back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 

Met de Cycletours fietsbus


Uw vakantie begint in de bus
Iedere zomer, tijdens de schoolvakanties, slibben de Europese hoofdwegen weer dicht. Lange files, dure tolwegen, stijgende temperaturen in de auto. Veel vakanties beginnen helaas niet zo comfortabel. De fietsbus vermijdt de grootste drukte door ’s middags of ’s avonds uit Nederland te vertrekken. De opstapplaatsen zijn bij goed bereikbare treinstations in Nederland. Uw bagage en fiets worden door de chauffeurs ingeladen. U neemt plaats in de bus; de rest is aan de chauffeur. Uw vakantie is begonnen.

Meer dan 30 bestemmingen in vijf landen 
Met meer dan dertig op- en uitstapplaatsen in vijf landen ontsluit de fietsbus de mooiste fietsgebieden van West-Europa. Hieronder veel bestemmingen die vaak op een andere manier niet of zeer lastig te bereiken zijn. Doorgaans is er gekozen voor stopplaatsen bij campings in kleinere steden en dorpen, zodat u niet per fiets uw weg door een drukke stad hoeft zien te vinden.
Bekijk de fietsbusroutes >>>

Stel uw eigen reis samen
Doordat u verschillende stopplaatsen kunt combineren heeft u erg veel mogelijkheden voor routes in heel West-Europa. Zo kunt u bijvoorbeeld heen met de bus naar Avingnon en terug vanuit Florence. De stopplaatsen sluiten zoveel mogelijk aan bij de bekende lange afstandsroutes door Europa. Voor het vervoer naar of van deze routes, of een deel daarvan, is de fietsbus de makkelijkste en veiligste optie voor uw fiets en u. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een enkele reis.
Royal Class fietsbus 
De hele zomer rijden meer dan tien Royal Classbussen elke week naar de mooiste fietsgebieden van Europa. Deze Royal Classbussen zijn luxe touringcars met airconditioning, dubbele beglazing en twee passagiersdeuren. Ze bieden veel beenruimte (94 cm), hebben verstelbare stoelen (45°) en verstelbare voetsteunen. De Royal Classes zijn bovendien voorzien van toilet en koelkast. Koffie en frisdrank zijn in de bus tegen kostprijs verkrijgbaar. Natuurlijk zijn de bussen ook rookvrij. En het spreekt voor zich dat we alleen met touringcars rijden die het Keurmerk Touringcarbedrijf dragen. Dit betekent onder andere dat rij- en rusttijden strikt worden nageleefd.

Uw fiets in handen van een liefhebber
Als fietsliefhebber weten wij als geen ander dat schade aan de fiets een nachtmerrie is voor elke fietser. Daarom doen wij er alles aan om uw fiets zo zorgvuldig mogelijk te vervoeren. We instrueren de chauffeurs en nemen maatregelen om de kans op schade te voorkomen. Zo is de fietsaanhanger o.a. luchtgeveerd en voorzien van beschermingsmaterialen om krasschade te voorkomen. 

Veiligste vervoermiddel
Uit Duits onderzoek blijkt dat reizen per touringcar is 253 keer veiliger is dan met de auto, 143 keer veiliger dan met de trein en 36 keer veiliger dan met het vliegtuig. In de laatste paar jaar zijn de veiligheidsvoorschriften voor bussen aangescherpt. Ruim vijftig procent van de Nederlandse busbedrijven rijdt met het Keurmerk Busbedrijf. Dit is een garantiebewijs van goed technisch onderhoud en verantwoorde inzet van personeel. (bron: Nieuwsbank)

Milieuvriendelijkste vervoermiddel
Er zijn veel verschillende mogelijkheden om op uw vakantiebestemming te komen. Een vakantie per touringcar is het minst milieubelastend. Een reis met een internationale trein en een reis met een auto (van na 2000 met vier inzittenden) vormen met anderhalf keer zoveel uitstoot een goede tweede. Derde is de hogesnelheidstrein met milieubelasting die anderhalf meer dan twee keer zo hoog is. Een reis met de hogesnelheidstrein is wel gunstiger voor het milieu dan met de auto met slechts een of twee personen. (bron: Milieu Centraal)

Ook met de fietsbus?
Wilt u weten waar we rijden, kijk op de pagina over onze fietsbusbestemmingen. Lees ook de Algemene busvervoervoorwaarden.

 

 

 
back box back box