Fietsvakantie Frankrijk Provence

Fietsvakanties Europa, individueel ProvenceNiveau 2  | Reiscode FPH | Individueel | Hotel | 8 dagen | Eigen vervoer

Deze fietsvakantie Frankrijk Provence laat u kennis maken met de mooiste streek van Zuid-Frankrijk. De streek met zijn prachtige kleuren, zijn lavendelvelden, zijn krachtige geuren en bijzondere historierijke dorpjes en stadjes vraagt erom om per fiets ontdekt te worden. Hier speelt zich het Franse leven zich af, zoals wij dat graag zien. Pleintjes, markten en terrasjes te over. De Provençaalse gerechten en de beroemde wijnen complementeren dit beeld. Bovendien de zon, het licht! Het is niet voor niks, dat van Gogh hier zijn inspiratie vond. Fiets in zijn voetsporen.

• Het hart van de Provence
• Het land van van Gogh
• Met bagagevervoer
• Keuze uit verschillende routes

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon, bij 2-persoonskamer
Iedere dag van 1 april t/m 23 april € 889,-
Iedere dag van 24 april t/m 23 juni € 975,-
Iedere dag van 24 juni t/m 31 juli € 999,-
Iedere dag van 1 augustus t/m 30 september € 975,-
Iedere dag van 1 oktober t/m 31 oktober € 889,-

Per persoon, bij 1-persoonskamer
Iedere dag van 1 april t/m 23 april € 1179,-
Iedere dag van 24 april t/m 23 juni € 1299,-
Iedere dag van 24 juni t/m 31 juli € 1395,-
Iedere dag van 1 augustus t/m 30 september € 1299,-
Iedere dag van 1 oktober t/m 31 oktober € 1179,-

Bij te boeken

Extra nacht in Avignon (incl. ontbijt)
Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
1 april t/m 30 juni € 65,-
1 juli t/m 31 juli € 98,-
1 augustus t/m 31 oktober € 65,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 45,-

Fietshuur

Hybride € 90,-
E-fiets 200,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Avignon

Na aankomst in Avignon gaat naar uw hotel. Tussen 3 en 6 uur ’s middags wordt u verwacht in de fietsenwinkel Provence Bike. Hier ontvangt u de fiets, reisinformatie en kaartmateriaal.  Behalve als u op zondag arriveert, dan wordt u maandagochtend om 9 uur in deze winkel verwacht.

Dag 2. Avignon, rondrit, 48 of 63 km

Een mooi kennismakingsrit door de streek, direct een ontdekkingsreis door het beroemde wijngebied van de Châteauneuf du Pape. U fiets door Tavel, de vroegere zomerresidentie van de pausen.
De wijnbouw dateert dan ook uit de Romeinse tijd. Tavel en Lirac zijn ook al bekende wijnnamen.

Dag 3. Avignon – Les Beaux de Provence, 48 of 55 km

U fietst vandaag zuidwaarts naar het hart van de Provence, door de “lage Alpen”, het prachtige kleurrijke landschap, dat Vincent van Gogh zo geïnspireerd heeft. Deze vallei met zijn kalkgesteente was zo vruchtbaar, dat in de Romeinse tijd al de stad Glanum ontstond. Een mausoleum en een triomfboog herinneren nog aan die tijd. U komt ook St Remy de Provence, een typisch Provençaals stadje, waar ook een Van Gogh schilderijenroute begint.

Dag 4. Les Beaux de Provence, rondrit 51 km

Vandaag heeft u de keuze om een rustdag te houden en Les Beaux te bezichtigen of een mooie rit te maken naar het beroemde Arles. Deze aan de Rhone gelegen Romeinse stad moet u een keer bezocht hebben.  Vanwege de vele Romeinse overblijfselen staat deze plaats al decennia lang op de werelderfgoedlijst van Unesco. U wilt bovendien toch zeker wel een keer glaasje drinken op het terras van van Gogh!

Dag 5. Les Beaux de Provence – Fontaine de Vaucluse/Isle sur la Sorgue, 50 km

Via mooie dorpjes fiets u naar Eygalières. In deze Middeleeuwse plaats neemt u even de tijd om een bijzondere kapel te bezoeken, die uitgehouwen is in de rotsen. Daarna loopt de route door natuurpark van de Luberon naar de Vaucluse. U verblijft in Fontaine de Vaucluse of Isle de Sorgue, aan de rivier, afhankelijk van de beschikbaarheid van het hotel.

Dag 6. Fontaine de Vaucluse/Isle sur la Sorgue, rondrit 72 km

In de Fontaine, de naam zegt het al,  een prachtige waterval. Van daaruit een stevige. maar mooie tocht naar Gordes  en Roussillon. Deze oude steden zijn juweeltjes, hoger gelegen tegen de wand van het Luberon massief. Een schitterend decor van geel tot diep rood kleurend gesteentes. Ook de huizen en gebouwen in deze plaatsen hebben  ziet u al van verre schitteren in deze kleuren.

Dag 7. Fontaine de Vaucluse/Isle sur la Sorgue, rondrit 47 km

De laatste kans alweer om nog even te genieten van het prachtige landschap, de bijzondere kleuren en de geuren van de Provence. Tijdens deze rit komt u bij Venasque.  Dit Middelleeuwse stadje ligt op een rots, op een uitloper van de Gorges du Nesque. Van hieruit heeft u ook een goed uitzicht op de legendarische Mont Ventoux. Daarna heerlijk terug fietsen naar Fontaine/Isle.

Dag 8. Transfer naar Avignon, vertrek naar Nederland of verlenging

De volgende ochtend wordt u teruggebracht naar Avignon voor de verlenging of om de thuisreis te aanvaarden.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• 5 x diner
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Gebruik GPS apparaat plus tracks
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Fietshuur
• Extra nacht(en) Avignon
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt en 5 x diner op dag 2 t/m 6..

Routebeschrijvingen

U ontvangt ter plaatse een uitgebreid routeboek, welke na afloop weer ingeleverd dient te worden. De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. Ter plekke ontvangt u een uitgebreid routeboek.

U verblijft tijdens de reis twee nachten in 2 sterren, 2 nachten in 3 en  3 nachten in een 4 sterren residence.

Eigen vervoer

Avignon is goed per auto te bereiken via de zogeheten route du Soleil. Amsterdam – Maastricht – Luxemburg – Nancy – Metz – Dijon – Lyon bijvoorbeeld. Afstand Amsterdam – Avignon  bedraagt plm 1150 km. Ook is er een goede treinverbinding en in het seizoen kunt u de fietsbus bijboeken.

 

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje,  reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets kunt u op de dag van aankomst tussen 3 en 6 uur ’s middags ophalen bij Provence Bike, de fietsenwinkel, die vlakbij uw hotel gelegen is. Tevens ontvangt u dan  het uitgebreide routeboek en instructie. De fiets wordt geleverd met fietstas, stuurtasje, reparatieset, nieuwe bidon, teller. slot en helm.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen (dag 5 en dag 7) tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten