back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 

Reizen met het vliegtuig

Inpakken van uw fiets 
Het inpakken van de fiets kan op verschillende manieren. De goedkoopste en meest gebruikte manier is in een kartonnen fietsdoos. Vaak moeten hiervoor wel de wielen uit de fiets gehaald worden en het stuur gedraaid. Wie een doos wil aanschaffen kan op Schiphol terecht, in het bagagedepot in de kelder onder de centrale trap van Vertrek 1 en 2.

De fietsdozen kosten ca. € 25,- per stuk, wegen ongeveer 5 kg en zijn eenvoudig in elkaar te zetten (L175 cm x H99 cm x B21 cm). Het bagagedepot wordt dagelijks bemand van 06.00 tot 18.00 uur, maar buiten deze uren kunnen medewerkers via de intercom worden opgeroepen.
Als u uw fiets met wat meer gemak en veiligheid wilt vervoeren, kunt u een fietstas kopen of huren, maar hiervoor moet uw fiets ook worden gedemonteerd.

Voor absolute veiligheid van uw fiets is een fietskoffer het meest geschikt. Maar zo’n koffer kost al snel € 200,-. De meeste koffers hebben wieltjes, en zijn makkelijk te vervoeren. Ook bij gebruikt van een fietskoffer dient de fiets gedemonteerd te worden.

Tip voor veilig vervoer
Om uw fiets extra bescherming te geven, kunt u uw fiets in verwarmingsbuis isolatiemateriaal wikkelen. Het isolatiemateriaal kunt u om het fietsframe wikkelen. Daar omheen kunt u voor nog wat meer bescherming een paar doeken in de doos/tas/koffer doen om verschuiving van de fiets tegen te gaan.

Schipholbegeleiding op heenreis
Enkele groepsreizen worden op Schiphol geassisteerd bij het inchecken. Plaats en tijdstip van verzamelen op Schiphol staan in dat geval aangegeven in uw reisbescheiden. De vertegenwoordiger assisteert u eventueel bij de demontage en het inpakken van de fiets. Ook kunt u bij hem/haar een fietsdoos (€ 25,-) aanschaffen. Zorg dat de pedalen gemakkelijk los gehaald kunnen worden en dat het stuur kan worden gedraaid.

U dient bij boeking op te geven of u gebruik wilt maken van deze service. Indien er geen Schipholservice geboden wordt, dient u er rekening mee te houden dat u zelf voor het inpakken van uw fiets moet zorgen. Een fietsdoos is aan te raden.

Toeslagen en vluchtwijzigingen
De door de luchtvaartmaatschappijen opgelegde brandstoftoeslagen, belastingen en andere extra kosten zijn bij de reissom inbegrepen. Eventuele wijzigingen na publicatie zullen we aan u moeten doorberekenen. Deze zijn vaak niet te voorzien en wijzigingen liggen altijd buiten de macht van Cycletours. Ook vluchten kunnen buiten onze schuld om wijzigen. Daarom kunt u geen rechten ontlenen aan eerder verstrekte vluchtgegevens.

Chartervluchten
Vertrektijden van charters worden pas kort voor vertrek bekend. Vaak gaat het om vertrek vroeg in de ochtend of terugkomst na middennacht. Houd er rekening mee dat er dan niet altijd goede treinverbindingen zijn. De mogelijkheid bestaat dat er op de heen- en/of terugvlucht een tussenstop wordt gemaakt.

In de meeste gevallen geldt voor het vervoer van de fiets (eigen fiets of huurfiets) is vaak inbegrepen in de reissom. Bij het inchecken op Schiphol moet u hier apart voor betalen. In de meeste gevallen gaat het om een bedrag van € 80,- tot € 100,- retour exclusief verpakking. De fiets telt dan niet mee in het toegestane bagagegewicht.
 
Lijndienstvluchten
Luchtvaartmaatschappijen rekenen een toeslag voor het meenemen van de fiets in het vliegtuig. De hoogte van de toeslag wordt door de luchtvaartmaatschappij vastgesteld en kan tussendoor gewijzigd worden. U wordt hierover na bekendmaking zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Het vervoer van de fiets (eigen fiets of huurfiets) is niet inbegrepen in de reissom.

Afhankelijk van de maatschappij moet de toeslag vooraf aan Cycletours worden betaald of bij de incheck op de luchthaven. Elke maatschappij hanteert andere voorwaarden m.b.t. het maximaal toegestane gewicht, afmetingen van de fiets en het verpakkingsmateriaal.

De fietsdoos met fiets mag niet meer dan 20 kilogram wegen. De standaard bagagelimiet is bij onze reizen 20 tot 30 kg, afhankelijk van luchtvaartmaatschappij en bestemming. Komt u boven de limiet, dan worden vaak forse toeslagen per kilo overgewicht in rekening gebracht. In de reisbrief, die u omstreeks tien dagen voor vertrek van ons ontvangt, staat het exact toegestane gewicht vermeld. De mogelijkheid bestaat dat er op de heen- en/of terugvlucht een tussenstop en/of overstap wordt gemaakt.

Maaltijden aan boord
Maaltijden aan boord zijn bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen niet meer inclusief. Wie een maaltijd bestelt moet hier dus soms voor betalen. Bij sommige maatschappijen, krijg u gratis een klein hapje en drankje. Als u de reisbrief ontvangt, weet u met welke maatschappij er gevlogen wordt en kunt u op de site van de maatschappij in kwestie meer informatie vinden over de maaltijden aan boord.
 
T
ransferkosten
De kosten die gemaakt worden na de vliegreis voor het vervoer naar de startplaats van de fietsvakantiereis en van het eindpunt weer terug naar het vliegveld – zijn meestal inbegrepen. Transferkosten voor eigen fietsen worden soms extra in rekening gebracht. Als u een eigen vlucht heeft geregeld is een tranfer via ons naar de accommodatie waar ons arrangement begint in veel gevallen mogelijk. Het kan gebeuren dat u zo vroeg of laat bij uw accommodatie arriveert of moet vertrekken, dat u een diner of ontbijt misloopt. Vooral bij chartervluchten kunnen de reistijden weleens ‘buiten kantooruren’ vallen. 

 
back box back box