheid vinden wij erg belangrijk. Maximale vrijheid, daar staan wij voor. De vrijheid om te kiezen. En om te doen en laten wat u wilt. Zelf uit eten gaan? Zeker doen! U fietst graag op eigen houtje? Geen probleem, iedereen krijgt een eigen routebeschrijving mee. Wij zorgen ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn. U bepaalt zelf waar u gebruik van maakt. Niets moet, alsjeblieft niet.

9. Ik ben alleen en op zo'n groepsreis kent iedereen elkaar, ik geloof niet dat het iets voor mij is
Op onze reizen vindt u zowel oudgedienden als nieuwkomers. Zeker op de sportieve reizen zijn daar veel alleengaanden bij. Wij denken dat onze reizen juist voor hen zeer geschikt zijn. Er komt anders naast het fietsen heel wat op u af. Het bagagevervoer bijvoorbeeld, de boodschappen en het koken. En dan hebben we het nog niet eens over pech onderweg. Daarnaast is het ook erg leuk om ervaringen van het fietsen met anderen te delen.

10. Ik kom dan niet aan mijzelf toe
Juist omdat bij onze groepsreizen het begeleidingsteam u veel werk uit handen neemt, durven wij te beweren dat u bij deze reizen juist aan uzelf toekomt. Behalve fietsen hoeft u niet zo gek veel te doen. Dus zelfs als u zes uur op de fiets zit, dan blijft er nog genoeg tijd over voor een duik in het zwembad, de iPod, een boek of een terrasje.

<<< terug naar het overzicht


10 Misverstanden over 'Families' fietsvakanties

1. Is een fietsvakantie niet veel te sportief voor mij?
U vindt in ons programma fietsvakanties van 10 verschillende niveaus. Voor een groot deel van deze vakanties geldt dat het fietsen middel is en geen doel. Een middel om een streek te ontdekken, plaatsjes te bekijken, van de natuur te genieten. Om een terrasje te pikken, een museum te bezoeken, lekker buiten te zijn. Zeker de niveaus 1 tot en met 3 zijn voor iedereen die wel eens op een fiets heeft gezeten goed te doen.

2. Dan zit ik de hele dag op de fiets
Als u rustig fietst over vlakke wegen, dan rijdt u gemiddeld 15 kilometer per uur. Bij een groot deel van onze reizen zit u dus niet meer dan 3 uurtjes op de fiets. En dan niet eens elke dag. Dat laat dus alle ruimte voor heel veel andere leuke dingen. Een fietsvakantie gaat over veel meer dan alleen fietsen!

3. Zijn mijn kinderen daar niet nog te jong voor?
Op onze reizen voor gezinnen kom je kinderen tegen van alle leeftijden. Op een eigen fiets, een aanhangfiets, een kinderzitje of een aanhangkar. Je zou kunnen zeggen dat als een kind stevig rechtop kan zitten, het oud genoeg is om mee te gaan. U weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat kleine kinderen het heerlijk vinden om voorop of achterop mee te fietsen. Soms worden ze er zelfs van in slaap gewiegd. Het is wel verstandig om vakanties met niet te lange fietstochten te kiezen. Bij een aantal reizen hebben wij bovendien een aantal voorzieningen speciaal voor de allerkleinsten. Zoals een ledikantje, een klamboe, een commode met aankleedkussen, enzovoort.

4. Mij lijkt het wel leuk, maar dat is toch niets voor kinderen?
Meestal komt het idee om op fietsvakantie te gaan de eerste keer van de ouders en niet van de kinderen. Maar als zij het eenmaal hebben meegemaakt, dan verandert dat vaak. Zij merken dan dat een fietsvakantie meer is dan alleen maar fietsen. Dat een fietsvakantie een ontdekkingstocht is vol plezier en avontuur. De hele dag buiten spelen, zwemmen, lol hebben en, niet onbelangrijk, onder leeftijdgenootjes zijn. Op onze groepsreizen fietsen en trekken de speelkameraadjes namelijk elke keer mee. Dat staat garant voor veel plezier en gezelligheid. En het is bovendien een stimulans bij het fietsen: die 40 kilometer, daar draaien ze dan echt hun hand niet voor om.

5. Ik ben niet zo’n kaartlezer, dat lukt me nooit
Weest u niet bang: wij vragen u echt niet om met kaart en kompas aan de slag te gaan. Iedereen krijgt van ons een uitgeschreven routebeschrijving mee. Daarin staan aanwijzingen als ‘Bij het eerste kruispunt linksaf’ en ‘Linksaf de D159 richting Marciac’ Een kind kan de was doen, echt waar.

<<< terug naar het overzicht

6. Daar heb ik Cycletours niet voor nodig, dat kan ik zelf wel
Daar zou u wel eens gelijk in kunnen hebben. In principe kunt u alles wat wij doen. U kunt zelf het vervoer regelen, de routes uitstippelen, de campings of hotels reserveren, de bagage achterop de fiets nemen, zelf boodschappen doen, uw eigen band plakken, voor de maaltijden zorgen, uw kinderen bezighouden. Het kan allemaal. Maar u maakt het uzelf er niet gemakkelijker op. En dat is nu precies wat wij doen. Wij maken het u wel gemakkelijk. Wij nemen u al dat werk uit handen. Het enige dat u hoeft te doen is fietsen en genieten.

7. Zo’n georganiseerde reis, dan ligt alles zo vast
Dat valt wel mee. Er ligt zo veel vast als u zelf wilt. Want zelfs als u een groepsreis kiest, dan hebt u alle vrijheid om uw eigen gang te gaan. Verzorging, begeleiding, gezelligheid, het is aan u in hoeverre u er gebruik van maakt. Als u een individueel arrangement kiest, dan kiest u ook nog eens zelf uw eigen startdatum uit. En bij een standplaatsreis bepaalt u elke dag helemaal zelf wat er op het programma staat.

8. Ik weet niet of ik wel een groepsmens ben.
Welke soort reis u ook kiest, individuele vrijheid vinden wij erg belangrijk. Maximale vrijheid, daar staan wij voor. De vrijheid om te kiezen. En om te doen en laten wat u wilt. Zelf uit eten gaan? Zeker doen! U fietst graag op eigen houtje? Geen probleem, iedereen krijgt een eigen routebeschrijving mee. Wij zorgen ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn. U bepaalt zelf waar u gebruik van maakt. Niets moet, alsjeblieft niet.

9. Is dat wel iets voor eenoudergezinnen?
Wij denken eerlijk gezegd dat onze vakanties juist zeer geschikt zijn voor eenoudergezinnen. Omdat wij de ouders werk en zorg uit handen nemen. Juist bij eenoudergezinnen telt dat twee keer zo zwaar. Dat blijkt ook wel uit het feit dat wij veel eenoudergezinnen tegenkomen op onze reizen. U bent dus zeker niet de enige.

10. Ik kom dan niet aan mijzelf toe
Juist omdat de kinderen veel met elkaar optrekken, hebben de ouders meer tijd voor zichzelf. Bovendien gaat er bij onze groepsreizen een kinderbegeleider mee die leuke spelletjes en activiteiten met de kinderen doet. Tel daarbij op dat de rest van het begeleidingsteam de boodschappen voor u doet en voor u kookt, en wij durven te beweren dat u bij deze reizen juist aan uzelf toekomt.

<<< terug naar het overzicht


 
back box back box