back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 
 

Fietsen in Rheinland-Pfalz, 
langs de Moezel en door de EifelMediterrane sfeer is dichter bij dan u denkt!


'Zuid-Europa ligt net voorbij de Nederlandse grens'.
Het romantische Rheinland-Pfalz is er voor mensen die er even tussenuit willen, maar eigenlijk op een hele vakantie uit zijn. Op nog geen twee uur rijden vanaf Heerlen ligt een gebied dat opmerkelijk mediterraan is. De lucht is zuiver, de zon aangenaam en de sfeer ongehaast en ongedwongen. Met de meanderende Moezel, de elegante kastelen op iedere markante heuveltop en de stadjes vol vakwerkhuisjes is het er bovendien überpittoresk. Net als de vele terrasjes, die goed zijn voor een Moezelwijntje, Bitburger pils of Gerolsteiner mineraalwater.10 redenen om naar de Rheinland-Pfalz te gaan

1. Het voelt als een ‘ver buitenland’ vlak over de grens
2. Het is goed voor een lang weekend én voor een korte vakantie
3. Het ademt een zuidelijke sfeer, met heuvels en wijnlanden
4. De Eifel heeft uitgestrekte bossen en rustieke heuvels
5. Een wit Moezelwijntje smaakt beter tussen de wijngaarden
6. Duitsland heeft de beste Zwiebelkuchen en heerlijke bieren
7. De romantische kastelen op heuveltoppen prikkelen de fantasie
8. De vakwerkhuisjes en hoeves zijn soms sprookjesachtig
9. Trier, de oudste stad van Duitsland, is fascinerend
10. Het is heerlijk fietsen langs de meanderende rivierenPuur levensgenieten langs de Moezel

Geografen kunnen het eenvoudig uitleggen, maar het blijft opmerkelijk hoe mediterraan het aan de Moezel is, terwijl het zo dichtbij Nederland ligt. En dan hebben we het niet alleen over het klimaat. Ook de wijnvelden, de vakantiesfeer en het glooiende gebied zou moeiteloos op een zuidelijk land als Slovenië kunnen worden geprojecteerd. En dan is er de ontspannen meanderende rivier, de groene hellingen, de sprookjesachtige stadjes, de heerlijke Duitse delicatessen, de Duitse bieren, de steeds populairdere wijnen, dat lekkere zonnetje en vooral de rust.

Stroomafwaarts langs de Moezel, 6 dagen
Stroomopwaarts langs de Moezel, 8 dagen
Langs de Moezel bij Koblenz en Trier, 8 dagen   


Fietsen en varen langs Moezel en Rijn

Is fietsen door het Moezeldal al puur levensgenieten, het kan nóg ontspannender, als u het combineert met een varen op het riviercruiseschip, de MPS Horizon. Met deze fietscruise van De Jong Intra Vakanties, vaart u vanuit Arnhem over de Rijn en Moezel naar het karakteristieke Cochem. Onderweg kunt u vijf verschillende fietstochten maken. Als u uw eigen fiets niet wilt meenemen, kunt u ook een fiets of e-bike huren bij De Jong Intra.

Fietsen en varen langs de Rijn en Moezel met De Jong Intra


Wielrennen in de Vulkaaneifel


Renners kunnen hun lol op in de Vulkaaneifel. Racen door frisse bossen, langs kratermeren en met lekkere klimmetjes. Het is een ideaal trainingsgebied, die we classificeren als niveau 7 of 8. Uitvalsbasis is uw hotel bij Gerolstein, met overdekt zwembad, sauna, solarium, minigolf en tafeltennis. Fietsen, sauna, zwemmen; dat is zweten, zweten en u lekker voelen. We kunnen u voor iedere week inboeken.   

Individueel wielrennen in de VulkaaneifelVerwen uw lichaam, dat is goed voor de geest

'Vakantie gaat niet om lui zijn, maar om u lekker voelen' is ons credo. Het gaat om uzelf fris en fit en sterk te voelen en bij het moment te leven. Daarom fietsen we, maar natuurlijk zijn er binnen ons assortiment gradaties. Zo kunt u fietsen in een gebied dat wordt aangemerkt als 'luchtkuuroord', omdat de lucht er zo zuiver en fris is en het zuurstofgehalte zo hoog. U kunt u in een plaats verblijven, die wereldberoemd is om haar bronwater. Ook kunt u een wellnessarrangement boeken met sauna, zwembad en solarium. Sowieso kiest u voor een ontspannen dagbesteding op een mooie plek en neemt u er de tijd voor. Het natuurlijk ook allemaal in één vakantie.

Fietsen vanuit een wellnesshotel in een luchtkuuroordPer e-bike door het Rijndal, vanuit Remagen

Voor wie langs de Rijn reist, begint Rheinland-Pfalz bij Remagen. Remagen is een goede binnenkomer met de bekende Ludendorffbrug (een klassieke metalen overspanning die de Tweede Wereldoorlog heeft overleeft) en de bezienswaardige Apollinariskerk. Maar het oude romeinse stadje is vooral ook het beginpunt van een mooi gebied, want voor wie Keulen en Bonn gepasseerd zijn, ligt er nu enkel nog een fijne groene vakantieregio in het verschiet, dat zich langs de Rijn uitstrekt tot aan Koblenz. In Remagen bieden we een comfortabel 3-sterrenhotel, van waaruit lichte fietsroutes kunnen worden ondernomen. En voor wie wil, verhuren we ook e-bikes.

Licht fietsen in het Rijndal, vanuit Remagen


 
back box back box