back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 
Waarom Cycletours?

Waarom zou ervoor kiezen om met Cycletours op pad te gaan? De keus is en blijft uiteraard aan u, maar wij geven u al vast een dozijn goede redenen.

  


1. Verblijf
Of u nu kiest voor kamperen of de voorkeur geeft aan een hotel, een appartement of Bed&Breakfast, wij zorgen ervoor dat uw accommodatie geregeld is. Selectie, keuze, reserveringen, wij doen het werk en u hebt er geen omkijken naar. Of het nu gaat om een standplaatsvakantie met verblijf op een en dezelfde plek, of een trektocht langs verschillende locaties.

2. Routebeschrijving
Een fietsvakantie staat of valt met een goede route. Die moet niet alleen qua niveau en belangstelling bij u passen, maar hij moet ook correct en duidelijk zijn. U hebt natuurlijk geen zin om verkeerd te rijden of u bij elke kruising af te vragen of u links- of rechtsaf moet. Daarom besteden wij veel zorg en tijd aan de routebeschrijvingen en proberen die zo duidelijk mogelijk vorm te geven. In print, met kaartmateriaal, hoogteprofielen en soms ook als GPS-track.

3. Eigen fiets of huurfiets
U kunt op bijna al onze vakanties uw eigen fiets meenemen. Geen probleem. Zeker doen. Hebt u zelf geen geschikte fiets? Ook geen probleem: dan zorgen wij er voor een. Op de plaats van aankomst staat dan een kwalitatief goede fiets voor u klaar. Juiste maat, juiste model, juiste afmetingen, juiste versnellingen. Geschikt, kortom, voor u én voor de aard van de tocht.

 4. Vervoer
Cycletours kan indien gewenst het vervoer voor u regelen. Met de trein, het vliegtuig of de bus. Als u een eigen fiets meeneemt, dan moet die wel zorgvuldig vervoerd worden. Want u wilt natuurlijk niet dat hij beschadigd raakt. De fietsbus is dan een prima optie. U reist zelf ontspannen naar uw bestemming en uw fiets staat veilig achterin. Kiest u voor een vliegbestemming, dan is het belangrijk dat u de fiets in een fietsdoos of fietshoes verpakt. Zo wordt de kans op schade verkleind.

5. Bagagevervoer
U kunt natuurlijk met uw eigen bagage fietsen. Maar ook al neemt u weinig mee, aan 10 kilo per persoon zit u zomaar. Die extra kilo’s moet u wel weg trappen: dat merk je wel. Bagagevervoer is daarom wel zo prettig. U fietst met een klein tasje met spullen voor onderweg en als u ’s middags aankomt staat uw koffer al weer voor je klaar.

6. Technische assistentie
Ook al fietst u met prima materiaal, er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waarbij u hulp nodig hebt. Dan is het erg prettig als er iemand in de buurt is waar u een beroep op kunt doen. Voor een kabeltje, een schroefje, of een nieuwe band. Iemand met verstand van zaken, het juiste materiaal en het goede gereedschap. Een volgauto die de route langs rijdt: dat is een prettige zekerheid.

7. Servicewagen
Een dagje geen goede benen? Niet de vorm van de dag? Een servicewagen die de route langs rijdt komt dan erg goed van pas. U duikt met fiets en al zo de auto in. Geen enkel probleem. En de volgende dag stapt u gewoon weer op de fiets.

8. Mobiel restaurant/Maaltijden
Fietsen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg gezond. Fietsen kost namelijk energie. En hoe langer u fietst en hoe sneller u fietst, hoe meer energie het kost. Zo verbruikt u al snel een paar honderd kilocalorieën per uur. Het is dan natuurlijk wel zaak om goed te eten en te drinken. Om die reden gaat er bij onze kampeervakanties een mobiel restaurant mee. De kok zorgt ’s ochtends voor een goed ontbijt en serveert ‘s avonds een 3-gangen menu. Dat is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook erg lekker. En die calorietjes, die fietst u er de volgende dag toch weer af.

Ook bij de hotelreizen zorgen wij ervoor dat de maaltijden dik in orde zijn.
Bij onze sportieve reizen zorgen wij bovendien voor een lunchstop onderweg met soep, pasta, brood en fruit.

9. Kinderbegeleiding
Een kinderbegeleider die op de momenten dat er niet gefietst wordt altijd in is voor een spelletje. Die leuke dingen en spannende activiteiten verzint. Knutselen, speurtochten, zandkastelen. Dat is niet alleen erg leuk voor de kinderen, maar het geeft de ouders bovendien meer tijd voor zichzelf.

10. Meefietsende begeleider
Bij een aantal van onze reizen heeft de reisbegeleider niet alleen organisatorische en ondersteunende taken, maar fietst hij ook als gids met u mee. Hij kent de streek en geeft de reis zo niet alleen extra zekerheid, maar ook een extra kwaliteit.

11. Aangenaam gezelschap
Wij bieden u de mogelijkheid om samen met andere fietsliefhebbers te fietsen. Dat heeft zo zijn voordelen. Steun, gezelligheid, het delen van ervaringen, de verhalen voor en na de tocht, dat is wel zo leuk.
Dat geldt zeker wanneer u met uw kinderen op fietsvakantie gaat. Kinderen vinden het namelijk wel erg leuk om met leeftijdgenootjes op te trekken.

Onze klanten zijn niet onder één noemer te vangen. Man, vrouw, jong, oud, single of met z’n tweeën: u komt ze allemaal tegen. Allemaal zijn ze reislustig, actief en nieuwsgierig. En aangenaam gezelschap, vinden wij.

12. Individuele vrijheid
Welke soort vakantie u ook kiest, individuele vrijheid vinden wij erg belangrijk. Verzorging, begeleiding, gezelligheid, het is aan u in hoeverre u er gebruik van maakt. Lekker een keertje zelf uit eten? Zeker doen! U fietst graag op eigen houtje? Geen probleem, iedereen krijgt een eigen routebeschrijving mee. Niets moet, alsjeblieft niet. Maximale vrijheid, daar staan wij voor. De vrijheid om te kiezen. En om te doen en laten wat u wilt.

Meer weten?
Cycletours heeft voor iedere fietsliefhebber een vakantie op maat. Van jong tot oud, van dichtbij tot ver weg. Voor de natuurgenieter die de zon op zijn gezicht wil voelen, tot de sportieve coureur die zijn grenzen wil verleggen. Voor de cultuurliefhebber, de ontdekkingsreiziger, de levensgenieter en de bewuste consument. Groepsreizen en individuele arrangementen. Voor ouders met kinderen en voor actieve senioren. Meer weten? Klik linksboven op deze pagina op het reistype van uw keuze en blader door onze concepten, formules en reizen.

 
back box back box