Fietsvakantie Griekenland, Epirus en Korfoe

Fietsvakantie Griekenland Epirus Corfu

Niveau 5 | Reiscode GEP | Individueel | Hotel | 10 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Donkergroene oerbossen, duizelingwekkende kloven, verstilde dorpen die harmonisch in het mooie berglandschap passen, eeuwenoude boogbruggen, een prachtige stad aan een meer en het grootste antieke amfitheater van Griekenland: van dit alles geniet u tijdens de fietsvakantie in de Epirus. Het vasteland van Griekenland tegenover het beroemde eiland Korfoe, waar u deze fietsvakantie begint en eindigt. De Epirus is een nauwelijks ontdekt paradijs met prachtige hotels gebouwd in de stijl van de beschermde dorpsgezichten. Een indrukwekkende vakantie door een goddelijk berglandschap waar u nog echt te gast bent.

• Majestueus hooggebergte van de ZagoriaFietsvakantie Griekenland Epirus en Korfoe GEP Kaart
• Vikoskloof: duizelingwekkend diep
• Mild klimaat
• Nederlandstalige agent
• Bagagevervoer
• GPS-tracks en/of gedetailleerde routebeschrijving

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag vanaf  26 april t/m 30 juni € 725,-
Iedere dag vanaf 1 juli t/m 17 juli € 799,-
Iedere dag vanaf 16 augustus t/m 30 augustus € 799,-
Iedere dag vanaf 1 september t/m 6 oktober € 725,-
Toeslag 1-persoonskamer € 174,-

Bij te boeken

Extra nacht in Vatos (incl ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
April t/m oktober € 39,-
Toeslag 1-persoonskamer € 25,-

Transfer eigen fiets luchthaven v.v. € 30,-
Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v. incl. 15 kg ruimbagage p.p. retour vanaf € 198,-

Fietshuur

Racefiets € 150,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1: Aankomst op Korfoe

U vliegt naar Korfoe. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht. Agios Ioannis is al jaren het fietsdorp van Cycletours op Korfoe. U verblijft in Hotel Marida aan een autoluw dorpsplein. Als u ’s ochtends aankomt kunt al een inrijrondje fietsen of een strand bezoeken. Het goudgele strand van Glifada ligt op 10 km.

Dag 2: Vatos, dagtocht Agii Deka, 54 km

Fietsvakantie AlpenU begint uw reis met twee overnachtingen op het groene Korfoe dat zich erg leent voor fietstochten vanwege zijn wirwar aan weggetjes door een heuvelachtig landschap vol olijfbomen en cipressen. U kunt een dag infietsen waarbij u de flanken van de Agii Deka beklimt en in het gelijknamige dorpje de koffie nuttigt.

Dag 3: Vatos – Lia, 62 km

Fietsvakantie AlpenWarm gefietst en geacclimatiseerd vaart u op de derde dag naar Igoumenitsa op het vasteland, waar u meteen de zwaarste rit krijgt voorgeschoteld. Die brengt u wel meteen ver weg van alle drukte in een betoverend berglandschap. U overnacht in Lia, een bergdorpje dichtbij de Albanese grens, bekend dankzij boek en film Eleni over de Griekse burgeroorlog.

Dag 4: Lia – Zitsa, 56 km

Fietsvakantie AlpenDe volgende etappe is minder zwaar, maar niet minder mooi. De passage van het groene Kalamosdal is een hoogtepunt. Etappeplaats Zitsa is een wijndorp. Zitsa-wijnen worden tot ver buiten Griekenland gedronken. U kunt sommige wijngoederen bezoeken.

Dag 5: Zitsa – Aristi, 38 of 83 km

Korte routeFietsvakantie Alpen
Vandaag kunt u kiezen voor een relatief korte route direct naar Aristi.

Lange route
Fietsvakantie AlpenDe lange route voert door een stil gebied langs de Albanese grens. Deze etappe brengt u in het hart van de Epirus: de Zagoria in het natuurpark Vikos-Aoös. De beschermde dorpjes hebben kasseienstraatjes, natuurstenen huizen en pleinen met een terras onder een reuzenplataan. U verblijft in Aristi, wat behoort tot een van de mooiste dorpen van de streek.

