back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 


Onze partners
Wij zijn liefhebbers. We willen fietsen op de beste fietsen en in de comfortabelste kleding. We willen de fijnste vakantie in de mooiste omgeving. En we willen onze passie delen met andere liefhebbers van fietsen en vakanties. Daarom hebben we ons omringd met ondernemers met dezelfde passie en die werken vanuit eenzelfde gedrevenheid. Onze partners en wij bieden de kwaliteit van een kenner. En we vullen elkaar aan.
Wij geloven in een gezonde wereld
Ook omdat we graag fietsen in mooie natuur.
Daarom werken we samen met Natuurmonumenten.
 
Wij geloven in een gezond lichaam
En dat we ons daarmee kunnen inzetten voor anderen.
Daarom werken we samen met de Stelvio Challenge, Tour For Life en Alpe d’HuZes


Stelvio Challenge

Cycletours is een trotse supporter van de Stelvio Challenge. Met deze Challenge zamelen deelnemers geld in voor ernstig zieke en gehandicapte kinderen. Zorg voor deze kinderen verdient continue aandacht. We moeten blijven waken over goede zorg voor nu en straks. Daarom kunnen we hiervoor het best de regie zelf in handen nemen, maar daar is geld voor nodig. Doe ook de Stelvio Challenge, laat u sponsoren en steun de Pim Foundation.
 

 
Tour for Life
Ook Artsen zonder Grenzen kan op onze sympathie rekenen. Daarom steunen wij de Tour for Life: een schitterende, 8-daagse wielertocht. In een ploeg van zes tot negen renners fietst u van de Italiaanse Alpen naar de Cauberg in Nederland. Iedere dag staat u een nieuwe bijzondere etappe te wachten, van gemiddeld zo’n 150 kilometer. Samen beklimt u wereldberoemde cols, op loodzware trajecten. Het uitzicht onderweg is waanzinnig. Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte weiden en steile afdalingen bij strakblauwe lucht wisselen elkaar af. Als renner bent u ambassadeur van Artsen zonder Grenzen, strijder voor noodhulp. Met uw ploeg haalt u minimaal 15.000 euro aan sponsorgeld op. Elke euro die binnengehaald wordt, is ongelooflijk hard nodig. Want Artsen zonder Grenzen helpt slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën overal ter wereld! Bent u na uw sportieve vakantie bij Cycletours klaar voor deze uitdaging? Klim een week op uw fiets en rijd de Tour van uw leven! Sinds 2009 support Cycletours Tour for Life door middel van promotie, prijzen, materiaal en personeel. Daarnaast geeft het Tour for Life ieder jaar promotiemogelijkheden om zo genoeg deelnemers te kunnen werven.
 

Tour for Life


A
lpe d´Huzes
Alpe d´HuZes is een actie waarbij fietsers op één dag zo vaak mogelijk de Alpe d´Huez omhoog rijden, om op die manier zo veel mogelijk geld bijeen te rijden voor de strijd tegen kanker. In 5 jaar tijd heeft het zich ontwikkeld tot een evenement zonder weerga. De opbrengst in 2013 was ruim € 29.000.000. In 2007 hebben wij het initiatief genomen om de verzorging ter plaatse vooraf en op de grote dag zelf naar een hoger niveau te tillen. Dit bood de mogelijkheid om de deelnemers niet alleen van goed eten en drinken te voorzien, maar ook om zo een ontmoetingsplaats te creëren en, niet in de laatste plaats, om zo meer geld te verdienen voor het KWF. Behalve uit promotie en financiële ondersteuning bestond onze bijdrage ook uit twintig mobiele keukenuitrustingen, fietsen, personeel, plus de expertise van topkoks van het restaurant Karel V. In 2009 hebben wij bovendien met een eigen Cycletours damesteam meegedaan.


Wij geloven dat een fietsvakantie ultiem genieten is

Maar goed materiaal is hierbij onontbeerlijk. Een passende fiets, comfortabele kleding, adequate apparatuur en goede voeding.
Daarom werken we samen met Profile, Gazelle, Shimano, Schwalbe, en Koga.


Profile

Cycletours is al 30 jaar dé specialist in fietsvakanties. Profile 'de fietsspecialist' is de grootste en meest bekende keten van rijwielspeciaalzaken in Europa. In meer dan 225 winkels in Europa biedt Profile ´de Fietsspecialist´ een uitgekiend, herkenbaar en overzichtelijk assortiment fietsen, kleding, onderdelen & accessoires. Bij Profile kan men kortom alles vinden wat nodig is voor een fietsvakantie. Een samenwerking tussen Profile de fietsspecialist en Cycletours de fietsvakantiespecialist, kon dan ook niet uitblijven. Een samenwerking die zich zal kenmerken door gezamenlijke promotie en acties. Houd het nieuws daarom goed in de gaten.

Profile

 
Gazelle
Innovatie, betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en gemak: het zijn waarden die wij hoog in het vaandel hebben staan. Datzelfde geldt voor
Gazelle. Met dezelfde doelstellingen maken zij al meer dan honderd jaar fietsen van hoge kwaliteit. Voor jong en oud en van sportief tot relaxed. ´Lekker fietsen´ staat daarbij altijd centraal. Ook daarin herkennen wij onszelf en daarom zijn Gazelle en Cycletours al jarenlang partners. Samen goed voor zorgeloos fietsen en genieten in binnen- en buitenland. Hiervoor wisselen wij kennis en ervaring uit. Dit resulteert o.a. in speciaal voor Cycletours samengestelde fietsen. U kunt deze fietsen huren voor onze reizen, die zo een ideale kennismaking bieden met zowel Cycletours als met de fietsen van Gazelle. Vanuit deze constructieve samenwerking promoten wij op elkaars podia het fietsen en de fietsvakanties.
 

