Fietsvakantie Frankrijk Italië Alpes Maritimes & Alpi Liguri

Fietsvakantie Frankrijk Italië Alpes Maritimes & Alpi Liguri

aksNiveau 7 | Reiscode ASK | Groep | Kamperen | Rondreis | 17 dagen | Fietsbus

Tijdens deze 17-daagse reis fietst u van de groene Alpes Maritimes naar de indrukwekkende Alpi Liguri (Ligurische Alpen). Onderweg passeert u kronkelende gorges, prachtige natuurparken en bovenal de meest indrukwekkende Alpenreuzen van de Zuidelijke Alpen. Hoogtepunten zijn onder andere de Gorges du Verdon, de Col de la Lombarde, de Colle dell’Agnello en de Col d’Izoard. Dit alles met als ideale “warming-up”: De Mont Ventoux.  Deze nieuwe Fietsvakantie Frankrijk Italië Alpes Maritimes & Alpi Liguri is een aaneenschakeling van bekende en minder bekende cols door 2 landen.

Nieuwe reis in de Alpen door Frankrijk en Italië

• Alpenreizen als Col de la Lombarde, Colle di Sampeyre, Colle dell’Agnello en de Col d’IzoardFietsvakantie Frankrijk Italie Alpes Maritimes Alpi Liguri ASK Kaart
• Gorges du Verdon
• Prachtige natuurparken Mercantour en Queyras
• Gedetailleerde routebeschrijvingen en GPS-tracks
• Vaak keuze uit 2 afstanden per dag
• Maaltijden uit de Cycletours keuken
• Bagagevervoer
Boeken

Reisdata

Deze reis wordt zeer waarschijnlijk niet aangeboden in 2019.

Dag 1: Vertrek met de fietsbus vanuit Nederland

U vertrekt comfortabel met de fietsbus vanuit Nederland naar Avignon. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u op wilt stappen.

Dag 2: Startpunt Avignon

U wordt op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping. U treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kunt u bijkomen van de reis, Avignon bezoeken of de benen vast warm draaien in de omgeving.

Dag 3: Avignon – Bédoin, 69 of 102 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP2A
• Col de la Chaine (472 m):
Deze beklimming bestaat uit 2 delen. Het eerste stuk over de Col de Suzette is het pittigste, met passages van ruim 8%. Na een kleine afdaling klimt u nog 2 kilometer door naar de top. De totale beklimming is ruim 10 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,6%. U stijgt totaal 412 meter.

• Col de la Madeleine (451 m):
Een bekende warming-up van de Mont Ventoux. Hij is bijna 6 kilometer lang, met een gemiddelde stijging van 2,2%. Het maximum is ruim 5% en u stijgt 148 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP2B
• Col de la Chaine (472 m):
Deze beklimming bestaat uit 2 delen. Het eerste stuk over de Col de Suzette is het pittigste, met passages van ruim 8%. Na een kleine afdaling klimt u nog 2 kilometer door naar de top. De totale beklimming is ruim 10 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,6%. U stijgt totaal 412 meter.

• Le Mont Ventoux (1911 m):
Er is geen berg met meer verhalen dan deze. Zo is er de tragische dood van wielrenner Tommy Simpson, waar nog altijd bidons bij zijn herdenkingsmonument worden gezet. Ook is dit de berg waar in 2000 Lance Armstrong de overwinning aan Marco Pantani gunde. En meer recenter, waar Chris Froome het hele peloton fietsles gaf in 2013. Maar het is vooral de berg met het beroemde “maanlandschap”. U beklimt de berg vanaf Malaucène.
Vanaf de voet is het ruim 21 kilometer met een gemiddelde stijging van 7,5%. Na 10 kilometer onregelmatig klimmen komen de pittigste kilometer klimmen. Hier komt ruim 4 kilometer het stijgingspercentage niet onder de 10%, met passages van ruim 12%. Vanaf het skistation Châlet Liotard is het nog 5 kilometer klimmen naar de top. U stijgt in totaal 1583 meter.

Dag 4: Bédoin, rustdag of rondrit, 96 of 116 km

Korte route

Deze rondrit brengt u langs de noordzijde van de Mont Ventoux. Via een 5-tal kortere en niet zo steile klimmetjes bereikt u Sault waar de klim naar de majestueuze reus start. Na 18.3 km klimmen, bij Le Chalet Reynard (1412 m) daalt u af naar Bédoin (de top van de Mont Ventoux ligt nog 6.2 km verder en 500 m hoger).

