back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 


Welke reis is voor mij geschikt?

U vindt in ons programma fietsvakanties van niveau 1 t/m 10. Van ´Voor iedereen´ tot ´Hors Catégorie´. De lengte van de etappe, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een vakantie. Bij een standplaatsreis kunt u iedere dag kiezen of u wel of niet gaat fietsen. Bij een trektocht liggen de fietsdagen vast. Ook dat is een
factor om rekening mee te houden. Bij sommige vakanties kunt u per dag kiezen of u een lichtere of zwaardere tocht fietst.

Vier labels
om het u gemakkelijk te maken hebben we al onze fietsvakanties ingedeeld in een viertal labels welke staan voor de aard van de vakantie.

niveau 1 t/m 7

 niveau 7 t/m 10 

 niveau 1 t/m 6 

niveau 2 t/m 7 

Levensgenieters 

Renners 

Families 

Globetrotters 


Tien niveaus
Hieronder vindt u de tien niveaus die wij gebruiken om de zwaarte van onze fietsvakanties aan te duiden. Zo weet u welk niveau het beste bij u past, en welke (huur) fiets u voor een dergelijke vakantie kunt gebruiken. Tien niveaus, die als volgt zijn onderverdeeld:      
              

Niveau 1

 Voor iedereen 

Niveau 6 

 Sportief 

De lichtste vakantie, voor iedereen en alle leeftijden.
Over vrijwel vlak terrein, met afstanden tot 40km.
Er hoeft nooit twee dagen achter elkaar gefietst te worden. Geschikt voor fietsen vanaf 3 versnellingen.

 

Tochten met steilere en langere hellingen dan in niveau 5, die meer kracht en conditie vergen. Het landschap heeft een bergachtig karakter. De etappes zijn circa 80 km lang en kennen langere beklimmingen. Bedoeld voor deelnemers met een goede basisconditie. Geschikt voor Cycletours Trekking, SPN3 en racefiets.

Niveau 2

 Ontspannen 

Niveau 7

 Uitdagend 

Rustig en ontspannen fietsen. Afstanden tot 50 kilometer per dag over licht glooiend terrein. Geschikt voor fietsen vanaf 7 versnellingen.
 

Tochten met een uitdagend karakter. Etappes van 70 tot 100 km door heuvellandschap en bergen, met elke dag een behoorlijk aantal hoogtemeters. Voor de geoefende fietser met ervaring in de bergen. Geschikt voor SPN3 en racefietsen met bergverzet of triple. 

 Niveau 3

 Licht actief 

Niveau 8 

 Pittig

Ontspannen vakanties met dagafstanden van gemiddeld
45 km. Korte hellingen met hoogteverschillen tot
100 meter komen voor. Geschikt voor fietsen vanaf
21 versnellingen zoals de Cycletours Trekking.

Tochten voor de getrainde renner met bergervaring. Door middel- of hooggebergte en met etappes van gemiddeld rond de 100 km. Geschikt voor racefietsen met bergverzet of triple.

Niveau 4

 Gemiddeld

Niveau 9

 Extreem

Dagafstanden tot 60 km per dag over heuvelachtig terrein met niet te steile en niet te lange hellingen. Soms een korte etappe met iets meer klimwerk.
Geschikt voor fietsen vanaf 21 versnellingen zoals de Cycletours Trekking.

Tochten door middel- en hooggebergte, de etappes gaan over meerdere cols per dag en zijn minstens 100 km lang. Geschikt voor racefietsen met bergverzet of triple. Bedoeld voor wielrenners.

Niveau 5

 Actief

Niveau 10

 Hors categorie

Tochten met dagafstanden van gemiddeld 60 km. Door heuvelachtige gebieden en middelgebergte met af en toe langere en steilere hellingen. Soms een korte etappe met meer klimwerk. Een redelijke basisconditie is noodzakelijk. Geschikt voor fietsen vanaf 21 versnellingen zoals de Cycletours Trekking.

Voor de beslist betere fietser die inspanning als een grote uitdaging ziet. Dagafstanden van 140 km door het hooggebergte vormen geen uitzondering. Voor getrainde wielrenners met ervaring in dit landschap. 


Welke vakantie is geschikt voor mij?

Twijfelt u over het niveau dat geschikt is voor u? Onze specialisten van de afdeling Verkoop & Informatie helpen u graag op weg. Bovendien hebben wij in onze receptie een Tacx Virtual Trainer klaar staan. De perfecte nabootsing van het beklimmen van een echte col. Eens uitproberen? Bel ons op voor een afspraak.

 

 
back box back box