Gazelle

 
Shimano
Technische assistentie, goede service en support onderweg, kennis op het gebied van techniek en onderdelen: het zijn belangrijke onderdelen van de begeleiding tijdens onze reizen. 
Shimano staat al bijna honderd jaar garant voor perfectie en innovatie. Het is het toonaangevende merk op het gebied van fietsonderdelen en -accessoires en is als zodanig niet meer weg te denken uit de fietswereld en het wielerpeloton (met de Skil-Shimano ploeg als bijzonder uithangbord). De producten van Shimano hebben zowel een sportief als een recreatief karakter. Enige jaren geleden is Cycletours met veel plezier een partnerschap met Shimano aangegaan. Het samenwerkingsverband richt zich sterk op het uitwisselen van kennis en middelen. Cycletours kan zo haar onderdelen, gereedschap en de technische assistentie op niveau en up-to-date houden. Zo kunt u altijd rekenen op goede service onderweg en veel fietsplezier.
Op ons kantoor kunnen wij bovendien m.b.v. het Bikefitting-systeem van Shimano uw juiste fietsmaat, zadelhoogte en houding bepalen. Bij een Shimano Service Center kunt u altijd terecht voor advies en voor de aankoop van uw onderdelen en accessoires. Sommige van deze winkels zijn zelfs Cycletours agent.
Met Cycletours en Shimano onbezorgd op vakantie: onder dat motto promoten wij het fietsen en de fietsvakanties op elkaar podia.
 

Shimano

 
Schwalbe
Hoe smal ook, de paar centimeter fietsband vormt letterlijk en figuurlijk de basis voor een geslaagde fietsvakantie. 
Schwalbe is volledig gespecialiseerd in fietsenbanden. Fietsbanden van het merk Schwalbe zijn op vele continenten en in veel landen verkrijgbaar. Van Amerika tot Zuid-Afrika en van Japan tot Australië. In Europa is Schwalbe zelfs marktleider. De banden zijn uitsluitend te koop bij de gespecialiseerde fietsvakhandel. Specialistisch advies en een goede service vindt Schwalbe namelijk van wezenlijk belang. Cycletours kan zich hier volledig in vinden. Al onze huurfietsen zijn dan ook uitgerust met banden van Schwalbe. Ook de reservebanden die we meenemen zijn van Schwalbe. Met Cycletours en Schwalbe fietst u op de beste kwaliteit!
 

Schwalbe


Koga
Door de ontwikkeling van lichtgewicht kwaliteitsfietsen, en de sponsoring van diverse professionele wielerploegen, is Koga een hedendaags begrip geworden. Met de superieure techniek, het comfort en het eigenzinnige design staat een Koga voor genieten en uiting geven aan persoonlijkheid. Of u nu een prof of beginner bent, een goede racefiets is belangrijk. Met Cycletours en Koga wordt fietsen een belevenis. 


En we zijn altijd met  fietsen bezig.


We lezen fietsbladen en volgen fietsprogramma's.
Daarom werken we samen met Fiets Magazine en Go Cycling.

Fiets Magazine
Fiets bestaat al ruim 30 jaar en is daarmee dé onbetwiste autoriteit op het gebied van sportief fietsen en de hele belevingswereld rond het fietsen. Het blad Fiets informeert hoe je het meeste uit je hobby kunt halen door alles te behandelen wat bij het fietsen komt kijken. Maandelijks staat het blad vol met testen van de nieuwste racefietsen, mountainbikes en accessoires. Daarnaast vind je in Fiets de nieuwste technieken, intervieuws, en tips om het beste uit jezelf te halen op ieder zijn niveau. Fiets is gemaakt door en voor fietsers!
 

Fiets


Fiets Actief 
Het tijdschrift FietsActief is gericht aan alle recreatieve fietsers van België en Nederland. In 2014 verschijnt Fiets Actief zeven keer per jaar, waarvan zes keer in het fietsseizoen (maart t/m augustus) en één keer in de winter. Het tijdschrift staat vol met fijne fietsbestemmingen, routekaarten, praktische onderhoudstips, interessante natuurweetjes, handige fietsspullen en uitgebreide producttesten.  

Go Cycling
Go Cycling is hét fietsprogramma van Nederland. In Go Cycling stappen de presentatoren Sanny Verhoeven en Gijs Loning ieder afzonderlijk op de fiets en laten de kijker meegenieten met verschillende fietstochten. Iedere aflevering gaan ze met een speciale fietsgids op pad in binnen- en buitenland. Als specialist van fietsvakanties geeft Cycletours tijdens de uitzendingen vakantietips. Het programma is te volgen op RTL 4.

Wereld voor Fietsers
Wereld voor Fietsers is hét tijdschrift voor elke actieve fietser die graag reist. Het fietsmagazine is gratis en zonder verplichting in te zien. Wereld voor Fietsers verhaalt over bestemmingen en hun uitdaging; over fietstrips en -vakanties; over trainingstages; het geeft advies over welke kleding wanneer en waarom te dragen; biedt tips om conditie te krijgen en op peil te houden. Onze reporters nemen je mee op reis naar fraaie bestemmingen en vertellen over hun belevenissen, uitdagingen en ervaringen.

 
back box back box