back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 
Vacature Stagiaires (periodes februari t/m juni & september t/m januari)
Op zoek naar een interessante stage?
Ben jij als 3e of 4e jaars student (HBO of Universiteit) op zoek naar een leuke en interessante meewerk-stage van 4 of 5 maanden? Dan is Cycletours echt iets voor jou!
 

We hebben stagevacatures op de volgende afdelingen:
•    Marketing
•    Product management
•    Reisbegeleiding    

Al jarenlang bieden wij stagiaires de kans om binnen ons bedrijf kennis en ervaring op te doen, om in de praktijk dingen te leren die je simpelweg op school niet leert. Van onze kant vinden wij het belangrijk en waardevol om jouw specifieke talenten en kennis, jouw frisse blik en onbevooroordeelde kijk op zaken toe te voegen aan ons bedrijf.
Wij bieden je een intensieve begeleiding en alle ruimte om iets van jezelf tot stand te brengen en achter te laten binnen Cycletours. In een relatief klein bedrijf als Cycletours ben je geen anoniem radertje in de machinerie, maar sta je als volwaardig lid van ons team middenin in een groep enthousiaste medewerkers. Je doet mee, denkt mee en laat je stem horen. Zo wordt je stage een werkervaring van hoge kwaliteit waar wij allebei beter van worden: dat is onze filosofie!

Voel je je daardoor aangesproken?
Ben jij creatief, eigenzinnig, zelfstandig, communicatief sterk en weet je van doorpakken?
Neem dan eens contact met ons op
en mail ons je CV als Word document.

Hieronder beschrijven ex-stagiairs hun periode bij ons.


Sabine Roodt
Voordat ik ook maar één dag op kantoor gewerkt had, werd ik naar de Loire in Frankrijk gestuurd. Als een van de reisbegeleiders zag ik met eigen ogen hoe een gele luifel mensen bij elkaar kan brengen en hoe ontspannen fietsen kan zijn met de wetenschap dat de zorgen uit handen genomen worden. Ik zag hoe het concept van Cycletours zich in de praktijk waarmaakt.  
Het was een goed begin van een mooie stage. Deze stage heb ik gelopen in het vierde jaar van mijn opleiding sport, management en ondernemen. Vijf maanden liep ik fulltime mee op de afdeling marketing en productmanagement. De taken waren afwisselend, zoals het meewerken aan de nieuwe brochure, het uitwerken van een verre reis, het schrijven van de nieuwsbrief, maken van een informatieplan en meer. 
Het fijne aan een stage bij Cycletours was voor mij enerzijds de ruimte die ik kreeg om echt wat bij te dragen. Als stagiaire word je namelijk gezien als onderdeel van de organisatie, en krijg je de kans om mee te denken, te discussiëren en te participeren als een volwaardige medewerker. Daarnaast wordt er gedurende de stage ook de nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling. Kwaliteiten en verbeterpunten worden bespreekbaar en concreet gemaakt. Het was een leerzame stage, en het heeft me ook persoonlijk verder gebracht. Er ging een deur voor me open.

Jordy Buskermolen
Met veel plezier kijk ik terug op een mijn stage bij Cycletours. Als vierde jaars student Sport, Management & Ondernemen heb ik een half jaar meegelopen op de afdelingen marketing en productmanagement.

Mijn eerste echte kennismaking met Cycletours en direct de voorbereiding op de stageperiode was het begeleiden van een fietsvakantie in Denemarken. Na zelf actief te hebben meegewerkt en het daadwerkelijke product te hebben ervaren ben ik als stagiair aan de slag gegaan. Binnen Cycletours wordt je vanaf de eerste dag opgenomen in de groep en onderdeel van de organisatie. Je krijgt de kans om te laten zien wat je in je mars hebt en de werkzaamheden worden aangepast aan jou mogelijkheden en ambitie.

Erg belangrijk is de begeleiding gedurende de stageperiode. Bij Cycletours wil men investeren in jou ontwikkeling en wordt er regelmatig stilgestaan om te kijken naar de ontwikkeling die je doormaakt en op welke gebieden je jezelf kunt verbeteren. Deze persoonlijke sturing heb ik als zeer prettig ervaren en heeft ervoor gezorgd dat ik zowel tijdens de stage als naast de stage mijzelf heb ontwikkeld. Kortom ben je op zoek naar een uitdagende stage met goede begeleiding, veel eigen inbreng en een uitdaging neem dan contact op met Cycletours! Veel succes tijdens je stage bij Cycletours!