Lange route

De langere route gaat nog iets noordelijker, waarbij u via de Col de Fontaube (655 m) en de Col des Aires (640 m) naar Sault fietst. Hier start de klim naar de Mont Ventoux (24.5 km / 1912 m). Na de top keert u een stukje terug en daalt u af naar Bédoin.

Dag 5: Bédoin – Oraison, 100 of 104 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP3A
• Col de Notre Dame des Abeilles (995 m):
In de schaduw van de Mont Ventoux, beklimt u deze col. Hij is niet erg steil, maar wel redelijk lang. De totale beklimming is ruim 12 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,4%. U stijgt in totaal 573 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP3B
• Le Mont Ventoux (1409 m):
U kunt uiteraard (weer) helemaal naar de top fietsen, dan wordt de etappe zo’n 12 kilometer langer. De route beklimt de Mont Ventoux vanuit Bédoin tot aan het skidorpje Châlet Reynard. In 2016 werd de etappe naar de top van de Ventoux ingekort met de finish in Châlet Reynard, vanwege de sterke wind op de top. In een knotsgekke mensenmassa knalde het trio Froome, Mollema en Porte vol op een stilstaande motor. Het beeld dat Chris Froome zonder fiets naar boven rent gaat de geschiedenisboeken in. Vanaf Bédoin is het ongeveer 15 kilometer klimmen naar Châlet Reynard. Na een aanloop tot het dorpje Sainte-Estève wordt het écht pittig. Door het beroemde bos is het stijgingspercentage continu boven de 9%.

Dag 6: Oraison – Saint Julien du Verdon, 103 km

Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP4• Col d’Ayen (1031 m):
Een prachtige beklimming door de Gorge du Verdon. De beklimming is niet erg steil, er zit zelfs een stuk vlak in. De beklimming is totaal ruim 14 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,5%. U stijgt totaal 546 meter.

Dag 7: Saint Julien du Verdon, rustdag of rondrit, 98 km

Vanaf de camping is het afdalen langs het meer naar Castellane. Van hieruit gaat het nog zo’n 15 km verder langs de rivier Verdon naar beneden. Dan volgt de eerste klim van 3 km naar Point Sublime. Een korte wandeling (en heel druk) gaat naar een mooi uitzicht over de rivier en de Canyon.

Na een korte afdaling klimt u nog eens 3,5 km tot bij Auberge de Cretes. Hier gaat u linksaf voor een pittige maar zeer mooie route met fantastische uitzichten op de Gorge. Er volgt een pittige klim van 6 km naar de Pas de la Baou (1285m). Op weg naar boven diverse belvédère met uitzichtpunten.

Vervolgens volgen er nog een klimmetje van 1 en 3,5 km voordat u in la Palud sur Verdon aankomt. U rijdt vervolgens over dezelfde weg terug naar Castellane. 5 km voorbij la Palud sur Verdon klimt u over een lengte van 2,5 km naar Point Sublime. In de afdaling zit een gevaarlijke smalle donkere tunnel.

Na een afdaling van 3 km gaat het vals plat omhoog tot in Castellane. Van hieruit is het weer 4 km klimmen naar het stuwmeer. En tot aan de camping gaat het langs het meer wat op en neer. …

Dag 8: Saint Julien du Verdon – Isola 101 of 133 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP5A
• Col de Toutes-Aures (1124 m):
Deze beklimming bent u op dag 5 al aan begonnen. Het dorp Saint Julien du Verdon ligt op 7 kilometer van de top. De totale beklimming is ruim 19 kilometer. De beklimming is niet steil, de gemiddelde stijging is 2,1%, met een maximum van 7%. U stijgt totaal 428 meter.

• Col de Valberg (1673 m):
Een pittige klim vanuit het dorpje Guillaumes. De totale beklimming is ruim 13 kilometer met een gemiddelde stijging van 6,7%. De eerste kilometers zijn het zwaarste met passages van ruim 9%. U stijgt totaal 884 meter.

