Fietsen met kinderen Italië Vicenza-Abano

Fietsvakantie met kinderen Italië Vicenza - Abano
Niveau 1 
| Reiscode IFV | Individueel | Hotel | 7 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Deze fietsvakantie met kinderen Italië Vicenza – Abano combineert cultuur en natuur. Vicenza is de hoofdstad van de regio Veneto. De combinatie van de schoonheid van Venetië, zijn paleizen, de ijssalon in Vicenza met het echte Italiaanse leven vormt de culturele hoogtepunten voor deze reis. Naast de cultuur in Vicenza is er ook veel natuur, zoals het meer van Fimon, het huis der vlinders en niet te vergeten het avonturenpark. Ook de kinderen zullen blij zijn met uw keuze.

• Prachtige Romeinse stad Vicenza
• Ontspannen fietsen
• Lekkerste ijsje van Italië
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen 2018

Per persoon, bij een 2-persoonskamer of meer
Iedere maandag vanaf 30 april t/m 24 september € 460,-

Kinderkortingen
Kinderen tot 2 jaar op kamer ouder(s) gratis
Kinderen 3 tot 7 jaar op kamer ouder(s) -70%
Kinderen 8 tot 14 jaar op kamer ouder(s) -30%
Kinderen 15 t/m 17 jaar als 3e of 4e persoon op kamer ouder(s) -€ 100,-

Bij te boeken

Vlucht Amsterdam – Treviso of Venetië v.v. incl. 15 kg. ruimbagage vanaf € 155,-

Extra nacht in Abano (incl. ontbijt)
Per persoon, bij een 2-persoonskamer of meer, op aanvraag

Extra nacht in Vicenza (incl. ontbijt)
Per persoon, bij een 2-persoonskamer of meer, op aanvraag

Fietsverhuur

Hybride € 80,-
E-bike € 190,-
Kinderfiets € 80,-
Tandem € 160,-
Fietsaanhanger € 85,-
Helm € 15,-
Kinderzitje gratis

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,-

Boeken

Dag 1. Aankomst Vincenza

Bij aankomst gaat u naar uw hotel ligt het informatiepakket voor u klaar. De fietsen staan ook klaar in het hotel.

Dag 2. Vincenza, rondrit, 20 km

Via een fietspad fietst u naar het dorpje Maddalena met zijn typische kalkstenen landschap uitgesleten door water stromen. Een prima plek ook om te verkoelen. vervolgens rijdt u naar Polegge, waar u de restanten van een Romeins aquaduct kunt bezichtigen. U keert weer terug naar Vicenza, een prachtige plaats met Renaissance architectuur en sowieso een leuke plaats om rond te slenteren en uiteindelijk beloond te worden met een heerlijk ijsje uit het de historische ijssalon Brustolon.

Dag 3. Vincenza – Meer van Fimon – Vincenza, 30 km

Even buiten het centrum van Vicenza aan de rand,  staan twee prachtige “Villa’s”. De ene heet “Rotonda”uit de 16e eeuw en de andere “Villa Valmarana ai Nani met zijn beroemde fresco’s en heerlijke tuinen uit de 18e eeuw. Het toegangsbewijs tot dit paleisje zit in de reis inbegrepen. Van daaruit fietst u een mooie route rondom het meer van Fimon,  kunt u eventueel een boottochtje maken en weer terugkeren naar Vicenza.

Dag 4. Vincenza – Abano, 45 km

Via het reeds bekende fietspad Riviera Berica gaan we op pad naar  het schilderachtige dorpje Costozza met zijn prachtige huizen. Wederom een “Villa”, Vila da Schio  met zijn rijke geschiedenis en bekende botanische tuinen te bezoeken U vervolgt de route zuidwaarts langs olijf- en wijngaarden via het Benedictijner klooster van Praglia en eindigt vandaag het in het kuuroord Abano.

Dag 5. Abano – Battaglia Terme – Abano, 30 km

Na een korte rit bereikt u Montegrotto Terme. Daar kunt u het “Casa delle Farfalle”bezoeken. Dit “huis van de vlinders” herbergt een van de belangrijkste vlinderverzamelingen van Italië. Vervolgens rijdt u door het Regionaal Park van de Euganische Heuvels, een oud vulkanisch landschap. Vandaar ook de vele thermaal bronnen. De volgende plaats is dan ook weer een kuuroord, Battaglia Therme. Midden door dit dorp loopt een kanaal, het decor doet denken aan Venetië. Dan weer terug naar Abano.

Dag 6. Abano, rustdag of excursie

Deze dag naar vrije besteding.  Lekker luieren aan het zwembad van het hotel of met bus naar Padua, een stad zeer de moeite van het ontdekken waard. Het alternatief , waar de kinderen wellicht voor zullen kiezen is een bezoek, met de taxi, aan het avonturenpark Le Fiorine, gelegen in de Euganische heuvels. Lianen en hangbruggen in het bos, spannend voor de jonge Tarzans.

Dag 7. Abano, vertrek naar Nederland of verlenging

Na het ontbijt vertrek naar Nederland of verlenging van uw verblijf.

Inbegrepen

• 6x hotelovernachtingen op basis van 2 of meerpersoonskamer met douche en wc
• 6x ontbijt
• Bagagevervoer (één koffer p.p., max 15 kg.)
• Entree in Villa Valamarana
• IJsje in de beste ijssalon van Italië
• Toeristische informatie en kaartmateriaal per kamer
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Treviso of Venetië v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Vincenza of Abano
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Lokale toeristenbelasting plm (€ 10,- tot 15,-)
• Transfers
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Voor kinderen tot 12 jaar is helm verplicht

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een uitgebreid routeboek met kaartmateriaal en toeristische informatie. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

U verblijft in gezellige hotels van het 2/3 * -niveau. Het hotel in Abano heeft binnen- en buitenzwembad en wellnessruimte.

Voorbeeld hotels:

Vicenza

3*Hotel Key
Fietsen met kinderen Italië Vicenza-Abano hotel-key-vicenza-esterno-02 Fietsen met kinderen Italië Vicenza-Abano hotel-key-vicenza-esterno-02h Fietsen met kinderen Italië Vicenza-Abano hotel-key-vicenza-esterno-02

 

 

 

 

Abano

3* Hotel Aqua

9428302Fietsen met kinderen Italië Vicenza-Abano

 

 

 

 

Let op: dit zijn voorbeeld hotels. Het kan zijn dat u in vergelijkbare, maar andere accommodaties verblijft.

Bij het aankomst hotel is gratis parkeerruimte of dichtbij een bewaakte parking  voor plm € 3,50 per dag.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

Afhankelijk van uw aankomstvliegveld zijn er goede bus/trein verbindgen met Vicenza. Kosten plm € 20,-. Bij uw reisbescheiden ontvangt u hier uitgebreide informatie over.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum van 2 stuks, een koffer van max 20 kg en een stuks handbagage van max 10 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten