back box back box
 

Zoek op reiscode

 
back box back box
back box back box
 

Zoek op land

 
back box back box
back box back box
 
Reiskalender Groepen
 
back box back box
 

Fietsen in Japan, groepsreis

Niveau 5-6 | Globetrotters | Reiscode JPN
Groep | Hotel, guesthouse | 16 dagen | Vliegen

Het zuidelijke eiland Kyushu is een waar fietsparadijs. Prachtige natuur met grillige kustlijnen, dichte bamboebossen en rokende vulkanen. Het contrast met de high-tec architectuur in de steden maken dit een extra bijzondere fietsvakantie in Japan. De mensen in Kyushu zijn echte zuiderlingen: hun warmhartige gastvrijheid en authentieke levenskunst maken van deze tocht een unieke belevenis. De heerlijke lokale keuken versterkt de innerlijke mens en de vele warmwaterbronnen laten uw vermoeide spieren tot rust komen.

 • Combinatie van schitterende natuur en high-tech architectuur
 • Maak kennis met de gastvrije bevolking en hun tradities
 • Overnachting in traditionele Onsen
 • Ervaren, Nederlandstalige reisbegeleider

Reisschema

 1.   Vlucht Schiphol - Fukuoka. 
 2.   Aankomst in Fukuoka.
 3.  Fukuoka - Okawa, 70 km.
 4.  Owaka - Kikuchi Onsen, 68 km.
 5.  Kikuchi Onsen - Aso, 55 km.
 6.  Aso
 7.  Aso - Kumamoto, 50 km.
 8.  Kumamoto - Maejima, 65 km.
 9.  Maejima - Kuchinotsu, 65 km.
 10.  Kuchinotsu - Nagasaki, 85 km.
 11.  Nagasaki
 12.  Nagasaki - Huis Ten Bosch, 60 km.
 13.  Huis Ten Bosch - Karatsu, 70 km.
 14.  Karatsu - Fukuoka, 60 km.
 15.  Vlucht Fukuoka - Schiphol.
 16.  Aankomst op Schiphol.

 
back box back box
 
Kies het vervoer type
Reisduur Kies startdatum Kies het vervoer Verzorging Aantal kamers/deelnemers

Aantal personen / kamers Leeftijd v/d reizigers
# Maak een keuze 2 - 99 j
Totaal prijs € 0,00 
Prijs per persoon € 0,00 

Reisdata
3 maart 2013
31 maart 2013
15 september 2013

Reissom (JPN)   € 1999,-
Toeslag 1-persoonskamer   € 180,-
Fietshuur
Lokale race met 21 versnellingen (GT Traffic of Bridgestone Ordina/Anchor)  € 225,-
Vervoer
Vlucht Schiphol - Fukuoka v.v. (incl. € 333,- luchthavenbelasting en toeslagen)                 vanaf € 1023,-
Extra's
Extra nacht Fukuoka o.b.v. logies en ontbijt  € 85,-
Toeslag extra nacht 1 pk  € 25,-
Reserveringkosten  € 20,-


Direct boeken

Inbegrepen

 • 13 overnachtingen in goede middenklasse hotels of guesthouses op basis van 2-persoonskamer
 • Ontbijt 
 • 6x diner
 • Alle overige binnenlandse transfers per bus, trein en boot
 • Reisbegeleiding (Nederlands- en Engelstalig)
 • Volgauto en bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Routebeschrijving

Bij te boeken

 • Vlucht Schiphol - Fukuoka v.v. (inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen) plus transfer van en naar vliegveld in Fukuoka
 • Fietsvervoer (huur)fiets in vliegtuig
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Entreegelden
 • Extra vervoer naar excursies
 • Excursies
 • Overige maaltijden

Dag 1. Vlucht Schiphol - Fukuoka.
Indien u de vlucht via Cycletours heeft gereserveerd vliegt u vanaf Schiphol naar Fukuoka.

Dag 2. Aankomst in Fukuoka
Bij aankomst op de luchthaven van Fukuoka wordt u opgewacht door de reisbegeleider. Samen met bagage en fietsen wordt u naar uw hotel in het centrum van Fukuoka gebracht. De begeleiding assisteert u met hulp en gereedschap bij het gebruiksklaar maken van de fietsen. Om 6 uur heeft u een welkomstdiner.

