Fietsvakantie Duitsland Oostzee

Cycletours Fietsvakantie Duitsland OostzeeNiveau 1 | Reiscode DOR | Individueel | Hotel | 8 dagen |eigen vervoer

Een mooie rustige fietstocht die twee prachtige steden Lübeck en Stralsund met elkaar verbindt. Tijdens deze fietsvakantie Duitsland Oostzee fietst u over de Ostsee Radweg.  Lübeck heeft een zeer lange historie, kende zijn bloeitijd in de Hanze periode en was zelfs tot 1937 een onafhankelijke stadstaat. Stralsund, die andere Hanze stad met zijn vele Gothische bouwwerken, staat op de werelderfgoed lijst van de Unesco. Daartussen een mooie route langs de Oostzee kust, door bosrijke omgeving en verstilde dorpjes. Juist in het voormalige Oost- Duitse gedeelte een reis terug in de tijd.

Fietsvakantie Oostzee Radweg

• OostzeekustFietsvakantie Duitsland Oostzee DOR Kaart
• Hanzesteden
• Met bagagevervoer
• Fiets de Ostsee Radweg

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon
Categorie I bij verblijf in 2-persoonskamer
(voornamelijk in 3/4 sterren hotels/pensions)
Iedere dag van 20 april t/m 24 mei € 559,-
Iedere dag van 25 mei t/m 21 juni € 659,
Iedere dag van 22 juni t/m 8 september € 679,-
Iedere dag van 9 september t/m 22 september € 659,-
Iedere dag van 23 september t/m 6 oktober € 569,-
Toeslag 1-persoonskamer € 220,-

Categorie II bij verblijf in 2-persoonskamer
(in 4-sterren hotels/pensions waarvan een aantal met zwembad/wellness)
Iedere dag van 20 april t/m 24 mei € 719,-
Iedere dag van 25 mei t/m 21 juni € 839,-
Iedere dag van 22 juni t/m 8 september € 869,-
Iedere dag van 9 september t/m 22 september € 839,-
Iedere dag van 23 september t/m 6 oktober € 739,-
Toeslag 1-persoonskamer € 320,-

Bij te boeken

Transfer van Stralsund naar Lübeck, incl. fiets (ter plekke te voldoen) € 60,-

Extra nacht in Lübeck (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Categorie I
April t/m oktober 2019 € 61,-
Toeslag 1-persoonskamer € 38,-
Categorie II
April t/m oktober 2019 € 75,-
Toeslag 1-persoonskamer € 44,-

Extra nacht Stralsund (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Categorie I
April t/m oktober 2019 € 58,-
Toeslag 1-persoonskamer € 37,-
Categorie II
April t/m oktober 2019 € 75,-
Toeslag 1-persoonskamer € 44,-

Fietshuur

Hybride € 80,-
E-fiets € 190,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Lübeck

Wanneer u vroeg arriveert heeft u nog alle tijd voor een wandeling door deze oude Hanzestad. De historische binnenstad was de eerste Duitse stad die erkend werd als werelderfgoed. Opmerkelijke gebouwen zijn het stadshuis, het burgklooster en het heilige geest hospitaal.

Dag 2. Lübeck – Wismar, 57 of 77 km

Over de Travemünder Alle fietsend laat u Lübeck achter u. Overigens kunt u er ook voor kiezen om dit eerste deel per trein te doen. In dat geval begint uw fietsreis in Travemünde Hafen. Bij Travemünde neemt u de veerpont naar Priwall vanwaar u langs de steile Oostzeekust verder fietst naar Wismar. Net als in Lübeck weerspiegelt hier het aanzien en de macht van deze voormalige Hanzestad zich in talrijke oude gebouwen.

