Fietsvakantie Frankrijk de onbekende Alpen & Vercors

Cycletours Fietsvakantie Frankrijk de onbekende Alpen & Vercors Gorges_de_la_Bourne_-_Choranche_(38) header

Niveau 5 | Reiscode AVE | Groep | Kamperen | Rondreis | 15 dagen | Fietsbus, eigen vervoer

Deze nieuwe fietsvakantie Frankrijk de onbekende Alpen & Vercors  is een fietsreis over onbekende en kleinere cols in de Franse Alpen en Vercors. Ontdek de vele beklimmingen over veelal rustige en smalle wegen. In de 7 etappes zijn relatief minder hoogtemeters opgenomen.  In de rondritten zijn lastigere trajecten opgenomen, waaronder de beroemde Armstrong/Beloki afdaling. Meer dan 50 colletjes liggen op uw te wachten. U zult zien dat de Alpen ook voor gelouterde Cycletours deelnemers nog veel te bieden hebben.

Fietsreis in de Alpen

• 6 campings, 7 etappes & 7 rondritten
• Om de dag een verplaatsing
• Gedetailleerde routebeschrijvingen en GPS-tracks
• Maaltijden uit de Cycletours keuken
• Bagagevervoer

Boeken

Reisdata

Met fietsbus
19 juli 2019 Gegarandeerd vertrek

Met eigen vervoer
20 juli 2019 Gegarandeerd vertrek

Reissom (code AVE)

Met fietsbus € 1020,-
Eigen vervoer € 765,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Kaart: Michelin 333 & 334 € 17,90

Boeken
Dag 1. Aankomst Sisteron

Rondrit Montagne de Lure, 89 km / 1550 hm

Na het verlaten van Sisteron gaat u gedurende 12 km langzaam hoogte winnen waarna nog 14 km vlakke wegen volgen. Bij Saint Étienne les Orgues start de 18 km lange klim naar de Montagne de Lure (1745 m). Bij de top zijn er fantastische uitzichten op de verder gelegen toppen van de Alpen. Na 3 km afdalen krijgt u als geschenk de meeneem-col Pas de la Graille (1597 m). Vervolgens is het 27 km afdalen. Ten slotte brengt een kort klimmetje (1.9 km) u terug in Sisteron.

Rondrit Col de Fontbelle, 90 km / 1300 hm

Deze rondrit kent een vrij vlakke aanloop. De route loopt in de vallei van La Durance en vervolgens gaat het stroomopwaarts in de vallei van La Bléone. Na 37 km bij het verlaten van Mallemoisson gaat u gedurende 26 km klimmen naar de Col de Fontbelle (1304 m). De ook al lange afdaling zorgt voor fantastische uitzichten op valleien, grillige rotsen, diepe kloven en ten slotte op de citadel van Sisteron.

Dag 2. Sisteron – Veynes, 62 km, 1192 hm

Een mooie eerste etappe op kleine wegen gaat over een aantal lager gelegen passen. Col de Grêle (728 m) en Col de Faye (922 m) zijn de bekendste maar er zijn ook colletjes die niet van een bordje voorzien zijn. U fietst langs kleine dorpjes door een fantastisch landschap met de grillige rotsen steeds in het vizier.

Dag 3. Veynes, rustdag of rondrit

Rondrit Col d’Espréaux, 68 km / 1150 hm

U start met de klim naar de Col de la Bachassette (940 m, 3.1 km) gevolgd door de Col des Verniers (1042 m, 3.1 km). Daarna komt het hoogtepunt van de dag: Col d’Espréaux (1140 m, 5.8 km), niet alleen het hoogste punt maar ook de uitzichten op de vallei en de grillige rotsen zijn fantastisch te noemen. Na een bochtige afdaling gaat u terug klimmen naar de Col de Foureyssasse (1040 m, 3.8 km). Daarna blijft het nog wat op en neer gaan om ten slotte langzaam af te dalen naar Veynes en zijn camping.

Rondrit Col d’Espréaux – Gap, 82 km / 1550 hm 

Na 45 km kunt u er voor kiezen om het drukkere Gap te bezoeken. De route loopt langs het oude centrum. Na het verlaten van de stad krijgt u nog een klim geserveerd naar Haute Corréo (1180 m, 8.6 km). En dan is het enkel nog afdalen naar Veynes.

