Fietsvakantie Frankrijk langs de Loire, Orléans – Angers

Fietsvakantie Frankrijk langs de Loire, Orléans - Angers

Niveau 2 | Reiscode FOA | Individueel | Hotel | 10 dagen | Eigen vervoer

De vallei van de Loire, ook wel de tuin van Frankrijk genoemd, is een bijzonder rijk gezegende streek. Door de gunstige ligging en het gematigde klimaat ziet u aan beide zijden van de rivier enorme groene hellingen, wijngaarden en fruit boomgaarden zorgen voor een rijke vegetatie. Al vanaf de Oudheid hebben zich hier dan ook veel mensen gevestigd, vooral ook de heersers. Duizend kastelen getuigen daar dan ook van, evenals de historische stadjes. Het is er relatief vlak, zo langs de rivier Loire, dus het gebied vraagt erom om per fiets ontdekt te worden.  Deze fietsvakantie Frankrijk langs de Loire, Orléans – Angers biedt u deze mogelijkheid. Het is zeker ook geschikt voor uw eerste fietsvakantie in het buitenland. Bij deze reis is er bovendien keuze uit verschillende categorieën van accommodatie, kasteel bezoeken of er zelf in slapen?

Fietsen langs de Loire

• De tuin van Frankrijk
• Kastelenroute
• Met bagagevervoer
• Keuze uit verschillende niveaus van accommodatie

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer categorie Standaard
Iedere dag vanaf 1 maart t/m 21 oktober € 999,-
Toeslag 1-persoonskamer € 399,-
Half pension € 340,-

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer categorie Superieur
Iedere dag vanaf 1 maart t/m 31 oktober € 1199,-
Toeslag 1-persoonskamer € 599,-
Half pension € 399,-

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer categorie de Luxe
Iedere dag vanaf 1 maart t/m 31 oktober € 1548,-
Toeslag 1-persoonskamer € 799,-
Half pension € 425,-
Kastelenpakket € 90,-

Bij te boeken

Extra nacht in Orléans (incl. ontbijt)
Per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer Standaard
Maart t/m oktober vanaf € 69,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 52,-

Per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer Superieur
Maart t/m oktober vanaf € 148,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 117,-

Per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer de Luxe
Maart t/m oktober vanaf € 148,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 117,-

Extra nacht in Angers (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer Standaard
Maart t/m oktober vanaf € 69,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 52,-

Per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer Superieur
Maart t/m oktober vanaf € 74,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 48,-

Per persoon, bij verblijf in een 2-persoonskamer de Luxe
Maart t/m oktober vanaf € 74,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 48,-

Fietshuur

Hybride € 135,-
E-bike € 260,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Orléans

Ontdek het oude historische centrum van Orléans, de uitgestrekte landerijen van het Beauce gebied en de groene weiden, vijvers en bossen van Sologne gebied.

Dag 2. Orléans – Beaugency, 28 km

Langs de ongedwongen loop van de rivier volgt een rustige, kalme route door een aantrekkelijk landschap naar de bloemenstad Beaugency. Een uit de 11e eeuw overgebleven donjon (la tour Cesar) waakt over het centrum van de stad.

Dag 3. Beaugency – Blois, 46 km

Vanuit Beaugency gaat de route richting Blois, waar u wederom kennis maakt met de rijke historie van deze streek. Het kasteel geeft een goed overzicht van hoe de bouwkunst zich heeft ontwikkeld vanaf de middeleeuwen tot de 17e eeuw. Onderweg maakt u kennis met het Sologne gebied en natuurlijk brengt u een bezoek aan het kasteel van Chambord, een meesterwerkje uit de Franse Renaissance.

Dag 4. Blois – Amboise, 42 km

De fietsroute ‘pays des châteaux’ voert u door gezellige kleine dorpje en het kasteel van Chaumont, dat majestueus over de rivier en omliggende dorpjes troont. Het eindpunt van deze etappe is Amboise met zijn Koninklijke kasteel waar zich de graftombe van Leonardo da Vinci bevindt. Een paar straten van het kasteel staat het huis waar hij tot zijn dood woonde, het Clos Lucé Manor.