Dag 3. Fukuoka - Okawa, 70 km.
Langs de Mikasagawa rivier fietst u Fukuoka uit. Al snel komt u aan in Dazaifu met het befaamde Tenmangu schrijn en het Kyushu National Museum. Vandaag is het een dag voor het fietsen langs rivieren, u volgt de Chikugogawa tot in Okawa waar u verblijft in het sympathieke Seifuso, een guesthouse in Japanse stijl.

Dag 4. Okawa - Kikuchi Onsen, 68 km.
Vanochtend start u met alweer een toeristische trekpleister: Yanagawa. Deze oude handelsplaats is doorvlochten met pittoreske kanalen. Hiervandaan trekt u het binnenland van Kumamoto in met zijn vele onsen (heetwaterbronnen). Tijd voor een heerlijk bad! 

Dag 5. Kikuchi Onsen – Aso, 55 km.
Warming up door de feerieke Kikuchikeikoku kloof. U klimt gestaag en komt op de Melkweg. Hier heeft u schitterende uitzichten op de Aso-vlakte in de bodem van de Aso caldera. Vanaf hier vervolgt u fietsend uw weg naar het Daikanbo uitzichtpunt en volgt een fenomenale afdaling in de vulkaan.

Dag 6. Aso. 
U fietst de jonge vulkaan op die in het midden van de caldera groeit en maakt een wandeltocht langs de vijf pieken. U wordt beloond met sublieme vergezichten. Het Vulkaanmuseum vertoont een mooie film. Aan het eind van de middag kunt u ontspannen in de Onsen. Een Onsen is een Japanse badgelegenheid die gebruik maakt van water uit een geiser.

Dag 7. Aso – Kumamoto, 50 km.
Langs de Kurokawa rivier fietst u over de Aso-vlakte en 'wurmt' u zich door de barst in de kraterwand. Door de rijstvelden nadert u de stad Kumamoto. U bezoekt het kasteel dat te boek staat als één van de drie grote kastelen in Japan. Behalve een reconstructie van het oorspronkelijke gefortificeerde kasteel vindt u hier ook nog orignele houten overblijfselen.
's Avonds kunt u van het bruisende nachtleven proeven.

Dag 8. Kumamoto – Maejima, 65 km.
Fietsen via de Amakusa Parel Lijn, een lint van groene eilandjes komt u in Maejima. Maejima staat helemaal in het teken van parels, u heeft dan ook de mogelijkheid tot het bezoeken van het parel centrum. En dan is het genieten van de prachtige zonsondergang.

Dag 9. Maejima – Kuchinotsu, 65 km. 
Uw fietsroute van vandaag loopt over de rug van Kamiamakusa. Schitterende uitzichten langs weerskanten op de Amakusa- en Ariake Zee. Amakusa betekent ‘Hemels Gras’, een sprekende naam voor dit eiland van de christenen. In Hondo kunt u van een lekkere curry genieten en dan is het nog maar een klein stukje tot Oniike. Per ferry gaat u naar het Shimabara schiereiland, waar u overnachten in Kuchinotsu’s Shirahama Onsen. 

Dag 10. Kuchinotsu – Nagasaki, 85 km.
Rondom de Tachibana Baai fietst u vandaag naar Nagasaki. Rechts van u rijst de Unzen vulkaan op. Hier kwamen vroeger de buitenlanders om de zomerse hitte in Nagasaki te ontvluchten. Onderweg is er tijd voor een onsenbezoek in Obama. Via de prachtige klim op de oude postweg kruist u het Nagasaki schiereiland en zoeft u de stad binnen.

Dag 11. Nagasaki
Nagasaki heeft een historische link met Nederland. Het eilandje Dejima was decennialang de enige plek waar handel met de wijde wereld werd gedoogd. En dat enkel voor Nederlandse handelaars. U kunt hier ook de indrukwekkende National Peace Memorial Hall voor de slachtoffers van de atoombom bezoeken.

Dag 12. Nagasaki – Huis Ten Bosch, 60 km.
Van Nagasaki fietst u langs de prachtige Omura Baai naar Huis Ten Bosch. Uw mond valt open in dit themapark waar windmolens, kanalen, Paleis Huis ten Bosch en zelfs de Oude Kerk van Delft op ware grootte zijn nagebouwd.

Dag 13. Huis Ten Bosch – Karatsu, 70 km.
Via de pottenbakkersdorpen Arita en Imari fietst u naar Karatsu. Een rit door het binnenland, pas in Karatsu ziet u de zee weer. 

