Fietsvakantie Italië, Oostenrijk en Zwitserland, Alpen, cols uit de Giro

Fietsvakantie Italië, Oostenrijk en Zwitserland, Alpen, cols uit de Giro

Niveau 6 – 7 | Reiscode IDG | Groep | Hotel | 8 dagen | Fietsbus, eigen vervoer

 

Deze fietsvakantie (racefiets) gaat door de Alpen in drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. U geniet van fantastische routes door onder meer een Nationaal Park en passeert uiteraard een flink aantal mooie toppen boven de 2000 meter. De klimmen zijn uitdagend, de uitzichten heerlijk en de afdalingen een genot. U heeft elke dag de keuze uit drie routes, passend bij uw niveau. Bij de hotels zijn goede voorzieningen voor zowel de fiets (wasplaats en garage) als voor de fietser (zwembad of sauna). Het ontbijt en diner zijn inbegrepen in de prijs en zijn aangepast aan de eetlust van sportieve fietsers.Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen IDL Kaart

Hoogtepunten fietsreis in de bergen

• Over fantastische cols door de Alpen
• Oostenrijk, Zwitserland én Italië
• Iedere dag keuze uit 2 routes
• Bagagevervoer en wasservice
• Hotels met alle faciliteiten voor de fietser

Boeken

Reisdatum

Met fietsbus
17 juli 2020
24 juli 2020

Eigen vervoer
18 juli 2020
25 juli 2020

Reissom (code IDG)

Met fietsbus € 1450,-
Met eigen vervoer € 1175,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

1-persoonskamer € 260,-
Kaart TCI3 € 12,50

Boeken

Dag 1. Startpunt Nauders

Uw Cycletours-begeleider wacht u op in uw hotel in Nauders. U kunt vandaag bijkomen van de reis of alvast een stukje gaan fietsen. ’s Avonds is er een gemeenschappelijk diner.

Rondom de Reschensee, 39/59 km.
Een gemoedelijke rondrit om de benen te laten wennen aan de bergen. U verlaat Nauders in zuidelijke richting naar de Reschenpass en de Reschensee, een 6 km lang meer op een hoogte van 1520 meter. Langs het meer vindt u de plaatsjes Reschen, Graun im Vinschgau en St. Valentino. Vlak voor St. Valentino gaat u rechtsaf en blijft u het meer volgen tot de bergweg bij Giern, die richting de Schönebenhütte gaat (Rojen). Hier kunt u genieten van een fantastisch uitzicht, alvorens weer af te dalen naar Reschen en Nauders.
De route is vanuit Graun im Vinschgau uit te breiden met de klim naar Melag (Melago).  Deze 10 kilometer lange klim van de Langtauferer Tal (Valle Lunga) is onregelmatig met één kilometer met gemiddeld 12%. U daalt dezelfde weg af.

Dag 2. Nauders – Santa Maria

Korte route, 40 km / 880 hmFietsvakantie Alpen
Vanuit Oostenrijk fietst u door Italië naar Zwitserland: drie landen op één dag. De bekendste top is de Reschenpass. Als u na die pas van de drukkere weg naar San Valentina afgaat en langs de ander kant van het meer rijdt, komt u nog wat hoger bij Rifugio Alpino Melag, 1915 m. Een prachtige route door mooie landschappen met hier en daar een gehucht. Daarna daalt u af naar Mals en vervolgt u de route via Taufers en de Zwitserse grens naar het einddoel van vandaag. U fietst door een mooie vallei en door stad Mustair naar Santa Maria. ( let op deze route is voor een groot gedeelte hetzelfde als de rondrit van dag 1)

Lange route, 77 km / 2332 hmFietsvakantie Alpen
Deze variant brengt u over één van de juwelen van de Alpen, de Stelvio (2758 m). Na de Reschenpass daalt de route af naar Prato dello Stelvio. Hier beginnen de maar liefst 48 haarspeldbochten naar de top. Na de top daalt u af naar Santa Maria.

Dag 3. St. Maria – Livigno

Korte route, 40 km / 1090 hmFietsvakantie Alpen
Hoogtepunt van de dag zijn de bekende Ofenpass (2158 m) en de 3,5 km lange tunnel van Punt la Drossa naar Punto delle Gallo op de Zwitsers – Italiaanse grens. Door deze tunnel moet u per bus worden vervoerd. Uiteindelijk arriveert u weer op eindpunt Livigno.

