Fietsvakantie Griekenland Korfoe

Cycletours fietsvakantie korfoe fuente (Large)

Niveau 2 | Reiscode GKI | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Honderden tevreden fietsers zijn u de afgelopen twintig jaar voorgegaan op deze rondreis die daarom het predicaat Classic krijgt. Routes en hotels van deze fietsvakantie Griekenland Korfoe zijn in de loop der jaren veranderd, maar het basisidee staat nog fier overeind: in één week het groene Korfoe hélemaal rondfietsen, over kleine, auto-arme weggetjes, van de zuidelijke zoutpannen tot de zandrotskusten aan de noordkust. Tijdens deze fietsvakantie wordt er geen bezienswaardigheid overgeslagen, zoals het Sisipaleis Achillion, de historische eilandhoofdstad en het klooster in Paleokastritsa. De verstilde dorpen onderweg zijn de kroonjuwelen van deze fietsvakantie.

Fietsreis Griekenland Korfoe

• Vijf etappes eindigen aan zee: een duik lonktFietsvakantie Griekenland Korfoe GKI Kaart
• Groen eiland
• Keuze uit verschillende niveau’s
• Griekse gastvrijheid en smullen van Griekse lekkernijen

Boeken

Reisdata en Prijzen 2020

Per Persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag vanaf 18 april t/m 29 mei € 590,-
Iedere dag vanaf 30 mei t/m 30 juni € 639,-
Iedere dag vanaf 1 juli t/m 24 juli € 679,-
Iedere dag vanaf 16 augustus t/m 31 augustus € 679,-
Iedere dag vanaf 1 september t/m 30 september € 639,-
Iedere dag vanaf 1 oktober t/m 24 oktober € 590,-
Toeslag 1-persoonskamer € 155,-

Bij te boeken

Extra nacht in Vatos (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
April t/m oktober 2020 € 39,-
Toeslag 1-persoonskamer € 25,-

Transfer eigen fiets luchthaven v.v. € 30,-
Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v. incl. 15 kg ruimbagage p.p. retour vanaf € 185,-

Fietshuur

Hybride, Gazelle Fuente € 79,-
ATB, Cube € 79,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken


Dag 1. Aankomst Korfoe

U wordt van het vliegveld Korfoe opgehaald en naar uw hotel gebracht. Vatos is een klein dorp, omringd door prachtige natuur en op loopafstand van het strand van Myrtiotissa of Glyfada. U verblijft in Villa Myrto, een rustig gelegen complex met appartementen en studio’s en een zwembad (alleen open in het seizoen vanaf plm begin mei). Als u ’s ochtends aankomt kunt u al een inrijrondje fietsen of een strand bezoeken.

Dag 2. Vatos – Paramona/Alonaki, 26 of 49 km

De eerste etappe laat u al meteen kennismaken met alles wat fietsen op Korfoe zo aantrekkelijk maakt: kleine slingerende weggetjes met weinig verkeer door donkere olijfgaarden en langs eeuwenoude dorpjes waar de plaatselijke bevolking u vriendelijk toelacht. Kouramades en Kastellani zijn twee van die juweeltjes. Een plek waar iedereen pauzeert is een cafétje op een prachtig uitzichtspunt op de kust en op het groene landschap vol ranke cipressen. Eindpunt Paramona is een welhaast ongerepte baai. Hier wordt u verzorgd door twee broers: de één doet de accommodatie, de andere serveert op een terras direct aan zee de heerlijke (vis)maaltijden.

Dag 3. Paramona – Vitalades, 28 of 49 km

De tweede etappe gaat verder naar het zuiden. Of u de zuidpunt haalt hangt af van het niveau dat u voor deze dag kiest. In elk geval fietst u via de vissershavens van Boukari en Petriti over een stille weg direct langs de turquoise zee. In het zuiden zult u zich verbazen over het contrast tussen de Engelse badplaats Kavos en het lieflijke stadje Lefkimi, waar mooie terrassen aan een riviertje liggen. De zoutpannen van Alykes liggen aan de langere routes. U logeert aan Gardeno Beach, het goudgele zandstrand van het kleine Vitalades.