Dag 14. Karatsu – Fukuoka, 60 km.
Langs de kust fietst u richting Fukuoka. U rijdt door het sprookjesachtige Regenboogpijnbos en tenslotte de al even indrukwekkende skyline van Fukuoka tegemoet.

Dag 15. Vlucht Fukuoka – Schiphol.
Na het ontbijt neemt u afscheid van de rest van de groep vertrekt u richting Nederland.

Dag 16. Aankomst op Schiphol

Maaltijden
Dit arrangement is op basis van logies en ontbijt. Het is gebruikelijk dat er gezamenlijk wordt gegeten tijdens het fietsen (lunches). Het avondeten kan gezamenlijk of op “eigen gelegenheid” geregeld worden. Meestal kan men in het logies uitstekend avondeten. Als de groep (of een deel van de groep) besluit om gezamenlijk te eten zal ook de reisbegeleider meegaan om hulp te bieden bij het bestellen.

Reisbegeleiding
U wordt onderweg begeleid door een Nederlandstalige deskundige reisbegeleider in de volgauto. Hij zorgt in de eerste plaats voor een goed verloop van de reis en is uw aanspreekpunt voor alle vragen en problemen onderweg. De Nederlandse begeleider kan ook toelichting geven over achtergrondinformatie.

Logistiek en organisatie van de reis
De reis is van start- tot finishplaats een aaneengesloten fietsreis m.u.v. een korte overzet per ferry naar Amakusa. Tijdens alle etappedagen zal er een volgwagen (pick-up of minibusje) de groep begeleiden die ook de bagage vervoert. De reisbegeleider rijdt met de volgwagen en zal indien nodig routeaanwijzingen geven of assistentie verlenen bij pech onderweg.

Routebeschrijvingen
U krijgt na aankomst de beschikking over een gedetailleerde routebeschrijving van de reis. Dit stelt iedereen in staat ook individueel te fietsen zonder afhankelijk te zijn van aanwijzing van de begeleiding. Ook een GPS-route is beschikbaar. U kunt een GPS-toestel huren.

Accommodatie
De logies die bij deze reis gebruikt worden zijn nogal variërend. In steden logeren we in business hotels met bedden, op het platteland verblijven we in typische guesthouses. Hier wordt nog elke avond de futon-matras uitgerold op de tatami-mat. Een weldoende nachtrust gegarandeerd.

Alleenboekers
indien u alleen boekt, deelt u samen met een medereiziger van hetzelfde geslacht een kamer. Wanneer door bijvoorbeeld een oneven aantal deelnemers een reiziger alleen op een kamer moet slapen, wordt geen toeslag voor een 1-persoonskamer berekend. Als u zeker over een 1-persoonskamer wilt beschikken (daar waar mogelijk), dient u dit bij boeking door te geven. Daarvoor betaalt u wel een toeslag. Wel is het zo dat in de guesthouses niet overal een 1-persoonskamer beschikbaar is.

U vliegt naar Fukuoka. De definitieve vertrektijden ontvangt u bij uw reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek. Cycletours selecteert de luchtvaartmaatschappijen op kwaliteit, gunstig vluchtschema en bereidheid fietsen als extra bagage te accepteren. Voorkeuren voor lange benen plaatsen of vegetarische maaltijden kunnen bij de boeking worden opgegeven. Cycletours geeft deze voorkeuren door aan de betreffende luchtvaartmaatschappij, maar kan nooit de garantie geven dat deze voorkeuren ook gehonoreerd worden. Dat is de verantwoordelijkheid van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

U mag in het vliegtuig naar Japan 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg en 1 stuk handbagage van 12 kg meenemen. Elke kilo daarboven wordt beschouwd als vracht en is duur. Houdt u daar dus goed rekening mee.

Eigen fiets mee in vliegtuig
Aan het meenemen van de fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten bedragen € 100,- per enkele reis (max 23 kg).
Voor het vervoer van uw fiets is een fietsdoos noodzakelijk. Deze zijn te koop op Schiphol. U hoeft voor vervoer in de fietsdoos alleen de trappers te verwijderen en het stuur een kwartslag te draaien. Zorg ervoor dat u de betreffende onderdelen thuis al eens losgedraaid heeft, zodat u op Schiphol niet voor onprettige verrassingen komt te staan.

Voor het slagen van een fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk de fiets grondig na. Let vooral op banden, remmen en versnellingen. Zorg verder dat u een reparatiesetje bij u heeft tijdens het fietsen.

