Fietsvakantie Albanië Unesco werelderfgoed-tour

 Cycletours Fietsvakantie Albanie Unesco werelderfgoed-tour

Niveau 3/4 | Reiscode AHI | Individueel | Hotel | 10 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Zo onbekend en dichterbij dan Griekenland. Albanië was vanwege zijn regime tot in het begin van de jaren negentig van de rest van de wereld afgesloten. Nu kunt u er frank en vrij rondfietsen en op ontdekking gaan. Nu het land zich heeft opengesteld ontmoet u de cultuur van de Antieken, de bijzondere sfeer van het Mediterrane en een gastvrije bevolking. Tegelijkertijd vanwege dat tot voor kort heersende isolement, waant u zich terug in de tijd. De tijd zoals u wellicht uit uw eigen jeugd kent. Een prachtcombinatie dus. Voeg daar voorts bij alle cultuurschatten, we noemen deze tocht dan ook de Fietsvakantie Albanië Unesco werelderfgoed-tour en het heerlijke klimaat en Cycletours heeft er weer een uitnodigende nieuwe bestemming erbij.

• Terug in de tijd
• Unesco Werelderfgoed tour
• Meer van Ohrid
• Goed klimaat

Boeken

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag vanaf 1 april t/m 26 april € 795,-
Iedere dag vanaf 27 april t/m 23 juni € 825,-
Iedere dag vanaf 1 september t/m 22 november € 825,-
Toeslag 1 -persoonskamer vanaf 1 april t/m 24 november € 175,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Fietsverhuur

Giant Road/Rove € 135,-
E-bike € 280,-

Bij te boeken

Transfer vliegveld naar Tirana € 25,- p.p.
Vliegreis Schiphol – Tirana v.v. incl. 15 kg. ruimbagage vanaf € 175,- p.p.

Extra nacht in Vlore (incl. ontbijt)
Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer € 39,-
Per persoon, bij verblijf in 1-persoonskamer € 52,-

Extra nacht in Tirana (incl. ontbijt)
Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer € 45,-
Per persoon, bij verblijf in 1-persoonskamer € 65,-

Boeken

Dag 1. Aankomst Tirana

Na aankomst in uw hotel in Tirana centrum  wordt U ontvangen door een medewerker,  er volgt een bespreking van de reis en u ontvangt routebeschrijving plus kaart. Gelegenheid om de stad te verkennen.

Dag 2. Tirana – Qafe Thane – Pogradec, 40 km

Na het ontbijt eerst een transfer van Tirana naar Qafe Thane aan de Albanese – Macedonische grens. U ontvangt de fietsen en deze worden zo nodig afgeteld. Vanaf hier begint het fietsen langs het meer van Ohrid. U blijft de kustlijn volgen naar Tushemisht voor een bezoek aan het klooster van St. Naum. Dit ligt reeds in Macedonië en stamt uit de 9e eeuw. Daarna fietst u terug naar Pogradec voor uw verblijf. Deze leuke plaats ligt direct aan het meer. Dit stadje staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Dag 3. Pogradec – Korçë, 51 km

Vanuit de vallei klimt u naar het hoger gelegen plateau. Onderweg geniet u van fantastische uitzichten en fietst u vervolgens door glooiend boerenlandschappen. Tijdens deze rit waant u zich terug in de tijd, een mooi contrast met ons snelle leven. Einddoel van deze rit is Korce, mooi gelegen stadje met zijn historisch centrum en zijn levendige markten. Ook een bezoek aan de St. George kathedraal is de moeite waard.

Dag 4. Korçë – Gërmenjë, 72 km

Een spectaculaire tocht vandaag. U verlaat het agrarisch gebied en klimt door een rotsachtig landschap, dat tevens de grens met Griekenland vormt naar de zogeheten Grammoz Mountains en passeert de Barmash pas. Omringd door flinke pieken en door mooie valleien en bijzondere uitzichten zult u aankomen in Gërmenjë, gelegen in een oase van rust. U overnacht in een boerderij met accommodatie.

Dag 5. Gërmenjë – Benje (Permët), 52 km

Nog even fietst u vanuit de vallei omhoog naar de hoog gelegen grazige weiden met uitzicht op de bergtoppen naar de bron van de rivier de Vjosa. Dan heerlijk naar beneden door de spectaculaire kloof van Leskovik. Verder afdalen naar Carshove en de kloof volgend naar Benje. Na de lunch is een korte rit naar naar de thermale bronnen van de de Langarica canyon voor een verfrissende zwempartij een optie.

Dag 6. Benje – Gjirokastër, 72 km

U vervolgt de vallei richting Kelcyra. In de verte ziet u een bergketen met de bijnaam de “Haaientanden”. Eigenlijk zijn zij de wegwijzer naar een andere kloof, u vervolgt de weg langs de Drinos rivier en fietst naar waar de kloven samenkomen. Uiteindelijk mondt dit uit in een weids uitzicht op de stad Gjirokastra, wederom een parel uit de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De stad van de 1000 treden.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë, 70 km

Weer een zeer afwisselende dag voor de boeg met wederom een Unesco Erfgoed en zwemmen onderweg. Eerst nog een 20 tal km fietsen en vervolgens afdalen. U komt langs Butrint, de belangrijkste archeologische vindplaats van Albanië, waarvan de oorsprong reikt tot aan de Grieken en Romeinen.  U vervolgt uw weg al dalend naar de Ionische kust tot in Sarandë.

