back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 

Onze wereld

Toerisme heeft een groot effect op mens, natuur en milieu. In termen van welzijn en welbevinden, vanwege het economisch belang, maar ook door de belasting van het milieu. Van alle vormen van vakantie maakt juist een actieve vakantie je bewust van de schoonheid én de kwetsbaarheid van het landschap.

Wij geloven dat een fietsvakantie duurzaamheid kan bevorderen. In de eerste plaats doordat het mensen letterlijk en figuurlijk verder laat kijken, over de eigen grenzen heen, en aan het denken zet. Bovendien is een fietsvakantie een vakantie in de buitenlucht. Een vakantie voor alle zintuigen. Je hoort de krekels, voelt de zon op je gezicht, ruikt de lavendel, proeft het geitenkaasje van om de hoek. Je beleeft de omgeving intens en in al zijn facetten - maar je ervaart zo ook elke verandering in het milieu.

Een fietsvakantie en het streven naar duurzaamheid zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat streven naar duurzaamheid zien we daarbij niet zozeer als een compensatie voor de milieubelasting van de toerist, maar veel meer als een verrijking van uw vakantie, voor nu én in de toekomst. Dat doen wij door de positieve effecten zoveel mogelijk te onderstrepen en de negatieve te voorkomen, te beperken of te compenseren.

We zijn actief, bewust en verantwoordelijk. Tijdens onze vakanties en daarbuiten. Dat geldt niet alleen voor onze vakanties, maar ook voor de manier waarop we werken op kantoor, welke accommodaties we kiezen en hoe we onze reisbegeleiders opleiden. Onze koks kiezen voornamelijk voor lokale producten en doen de boodschappen met één auto en in één keer. En we gaan bewust om met water.

In Nederland werken we samen met Natuurmonumenten. We willen de zorg voor ons landschap en ecosystemen hoog op de agenda houden en samen acties opzetten voor de aankoop en het behoud van onze waardevolle natuur. Niet alleen voor het milieu, maar ook omdat we graag behouden waar we graag fietsen. Met speciale arrangementen kunnen we u laten genieten van Nederland op zijn fijnst, terwijl u tegelijkertijd het behoud ervan steunt.


En natuurlijk is een fietsvakantie al bijna van nature een groene vakantie. Maar het kan altijd nog beter. Dat kunnen we echter niet alleen. Daarvoor hebben we ook uw inzet nodig:

1. Neem de fietsbus
2. Met vliegtuig of auto?
Compenseer via GreenSeat of COOL driving
3.
Beperk het watergebruik
4. Gebruik biologisch afbreekbare zeep
5. Hergebruik de handdoek
6. Gebruik lokale producten
7. Laat geen afval achter 
 
back box back box