Dag 5. Amboise – Tours, 25 of 31 km

Door de wijngaarden van Montlouis fietst u naar Tours. Onderweg ontdekt u de verschillende Caves waar de voor deze streek kenmerkende zoet, witte sprankelende wijnen worden geproduceerd. Eindpunt van de etappe is Tours waar u nog een wandeling kunt maken door het oude stadsdeel met de kenmerkende halfhouten huizen.

Dag 6. Tours – Azay le Rideau 36 km

Vandaag voert de route u door Villandry waar u kennis maakt met de beroemde tuinen in Franse stijl, het kasteel van Saché en het huis van de bekende schrijver Honoré de Balzac. Na een etappe van 36 kilometer arriveert u in Azay le Rideau waar u het Renaissance kasteel kunt bewonderen.

Dag 7. Azay le Rideau – Chinon, 39 km

Ook tijdens deze etappe staan er weer enkele bijzonder kastelen op het programma. Vanuit Azay le Rideau rijdt u richting Langeais en het gelijknamige 15e eeuwse kasteel. Vervolgens fietst u richting het kasteel van Ussé dat met zijn vele torens, pinakels en dakvensters de schrijver Perrault inspireerde tot het schrijven van Doornroosje.

Dag 8. Chinon – Saumur, 43 km

Voordat u het middeleeuwse Chinon achter u laat moet u zeker nog een bezoek brengen aan een van de vele caves en kelders waar de beroemde Rabelais rijpt. Vervolgens fietst u langs de abdij van Fontevraud, een van de grootste overgebleven kloostersteden in Europa. Eindpunt van deze etappe is het vriendelijke stadje Saumur.

Dag 9. Saumur – Angers, 64 km

Deze etappe begint langs de oevers van de Loire waarna u uw route vervolgt door de wijngaarden van Anjou. In het kasteel van Anger, eindpunt van deze etappe, kunt u de Apocalyps van Angers bewonderen, een beroemd wandtapijt.

Dag 10. Angers, vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Inbegrepen

• 9x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc, 5 nachten in 3 * hotels en 2 nachten in 4* hotels.
• 9x ontbijt
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Lokale toeristenbelasting
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Fietshuur, helm inbegrepen
• Halfpension
• Kastelenpakket
• Extra nacht(en) Orléans of Angers
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. U kunt de diners erbij boeken.
U kunt er een kastelenpakket bij boeken. Dit pakket geeft toegang tot een aantal kastelen en een abdij om te kunnen bezoeken.

  • Château de Meung sur Loire
  • Château d’Azay Le Rideau
  • Domaine de Chambord (Château + tuinen)
  • Villandry Gardens (toegang tot de tuinen)
  • Domaine de Chaumont-sur-Loire (Château + Tuin)
  • Fontevraud Abbey
  • Park Leonardo Da Vinci in Amboise
Routebeschrijvingen

U ontvangt ter plaatse een uitgebreid routeboek. De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. Ter plekke ontvangt u een uitgebreid routeboek.

Afhankelijk van de categorie, die u gekozen heeft verblijft u in 2 tot 4 sterrenhotels of zelfs kastelen. In verband met beschikbaarheid kunnen de hotels wijzigen.

Eigen vervoer

Orléans is goed per auto te bereiken via de zogeheten route Amsterdam – Antwerpen – Rijssel – Parijs – Orléans bijvoorbeeld. Afstand Amsterdam –  Orléans bedraagt plm 650 km. Ook is er een goede treinverbinding per HSL.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets kunt u op de dag van aankomst. Tevens ontvangt u dan het uitgebreide routeboek en instructie. De fiets wordt geleverd met fietstas, stuurtasje, reparatieset, nieuwe bidon, slot en helm.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen  tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.