Fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos

fietsvakantie-griekenland-ronde-van-rhodos-symi

Niveau 5 | Reiscode GRR | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Griekenland mag dan geen faam hebben als wielerland, voor het eiland Rhodos ligt dat anders. Tijdens de Italiaanse periode (eerste helft 20ste eeuw) kwam het wielrennen hier serieus van de grond. Er kwamen een wielerbaan en een Ronde van Rhodos (twee keer gewonnen door Fabian Cancellara, bijnaam Spartacus). Nog steeds telt Rhodos talrijke wielerclubs. In onze fietsweek op Rhodos kunt u de routes over het bergachtige eiland zelf beleven. De ritten gaan over goede wegen voortdurend op en neer door een deels bosrijk, deels rotsachtig terrein met altijd de azuurblauwe zee dichtbij. Uitstekend parcours ook voor trainingsweek. U verblijft zowel aan de westkust als aan de oostkust en uw reis eindigt in de prachtige historische hoofdstad.

Hoogtepunten Rhodos op de racefiets

Fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos GRR Kaart

Klik op kaart

• Rhodos, eiland vol historie en cultuur
• Uitdagingen van zeeniveau naar de Profitis Ilias
• Langs de flanken van de Ataviros
• Lang seizoen, ook als de Alpen nog/weer onder de sneeuw liggen
• Ook prima geschikt als trainingsweek

Boeken

Reisdata en Prijzen 2018

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag vanaf 14 april t/m 29 mei € 499,-
Iedere dag vanaf 30 mei t/m 28 juni € 579,-
Iedere dag vanaf 29 juni t/m 29 augustus € 619,-
Iedere dag vanaf 30 augustus t/m 28 september € 579,-
Iedere dag vanaf 29 september t/m 20 oktober € 499,-
Toeslag 1-persoonskamer € 159,-
Korting vanaf 3e persoon € 115,-

Bij te boeken

Extra nacht in Kalavarda vooraf (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Van 14 april t/m 21 oktober € 39,-
Toeslag 1-persoonskamer € 13,-

Transfer vliegveld eigen fiets v.v. € 40,-
Vliegreis Schiphol – Rhodos v.v. incl. 15 kg. ruimbagage vanaf € 220,-

Fietshuur

Racefiets € 130,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken
Dag 1. Aankomst Rhodos

Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald naar uw hotel in Kalavarda gebracht. Het hotel ligt vlakbij het dorpsplein en 800 m van het strand.

HM kaart dag 2 fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos Rond de Ataviros

Klik voor grotere weergave

Dag 2. Kalavarda, rondrit Ataviros, 91 km / 2004 hm

Na een vlakke aanloop van 15 km pal langs de branding klimt u met stijgingen tot boven de 10% naar de Kritinia-pas op 455 m. Daarna gaat het over 45 km voortdurend op en neer langs de flanken van de Ataviros, de hoogste berg van Rhodos. U fietst door bossen en wijngaarden of langs kale rotsen met tussendoor magnifieke uitzichten op de Egeïsche Zee.

HM kaart dag 3 fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos van kust tot kust Afandou

Klik voor grotere weergave

Dag 3. Kalavarda, rondrit van kust tot kust, 81 km / 1866 hm

Vandaag staan er twee bergen op het programma. De eerste is de Profitis Ilias: van zeeniveau naar de 695 meter hoogte met in de laatste 4 km tot de top gemiddeld 8% stijging. U volgt de bosrijke kam waarna u afdaalt naar de westkust waar u kunt pauzeren op het strand van Afandou. De tweede col is de Petaloudes-pas, met 442 m wel lager met veel lastige passages.

HM kaart dag 4 fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos naar Vlycha

Klik voor grotere weergave

Dag 4. Kalavarda – Vlycha, 74 km / 1582 hm

In deze etappe beklimt u de Profitis Ilias van de oostzijde over een gemeen klimmetje met stijgingen boven de 15%. Op 550 m hoogte verlaat u de kam om via een van de mooiste wegen van het eiland door het zeer stille binnenland te fietsen. Via het hooggelegen dorp Laërma bereikt u het Thariklooster en Asklipio met de oudste kerk van het eiland. Na Lardos volgt nog een bescheiden klim voor u afdaalt naar uw hotel aan de prachtige baai van Vlycha.

HM kaart dag 5 fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos rondrit Zuid-Rhodos

Klik voor grotere weergave

Dag 5. Vlycha, rondrit over het zuiden van het eiland, 111 km / 2313 hm

Dit is de koninginnerit van de Ronde van Rhodos met rond de 2000 stijgingsmeters en diverse steile passages. En dat over wegen waar bijna niemand rijdt, laat staan fietst. De langste beklimmingen zijn de Agios Isidoros (546 m) en de Skiadeni (380 m) die u beide vanaf zeeniveau bedwingt. Op het einde van de rit komt u door het beroemde witte stadje Lindos, gelegen op een heuvel tussen twee sprookjesachtige baaien.

