back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 
Reiskalender Groepen
 
back box back box
 

Rond Siena en Volterra

Niveau 5 | Met de kinderen | Reiscode PIT, nieuw 
Kamperen | 8 dagen | Bus of eigen vervoer | 13-18 jaar

Heerlijk fietsen in het prachtige Toscane. Veel fietsers gingen u voor en zij waren afgelopen zomer laaiend enthousiast over een fietsvakantie in de bekendste regio van Italië. Een reis die recht doet aan deze prachtige streek, de zonovergoten heuvels en de historische stadjes, maar die niet zwaar is en genoeg ruimte biedt voor alle bezienswaardigheden en het natuurschoon dat Toscane zo ruimschoots te bieden heeft.

  • Bagagevervoer
  • Optie tot verblijf in volledig ingerichte tenten
  • Bezemwagen
  • Beschikking over uw eigen kok, kinderbegeleider en mecanicien

Reisschema

1. Za Aankomst in Siena.
2. Zo Siena - San Gimignano, 56 km.
3. Ma San Gimignano – Volterra, 32 km.
4. Di Volterra.
5. Wo Volterra – Monteriggioni, 45 km.
6. Do Monteriggioni – Siena, 33 km.
7. Vrij Siena, rondrit Le Crete.
8. Za Verlenging of vertrek naar Nederland.

De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag(dag 1) aan in Siena. Voor de terugreis naar Nederland vertrekt u op zaterdag (dag 8) en komt u op zondag aan.

 
back box back box
 
Kies het vervoer type
Reisduur Kies startdatum Kies het vervoer Verzorging Aantal kamers/deelnemers

Aantal personen / kamers Leeftijd v/d reizigers
# Maak een keuze 18 - 99 j 2 - 17 j
Totaal prijs € 0,00 
Prijs per persoon € 0,00 

Reiscode: PIT

 

Reisdata met bus:
8 juli en 22 juli 2011

 

Reisdata met eigen vervoer:
9 juli en 23 juli 2011

 

Reissom op basis van eigen vervoer
Volwassenen: € 355,-
Kinderen van 13 t/m 17 jaar: €305,-

 

Reissom met bus
Volwassenen: € 570,- (exclusief € 15,- brandstoftoeslag)
Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 470,- (exclusief € 15,- brandstoftoeslag)


Tenthuur: € 175,-
Fietshuur: zie Cycletours huurfietsen
Kaart TCI Toscana (1:200.000): 12,95
Reserveringskosten € 20,-

Direct boeken

Inbegrepen 
Camping en douchegelden 
Mobiele keuken 
Luifel, tafels en banken 
Reisbegeleiding 
Bezemwagen
Bagagevervoer 
Technische assistentie en materiaalservice 
Routebeschrijving

Bij te boeken 
Vervoer Nederland – Siena per Royal Class fietsbus (code BSITO) 
Fietshuur 
Tenthuur volledig ingerichte tenten 
Kaart Michelin 
Reis en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen
De kosten voor de maaltijden per persoon per dag.
Ter plaatse betaalt u ca. € 10,- voor deelnemers.

Dag 1, Aankomst in Siena.
De camping op 2 kilometer van de binnenstad is perfect gelegen om het stadje deze dag te bezoeken. Een aantal van de hoogtepunten zijn: Piazza del Campo (het centrale plein), Torre del Mangia, de 102 meter hoge kloktoren, Duomo en het Palazzo Pubblico

Dag 2, Siena – San Gimignano, 56 km.
U fietst door het prachtige Toscaanse landschap. De pittige stukje klimmen worden beloond met prachtige uitzichten. Vandaag merkt aan de iets drukkere wegen dat u in het populairste gedeelte van deze streek bent.

San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens, ‘Het Manhattan van Toscane’
De op twee kilometer van de camping gelegen binnenstad heeft zijn middeleeuwse karakter in de loop der eeuwen behouden. Alle straatjes gaan opwaarts naar het hoogste punt.

Dag 3 San Gimignano – Volterra, 32 km.
Na een korte afdaling fietst u eerst over een taai oplopend binnenweggetje en later door een heuvelig terrein naar Camporbiano.. Het laatste stuk naar Volterra moet u nog even klimmen, maar u wordt beloond met een prachtig stadje. Volterra heeft een van de fraaiste pleinen van Toscane dat omgeven wordt door imposante gebouwen die de grandeur uitstralen van het Volterra uit de middeleeuwen.

Dag 4, Volterra
Vandaag heeft u alle tijd om het prachtige stadje te bezichtigen. Het Palazzo Pretiorio met de Torre del Porcellino (zwijntjestoren) is zeker indrukwekkend, maar ook de machtige dom en het bapteristerium, een bijzondere 13e eeuwse doopkapel is zeker de moeite waard. Andere bezienswaardigheden zijn Mueseo Etrusco Guarnacci met lokale vondsen en het Roca, het door de Medici gebouwde fort. In de smalle steegjes kunt u heerlijk dwalen tussen boetiekjes en souvenirwinkels.

Dag 5, Volterra – Monteriggioni, 45 km.
Een mooie rit, waarbij u onderweg Casole d’Elsa aandoet. Dit vestingstadje was eeuwenlang een voorpost van de Sienezen en heeft verschillende belegeringen door de Florentijnen en Volterranen doorstaan.

Dag 6, Monteriggioni – Siena 33 km
Deze kortere etappe leidt u langs kleine en rustige wegen naar Siena. De route loopt door een bosrijke omgeving met hier en daar wat wijnbouw met olijfgaarden. De langere klim naar Vagliali wordt beloond met mooie zichten op de valleien. Het uitzichtpunt is tevens een mooie plek om te pauzeren.

Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis mag een bezoek aan Siena zeker niet ontbreken. Vergeet u vooral niet een bezoek te brengen aan het schelpvormige plein “Piazza del Campo”, de “Duomo di Siena” of de meer dan 100 meter hoge klokkentoren. Slenter door de gezellige en levendige stad, neem plaats op een terrasje en geniet van een ijsje en het uitzicht.

Dag 7,Siena, rondrit Le Crete
Toscane kent meerdere landschapstypen. Het landschap ten zuidoosten van Siena is met geen van allen te vergelijken. Het landschap van Le Crete doet denken aan een maanlandschap van aaneensluitende bleke kleiheuveltjes en boomloze ravijnen. De eenzame cipressen proberen tevergeefs de wind in de kloven partij te bieden.

Dag 8, Siena, verlenging of vertrek naar Nederland
Als u langer op vakantie wilt heeft u ook de mogelijkheid om uw verblijf in Italië te verlengen met een extra week in Siena(link) of in Agriturismo L’Olivo(link).

Reisbegeleiding
Bij deze reis gaan er drie of vier begeleiders mee. Voor een week kunt u beschikken over uw eigen chef d’equipe, kok en mecanicien. Zij zorgen voor de boodschappen, technische assistentie en materiaalservice, bagagevervoer en etappe-informatie. In de eigen verplaatsbaar restaurant wordt er een heerlijk 3-gangenmaaltijd gekookt.

Eten en drinken
Op deze kampeerreizen gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt. De mogelijkheid bestaat om zelf een lunchpakket te maken.
Bij de maaltijden is er ook koffie, thee, water en limonade. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. U dient uw diëten en allergieën te allen tijde op te geven bij reservering en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen. De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 10,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Tenthuur
U heeft bij deze reis ook de keuze om te verblijven in een 4-persoonstent, die op elke camping voor u klaarstaat. De tent is voorzien van 4 stoelen, een tafel en 2 matrassen (± 1.40 bij 2.00 m). Daarnaast treft u een emmer met dweil en stoffer en blik aan om de tenten telkens netjes en schoon achter te kunnen laten. Niet inbegrepen zijn slaapspullen, zoals een slaapzak of dekbed en onderlaken (verplicht), kussens, zaklamp

Technische assistentie en hulp onderweg
Naast de bagagewagen gaat een aparte bezemwagen mee met de reis mee. Dit biedt de mogelijkheid een keer mee te rijden als het eens wat tegen zit. U zult de bezemwagen in de loop van de dag op de route zien. De begeleider kan, als dat nodig is, hulp verlenen. De techneut is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en de begeleiders zijn al voorbij, dan belt u de begeleider en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer
Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon, exclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto’s maakt meer bagage niet mogelijk.
Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg.

Routebeschrijving
U ontvangt de routebeschrijving ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. Een geschikte kaart is TCI Toscana (1:200.000).
In de routebeschrijving gebruiken we de volgende afkorting.