Dag 3. Wismar – Kühlungsborn, 31 of 46 km

Vanuit Wismar fietst u noordwaarts langs het eiland Poel en het schiereiland Wustrow. Bij Rerik rijdt u over de rand van de ‘Kühlung’, een kleine verhoging in het landschap die ontstaan is tijdens de laatste ijstijd. Een korte detour brengt u naar de Bastorfer Luchtturm vanwaar u een schitterend uitzicht over de Oostzee heeft.

Dag 4. Kühlungsborn – Warnemünde/Rostock, 27 of 40 km

Na Kühlungsborn strekt zich tot aan Warnemünde een weids en vlak landschap uit. Onderweg passeert u het door mythen en legenden omgeven ‘Gespensterwald’. Heksen of geesten zult u er niet tegenkomen maar betoverend zijn de door zeewind gevormde beuken zonder meer. Een alternatief voor het eerste deel van de etappe is om de vanuit Kühlungborn de museumtrein naar Bad Doberan te nemen en van daaruit door te fietsen naar Warnemünde/Rostock.

Dag 5. Rostock – Darss, 40 of 52 km

Vanuit de universiteitsstad Rostock voert deze etappe u door een schitterend heidelandschap naar Graal-Müritz, de toegangspoort tot de voormalige eilanden Fischland, Darβ en Zingst. Tegenwoordig vormen deze eilanden één groot schiereiland dat bekend is vanwege zijn natuur en het kunstenaarsdorp Ahrenshoop.

Dag 6. Darss- Barth, 30 of 42 km

Langs de kust of door het Darβer Urwald fietst u verder over de aaneengeschakelde eilanden. Via Born en Wieck bereikt u Prerow dat bekend staat als een van de mooiste Oostzeestranden. Over de dijk, door het Vorpommersche Nationaal Park fietst u verder naar het levendige kustplaatsje Zingst vanwaar het nog een kleine 15 km. fietsen is naar Barth, de eindhalte van vandaag.

Dag 7. Barth – Stralsund, 45 of 57 km

Ook vandaag voert de route u weer langs de zogenaamde Bodden, van de open zee afgescheiden kustwateren en kleine kustplaatsjes door een aantrekkelijk landschap. Langs uitgestrekte weiden en velden voert de route u door Hohendorf en Klausdorf naar Stralsund. Voordat u deze oude Hanzestad bereikt zijn de torens van de Nicolai-, Jakobi- en Marienkirche al van verre zichtbaar. Neem zeker de tijd om ’s avonds nog even door deze prachtige stad te lopen. Hier vindt u meer dan 850 door Unesco als werelderfgoed erkende bouwwerken.

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging

Terugreis naar Nederland of verlenging.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• Bagagevervoer
• Veerboot Warnemünde – Hohe Dünde
• Routeboekje met beschrijving, toeristische informatie en kaartmateriaal (Engels- of Nederlandstalig)
• GPS routes (op aanvraag)
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Toegang Zeemuseum in Stralsund
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Treinreis Nederland – Lübeck v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Lübeck of Stralsund
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties
• Toeristenbelasting, ter plekke te betalen
• Treinreis Lübeck – Travemünde
• Pont Travemünde – Priwall
• Parkeerkosten bij hotel plm. € 6,- of € 15,- per dag

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. De beschrijvingen zijn in het Duits of Engels of Nederland.

Bij categorie I verblijft u voornamelijk in 3/4 sterren hotels/pensions. In categorie II verblijft u in 4 sterren hotels, waarvan een aantal met zwembad/wellness. Kamers hebben allemaal bad of douche met WC.
Naargelang het seizoen en het aantal boekingen kunnen de overnachtingsplaatsen verschillend zijn. Bij de hotellijst ontvangt apart u de beschrijving van de route naar het actuele hotel.

Treinreis

Het is mogelijk om voor deze reis een trein te boeken voor Nederland – Lübeck v.v.

Transfer

U komt met de trein aan op het centraal station van Lübeck. Vandaar gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie, fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten

Fietsvakantie Duitsland Oostzee DOR Kaart