Dag 4. Vitalades – Benitses, 35 of 56 km

Vanuit Vitalades begint u aan de eerste van drie etappes noordwaarts. Na het oude dorp Argyrades en de Korrision-lagune gaat het via één van de mooiste bergweggetjes van het
eiland en het Sisi-paleis Achillion naar Benitses aan de oostkust. Op het lichtste niveau ligt het Achillion niet aan de route maar u kunt er gemakkelijk met een taxiritje vanuit uw hotel naartoe.

Dag 5. Benitses – Liapades, 39 of 65 km

Vandaag krijgt u alle bezienswaardigheden van de hoofdstad Kérkyra te zien: de eilandkerkjes Vlacherna en Pondikonissi, de opgravingen, het park Mon Repos, de oude forten, smalle steegjes, intieme pleinen, grote terrassen en interessante musea. Kérkyra heeft ook één van de prachtigste stranden op de wereld. Daarna steekt u diagonaal het eiland over naar Liapades, gelegen aan een extreemblauwe baai die tot de verbeelding spreekt.

Dag 6. Liapades, rondrit

Vandaag kunt u kiezen voor een dagje luieren aan het zwembad of een wandelingetje naar het authentieke dorpsplein van Liapades. Toch een rondje fietsen? U heeft de keuze uit twee prachtige routes langs mooie dorpjes.

Dag 7. Liapades – Vatos, 28 km

De laatste etappe voert u terug naar de Ropavallei. Hier liggen de dorpen Kanakades en Marmaro waar de inwoners vaak nog in traditionele kledij lopen. Andere aangename stops aan de route zijn een bezoek aan het strand en aan de Theotoki-wijngaard in Ropa. U gaat de reis eindigen in weer terug in Vatos. Heerlijk nagenieten op het terras of aan het strand met een drankje en een wel voldaan gevoel.

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging

Transfer naar vliegveld en vertrek.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• 3x diner
• Bagagevervoer
• Nederlandstalige routebeschrijving
• Nederlandstalige contactpersoon
• Technische ondersteuning
• Transfer van en naar luchthaven

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Korfoe
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Transfer eigen fiets
• Extra dag huurfiets
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Daarnaast zijn bij deze reis 3 diners inbegrepen t.w. in Paramona, Vitalades en en op dag 5 in Liapades.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

U verblijft tijdens deze reis in middenklasse-accommodatie (2- of 3-sterren). Alle kamers hebben een eigen wc en bad/douche.

In Vatos verblijft u in Villa Myrto. Deze accommodatie ligt op 10 minuten lopen van het strand. Villa Myrto ligt op slechts 10 minuten lopen van het zandstrand Myrtiotissa en biedt gratis WiFi en ontbijt bij het zwembad. De kamers hebben een gemeubileerd balkon met uitzicht op de tuin en het groene landschap van Korfoe.

In Paramona verblijft u in Hotel Paramona gelegen aan een prachtige baai en gerund door de broers Kostas en Spiros: de ene runt het hotel en de andere het restaurant.

In Vitalades verblijft u in het kleinschalige studiocomplex van Makis en Ermioni op 100 m. van het strand. Uw studio beschikt over een kookplaat en koelkast. Het hotel in Benitses ligt aan een stil zijstraatje op 150 m. van het grindstrand. Aan de randen van ons seizoen wordt u in het dependance 20 m van het hoofdgebouw gehuisvest.

Hotel Liapades Beach & Studio’s of het Michalis complexje zijn in het groen gelegen accomodaties met zwembad op loopafstand van de knalblauwe baai. Liapades bestaat uit een oud dorp op een heuvel, met authentiek dorpsplein, en een klein badplaats aan zee.

Aangezien het soms lastig is om hotels voor één nacht te reserveren, hebben de hotels waarmee we samenwerken van ons toestemming om incidenteel gasten bij een accommodatie in de directe nabijheid onder te brengen. Het oorspronkelijke hotel blijft altijd het aanspreekpunt en de voorzieningen van dat hotel, zoals een zwembad, zijn altijd voor u toegankelijk.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U wordt bij aankomst op het vliegveld opgehaald door onze man ter plaatse en naar uw hotel gebracht. De laatste dag vice versa..

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst aan u overhandigd bij uw eerste accommodatie. Tevens ontvangt u dan instructie, Fiets wordt geleverd met slot, fietstas, reparatiesetje, pompje en reserve binnenband.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie Griekenland Korfoe GKI Kaart