Rondrit Col du Noyer, 100 km / 2050 hm

Een 15 km lange klim brengt u bij de Col du Festre (1441 m) onmiddellijk gevolgd door de Col de Rioupes (1430 m, 2.3 km). Na een korte afdaling start bij Saint Étienne en Dévoluy op een smalle weg de pittige klim naar de Col de Noyer (1664 m, 6.5 km). De uitzichten op de vallei van Le Drac en de achterliggende bergen zijn ruimschoots de beloning. U daalt af naar deze vallei en gaat vervolgens op zoek naar de Col de Manse (1270 m, 6.6 km). Wees voorzichtig bij het afdalen. In de laatste haarspeldbocht viel in 2003 Beloki en ging Armstrong door het veld fietsen. Na het doorkruisen van het drukke Gap start de laatste klim van de dag naar Haute Corréo (1180 m, 8.7 km). En dan is het enkel nog afdalen naar Veynes.

Dag 4. Veynes – Grand lac de Laffrey, 82 km / 1450 hm

De dag start met een 15 km lange klim naar de Col du Festre (1441 m). Nadien gaat u vooral afdalen met hier en daar nog een kort klimmetje. U fietst door de prachtige kloof ‘Défilé de la Souloise’. De route loopt gaandeweg door een meer open landschap afgewisseld met stukje bos of kleine dorpjes. Een spectaculaire afdaling brengt u bij de rivier Le Drac. U verlaat de vallei en klimt naar La Mure. Na deze stad stijgt de weg nog een 10-tal km alvorens af te dalen naar het Grand Lac de Laffrey en zijn camping.

Dag 5. Grand lac de Laffrey, rustdag of rondrit

Rondrit Col de Morte, 62 km / 1500 hm

Na een relatief vlakke aanloop met enkele korte hellingen start de klim naar de Col de Malissol (1153 m, 5.4 km). Na een korte afdaling gaat de weg terug stijgen naar de Col de la Morte (1370 m), een 11.2 km lange klim waarvan de laatste 3.5 km pittig te noemen zijn. Een erg mooie en bochtig afdaling brengt u naar het laatste obstakel van de dag. Op een kleine weg door een bosrijke omgeving klimt u tot even voorbij het dorpje Laffrey (975 m, 8.9 km). Onderweg krijgt u mooie uitzichten op het lager gelegen Grenoble.

Rondrit Chamrousse, 91 km / 2400 hm

De rondrit start met een afdaling op een smalle weg door een bosrijke omgeving met zichten op het lager gelegen Grenoble. In Séchilienne gaat u klimmen. De eerste 10 km op een kleine weg naar de Col du Luitel (1262 m) is met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 9% erg pittig. Daarna blijft het stijgen, minder steil op een bredere weg met beter asfalt en 7 km later bereikt u het skioord Chamrousse (1721 m). Met een mooie en lange afdaling waarbij u nogmaals Grenoble kunt aanschouwen komt u in een meer bevolkt gebied. Gaandeweg verlaat u de drukte en gaat u ook terug klimmen (16 km) in de vallei van de rivier Le Drac. Er zijn mooie uitzichten op het Lac de Notre Dame de Commiers. En middels een laatste korte helling bereikt u de camping bij het grote meer van Laffrey.

Dag 6. Grand lac de Laffrey – Sainte-Hélène-du-Lac, 103 km / 2150 hm

De etappe start met een afdaling naar de rivier La Romanche en de stad Vizille. Na Uriage les Bains is er een opeenvolging van korte klimmetjes. U fietst hierbij op een rustige weg langs kleine dorpjes en krijgt prachtige uitzichten op nogmaals Grenoble, de valleien en bergtoppen.

De bekendste cols van de dag zijn: Col des Mouilles (1020 m), Col des Ayes (944 m) en Col du Barrioz (1038 m). Na deze laatste volgt een langere afdaling. Vervolgens moet u nog 1 klimmetje (3.6 km) overwinnen en aanschouwt daarbij de vallei van de l’Isère. Met meer dan 100 km en bovendien meer dan 2000 hoogtemeters op de teller arriveert bij de camping. 

Dag 7. Sainte-Hélène-du-Lac, rustdag of rondrit

Rondrit Col de Champ-Laurent, 61 km / 1300 hm

Na het dorp en het gelijknamig meer van Sainte Hélène volgen er 2 korte klimmetjes. Bij La Rochette start de 17 km lange maar niet zo steile klim naar de Col Champ-Laurent (1116 m). Enkel de laatste 3 km zijn pittiger. Een bochtige afdaling brengt u terug in de vallei en via kleine dorpjes met hier en daar een licht klimmetje fietst u terug naar de camping.

Rondrit Col du Grand-Cucheron, 84 km / 1800 hm

Op een weg ten noorden van de rivier de Isère fietst u door een wijnbouwgebied en krijgt u enkele kortere hellingen als opwarmer. Vervolgens gaat het naar Aiguebelle gelegen aan de voet van de Col du Grand-Cucheron (1188 m). De klim bestaat uit 2 delen (5 km en 9.6 km). Er volgt een korte afdaling en 3 pittige klimkilometers brengen u over Col Champ-Laurent (1116 m). Na een bochtige afdaling bevindt u zich terug in de vallei en via kleine dorpjes met hier en daar nog een licht klimmetje bereikt u de camping bij Sainte-Hélène-du-Lac.

Dag 8. Sainte-Hélène-du-Lac – Saint-Laurent-du-Pont, 83 km / 1800 hm of 108 km / 2550 hm

Na 10 km start op een kleine weg tussen de wijnranken een 9 km lange pittige klim richting Col du Granier. 3 km voor de top echter gaat de route rechtsaf. Er volgt een mooie afdaling met zichten op Chambéry en het Lac du Bourget. Col de l’Épine (987 m, 12.1 km) is de 2e klim van de dag. Ook hier krijgt u tijdens het stijgen mooie uitzichten op de grote stad en het meer. Na de afdaling fietst u langs het Lac d’Aiguebelette. Er volgt nog een niet zo steil en onregelmatig klimmetje (6.5 km). En Les Échelles of het aansluitende Entre Deux Guiers is een ideale plaats om even te verpozen op een terrasje alvorens de camping op te zoeken bij Saint-Laurent-du-Pont.

Het langere alternatief kent als 2e klim van de dag Le Mont du Chat (1504 m), met zijn 12.4 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 9.2% erg pittig te noemen. Mooie uitzichten op Chambéry en het Lac du Bourget zijn de beloning. Bij het Lac d’Aiguebelette komt u opnieuw op het traject van de kortere rondrit.

Dag 9. Saint-Laurent-du-Pont, rustdag of rondrit

Rondrit Col de la Cluse, 61 km / 1500 hm

Via de Col de Couz (626 m) gaat het naar de Col des Égaux (958 m, 10.4 km). In de korte afdaling krijgt u fantastische uitzichten op de Gorges du Guiers Vif. Vervolgens klimt u naar de Col de la Cluse (1169 m, 4.7 km) maar de weg stijgt nog een kilometer naar een hoogte van 1210 m, het hoogste punt van de dag. Via de stadjes Entremont le Vieux en Saint Pierre d’Entremont gaat u op zoek naar de laatste klim: de Col du Cucheron (1140 m, 7.2 km). De afdaling loopt door de Gorges du Guiers Mort en even later bereikt u Saint Laurent du Pont.

Dag 10. Saint-Laurent-du-Pont – La Chapelle-en-Vercors, 89 km / 1800 hm

De etappe naar de Vercors is een merkwaardige etappe. Na Saint-Laurent-du-Pont start vrij snel een eerste niet zo steil klimmetje (4.9 km). U daalt af naar de vallei van de rivier de Isère. Via enkele stadjes komt u in een landbouwgebied met kleine vlakke en goed geasfalteerde weggetjes. Na het overschrijden van de rivier bevindt u zich in de Vercors. Een smalle stijgende weg brengt u langs indrukwekkende rotsformaties en watervallen bij de canyon des Écouges, waar ook een 500 m lange en smalle onverlichte tunnel wacht. U klimt nog even door en bereikt de Col de Romeyère (1074 m, 12.4 km). Na de afdaling krijgt u nog 2 kortere klimmetjes te verwerken (4.9 km en 6.2 km) en even later arriveert u in La Chapelle-en-Vercors gelegen op een hoogte van ruim 900 m.

Dag 11. La Chapelle-en-Vercors, rustdag of rondrit

Rondrit Font d’Urle – Chaud Clapier, 64 km / 1350 hm

U start de dag met een 20 km lange afdaling. Na het levendige Saint Jean en Royans, ideaal voor een tasje koffie, gaat u 25 km klimmen. Na 9 km fietst u langsheen de erg indrukwekkende Cirque de Combe Laval. Col de la Machine (1015 m) zit zowat halverwege de klim. Bij het skigebied Font d’Urle – Chaud Clapier bevindt zich het hoogste punt van de dag: 1431 m. Col de la Chau (1337 m) is een meeneem-col, waarna u in de lange afdaling alweer prachtige uitzichten krijgt op de lager gelegen vallei. Een lichte klimmetje brengt u over de Col de Proncel (1100 m, 2.5 km) en even later arriveert in La Chapelle-en-Vercors.

Rondrit Col du Mont Noir, 95 km / 2150 hm

Een pittige rondrit laat u kennis maken met de indrukwekkende natuur van de Vercors. De Col d’Herbouilly (1370 m, 14.4 km) is de eerste klim van de dag. Op het einde van de afdaling zoeft u doorheen de erg mooie Gorges de la Bourne. Bij La Balme de Rencurel gaat de weg terug stijgen en via de Col de Romeyère (1074 m) bereikt u de Col du Mont Noir (1421 m, 12.9 km). Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de lager gelegen vallei. Na Presles bewondert u in de afdaling de grillige rotsformaties. En ten slotte brengt een 18 km lange klim u terug bij La Chapelle-en-Vercors en zijn camping.

Dag 12. La Chapelle-en-Vercors – La Motte-Chalancon, 97 km / 1900 hm

De etappe start met de klim naar de Col de Rousset (1254 m, 12.8 km). Na de tunnel volgt er een mooie afdaling naar het grotere Die. De route loopt langsheen de levendige binnenstad zodat u even kunt genieten op een terrasje. De Col de Pennes (1040 m, 10.7 km) is de 2e lange klim van de dag. Ook nu krijgt u tijdens de afdaling spectaculaire uitzichten op de lager gelegen valleien. Na Saint Nazaire le Désert gaat de weg terug stijgen naar de Col de Planlara (1037 m, 5.8 km) gevolgd door de Col de Chamauche (1037 m, 2.1 km). En dan is het enkel nog afdalen naar het kleine stadje La Motte-Chalancon.

Dag 13. La Motte-Chalancon, rustdag of rondrit

Rondrit Col des Roustans, 53 km / 1150 hm

Een rondrit op kleine, relatief goed geasfalteerde wegen laat u genieten van de natuur van dit mooie stukje van de Drôme Provençale. In 53 km overschrijdt u maar liefst 7 cols, allen voorzien van een bordje: Col des Roustans (1028 m, 10.0 km) wat meteen het hoogste punt van de dag is, Col de Vache (887 m, 350 m), Col du Portail (805 m, 1.9 km), Col des Guillens (802 m, 1.0 km), Col de Muse (932 m, 7.5 km), Col de Lescou (819 m, 800 m) en Col de Pré-Guittard (914 m, 3.7 km). Ten slotte brengt een lange afdaling u terug bij La Motte-Chalancon.

Rondrit Col de Carabès, 90 km / 1550 hm

Ook de langere rondrit kent dezelfde ingrediënten. De route loopt door de prachtige natuur van de Drôme Provençale en Les Hautes Alpes en in 90 km worden er 5 cols overwonnen. U start met de Col du Fays (1051 m, 9.0 km), klimt nog 700 m verder en krijgt na een korte afdaling de Col de Rossas (1115 m, 3.6 km). Col de Carabès (1261 m, 9.7 km) is het hoogste punt van dag. Er volgt een erg mooie afdaling. Na het stadje Serres met zijn terrasjes start de lange klim naar de Col de Tourettes (1126 m, 14.6 km) waarbij u na 11.3 km de Col de la Saulce (877 m) passeert. Ten slotte brengt een lange afdaling met alweer fantastische uitzichten u terug bij La Motte-Chalancon.

110 km / 1850 hm

De uitbreiding vermijdt de drukkere weg naar de Col de la Saulce en maakt na Serres nog een mooi zuidelijk lusje. Bij Montjay start de klim naar de Col de Serre Larobe (1014 m, 5.8 km). Na een korte afdaling gaat de weg terug stijgen naar de Col de Tourettes (1126 m, 5.4 km) waarbij u na 2.1 km de Col de la Saulce (877 m) passeert.