Stefan van der Meij
In de tweede helft van mijn derde leerjaar commerciële economie heb ik 5 maanden stage gelopen op de afdeling marketing. Het was de eerste
keer dat ik stage zou lopen en ik wist niet goed wat ik moest verwachten.
Vanaf mijn eerste dag, zoals de stagiairs voor mij ook aangeven, werd ik behandeld als werknemer en niet als hulpje. Er werd bij mijn sollicitatie ook gezegd:
"je hoeft geen koffie te zetten, dat doen de werknemers zelf wel. Ook hoef je het vuilnis niet buiten te zetten of schoon te maken, hier hebben wij al iemand voor,
Wat we van jou verwachten is dat jij je voor de volle 100% inzet, laat zien wat je kan en dat je waarde toevoegt aan het bedrijfsproces."

Op de afdeling marketing ben ik veelal bezig geweest met de website up-to-date houden en hier de content voor verzorgen, het schrijven van nieuwsbrieven en het communiceren via social media. Ook heb ik veel tijd gestopt in het verbeteren van de vindbaarheid van de website, waarbij je veel met Google Analytics en Google Adwords in aanraking komt. 
Om een wat beter idee te krijgen van deze werkzaamheden heb ik bijvoorbeeld een artikel geschreven die is uitgekomen in een tijdschrift en heb ik een dedicated
nieuwsbrief verzorgd voor een vakantieregio in Duitsland waarbij veel communicatie vereist was met het Duitse verkeersbureau.
De werkzaamheden zijn leuk, maar je collega’s zijn ook erg belangrijk. En dat zit zeker wel goed bij Cycletours! Zij staan altijd voor je klaar en zijn erg leuk in de
omgang. Er moet serieus gewerkt worden maar tussendoor is er genoeg ruimte voor een lolletje of een leuk gesprek.
Cycletours is een plek die je veel te leren biedt, als je maar gemotiveerd en gedreven ben. Voor mij waren het vijf leuke maanden! 
p;
    
                                  

Sharif Ahmed
Als International Management student heb ik 5 maanden stage gelopen bij de Product Management afdeling. Het was eerst even wennen, dat is het tenslotte altijd als je ergens nieuw begint, maar na verloop van tijd kon ik de informele sfeer erg waarderen. Onderling is het erg gezellig maar er wordt ook gewerkt! Mijn taken bestonden vooral uit het meehelpen van het maken van de brochure, het aanschrijven van buitenlandse hotels, het voorstellen van onze reizen aan buitenlandse tour operators en het updaten van de website.

Verder heb ik gemerkt dat het hier totaal anders aan toegaat dan het dagelijkse werk op de hogeschool. Ik ben de afgelopen tijd bij Cycletours goed begeleid, je word niet zomaar in het diepe gegooid maar geleidelijk doe je steeds meer en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden naarmate je kennis van Cycletours breder wordt. Wat mij vooral opviel en erg verraste was het ontwikkelen van jezelf. Hier leer je dingen over jezelf waar je misschien eerder nooit aan had gedacht of tegenaan liep. Dit heeft als gevolg dat je deze punten mee gaat nemen naar je toekomstige werk om deze positief te beïnvloeden. Dit kan wellicht erg cryptisch klinken, en als je dit ook wilt ervaren dan zou ik Cycletours een belletje geven, das altijd sneller dan de mail!

Bram Langenhuijsen

Sinds 4 maanden loop ik stage bij Cycletours, een bedrijf met een open en informele cultuur waar mensen met plezier en passie naar hun werk komen. Als stagiair wordt je snel opgenomen in het bedrijf en krijg je de kans je aandeel te leveren in de bedrijfsvoering. Je maakt onderdeel uit van de organisatie, maar de focus wordt gelegd op de ontwikkeling van de stagiair en niet enkel op de productie die wordt gedraaid. Het is een prima plek om te ontdekken hoe de wereld van de werkende medemens er in de praktijk uit ziet.

Ik loop mijn stage bij de afdeling Product Management, dit is een afdeling die samenwerkt met het gehele bedrijf. Hierdoor leer je het bedrijf ook snel kennen. Naast de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling Product Management krijg ik de kans en de ruimte om mijn eigen ding te doen. De ruimte die je krijgt dien je wel zelf in te vullen en daarmee bepaal je ook voor een gedeelte de kwaliteit van je eigen stage. Hierin word ik goed begeleid door mijn stagebegeleider. 
Kortom: Cycletours biedt je gezellige plek waar je kunt leren en ontwikkelen.