Lange routeFietsvakantie Alpen, 116 km / 3857 hm
De lange route begint met de Pass Umbrail. In Bormio slaat u echter af en pakt u de klim naar de Passo di Gavia (2621 m). Aangekomen op de top daalt u via dezelfde weg terug naar Bormio. Hier klimt u over de Passo di Foscagno (2291 m) en de Passo d’Eira (2208 m) naar eindbestemming Livigno.

Dag 4. Livigno, rustdag of rondrit 120 km.

Vandaag kunt u bijkomen van alle inspanningen en genieten in één van de sauna’s van het hotel. Voor wie liever wil fietsen, hebben we een rondrit uitgezet die u over de Passo d’Eira (2208 m),  Passo di Foscagno (2291 m), Passo dello Stelvio (2757 m), Passo Umbrail (2501 m) en de Ofenpas 2149 m) gaat.

Dag 5. Livigno, rustdag of rondrit, 123 km

U kunt ook vandaag genieten van alle faciliteiten van het hotel. Fietsen kan natuurlijk ook.
Een rondrit brengt u over de Passo d’Eira (2208 m),  Passo di Foscagno (2291 m) , Forcola di Livigno (2315 m) en de Passo de Bernina (2328 m) weer terug in Livigno.

Dag 6. Livigno – Scuol

Korte route, 94 km / 1440 hmFietsvakantie Alpen
Zelfs de kortste route van de dag is behoorlijk lang. Maar bedenk dat Livigno op ruim 1900 m ligt en dat de dag eindigt op 1270 m. Een lange afdaling van 54 km staat op het menu. Er wordt natuurlijk ook geklommen. Twee beklimmingen, Forcola di Livigno en de Bernina pass, brengen u vandaag boven de 2000 m.

Middellange route, 138 km / 2690 hmFietsvakantie Alpen
Deze route is hetzelfde als de korte route. U wijkt echter twee keer van de route af om twee passen mee te pakken. Eerst de Albulapass (2315m) en daarna de Flüelapass (2383m). Vooral de laatste zult u in de benen voelen.

Lange route, 157 km / 3290 hmFietsvakantie Alpen
Deze route is ongeveer hetzelfde als de middellange route. U gaat over dezelfde cols. Het verschil is dat u de Albulapass aan de andere (mooiere) kant afdaalt en de Flüelapass aan de ‘achterkant’ weer op rijdt.

Dag 7. Scuol – Nauders

Kaunertaler Gletscherstrasse, 119/2100 hm of 154 km / 3100 hmFietsvakantie Alpen
Deze pittige route begint makkelijk door route door het dal van de Inn. Deze vallei volgt u helemaal tot Ladis. Hier begint de beklimming van de Kaunertaler Gletscherstrasse 2750 m. Een fantastische beklimming in een prachtig natuurgebied. De beklimming is maar liefst 38 kilometer lang, waarin u 1966 hoogtemeter overbrugt. Na de top volgt u dezelfde weg terug door de vallei naar Nauders. De korte route stopt bij het bergmeer op 1750 m. De laatste 10 steile kilometers van de klim en 1000 hoogtemeters laat u aan anderen over. U kunt genieten van de het uitzicht aan het meer.

Dag 8. Vertrek naar Nederland.

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus ’s avonds vertrekt naar Nederland.

Samnaunrondrit, 53 km.
Vanuit Nauders daalt u af richting de rivier de Inn. Bij de Kajetansbrücke steekt u de rivier over om aan de overzijde te klimmen naar Spiss (1500 m). Na een korte afdaling klimt u in Zwitserland naar Samnaun. Na 25 km. een prima locatie voor een koffie- of lunchstop. Vanuit Samnaun daalt u weer richting Spissermühle, waarvandaan de route vlak langs de Oostenrijks-Zwitserse grens loopt. De route daalt overwegend met hier en daar een klimmetje. Regelmatig rijdt u door een tunnel. Bij het dorpje Martina begint u aan de laatste klim over de Martinsbrück naar Nauders.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachting op basis van een 2-persoonskamer met douche of bad en wc
• 7x ontbijt en 7x diner, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Verzorging onderweg
• Routebeschrijving (Duitstalig) en kaartmateriaal
• GPS-tracks
• Parkeren bij hotel Nauders
• Wasservice voor uw fietskleren

Bij te boeken

• Vervoer Nederland – Oostenrijk per Royal Class fietsbus v.v.
• 1-persoonskamer
• Reis- en annuleringsverzekering

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours-begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours-begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die u verricht. De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Routebeschrijving

U ontvangt per post het routeboekje met routebeschrijving (Duitstalig), hoogteprofiel en overzichtskaartje circa 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. De GPX-tracks ontvangt u per mail.

