Fietsvakantie Frankrijk Provence Luberon

fietsvakantie-frankrijk-provence-luberon-pont-davignon-fpl-header

Niveau 2 | Reiscode FPL | Individueel | Hotel | 8 dagen | Eigen vervoer

Over een deel van de Provence  en de Vaucluse strekt zicht het gebied de Luberon uit. De Luberon kent eigenlijk twee delen: De Grand Luberon en de Petit Luberon. Het is hier zo mooi, dat het reeds in 1977 tot beschermd natuurgebied is verklaard. Dat houdt onder andere in, dat er niet zo maar gebouwd mag worden.  Als u de plaatsen als Apt, Gordes, gelegen tegen een okerkleurige rotswand, en Bannieux bezoekt, maar ook de talloze “onbekende”typisch Franse dorpjes, zult u zien, dat het zeer terecht is om respectvol met dit erfgoed om te gaan. Daarom doen wij het ook op de fiets!

Fietsen in de Provence & Luberon

• Het beschermd natuurpark de LuberonFietsvakantie Frankrijk Provence Luberon FPL Kaart
• De “mooiste” dorpen van Frankrijk, parels van de Provence
• Met bagagevervoer
• Keuze uit verschillende routes

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag 1 april t/m 23 april € 1069,-
Toeslag 1-persoonskamer € 380,-
Iedere dag 24 april t/m 23 juni € 1159,-
Toeslag 1-persoonskamer € 380,-
Iedere dag 24 juni t/m 31 juli € 1199,-
Toeslag 1-persoonskamer € 446,-
Iedere dag 1 augustus t/m 30 september € 1159,-
Toeslag 1-persoonskamer € 380,-
Iedere dag 1 oktober t/m 31 oktober € 1069,-
Toeslag 1-persoonskamer € 380,-

Bij te boeken

Extra nacht in Avignon (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
1 april t/m 30 juni € 65,-
1 juli t/m 31 juli € 98,-
1 augustus t/m 31 oktober € 65,-
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 45,-

Fietshuur

Hybride Trekking comfort € 90,-
Hybride Trekking sportief € 130,-
E-fiets € 200,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Avignon

Na aankomst in Avignon gaat naar uw hotel. Tussen 3 en 6 uur ’s middags wordt u verwacht in de fietsenwinkel Provence Bike. Hier ontvangt u de fiets, reisinformatie en kaartmateriaal. Behalve als u op zondag arriveert, dan wordt u maandagochtend om 9 uur in deze winkel verwacht.

Dag 2. Avignon –  Fontaine de Vaucluse, 42 of 57 km

Vanuit Avignon voert de route u in oostelijke richting naar de Comtat.  Voordat u hier arriveert rijdt langs uitgestrekte boomgaarden en over het plateau van de Monts de Vaucluses. Vanaf het plateau is het oude kasteel van Fontaine des Vaucluse al zichtbaar. U kunt een kleine omweg maken via L’Isle sur la Sorge, het dorpje dat bekend staat om zijn antiek. Iedere zaterdag en zondag is er antiekmark. Einddoel van vandaag is Fontaine de Vaucluse, leuk dorp aan de Sorge en tevens naamgever aan de streek.

Dag 3. Fontaine de Vaucluse – Apt, 44 km

Vanuit L’Isle fietst u naar de voet van de Luberon. Hier aan de voet van het indrukwekkende bergmassief liggen prachtige dorpjes zoals Oppède le Vieux en Lacoste en Bonnieux. De bekende Britse schrijver Peter Mayle noemde deze plekken niet voor niets de “pareltjes van de Luberon”in zijn besteseller “Een jaar in de Provence”. Hier vindt u kleine typische dorpjes die zijn opgebouwd rond een plein met platanen en een fontein. Een mooie etappe dus met voldoende mogelijkheden voor een leuke pauzeplek tussendoor.