Dag 14. La Motte-Chalancon – Sisteron, 82 km / 1050 hm of 103 km / 1800 hm

Bij La Charce start op een smalle weg tussen de grillige rotspunten de 7 km lange klim naar de Col de Pommerol (1072 m), ook wel de Col de la Fromagère genoemd. Na Rosans waar u kunt genieten van een terrasje volgen nog 2 kortere klimmetjes naar Saint André de Rosans (730 m, 2.7 km) en de Col de Flachière (853 m, 4.7 km). En dan is het voornamelijk lichtjes afdalen naar Sisteron. U fietst daarbij door een gebied met fruitbomen. Even voor de grote stad is er nog een kort klimmetje met in de afdaling erg mooie zichten op de imposante citadel. De route slingert zich door de stad en even later arriveert u bij de camping.

Het langer alternatief volgt na Rosans een zuidelijker traject. Op kleine wegen door een bosrijke omgeving krijgt u nog 3 klimmetjes te verwerken: Col du Reychasset (1052 m, 8.7 km), Col de Pierre Vesce (1056 m, 2.3 km) en Col Saint Jean (1158 m, 5.0 km). Tijdens de afdaling zijn er fantastische uitzichten op de weidse omgeving. Vervolgens gaat het stroomafwaarts in de vallei van La Méouge en halverwege fietst u door de magnifieke kloof. Even voor Sisteron is er nog een kort klimmetje met in de afdaling erg mooie zichten op de imposante citadel. De route slingert zich door de stad en even later arriveert u bij de camping.

Dag 15. Sisteron, vertrek naar Nederland

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken (zie rondritten dag 1) voor de bus ’s avonds vertrekt naar Nederland.

Inbegrepen

• Camping– en douchegelden
• Veldkeuken
• Luifels, tafels en banken
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving
• GPS-tracks
• Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal-Class fietsbus v.v. (buscode BSFAS)

Bij te boeken

• Kaart: Michelin 333 & 334
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14, – per persoon per dag

Reisbegeleiding

De reisbegeleiding bestaat uit twee begeleiders. Zij zorgen voor etappe-informatie, bagagevervoer, technische assistentie en materiaalservice, verzorging onderweg en de boodschappen. In het eigen verplaatsbaar restaurant wordt er een heerlijke drie-gangenmaaltijd gekookt. Eén avond wordt er niet gekookt.

Eten & drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.

De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14, – per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Technische assistentie en hulp

Tijdens de reis gaat er een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en de begeleiders zijn al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht.

 
Fietsbus

De reis met de fietsbus duurt 17 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Sisteron. Terug vertrekt u op zaterdagavond en komt u op zondag (dag 17) aan in Nederland.
De reistijd vanaf Maastricht naar Sisteron bedraagt ongeveer 16,5 uur, de bus zal rond 09.00 in Sisteron aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus (BSFAS)

Cycletours Fietsbus

Heenreis

vrijdag
• 11.45 V Amsterdam
• 13.00 V Utrecht
• 15.00 V Eindhoven
• 16.30 V Maastricht
zaterdag
• 06.00    Avignon
• 09.00 A Sisteron

Terugreis

zaterdag
• 20.00 V Sisteron
• 23.00    Avignon
zondag
• 10.30 A Maastricht
• 12.00 A Eindhoven
• 14.00 A Utrecht
• 15.00 A Amsterdam

Eigen vervoer

Komt u met eigen vervoer, dan wordt u op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Sisteron is Antwerpen – Brussel – Neufchateau – Metz – Langres – Beaune – Macon – Lyon – Grenoble – Sisteron.
U kunt de auto op de parkeerplaats naast de camping op eigen risico parkeren.

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kamperen

De kampeerplaatsen zijn gereserveerd, u dient echter zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp. Dit is een reis met een mobiele keuken,wat inhoudt dat er een volledig ingerichte keuken mee gaat inclusief bekers, borden en bestek alsmede tafels en banken. De kosten voor de maaltijden betaalt u ter plaatse (circa € 14,- p.p.p.d.).

Bagagevervoer

Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming.Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).