Technische assistentie

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider in de loop van de dag op de route zien. De begeleider is technisch goed onderlegd en kan u helpen bij reparaties. Mocht u tijdens de etappe absoluut niet verder kunnen, dan pikt de begeleider u op. Als u kiest voor de kortste afstanden dan kan het zijn dat u de begeleider onderweg niet tegenkomt.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de begeleidersbus. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website

U verblijft in comfortabele 3/4 sterren familie hotels. De hotels zijn ingericht op fietsers. Wasserij, een waterspuit en een garage voor fietsen staan ter beschikking. Tevens beschikken sommige hotels over zwembad en sauna.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Comfort Hotel Central

Alpen-Comfort-Hotel Central

Nauders – Alpen-Comfort-Hotel Central ****

Het Alpen-Comfort-Hotel Central bevindt zich in het centrum van Nauders. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruikmaken van de sparuimte, het binnenzwembad en WiFi. De traditioneel ingerichte kamers hebben onder meer een flatscreentelevisie met satellietkanalen. De spa van het Alpen-Comfort-Hotel is uitgerust met een sauna, een stoombad en een infraroodcabine voor optimale ontspanning.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Schweizerhof Sta Maria

Hotel Schweizerhof

St. Maria – Hotel Restaurant Schweizerhof ***

In een historisch gebouw uit 1903 bevindt zich Hotel Schweizerhof Santa Maria. In het restaurant kunt u genieten van diverse Zwitserse gerechten. Alle kamers zijn on meer voorzien van een satelliet-tv en een badkamer met een bad of een douche. Op 5 km van het hotel ligt het door UNESCO beschermde Sankt Johannes Klooster.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Lac Salin

Hotel Lac Salin Resort

Livigno – Hotel Lac Salin Resort ****

In dit luxe spahotel hebben de kamers, met eigen balkon, een adembenemend uitzicht op de Alpen. Het hotel heeft twee restaurants. U kunt in Hotel Lac Salin ook heerlijk ontspannen in het binnenzwembad en sauna.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Bellaval Scuol

Hotel Bellaval Scuol

Scuol – Hotel Bellaval Scuol ***

Al meer dan 100 jaar doet het traditionele Hotel Bellaval Scuol eer aan de omgeving van het hotel. Vanuit uw in Zwitserse stijl ingerichte kamer kunt u genieten van de omgeving. Na het diner kunt u lekker nagenieten in de spa. Met onder andere een zwembad, een bubbelbad, een sauna en een stoombad kunt u heerlijk ontspannen voor de volgende etappe.

Fietsbus

De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de fietsbus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Nauders. De reistijd vanaf  Maastricht naar Nauders bedraagt 12 uur, de bus zal rond 09.30 in Nauders aankomen. Bij aankomst is het ontbijt niet inbegrepen bij de reissom. Voor de terugreis vertrekt u op zaterdagavond (dag 8) weer vanaf Nauders en komt u op zondag aan in Nederland.

Reisschema fietsbus (BSOONAU)
Cycletours Fietsbus

Heenreis

vrijdag
• 17.15 V Amsterdam
• 18.30 V Utrecht
• 20.30 V Eindhoven
• 22.00 V Maastricht
zaterdag
• 07.00    Bregenz
• 09.30 A Nauders

Terugreis

zaterdag
• 20.30 V Nauders
• 23.00    Bregenz
zondag
• 08.00 A Maastricht
• 09.30 A Eindhoven
• 11.30 A Utrecht
• 12.30 A Amsterdam

Eigen vervoer

Indien u met eigen vervoer komt, dan wordt u op de aankomstdag aan het einde van de middag verwacht in uw hotel in Nauders. De afstand van Amsterdam naar Nauders bedraagt circa 950 kilometer. De meest gangbare route met de auto naar Livigno gaat via Arnhem – Keulen – Frankfurt – Stuttgart – Nauders. Parkeren kan bij het hotel, gratis.

Eigen fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een fietslampje voor in soms donkere tunnels, een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Bagagevervoer
Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardevolle spullen, documenten of contant geld in uw bagage achter.


Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Itali Alpen IDL Kaart