Fietsvakantie Italië Piemonte en Turijn

Fietsvakantie Italië Piemonte en TurijnNiveau 2 | Reiscode PIE | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Deze fietsvakantie in het noorden van Italie gaat door Piemonte, het gastronomische hart van het land.
In deze door bergruggen omzoomde streek hebben we een prachtige tocht uitgezet in het laagland. Vanuit het koninklijke Turijn, de hoofdstad van deze provincie met zijn Romaanse gebouwen en barokke paleizen gaat de reis onder andere langs  Saluzzo, Bra, Barolo Alba, Asti. Goed bewaarde vestigstadjes uit de Middeleeuwen en Renaissance. Maar vooral ook door bijzondere landschappen en wijngaarden. Wie kent de beroemde Barolo wijn niet. We zijn dan ook in het gastronomische hart van Italië, het centrum van de truffel en in Bra is de term “slow food” uitgevonden!
Heeft u al zin…

Fietsreis Italië Piemonte en TurijnFietsvakantie Italie Piemonte en Turijn PIE kaart

• De smaak van Italië
• Koninklijk Savoye
• Met bagagevervoer
• verblijf in hotels

Boeken

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere zaterdag vanaf 28 maart t/m 22 augustus € 725,-
Iedere zaterdag vanaf 29 augustus t/m 10 oktober € 735,-
Toeslag vertrek 14 t/m 18 mei € 25,-
Toeslag 1-persoonskamer € 220,-
Toeslag half pension € 189,-

Bij te boeken

Extra nacht in Turijn (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 50,-
Toeslag 1-persoonskamer € 25,-

Extra nacht in Casale (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 75,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Transfer terug vanaf Casale naar vliegveld € 40,- p.p.
Vliegreis Schiphol – Turijn v.v. incl. 15 kg ruimbagage p.p. vanaf € 185,-

Fietshuur

Hybride € 90,-
E-fiets € 170,-
Helm € 5,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Turijn

Na aankomst op het vliegveld, kunt u met de trein naar Turijn en u gaat naar uw hotel.  Aan het einde van de middag krijgt u uw fiets en volgt een bespreking en toelichting van de tour.

Dag 2. Turijn – Pinerolo, 55 km

Een vlakke tocht grotendeels over fietspaden en smalle weggetjes langs de rivier de Po. U komt onder andere langs het schitterende Paleis van Stupinigi. Dit in Rococo stijl opgetrokken bouwwerk was de residentie van de familie Savoye. Onderweg kunt u het “eten” museum in Frossasco bezoeken en proeven! De dag eindigt in de mooie Middeleeuwse plaats Pinerolo. In vroeger tijden was hier de beroemde school van de Cavalerie.

Dag 3. Pinerolo – Saluzzo, 50 km

Weer een gemakkelijke en mooie route vandaag. U fiets door boom- en wijngaarden en komt door Cavour. Het bijzondere bij deze plaats is de zogenoemde “Rocca”. Deze heuvel midden in het laagland,  gevolg van miljoenen jaren geologische werking. Dit gebied is tegenwoordig beschermd natuur gebied. Onderweg passeert u nog het kasteel van Macello. U overnacht in Saluzzo, wederom een Middeleeuwse stad en centrum van de fruitteelt.

Dag 4. Saluzzo – Bra 63 of 69 km

Vandaag is de route meer heuvelachtig. Er is geweldig veel te zien onderweg. Behalve het fraaie landschap, de kastelen van Manta en Costigliole bijvoorbeeld. U komt door de Romaanse stad Benevagienna en zijn archeologische park.  U fietst naar de eindplaats van deze dag, Bra. Deze barokke stad is niet alleen bekend om zijn worsten en kazen, maar is ook de bakermat en het centrum van de wereldwijde beweging, die zich sterk maakt voor de kwaliteit van onze voeding en de productie daarvan, de zogeheten “Slow Food” beweging.

Dag 5. Bra – Alba, 39 of 55 km

De etappe van Bra naar Alba kan via een langere en korte versie. Het terrein is niet al te moeilijk, dus kies voor de langere. Er is genoeg te zien en mee te maken. U rijdt door Pollenza, het vroegere Pollentia. Hier bevindt zich de Universiteit van de Smaak!. U vervolgt de weg langs de rivier Tanaro. Ongeveer halverwege gaat u vanuit het dal omhoog naar Barolo. U kunt er een rondleiding in het kasteel van Barolo volgen en proeven van deze wereldberoemde wijn! Uiteraard proeven met mate, want er volgt nog een deel van de fietsroute naar Alba. Dit is, ja het houdt maar niet op met de culinaire ontmoetingen, het centrum van de truffel. Overigens het hoofdkantoor van Ferrero, de maker van Nutella, is hier ook gevestigd.

Dag 6. Alba – Asti, 45 of 55 km

Eerst weer een stuk langs rivier Tanaro, dan de keuze om te blijven fietsen langs de rivier of meer door de heuvels. De kastelen van Guarene en Cisterna komt u tegen. Uiteindelijk fiets u naar het bekende Asti. De plaats, met in het midden een prachtige kathedraal, is het centrum van zijn spumante, de Italiaanse variant van champagne. Ieder jaar in september worden hier ook dxe paardenraces, de Palio, gehouden.

Dag 7. Asti – Casale, 56 km

Wat meer heuvels vandaag, maar uiteindelijk naar de Po vlakte. Over groene wegen, door wijngaarden, die topwijnen als  de Barbera Monferrato en Rubino di Cantavenna voortbrengen. Al weer de laatste route. U eindigt in Casale. Zoals overal in Italië, een plaats met een opeenstapeling van eeuwen beschaving. De grote kathedraal en de Trore Civica uit de Romeinse tijd, de synagoge uit de 16 e eeuw en ten slotte de gotische kerk San Domenico.

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging

Transfer naar vliegveld en vertrek.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Turijn v.v.
• Transfer luchthaven van Casale naar vliegveld
• Halfpension
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Turijn of Casale
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Trein van vliegveld naar Turijn, kosten € 3,-
• Parkeerkosten bij het hotel in Turijn, plm € 10,- per dag, ter plekke te voldoen
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

U verblijft tijdens de reis in 3 en 4 sterren hotels.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt bij aankomst rechtstreeks de trein nemen van de luchthaven naar Turijn. Terug gaat er een transfer van Casale naar de luchthaven.de transfer van en naar de luchthaven bijboeken.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie, Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zittenFietsvakantie Italie Piemonte en Turijn PIE kaart