Fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën hotel

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën hotelNiveau 6 | Renners | Reiscode PYH | Groep | Hotel | Rondreis | 10 dagen | Fietsbus

Tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee ligt, als een buffer tussen Frankrijk en Spanje, een machtig gebergte met woeste toppen en kronkelende weggetjes waarop menig fietser zijn tanden heeft stukgebeten: de Pyreneeën. De bekende cols uit de Tour de France zijn het toneel van deze uitdagende tocht fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën hotel van west naar oost. De etappes zijn ongeveer 100 kilometer lang, waarbij beroemde reuzen worden beklommen als de Col de Peyresourde, de Col d’Aubisque en de Col du Tourmalet.

• Mooie etappes door de ruige natuur van de hoge PyreneeënFietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën hotel PYH kaart
• Van west naar oost over de meest beroemde cols van de Pyreneeën
• Beklimming van onder meer Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col de Peyresourde en Port de Pailhères
• Maaltijden uit de Cycletours keuken
• Bagagevervoer

Boeken

Reisdata

Met fietsbus
26 juni 2020
7 augustus 2020

Reissom (code PYH)

Met fietsbus 28 juni € 1295,-
Met fietsbus 9 augustus € 1335.-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,-

Bij te boeken

Kaart: Michelin 342, 343 en 344 (1:150.000) € 25,85
1 persoonskamer € 265,-

Boeken

Dag 1. Vertrek met de Fietsbus

U vertrekt comfortabel met de fietsbus vanuit Nederland. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u op wilt stappen.

Dag 2. St. Jean-Pied-de-Port – Oloron Ste. Marie, 89 km / 1769 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 2
Na aankomst met de bus staat er voor u een ontbijt klaar op de camping ter voorbereiding op de eerste etappe. Door het glooiende landschap fietst u naar de voet van de 17,7 km lange klim naar de Col de Burdincurutcheta (1135 m). Vergis u niet in deze klim want er zitten behoorlijk steile gedeeltes in en hij is lang. Hierna is het voornamelijk afdalen, afgewisseld met een korte klim van 2 km naar Larrau. Het laatste gedeelte van de etappe op- en neer via de wegen naar Oloron de Sainte Marie waarna het nog respectievelijk 6 of 12 km naar het hotel is over een vlakke weg.

Dag 3. Oloron-Ste Marie – Argelès-Gazost, 93 km / 2299 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 3
Op het programma staan de Col de Marie-Blanque (1035 m, 9 km), de Col d’Aubisque (1709 m, 18 km) en de Col du Soulor (1474 m, 4 km).
Vooral de laatste 4 km naar de top van de Col de Marie-Blanque zijn erg zwaar! Laat u zich echter ook niet verrassen op de Col d’Aubisque. Twee kilometer voor de top is er in een scherpe bocht naar rechts een wit gekleurd hotel. Men denkt vaak dat dit de top al is, maar dan volgen er nog 2 kilometer. Tussen de Col d’Aubisque en de Col du Soulor fietst u over een smalle weg langs overhangende rotsen en steile afgronden, hetgeen een mooi gezicht oplevert. Na 3 km komt u de gedenkplaat van Wim van Est tegen.

Dag 4. Argelès-Gazost, rustdag of tijdrit Luz Ardiden, 73 km / 1419 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 4
U heeft vandaag de keuze, of lekker bijkomen van de busreis en de twee etappes of de klim naar Luz Ardiden.
Vanaf het hotel fietst u geleidelijk stijgend naar Luz St. Saveur. Het begin van de klim naar Luz Ardiden ligt circa 900 meter buiten Luz St. Saveur. De klim gaat direct al redelijk steil omhoog. De weg vervolgt zich via vele haarspeldbochten en komt dan uit op een kaler gedeelte met mooie vergezichten. Het laatste gedeelte is nog behoorlijk pittig, maar het uitzicht op de top is overweldigend. U overbrugt tijdens deze rondrit 1010 hoogtemeters, waarbij het gemiddelde stijgingspercentage van de klim 6,9% bedraagt.

Dag 5. Argelès-Gazost – St. Lary Soulan, 98 km / 2603 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 5
U fietst vanaf Argelès-Gazost door de Gorge du Luz naar Luz-Saint-Saveur naar de voet van de Col du Tourmalet. Er volgt een klim van 18,5 km naar de top. Na Bareges heeft u de mogelijk om de Col du Tourmalet te beklimmen via de route van oud tourwinnaar Laurent Fignon of via de nieuwe route. De top ligt op 2115 meter. Via het skidorp La Mongie daalt u af naar St. Marie de Campan om vervolgens rechts af te slaan naar de Col d’Aspin (1489 m). Deze klim is een stuk minder steil dan de klim naar de Col du Tourmalet. Na de afdaling van de Col d’Aspin fietst u via een glooiende route naar St. Lary Soulan.