HM kaart dag 6 fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos naar Rhodos-Stad

Klik voor grotere weergave

Dag 6. Vlycha – Rhodos-Stad, 84 km / 1897 hm

Uw route slingert hoofdzakelijk door het binnenland. Er zijn vandaag drie serieuze beklimmingen. De eerste gaat naar Platania op bijna 400 m hoogte. Net als u denkt dat de klim erop zit, volgt nog een stijl slotakkoord. De tweede klim is de Maritsa-col (422 m). De laatste beklimming is die van de Filerimos. Door zijn ligging in het dichter bevolkte deel van het eiland, is deze heuvel van 255 m de meest beklommen berg door wielrenners. Bovenop liggen de restanten van de antieke stad Ialysos. Daarna daalt u af naar Rhodos-Stad. De stad is groot geworden in de tijd van de kruisvaarders en is nog prachtig in tact.

HM kaart dag 7a fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos tocht over Symi

Klik voor grotere weergave

Dag 7. Rhodos-Stad, tocht over Symi, 24 km / 867 hm of 66 km / 886 hm

Symi is een pittoresk eiland op anderhalf uur varen van Rhodos. Er loopt een prachtige weg in de volle lengte over het eiland, van het Panormitis-klooster in het zuiden tot Symi-Stad in het noorden. Deze weg klimt naar het plateau van Pervola, net boven de 500 m. Aan het einde van de middag vaart u terug naar Rhodos.

 

 

HM kaart dag 7b fietsvakantie Cycletours Griekenland Ronde van Rhodos Rondrit Noord-Rhodos

Klik voor grotere weergave

Voor wie niet wilt varen of voor wanneer er geen geschikte boot is, is er een leuke rondrit door het Noorden van Rhodos. Dit rondje is 66 km lang en doet onder meer de sprookjesachtige baden van Kalithea aan.

Dag 8. Rhodos-Stad, vertrek naar Nederland of verlenging

Vanuit het hotel wordt u weer teruggebracht naar het vliegveld of u knoopt er nog een paar relaxdagen aan vast.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• Transfer luchthaven v.v
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving, toeristische informatie en kaartje
• GPS-tracks
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Rhodos v.v.
• Transfer eigen fiets luchthaven v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Kalavarda of Rhodos-Stad
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Boot Rhodos – Symi v.v (ter plekke, kosten max. € 30,-)
• Overige maaltijden en consumpties
• Overige excursies

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Het programma kan wijzigingen door veranderingen in de dienstregeling van de verschillende veerdiensten tussen de eilanden.
• Voor groepen vanaf 3 personen prijzen op aanvraag

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

Fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos hotel vouras tuin

Hotel Vouras in Kalavarda

Hotel Vouras in Kalavarda is een klein hotel met 11 kamers, gerund door een Griekse familie. De kamers beneden hebben een tuinterrasje, de kamers op de 1e verdieping hebben een balkon. Achter dit hotel ligt de fietswerkplaats van onze lokale agent. Daar weer achter liggen drie appartementen, elk met twee slaapkamers, een keukentje en een terras aan voor- en achterzijde.

Fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos Hotel Yota beachHotel Finiko Yota Beach in Vlycha

Hotel Yota Beach in Vlycha wordt eveneens door een familie gerund. Het comfortabele hotel heeft 30 kamers, een groot terras bij het zwembad en ligt 50 m van het goudgele strand aan de weidse baai. Vlycha ligt op 4 km van het witte stadje Lindos (5 minuten per taxi). (in april Lindos Blue Bay in Lindos (niet aan het strand).

Cycletours fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos Hotel Rhodos Stad

Hotel Saint Michel in Rhodos-Stad

Deze accommodatie ligt op 4 minuten lopen van het strand. Saint Michel is gevestigd in een 800 jaar oud gebouw in de oude stad van Rhodos. Het charmante hotel biedt accommodatie in stenen kamers met een moderne douchecabine. De stijlvolle kamers combineren moderne gemakken, zoals slippers, airconditioning en een flatscreen-tv, met romantische ijzeren bedden en handgemaakte details. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

 

 

 

 

 

 

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald naar uw hotel in Kalavarda gebracht. Beide hotels liggen circa 1 km van het strand

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

U kunt voor deze reis een goede fiets huren, een Britse Genesis aluminium; op aanvraag is een fiets met carbon-frame te huur. De huurfietsen worden geleverd zonder pedalen, die neemt u zelf mee. Indien gewenst kunt u ook uw eigen zadel meenemen. U krijgt bij de fiets beschikking over een reserveband, plaksetje, fietspomp en slot. Wij gaan ervan uit dat u onderweg zelf een lekke band kunt plakken. Voor grotere problemen kunt u altijd een beroep doen op de lokale verhuurder en onze plaatselijke Nederlandse medewerkers.
Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie Griekenland Ronde van Rhodos GRR Kaart