• Col de la Couillole (1678 m):
U klimt na een korte afdaling van de Col de Valberg, naar de top van de Col de la Couillole. Vanaf het dorpje Beuil is het nog ongeveer 7 kilometer klimmen. Van deze 7 kilometer krijgt u 4 cadeau, want die zijn vals plat. De overige 3 kilometers zijn iets pittiger met passages van 8%. U stijgt totaal 245 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP5B
• Col des Champs (2090 m):
De beklimming begint officieel in het dorpje Colmars. Hier is echter al een lang stuk vals plat aan voorafgegaan vanaf Saint Julien du Verdon. De Col des Champs is een prachtige, maar pittige klim. Het stijgingspercentage blijft continu boven de 6%. Vooral de eerste 5 kilometers zijn pittig met passages van ruim 10%. De totale beklimming is 12 kilometer met een gemiddelde stijging van 7%. U stijgt totaal 852 meter.

• Col de Valberg (1673 m):
Een pittige klim vanuit het dorpje Guillaumes. De totale beklimming is ruim 13 kilometer met een gemiddelde stijging van 6,7%. De eerste kilometers zijn het zwaarste met passages van ruim 9%. U stijgt totaal 884 meter.

• Col de la Couillole (1678 m):
U klimt na een korte afdaling van de Col de Valberg, naar de top van de Col de la Couillole. Vanaf het dorpje Beuil is het nog ongeveer 7 kilometer klimmen. Van deze 7 kilometer krijgt u 4 cadeau, want die zijn vals plat. De overige 3 kilometers zijn iets pittiger met passages van 8%. U stijgt totaal 245 meter.

Dag 9: Isola – Cuneo, 86 km

Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP6• Col de la Lombarde (Colle di Lombarda) (2350 m):
Pas één keer werd de Lombarde opgenomen in het parcours van de Tour de France. Om commerciële redenen finisht de tour vaak in het skigebied Isola 2000. Vorig jaar ging de Giro d’Italia er voor het eerst overheen. Hier besliste Vicenzo Nibali het klassement door bij de concurrenten weg te rijden. De totale beklimming is ruim 20 kilometer met een gemiddelde stijging van 7,3%. Vooral de eerste kilometer zijn steil, met passages van ruim 11%. U stijgt in totaal maar liefst 1480 meter. U rijdt op de top Italië binnen.

• Madonna del Colleto (1304 m):
Zeker niet zo lang als de Lombarde. Echter moet de Madonna del Colleto niet onderschat worden. De beklimming is maar 7 kilometer lang, maar heeft een gemiddelde stijging van maar liefst 8,2%. Daarnaast krijgt u hiervan de eerste 2 kilometer ook nog bijna cadeau. De laatste 5 kilometer is het stijgingspercentage constant boven de 9%, met uitschieters van ruim 15%! U stijgt totaal 583 meter.

Dag 10: Cuneo, rustdag of rondrit Cuneo 62 of 74 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP7A
• Lago della Rovina (1534 m):
De beklimming naar dit meer bestaat uit twee delen. De eerste 6 kilometer zijn glooiend maar nog niet pittig. De laatste 7 kilometer zijn een stuk pittiger met passages van ruim 11%. De totale klim is ruim 13 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,4%. U stijgt totaal 734 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP7B
• Colle di Tenda (Col de Tende) (1871 m):
Deze Col gaat terug naar de grens met Frankrijk. Hij is een stuk pittiger dan de beklimming naar het Lago della Rovina. Vooral omdat hij een stuk langer is. Omdat het een grenspas is, is er wel meer verkeer. De beklimming wordt gaande weg steeds steiler tot het dorpje Limone Piemonte. Vanaf dit dorpje stijgt u gelijkmatig met 6 a 7%. De totale beklimming is ruim 32 kilometer. U stijgt totaal 1231 meter.

Dag 11: Cuneo – Sampeyre, 79 km

Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP8• Colle di Sampeyre (2284 m):
Een beklimming met een welkome adempauze in het midden. De eerste 5 kilometer stijgen komt het stijgingspercentage niet onder de 8%. Het middenstuk van ongeveer 4 kilometer is vals plat. De laatste 9 kilometer zijn weer stukken steiler met passages van ruim 12%. De totale beklimming is bijna 18 kilometer. U stijgt 1374 meter.