Dag 6: Aristi – Koukouli, 52 km

Fietsvakantie AlpenVan Aristi fietst u naar Koukouli in het hart van de Zagoria. Onderweg komt u door Monodendri waar u naar het Paraskevi-klooster wandelt (600 m) voor een subliem uitzicht in de Vikoskloof. Koukouli is nog zo’n karakteristiek Zagoria-dorp met een knus terras onder een gigantische plataan.

Dag 7: Koukouli – Ioannina, 77 km

Fietsvakantie AlpenVandaag verlaat u via een prachtige etappe de Zagoria. Tot aan Miliotades is het groene landschap vrijwel onbewoond. Daarna moet u over een brede weg die sinds de aanleg van een nieuwe autoweg nu vrijwel autovrij is. Met prachtige uitzichten daalt u af naar het levendige Ioannina. Zo’n stad is even wennen na de stilte van de Zagoria, maar deze charmante stad heeft veel te bieden. Het ligt aan een groot meer. U logeert in het autoarme deel van de oude stad, vol herinneringen aan de tijd van de sultans.

Dag 8: Ioannina – Paramithia, 77 km

Fietsvakantie AlpenIn de ochtend fietst u door Dodoni, met het grootste antieke amfi-theater van Griekenland. Het is gebouwd aan de voet van de Tomaros-bergen en heeft een perfecte natuurlijke akoestiek. Het vervolg van deze prachtige etappe gaat door een groen en stil gebied naar Paramithia. Onderweg is Tyria de enige plaats van enige betekenis; u kunt er heerlijk koffiedrinken of lunchen onder een giga plataan.

Dag 9: Paramithia – Vatos, 48 km

Fietsvakantie AlpenLangs de mooie Kalamosrivier en door de vogelrijke delta van deze rivier fietst u terug naar Igoumenitsa en vaart u weer naar Korfoe.

Dag 10: Vertrek of verlenging

Als u pas later op de dag vertrekt, kunt u nog een bezoek brengen aan de mooie, oude hoofdstad van Korfoe (Unescowereld Erfgoed). U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.


Inbegrepen

• 9 overnachtingen in hotels op basis van 2-persoonskamer
• Ontbijt 9 x
• Bagagevervoer
• Routebeschrijvingen en ingetekende kaart
• Nederlandstalige contactpersoon
• Techinsiche ondertsuening
• Transfer van en naar lucthaven
• GPS-tracks beschikbaar

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Transfer eigen fiets
• Extra dag huurfiets
• Overige maaltijden en consumpties
• Boottickets & evt. entrees

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Korfoe
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Het arrangement

Bij uw reis zijn alle ontbijten inbegrepen. Lunches en overige consumpties zijn niet inbegrepen. Op de routebeschrijvingen staat aangegeven waar u onderweg een winkel, cafeetjes, restaurants kunt vinden. U kunt natuurlijk goed voor onderweg lunchinkopen doen, zodat u zelf uw picknickplaats bepaalt.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijving ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. De routes zijn voorzien van een hoogteprofiel en er is aangeven waar u onderweg iets kan eten of drinken. U ontvangt tevens een ingetekende kaart en het is ook mogelijk de routes per mail als GPS-tracks te ontvangen.

Technische assistentie

Indien er onderweg serieuze problemen zijn met uw huurfiets (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren) kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer

Op de etappedagen dient u uw bagage uiterlijk om 10.00 uur bij de receptie van uw accommodatie af te geven. Uiterlijk om 16.00 uur kunt u op uw volgende adres weer over uw spullen beschikken.
Zorg dat elk stuk bagage gelabeld is. U ontvangt hiervoor Cycletourslabels. Vooral uw naam op het label is belangrijk; hotels of bestemmingen hoeven er niet op te staan.