Dag 4. Apt, rondrit 25, 40 of 64 km

Vandaag heeft u vanuituit Apt de keuze uit 3 verschillende rondritten.
De kortste route brengt u naar de gouden rotsen van Roussillon en omgeving. De huizen in dit dorp hier zijn geverfd met het hier in de omgeving gewonnen oker waardoor ze een geheel vormen. Het uitzicht vanuit het dorp is fantastisch.
De middellange route voert u via Gordes naar Roussillon en terug. Hier vindt u een groot kasteel en vanuit het dorp heeft u een schitterend uitzicht over de Luberon en de vallei van de Rhone, Het dorpje wordt door de Association des plus beaux villages de France beschouwt als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk!
De langste route voert u langs kleine dorpjes en over een schitterend plateau. Probeer zeker ook de nougat en honing die u onderweg kunt kopen. Ook maakt u kennis met de Colorado van Frankrijk en de opmerkelijke schoorstenen van de feeën.

Dag 5. Apt – Lourmarin, 43 km

Vandaag maakt u kennis met een stukje Luberon dat speciale bescherming geniet. Afhankelijk van het seizoen kunt u genieten van de schitterende kleuren van de blauwe rozemarijn, rode klaprozen en witte bloesem van de kersenbomen. Hier vindt u ook de Bories, opmerkelijke stenen huisjes uit de 18e eeuw. U daalt af langs de zuidkant van de Luberon, door een lieflijk landschap naar Lourmarin.

Dag 6. Lourmarin, rondrit 51 km

De rondrit van vandaag voert u naar het uiterste zuidwesten van de Grand Luberon. Onderweg komt u langs verschillende oude kastelen, stille getuigen van de rijke historie van deze prachtige streek. Een van de bekendere kastelen is het chateau d’Ansouis is geopend  voor het publiek.

Dag 7. Lourmarin – Cavaillon, 43 km + treintransfer naar Avignon

Vanuit Lourmarin volgt u de rivier de Durance langs het zuiden van de Luberon naar Cavaillon. De Durance stroomt uiteindelijk uit in de Rhône. Kleine weggetjes voeren u door een landelijk gebied waar de beroemde Cavaillon meloen wordt verbouwd. De route eindigt bij het SNCF station in Cavaillon vanwaar u (met de fiets) de trein naar Avignon neemt. Hier kunt u de huurfiets en het routemateriaal weer inleveren.

Dag 8. Avignon, vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc, 5 nachten in 3 * hotels en 2 nachten in 4* hotels.
• 7x ontbijt
• 5 x diner (dag 2 t/m 6)
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Gebruik GPS apparaat met tracks
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Fietshuur
• Extra nacht(en) Avignon
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt en 5 x diner op dag 2 t/m 6..

Routebeschrijvingen

U ontvangt ter plaatse een uitgebreid routeboek, welke na afloop weer ingeleverd dient te worden. De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. Ter plekke ontvangt u een uitgebreid routeboek en GPS-apparaat.

U verblijft tijdens de reis zes nachten in een 3 sterren en een nacht in een 4 sterren hotel. Allen met zwembad, behalve in Avignon. In verband met beschikbaarheid kunnen de hotels wijzigingen.

Avignon :
– Hotel IBIS PONT DE L’EUROPE 3*

Fontaine de Vaucluse :
– Hotel DU PARC 3*

Roussillon
– Hotel LES SABLES D’OCRE 3*

Vaugines
– Hotel MAS DE GUILLES 4*

Eigen vervoer

Avignon is goed per auto te bereiken via de zogeheten route du Soleil. Amsterdam – Maastricht – Luxemburg – Nancy – Metz – Dijon – Lyon bijvoorbeeld. Afstand Amsterdam – Avignon bedraagt plm 1150 km. Ook is er een goede treinverbinding en in het seizoen kunt u de fietsbus bijboeken.

U kunt uw auto parkeren in Avignon op een vlakbij het hotel gelegen parkeerplaats. De kosten zijn circa € 16,- / 24 uur.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets kunt u op de dag van aankomst, behalve op zondag, tussen 3 en 6 uur ’s middags ophalen bij Provence Bike, de fietsenwinkel, die vlakbij uw hotel gelegen is. Tevens ontvangt u dan het uitgebreide routeboek en instructie. De fiets wordt geleverd met fietstas, stuurtasje, reparatieset, nieuwe bidon, teller. slot en helm.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen (dag 2 ,3 ,4 en dag 7) tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie Frankrijk Provence Luberon FPL Kaart