Dag 12: Sampeyre, rustdag of rondrit, 41 of 46 km

Korte route

De rondrit volgt stroomopwaarts de rivier Varaita. De geasfalteerde weg eindigt bij het kleine traditionele dorpje Borgata Sant’Anna gelegen op een hoogte van 1882 m. De klim begint vanuit Sampeyre relatief makkelijk maar wordt langzamerhand steiler (met een maximum van 11,8%). Terugkeren doet u langs dezelfde weg.

Lange route

U start de rondrit met een afdaling in Valle Varaita. Na 13.7 km start een 9.3 km lange klim naar het Santuario di Valmala (1379 m). De klim kent een gemiddeld stijgingspercentage van 8 % (met af en toe stukjes tot 15%). Boven bij het kerkje kunt u genieten van een terrasje. Terugkeren doet u langs dezelfde weg. Afdalen naar de rivier de Varaita, die u nu stroomopwaarts volgt tot bij de camping.

Dag 13: Sampeyre – Guillestre, 76 km

Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP9• Colle dell’Agnello (Col Agnel) (2744 m):
Sinds Mei 2016 een Col waar menig Nederlandse wielerliefhebbers niet graag aan herinnerd worden. Steven Kruiswijk leek voor het eerst sinds 1980 een grote ronde voor Nederland te gaan winnen. Nog nooit won een Nederlander de Giro d’Italia. Met ruim 3 minuten voorsprong in het klassement op de nummer 2, vloog hij in de afdaling uit de bocht tegen een grote sneeuwmuur. De beklimming is maar liefst 31 kilometer lang. Hiervan zijn vooral de laatste 9 kilometer pittig, met een gemiddelde stijging van 10% en passages van ruim 15%. De totale beklimming heeft een gemiddelde stijging van 5,7%. U stijgt totaal 1797 meter.

Dag 14: Guillestre, rustdag of rondrit Col d’Izoard 65 of 95 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP10A
• Col d’Izoard (2360 m):
De Izoard is in de Tourgeschiedenis met name bekend van de duels die Fausto Coppi en Louison Bobet uitvochten. Dit jaar is de finish op top van de Izoard in de 18e etappe van de Tour de France. Het zou goed kunnen dat hier de beslissing valt voor het eindklassement. Vanuit Guillestre is de klim erg pittig, een stuk lastiger dan vanuit Briançon. De beklimming van deze kant is 31 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,4%. Het begint met een lang stuk valt plat, maar ze zijn zeker niet “gratis”. Na het dorp Arvieux op zo’n 11 kilometer van de top wordt het een stuk steiler. De gemiddelde stijging is hier nauwelijks onder de 8%, met een maximum van tegen de 11%. U stijgt in totaal 1425 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP10B
• Col d’Izoard (2360 m):
De Izoard is in de Tourgeschiedenis met name bekend van de duels die Fausto Coppi en Louison Bobet uitvochten. Dit jaar is de finish op top van de Izoard in de 18e etappe van de Tour de France. Het zou goed kunnen dat hier de beslissing valt voor het eindklassement. Vanuit Guillestre is de klim erg pittig, een stuk lastiger dan vanuit Briançon. De beklimming van deze kant is 31 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,4%. Het begint met een lang stuk valt plat, maar ze zijn zeker niet “gratis”. Na het dorp Arvieux op zo’n 11 kilometer van de top wordt het een stuk steiler. De gemiddelde stijging is hier nauwelijks onder de 8%, met een maximum van tegen de 11%. U stijgt in totaal 1425 meter.

Dag 15: Guillestre – Sisteron, 108 of 113 km

Korte routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP11A
• Puy-Sanières (1208 m):
De totale beklimming is ruim 7 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,6%. Vooral het middelste deel is vrij pittig met passages van ruim 10%. U stijgt totaal 417 meter.

• Côte de Saint-Apollinaire (1272 m):
U rijdt een tijdje op een vlakte boven het dal en pakt het laatste stukje van deze steile klim mee.

• Col Lebraut (1110 m):
De totale beklimming is 7 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,6%. Het laatste deel van de klim is steiler met passages boven de 7%. U stijgt in totaal 289 meter.