Pia van der Zwan

Als derdejaars studente Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op het Inholland te Haarlem, heb ik 5 maanden stage gelopen bij Cycletours op de afdeling product management. Cycletours heeft 25 medewerkers in dienst en is daardoor een erg informeel en vriendelijk bedrijf. Je leert iedereen gemakkelijk kennen en daarnaast liepen er nog 4 andere studenten hier stage, wat het natuurlijk erg gezellig maakt. In deze 5 maanden heb ik veel geleerd over de afdeling product management, maar vooral ook over mijzelf. Er werd door mijn begeleider veel aandacht geschonken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ik kreeg genoeg ruimte om te laten zien wat ik in huis had. Ik heb stage gelopen van eind augustus tot en met eind januari. De werkzaamheden, tijdens deze maanden, staan in het kader van het ontwikkelen van het nieuwe programma 2012. Je legt contacten met hoteliers en lokale agenten, zoekt goede foto’s uit, schrijft en controleert teksten, maakt calculaties en maakt kaartjes van de routes. Het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe reizen, vond ikzelf de leukste activiteit van de afdeling product management. Hier kun je je eigen draai aan geven en ze laten je er heel erg vrij in! Cycletours is een goede stageplek vanwege de goede begeleiding, de nadruk op persoonlijke ontwikkeling, omdat het een gezellig en leuk bedrijf is en Cycletours al jaren lange ervaring heeft met stagiairs. En natuurlijk vanwege het feit, dat het erg makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer!
Tom Erik Kool
Als klant ben ik met Cycletours in contact gekomen, uiteindelijk zeven keer met Cycletours op pad geweest, en eigenlijk elke keer een uitstekende reis gehad. Cycletours vind ik een symphatieke organisatie as such.
Na mijn 18e ben ik een paar jaar niet meer met Cycletours op vakantie geweest, maar afgelopen zomer heb ik wel met veel plezier 2 reizen voor Cycletours begeleid. Hierna ben ik begonnen met een 20 weekse stage op de Marketing afdeling.
Cycletours is een bedrijf waar veel aandacht is voor de stagiair, en waar ze naast de ontwikkeling van het product ook veel tijd steken in de (persoonlijke) ontwikkeling van de stagiair. Ik denk dat een stage Cycletours een goede verrijking is voor je persoonlijke kwaliteiten maar daarnaast ook een goede kans om kennis in de praktijk te brengen
Vivian Buil
Met een grote glimlach op mijn gezicht blik ik terug op mijn stageperiode bij Cycletours. Deze 21 weken hebben me niet alleen veel kennis en kunde bijgebracht maar vooral ook veel plezier.
Ik ben een derdejaars communicatie studente uit Limburg, 21 weken terug had ik totaal geen idee van wat ik moest verwachten van deze stageplek. Onzeker stapte ik binnen, wat verwachten ze van mij? Wat als ik niet aan die verwachtingen voldoe? Wat nou als…. Deze vragen spookten door mijn hoofd. Al gauw bleek dat deze zorgen voor niets waren. De collega’s, de sfeer, de gedeelde passie en gedrevenheid vielen als een warme deken over me heen waardoor ik me al snel op mijn plek voelde.

Als stagiaire bij Cycletours krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen en diverse werkzaamheden uit te voeren. Echter hangt de hoeveelheid van deze ruimte en deze werkzaamheden wel af van je eigen inzet. Hoe meer je wilt, hoe meer je krijgt. Hoe meer je kunt, hoe meer je mag. Je zou het een stage op maat kunnen noemen. Daarnaast wordt er door de begeleiders veel aandacht geschonken aan de persoonlijke ontwikkeling. Dankzij mijn begeleider ben ik geconfronteerd met mijn barrières en heb ik ze een plek gegeven om er vervolgens mee aan de slag te kunnen gaan. Deze manier van begeleiding heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik meer uit deze stage heb kunnen halen, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik als persoon gegroeid ben.
Ben je op zoek naar een stageplek waar je veel kunt leren, jezelf kunt ontwikkelen en omringd wordt door fijne mensen en een mooi product? Dan is Cycletours zeker iets voor jou!