Dag 8. Sarandë – Himarë, 53 km

Links prachtig uitzicht op zee en strand en rechts de bergen. Vanuit Sarandë klimmend blijft u al kronkelend de kustweg volgen. Deze strook wordt ook wel de Albanese rivièra genoemd. Mooi is het er zeker, de dorpen onderweg lieflijk gelegen, u fietst langs olijfgaarden tot aan de baai van Himarë. Deze kustplaats kent al een lange historie, waar van het kasteel en de oude stad tot op vandaag getuigen.

Dag 9. Himarë – Vlorë, 65 km

Nog een laatste mooie rit. Toch weer vanuit kust klimmen, vooral naar de Llogara pas. Deze ligt te midden van het Nationaal Park met zijn zwarte pijnbomen en bruin arenden. Daarna is het dalen naar het eindpunt van uw reis, naar de Golf van Vlorë en zijn gelijknamige stad aan de Adriatische zee. Vlorë is de derde grote stad van Albanië en behoorde lang tot het Ottomaanse Rijk. Uw accommodatie ligt op 8 km voor Vlorë aan zee met een eigen strand. Prima plek om na te genieten van uw reis. Heeft u een vroege terugvlucht vanaf Tirana, dan wordt de transfer op deze dag uitgevoerd en heeft u een overnachting in Tirana , dichtbij het vliegveld.

Dag 10. Vertrek naar Nederland

Transfer van Vlorë naar vliegveld en vertrek naar Nederland of verlenging

Inbegrepen

• 9x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 9x ontbijt
• Transfer Vlore naar luchthaven
• Bagagevervoer
• Transfer Tirana – Quafe
• Routeboekje met beschrijving, toeristische informatie en kaartmateriaal en fietscomputer
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Tirana v.v.
• Transfer eigen fiets luchthaven v.v.
• Halfpension
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Vlore
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Overige maaltijden en consumpties
• Overige excursies

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen bij aankomst tijdens het welkomstpraatje.

U verblijft in 4 sterrenhotels in de grotere steden en in 3 sterren in kleinere plaatsen en een enkel gastverblijf op het platteland. Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren.

Een voorbeeld van een mogelijke hotellijst

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Austria

Hotel Austria

Tirana – Hotel Austria

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Millenium

Hotel Millenium

Pogradec – Hotel Millenium

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Grand Palace

Hotel Grand Palace

Korçë – Hotel Grand Pallace

Cycletours fietsvakanties Albanië Guesthouse Farma Sotira

Guesthouse Farma Sotira

Gërmenjë – Guesthouse Farma Sotira

Omgeven door een prachtig gazon en bergen ligt Guesthouse Farma Sotira in een mooie omgeving. U kunt er veel vogels, eekhoorns maar ook gazelles zien. De farm heeft een traditionele keuken waar gekookt wordt met ingrediënten die verbouwd worden op de farm. U slaapt hier in houten huisjes met gedeeld sanitair. Er is een klein zwembad aanwezig met water wat direct vanaf de bergen komt. Het water kan daardoor een beetje koud zijn.

Cycletours fietsvakanties Albanië Guesthouse Coli

Guesthouse Coli

Permët – Guesthouse Coli

Dit mooi gelegen, sfeervolle guesthouse wordt gerund door een zeer vriendelijke Albanese familie. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel. Op het terras kunt u heerlijk een boek lezen. Een paar kilometer verder, kunt u zich ook nog onderdompelen in een thermaal bad.

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Cajupi

Hotel Cajupi

Gjirokastër – Hotel Çajupi

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Porto Eda

Hotel Porto Eda

Sarandë – Hotel Porto Eda

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Rondos

Hotel Rondos

Himarë – Hotel Rondos

Cycletours fietsvakanties Albanië Hotel Picasso

Hotel Picasso

Vlorë – Hotel Picasso

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

Na aankomst op het vliegveld dient u zelf naar uw hotel in Tirana te reizen of naar keuze een transfer bijboeken. Op dag 2 volgt de transfer van Tirana naar Quafe, Op de laatste dag (of bij een vroege terugvlucht op de voorlaatste dag) wordt u van Vlore naar de luchthaven gebracht. De laatste twee relatief lange transfers zijn inbegrepen bij de reissom.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, wordt u deze overhandigd op de 2e dag in Qafe, waar de fietstocht eigenlijk begint. Hier kan ook nog een en ander afgesteld worden. Het betreft Giant Roam/Rove lichtgewicht fietsen met 30 versnellingen.  De fietsen zijn voorzien van een fietstassen en een bidonhouder. Een bidon moet u zelf meenemen (kleine flesjes bronwater passen meestal ook in de bidonhouder en zijn in Albanië overal te koop). De fietsen hebben een fietscomputer. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.