Dag 6. St. Lary Soulan – St. Girons, 123 km / 2664 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 6
Na een korte vlakke aanloop volgt een kort venijnig klimmetje van ongeveer 1,5 km waarna het geleidelijk aan door stijgt naar 1136 meter. Daarna gaat het dalend en glooiend naar de voet van de Col de Peyresourde voor een klim van 9,8 km naar de top op 1563 meter. De 13 km lange afdaling brengt u naar Luchon. Tussen Luchon en de voet van de klim naar Col de Mente zit nog een kort lastig klimmetje van ongeveer 2,5 km. De klim naar de Col de Mente is ongeveer 9 km. Na de afdaling van de Col de Mente volgt de laatste klim van de dag over een afstand van een 5 km naar de Col de Portet-d’Aspet. Na de afdaling volgt een geleidelijk dalende weg naar St.Girons.

Dag 7. St. Girons – Tarascon-sur-Ariège, 94 km / 1822 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 7
Hoewel de etappe niet te lang is, moet u wel 3 cols overwinnen, namelijk de Col de la Trappe (1110 m), de Col d’Agnes (1570 m) en de Col de Port de Lers (1517 m). Vooral de klim van ongeveer 10 km naar de Col d’Agnes zult u nog wel even voelen in de benen. Na een korte afdaling volgt dan nog de 5 km lange klim naar de Col de Port de Lers. Daarna is het enkel nog afdalen naar Tarascon sur Ariège.

Dag 8. Tarascon-sur-Ariège – Quillan, 116 km / 2749 hm

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 8
Nog één lange etappe met een col van boven de 2000 meter, namelijk de Col de Pailheres (2001 m). Alvorens u daar op de top aankomt, heeft u al de Col de Maramare (1361 m) en de Col de Chioula (1431 m) overwonnen. Na de afdaling van de Col de Pailheres volgt zo rond de 97 km nog een klimmetje van 3 km. In de afdaling na deze klim pakt u nog twee colletjes mee, namelijk Col de Coudons (883 m) en de Col du Portel (601 m). Tijdens de laatste afdaling heeft u een schitterend zicht op het in een dal gelegen plaatsje Quillan.

Dag 9. Quillan – Trèbes, 92 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën dag 9
Alweer de laatste etappe van uw fietsvakantie in Frankrijk, een zogenaamde “uitrij” etappe. Toch zitten er nog wel een aantal colletjes in,  al is de hoogste “slechts” 622 meter. Na alle “echte” cols zult u met deze geen problemen hebben. Het merendeel van deze etappe fietst u over de D613, zo kunt u zich ook eens concentreren op de mooie omgeving. Na een simpele maaltijd in het campingrestaurant vertrekt u weer met de fietsbus naar Nederland.

Dag 10. Aankomst met de Fietsbus in Nederland

U komt in de loop van de dag weer terug in Nederland aan met de fietsbus. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u uit wilt stappen.

Inbegrepen

• 7 Overnachtingen in hotels op basis van 2/3-persoonskamer met (meestal) bad of douche/wc
• Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal Class fietsbus v.v.
• Ontbijt en diner vanaf ontbijt op dag 2 t/m diner op dag 9
• Lunchpakket
• Verzorging onderweg
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

• Kaart: Michelin 342, 343 en 344 (1:150.000)
• 1 persoonskamer
• Reis- en annuleringsverzekering

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die verricht zijn. De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider meestal in de loop van de dag op de route zien. Hij kan u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website

Routebeschrijving

U ontvangt het routeboekje met routebeschrijving, hoogteprofiel en overzichtskaartje circa 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. Geschikte kaarten zijn Michelin 342, 343 en 344 (1:150.000).

Hotels

De hotels waarin u verblijft zijn van 2 à 3 sterren niveau. Alle hotelkamers hebben een douche. De meeste hotels hebben een eetzaal en een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast hebben sommige hotels een kleine bar en terras.

Fietsbus

De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de fietsbus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 2) aan in St. Jean-Pied-de-Port. Voor de terugreis vertrekt u op zaterdagavond (dag 9) en komt u op zondag aan in Nederland.

De reistijd vanaf Breda naar St. Jean-Pied-de-Port bedraagt 17 uur, de fietsbus zal rond 07.15 in St. Jean-Pied-de-Port aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus

Cycletours Fietsbus

Heenreis (BSSSPAM)

vrijdag
• 10.45 V Amsterdam
• 12.00 V Utrecht
• 13.30 V Breda
zaterdag
• 05.30    Plage de Moliets
• 07.15 A St. Jean-Pied-de-Port

Terugreis (BSFRTRE)

zaterdag
• 20.00 V Trèbes
• 23.30     Millau
zondag
• 13.30 A Breda
• 15.00 A Utrecht
• 16.00 A Amsterdam

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Bagagevervoer

Bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeen hotel PYH kaart