Manja Molendijk
Ik heb vijf maanden stage gelopen op de marketingafdeling van Cycletours. In deze vijf maanden heb ik alle aspecten van de marketing binnen Cycletours goed leren kennen. Ik werd als stagiair overal bij betrokken en ik kreeg de ruimte om te laten zien wat ik kon. Hiervan heb ik erg veel geleerd, niet alleen over marketing, maar ook over mezelf. Er werd door mijn begeleiders veel aandacht geschonken aan mijn persoonlijk ontwikkeling, dit heeft me erg geholpen om verder te groeien. Binnen Cycletours nemen ze stagiaires serieus en zien ze stagiaires echt als een aanwinst voor het bedrijf. Ze staan open voor nieuwe ideeën en geven je de kans om echt iets bij te dragen. Tijdens mijn stage heb ik me altijd erg welkom gevoeld binnen Cycletours. Het is een gezellig groep mensen met passie voor hun werk! Als je leergierig bent en graag een stage wilt die echt iets bijdraagt aan je studie dan is Cycletours de organisatie die je zoekt.
Tim Ottens
´Als vierdejaars student reclame, marketing en communicatie aan het MIM heb ik een half jaar bij Cycletours stage gelopen. Via de afdeling marketing ben ik met het hele bedrijf in contact gekomen. Je krijgt veel vrijheid om je eigen ei te leggen, maar ook de steun die hiervoor soms nodig is. Een van mijn werkzaamheden bij Cycletours was het maken van het Online Cycletours Magazine, waarbij ik de expertise nodig had van verschillende afdelingen. Op deze manier heb ik de organisatie leren kennen als een informeel bedrijf waar stagiaires als gelijkwaardige collegas worden behandeld. Dit heeft eraan bijgedragen dat ik na mijn stage ook mijn scriptie ga schrijven bij Cycletours.´
Mark Ariëns
´Zelf heb ik 8 maanden stage gelopen op de afdeling reisbegeleiding. Het voordeel van een langdurige stage is dat je een heel seizoen meedraait.
Ik vind dat Cycletours bestaat uit een hechte groep werknemers, die elkaar allemaal kennen en waar je als nieuwkomer snel wordt opgenomen.

Ik heb goed aan mijn ontwikkelpunten kunnen werken doordat mijn stagebegeleider echt de tijd voor mij nam om mij goed te begeleiden. Ook de andere collega's waren altijd zeer behulpzaam. Je hebt ook het idee dat je als collega in plaats van een stagiaire wordt gezien. Iedereen staat open voor je eigen nieuwe ideeën waar ook daadwerkelijk iets gedaan mee wordt.


Jihane El Marini
"Als 3e jaars International Business and Languages student, ben ik 5 maanden geleden begonnen met mijn eerste stagedag bij Cycletours. Nog helemaal nieuw in de branche en zenuwachtig voor wat er komen gaat. Al gauw maakte ik kennis met de informele cultuur, ik werd namelijk direct goed opgevangen door mijn collega's en op mijn gemak gesteld. Men zag mij niet als stagiair maar als een collega. Dit heeft echt bijgedragen aan het feit dat ik een leuke stageperiode achter de rug heb. De groep is namelijk enthousiast, staat open voor ideeën, geeft goede begeleiding én super gezellig!
Ook qua begeleiding kwam ik niets tekort..  Zodra ik vragen had kon ik bij iedereen terecht en men stond ook voor mij klaar om mij verder te helpen. Je krijgt volop de ruimte om een ei te leggen en dit verder te ontwikkelen.. De kwaliteit van je stage bepaal je uiteraard zelf, maar Cycletours biedt je wel de mogelijkheid om de kwaliteit in te vullen.. Je krijgt namelijk genoeg verantwoordelijkheden en projecten, maar het ligt aan jou hoe je dit verder aanpakt en tot uitvoer brengt.
Cycletours is een wereld van kennis, verrijking en kwaliteit.. Dus als je op zoek bent naar gezelligheid, vrijheid, uitdaging en goede begeleiding ben je bij Cycletours op het juiste adres!"

Frank van den Broek

Cycletours is een organisatie met een informele en open cultuur, waar door een enthousiaste groep mensen aan een mooi product wordt gewerkt. Als stagiair wordt je vanaf de eerste dag hierbij betrokken en opgenomen in de groep. Je maakt deel uit van de organisatie en jouw inbreng wordt hier erg gewaardeerd. Dat is wat mij zo aansprak tijdens mijn stage, als stagiair krijg je hier de mogelijkheid om echt een bijdrage te leveren.

Mijn stage bij de afdeling Product Management viel in de periode waarin het nieuwe programma voor het komende seizoen werd ontwikkeld. Tijdens die periode ben ik hier erg bij betrokken en heb ik de ruimte gehad om mijn eigen visie hier op te geven. Gaandeweg krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en baken je jouw eigen rol af op de afdeling. Wanneer de brochures dan binnenkomen en je ziet jouw hand hierin terug, is dat natuurlijk erg leuk!

Wat wel belangrijk is, is dat ook jouw eigen instelling bepaald hoe jouw stageperiode bij Cycletours er uit ziet. Wanneer jij een leergierige instelling hebt, krijg je ook de mogelijkheid om te leren en je te ontwikkelen. Hoe ver dat gaat, bepaal je dus zelf. Wanneer je nog vragen hebt kun je mij altijd mailen. Succes met je keuze en veel plezier als je aan de slag gaat bij Cycletours!´

 
back box back box