• Col de Sarraut (980 m):
Een relatief lange klim van totaal ruim 11 kilometer. Met een gemiddelde stijging van 2,3% en een maximum van iets meer dan 4% is hij bepaald niet steil. U stijgt totaal 271 meter.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP11B
• Puy-Sanières (1208 m):
De totale beklimming is ruim 7 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,6%. Vooral het middelste deel is vrij pittig met passages van ruim 10%. U stijgt totaal 417 meter.

• Côte de Saint-Apollinaire (1272 m):
U rijdt een tijdje op een vlakte boven het dal en pakt het laatste stukje van deze steile klim mee.

• Col Lebraut (1110 m):
De totale beklimming is 7 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,6%. Het laatste deel van de klim is steiler met passages boven de 7%. U stijgt in totaal 289 meter.

• Col des Sagnes (1189 m):
Ten opzichte van de Col de Sarraut is deze een stuk uitdagender. Dit is niet alleen omdat hij ruim 200 meter hoger is. De beklimming bestaat uit 2 delen, met een kleine afdaling in het midden. De gemiddelde stijging is 3,7%, maar er zitten meerdere passages van ruim 7% in met een maxiumum van 9%. U stijgt in totaal 627 meter.

Dag 16: Sisteron, rustdag of rondrit Montagne de Lure 89 km

Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpen HP12Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus ’s avonds vertrekt naar Nederland.
• Montagne de Lure (1745 m):
De berg wordt ook wel het “broertje van de Mont Ventoux” genoemd. Niet alleen omdat dit de eerste “fatsoenlijke” beklimming is in de buurt van de Ventoux. Het landschap op de top heeft iets weg van het maanlandschap op de Mont Ventoux. Vanaf de zuidkant is de beklimming 18 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,9%. Hij is erg geleidelijk van begin tot eind. De eerste kilometer heeft een paar kleine uitschieters van ruim 10%. U stijgt totaal 1066 meter.

Dag 17: Aankomst in Nederland

U komt in de loop van de dag weer terug in Nederland aan met de fietsbus. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u uit wilt stappen.

Inbegrepen

• Camping– en douchegelden
• Veldkeuken
• Luifels, tafels en banken
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving
• GPS-tracks
• Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal-Class fietsbus v.v. (buscode BSFAS)

Bij te boeken

Fietshuur
• Racefiets € 250,-
• Kaart:
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14, – per persoon per dag

Reisbegeleiding

De reisbegeleiding bestaat uit twee begeleiders. Zij zorgen voor etappe-informatie, bagagevervoer, technische assistentie en materiaalservice, verzorging onderweg en de boodschappen. In het eigen verplaatsbaar restaurant wordt er een heerlijke drie-gangenmaaltijd gekookt. Eén avond wordt er niet gekookt.

Eten & drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.

De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14, – per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Technische assistentie en hulp

Tijdens de reis gaat er een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en de begeleiders zijn al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht.

Fietsbus

De reis met de fietsbus duurt 17 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag (dag 1) vanuit Nederland en komt op zaterdag aan in Avignon. Terug vertrekt u vanaf Sisteron op zaterdagavond en komt u op zondag (dag 17) aan in Nederland.
De reistijd vanaf Maastricht naar Avignon bedraagt ongeveer 13,5 uur, de bus zal rond 06.00 in Avignon aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus (BSFAS)

Cycletours Fietsbus

Heenreis

vrijdag
• 11.45 V Amsterdam
• 13.00 V Utrecht
• 15.00 V Eindhoven
• 16.30 V Maastricht
zaterdag
• 06.00 A Avignon

Terugreis

zaterdag
• 20.00 V Sisteron
• 23.00     Avignon
zondag
• 10:30 A Maastricht
• 12:00 A Eindhoven
• 14.00 A Utrecht
• 15.00 A Amsterdam

De huurfiets

U kunt bij Cycletours, indien bij boeking opgegeven, een fiets huren. Klik hier voor meer informatie

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kamperen

De kampeerplaatsen zijn gereserveerd, u dient echter zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp. Dit is een reis met een mobiele keuken,wat inhoudt dat er een volledig ingerichte keuken mee gaat inclusief bekers, borden en bestek alsmede tafels en banken. De kosten voor de maaltijden betaalt u ter plaatse (circa € 14,- p.p.p.d.).

Bagagevervoer

Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming.Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).


Fietsvakantie Frankrijk Italie Alpes Maritimes Alpi Liguri ASK Kaart