U verblijft tijdens deze reis in middenklasse-hotels (2- of 3-sterren). Alle hotelkamers hebben een eigen wc en bad/douche.

Het nieuwe basisverblijf van Cycletours op Korfoe is Villa Myrto in Vatos. Het is een kleinschalig apartementen- en studiocomplex vlakbij 3 mooie stranden en met zwembad. De eigenaresse Rali serveert u graag een lekker koel drankje op het terras na een sportieve dag fietsen. Op loopafstand zijn 2 goede taverna’s. Bij de minimarkt om de hoek kunt u terecht voor wat lekkers voor in de fietstas.

In Lia logeert u in de enige herberg, die is gebouwd met de opbrengst van het boek en de film Eleni. In Zitsa en Koukouli logeert u in nieuwe accommodaties die gebouwd zijn in de traditionele stijl van de Epirus. In Aristi logeert u in een al iets ouder hotel dat daarmee des te meer sfeer heeft. In Ioannina ligt uw kleine hotel in de rustige oude wijk binnen de stadsmuren, naast het archeologisch museum. In Paramithia logeert u in een modern hotel in het centrum van het stadje.

Transfers

Bij deze reis wordt u op het vliegveld van Korfoe opgewacht, waarna een korte transfer naar uw accommodatie in Agios Ioannis volgt. Deze transfer duurt ongeveer een kwartier. In de regel vinden de transfers plaats per taxi of busje, waarbij we ervan uitgaan dat er 4 gasten, inclusief hun bagage, in 1 taxi gaan. Ook zorgen wij ervoor dat u op tijd naar het vliegveld wordt gebracht voor uw retourvlucht.

Vliegreis

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.
Het is in de regel mogelijk om uw eigen fiets in het vliegtuig mee te nemen. Dit moet bij boeking van de vlucht worden aangevraagd. De prijs die u hiervoor betaalt, verschilt per maatschappij. Daarnaast rekenen we op Korfoe een toeslag voor het ophalen en wegbrengen van uw fiets van/naar de lokale luchthaven. Het verpakkingsmateriaal kunt u veilig en droog in de werkplaats achterlaten zodat het samen met uw bagage mee vervoert wordt. Zo kunt u er voor de terugreis weer over beschikken.
U kunt uw fiets het beste verpakken in een fietsdoos. In het ruim van het vliegtuig biedt een doos iets van bescherming. Deze haalt u vaak gratis bij uw fietsenmaker. Of u schaft er een aan op Schiphol. U moet het stuur draaien en de pedalen eraf halen. Lucht uit de banden laten is niet nodig.
Tip: monteer een beschermingsbeugel over uw achterderailleur.

De huurfiets

U kunt voor deze reis een goede fiets huren. Model en type volgt. De huurfietsen worden geleverd met ‘gewone’ pedalen indien u gebruik wilt maken van bijvoorbeeld een SPD pedaal, dan dient u deze zelf mee te nemen. U krijgt bij de fiets beschikking over een reserveband, plaksetje, fietspomp en slot. Wij gaan ervan uit dat u onderweg zelf een lekke band kunt plakken. Voor grotere problemen kunt u altijd een beroep doen op de lokale verhuurder en onze plaatselijke Nederlandse medewerkers.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel.
In de Epirus moet u zich kunnen beschermen tegen een koude avond of een regendag, maar vooral tegen zon en warmte (zonnebril, petje, sunblocker). We bevelen hoofdbescherming (helm) aan, maar verplicht is het niet in Griekenland. Vergeet uw fototoestel niet: Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Bagagevervoer

Op de etappedagen dient u uw bagage uiterlijk om 10.00 uur bij de receptie van uw accommodatie af te geven. Uiterlijk om 16.00 uur kunt u op uw volgende adres weer over uw spullen beschikken.
Zorg dat elk stuk bagage gelabeld is. U ontvangt hiervoor Cycletourslabels. Vooral uw naam op het label is belangrijk; hotels of bestemmingen hoeven er niet op te staan.

Fietsvakantie Griekenland Epirus en Korfoe GEP Kaart