Praktische aanbevelingen m.b.t. de fietsen
Fietsdozen: Deze zijn te koop op Schiphol bij de Schipholbegeleider van Cycletours voor ca.
€20,- (gelieve gepast te betalen). U hoeft voor vervoer van de fiets in de fietsdoos alleen uw trappers te verwijderen en uw stuur een kwartslag te draaien. De Schipholbegeleider heeft hiervoor alle gereedschap bij zich. Zorg ervoor dat u de betreffende onderdelen thuis al eens losgedraaid heeft, zodat u op Schiphol niet voor onprettige verrassingen komt te staan.

Fietsvervoer: Wanneer fietsen aan boord van boten meegenomen worden, dient u er op toe te zien dat de fietsen niet teveel overhellen om schade te voorkomen bij aanstoten (tijdens het afmeren). Indien er veel fietsen meegaan adviseren wij om de trappers te demonteren en de sturen een kwartslag te draaien.

Fiets: Een hybride fiets of randonneur zijn de meest geschikte fietsen voor deze reis. Er wordt slechts af en toe over onverharde wegen gereden. Japan is bergachtig. Uw fiets dient over voldoende versnellingen te beschikken.

Huurfiets: U kunt bij boeking een huurfiets reserveren. De fiets is voorzien van een smalle bagagedrager en bidonhouder (bidon zelf meenemen). Overige onderdelen zult u zelf mee moeten nemen. Alle fietsen zullen voor de nacht afgesloten worden met een centraal kabelslot. Voor extra beveiliging zult u zelf een slot mee moeten nemen (of ter plaatse kopen).
Er gaat een gereedschapstas mee tijdens de reis. Niettemin wordt van u verwacht dat u elementair gereedschap voor het plakken van banden zelf bij u heeft (of ter plaatse aanschaft). Daar behoort ook een fietspompje bij. Dit in geval de volgauto niet onmiddellijk ter plaatse is voor assistentie.

Reservemateriaal: Indien u uw eigen fiets meeneemt, dan dient u over eigen plakmateriaal, reservebanden, een fietspomp en eventueel een klein gereedschapssetje te beschikken. De reisbegeleiding heeft ook een gereedschapstas bij zich en verleent assistentie bij technische problemen. De reisbegeleiding zal assistentie verlenen bij reparatie maar kan geen garantie geven voor vervanging van onderdelen. De gereedschapstas is in de eerste plaats afgestemd op regulier onderhoud van de huurfietsen. Indien u uw eigen fiets meeneemt, zorg er dan voor dat deze in optimale staat is. Reserveonderdelen zijn in Japan nog wel verkrijgbaar. Houdt er rekening mee dat met name 28” wielen niet courant zijn.

Wegen en veiligheid: Het grootste gedeelte van het traject rijdt u over rustige en goed berijdbare geasfalteerde wegen. Op enkele plaatsen zal van de verharde wegen worden afgeweken en kan het voorkomen dat u over onverharde wegen fietst.

Helm en veiligheid: Officieel is gebruik van een fietshelm in Japan niet verplicht. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij echter met klem een goede helm mee te nemen en deze ten alle tijde te gebruiken!! Met name bij afdalingen ligt een ongeluk in een klein hoekje. Uw helm beschermt uw hoofd tegen fataal letsel. Het niet gebruiken van een fietshelm is uitdrukkelijk uw eigen verantwoordelijkheid!

Fietstassen: Het is prettig een stuurtasje of een fietstasje bij u te hebben voor de kleinere spullen onderweg (fototoestel e.d.). Een rugzakje, tenzij goed geventileerd, wordt niet als prettig ervaren vanwege de klamme rug.

Persoonlijke uitrusting
U dient altijd rekening te houden met wisselende weersomstandigheden.
In het algemeen adviseren wij zomerkleding. Neemt u echter ook warme kleding zoals een trui of een fleece jack en een regenjack mee. In de bergen kan het wel degelijk fris zijn!
• Stevige fietsschoenen en een fietsbroek met zeem zijn prettig voor de dagen dat u in het zadel zit.
• Een kleine handdoek kan van pas komen in de warmwaterbaden. U kunt deze overigens ook heel goedkoop ter plaatse aanschaffen.
• Een zaklamp.
• Goede zonnebrandcrème (min. factor 12).
• Pet met een klep tegen zon en regen.
• Fietshelm van goede kwaliteit!

 
back box back box