LA = linksaf
RA = rechtsaf
RD = rechtdoor
LAH = links aanhouden
RAH = rechts aanhouden
Vkl = verkeerslichten
Y = Y-splitsing
+ = kruispunt
T = T-splitsing
O = rotonde
ri = richting
Voorbeeld routebeschrijving:

Monteriggioni - Siena 33 km
0.0 Uitgang camping en RD 
    Afdalen
1.3 T LA ri Lornano 
    Begin klim 2.4 km
3.1 Asfalt
3.6 Lornano

Siena
Deze in 2008 gerenoveerde camping ligt op ongeveer 2 kilometer van het centrum van Siena en heeft een panoramisch uitzicht over de stad. Het heeft een barretje waar u brood kunt bestellen en een zwembad.

San Gimignano
De camping ligt op de rand van de stad, zo’n 2 kilometer van het oude centrum. De camping heeft een bar, restaurant en mini-supermarkt. Ook heeft het een zwembad (badmuts verplicht).

Volterra
Deze prachtig panoramisch gelegen camping ligt op zo’n 1 kilometer van het oude centrum. De camping heeft een mini-supermarkt en zwembad.

Monteriggioni
Een authentieke camping midden in het bos. De camping beschikt over een restaurant en een zwembad.

Eigen vervoer
Komt u met eigen vervoer, dan wordt u in de loop van zaterdag op de camping verwacht.
U treft daar de reisbegeleider en de overige deelnemers.

De afstand van Utrecht naar Siena bedraagt circa 1400 km.
De snelste route gaat via de A61 naar Manneim, A6 en A5 naar Basel, A2, A50 en E35 naar Milaan, over de E35 via Bologna en Florence naar de eindbestemming Siena. Voor een gedetailleerde routebeschrijving raden wij u aan om Google Maps of ANWB Routeplanner te gebruiken. U kunt de auto in overleg met de campingbeheerder en de begeleider parkeren. Uiteraard is dit voor eigen kosten en op eigen risico.

Fietsbus
De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Siena. Voor de terugreis naar Nederland vertrekt u op zaterdag (dag 8) en komt u op zondag aan.
De reistijd vanaf Eindhoven naar Siena bedraagt ongeveer 22 uur, de bus zal rond 08.30 uur in Siena aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaar staan.

Vrijdag                                   Zondag
08.00 V         Amsterdam       A 23.00
09.00 V         Utrecht             A 22.00
11.00 V         Eindhoven         A 20.00
Zaterdag                                Zondag
08.30 A         Siena               V 22.30
Zaterdag                              Zaterdag

Eigen fiets
Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Zorg dat uw fiets 100% in orde is, let vooral op banden, remmen en versnellingen. Een bergverzet is absoluut noodzakelijk. Het is raadzaam om nieuwe binnenbandjes te monteren, omdat het kan voorkomen dat bij een lange afdaling waarbij veel geremd wordt, eventuele plak¬kertjes los gaan zitten. U kunt zelf voelen (voorzichtig) hoe warm de velgen na een afdaling kunnen worden. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal
Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleiderbus aanwezig. In de grotere plaatsen zijn fietsenmakers te vinden.

De huurfiets
Klik hier voor meer informatie.

Kleding
Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Kamperen
Voor deze kampeerreis dient u zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp.
Dit is een reis met een Mobiele keuken, dit houdt in dat er een volledig ingerichte keuken meegaat inclusief bekers, borden en bestek evenals tafels en banken. De kosten voor de maaltijden betaalt u ter plaatse.

Tenthuur
U heeft bij deze reis ook de keuze om te verblijven in een 4-persoonstent, die op elke camping voor u klaarstaat. De tent is voorzien van 4 stoelen, een tafel en 2 matrassen (± 1.40 bij 2.00 m). Daarnaast treft u een emmer met dweil en stoffer en blik aan om de tenten telkens netjes en schoon achter te kunnen laten. Niet inbegrepen zijn slaapspullen, zoals een slaapzak of dekbed en onderlaken (verplicht), kussens, zaklamp

Bagagevervoer
Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon, exclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto’s genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.
Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor 's avonds, een wind/regenjack, hoofdbescherming en een rugzakje voor onderweg (houdt u er rekening mee dat u overdag tijdens het fietsen niet bij uw bagage kunt). Verder: een zonnebril, zonnebrandmiddel en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto's voor de nieuwe brochure.

Zwemkleding
In verschillende landen stellen campings soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor jongens/heren) Het is raadzaam deze zelf mee te nemen.

 
back box back box