Fietsvakantie Italië Stelvio en de Mortirolo

 

Cycletours fietsvakantie Italie Mortirolo Stelvio Passo_del_Mortirolo

Niveau 7 | Reiscode ISI | Individueel | Hotel | 7 dagen | Trein, eigen vervoer

Deze fietsvakantie fietst u over legendarische cols in de Alpen in Italië en Zwitserland. Wat dacht u van de klimmen naar bijvoorbeeld de Mortirolo en de Stelvio? Klassiekers! Onderweg krijgt u deze en nog vele andere uitdagende klimmen voorgeschoteld. U kunt elke dag kiezen uit meerdere routes. Wat u ook kiest: mooie toppen boven de 2000 meter, adembenemende uitzichten en mooie afdalingen vormen de basiselementen van deze bijzondere reis. Wie hard werkt op de fiets, moet daarna natuurlijk in de watten worden gelegd. Daarom verblijft u in luxe spahotels waar het u aan niets zal ontbreken.

Hoogtepunten fietsreis in de Italiaanse Alpen

• Beroemde cols uit de Giro d’Italia
• Stelvio en Mortirolo
• Adembenemende vergezichten
• Keuze uit meerdere routes
• Bagagevervoer
• Luxe hotels met spa

Boeken

Reisdata

Iedere dag vanaf 10 juni t/m 30 september 2019

Reissom (code ISI)

Met eigen vervoer € 675,- p.p.
Toeslag 1 pers. kamer € 198,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Trein:
Vertrek vanaf ieder station in Nederland naar Zernez op basis van zitplaats en inclusief fiets vanaf € 250,- p.p. retour.
Buskaartje Zernez – Livigno: vanaf € 23,- enkele reis, incl. fiets (ter plaatse te betalen).

Extra nacht Livigno:
2-persoonskamer HP € 114,- p.p.
1-persoonskamer HP € 134,- p.p.

Verzekeringen:
reis- en/of annuleringsverzekering

Fietshuur:
Racefiets Scott Foil 20 € 225,-

Boeken

Dag 1: Aankomst in Livigno

U reist met de trein en bus (indien geboekt) af naar Livigno. Hier komt in de loop van de middag aan. U wordt ontvangen in het hotel en krijgt een briefing over de reis. Ook zal het hotel u verdere reisinformatie overhandigen, inclusief kaartmateriaal.

Dag 2: Livigno, rondrit Forcola, Bernina, Offenpass, 98 km, 2024 hm

Vanaf Livigno, dat op 1800 meter ligt, is het maar een klein stukje naar de Forcola op 2315 meter. Een rustige klim, hoewel er wel een stukje inzit van 11 procent. U passeert de Zwitserse grens, daalt enkele kilometers af en klimt vervolgens naar de Passo del Bernina (2328m). Deze klim is nog wat minder steil dan de eerste. De Offenpas (2149 m) maakt het 3-tal compleet.  Een heerlijke etappe, met relatief eenvoudige klimmen naar drie reuzen boven 2000 meter. De uitzichten zijn natuurlijk fantastisch.

Dag 3: Livigno – Passo Foscagno – Mortirolo – Sondrio, 140 km, 2849 hm

Vandaag start u met een klim naar de Passo Foscagno. Weer een reus, met een hoogte van 2294 meter. Er zitten een paar venijnige stukken in van 18%! Daarna gaat het verder naar de Mortirolo, volgens velen de zwaarste klim van Italië. Vanaf Grossio is hij verschrikkelijk zwaar. De variant vanaf Mazzo is hels. Bent minder ambitieus, dan kunt u kiezen voor een kalmere route naar het hotel in Sondrio.

Dag 4: Sondrio, rondrit Aprica, 76 km, 1944 hm

Na het geweld van gisteren is het tijd voor een wat rustigere etappe. Relatief gesproken dan. Het hoogste punt bereikt u in Aprica (1176 m). Omdat u de klim start op 375 meter, is het toch een behoorlijk eind klimmen. Gelukkig is het allemaal niet zo steil.

Dag 5: Sondrio – Forcola – Livigno, 73 km, 2357 hm

Om terug te keren in Livigno gaat u opnieuw de Forcola over. De klim is vanaf deze (Zwitserse) kant uitdagender, maar is goed te doen. De uitzichten blijven wonderschoon.

Dag 6: Livigno, rondrit Stelvio, 114 km, 3284 hm

Vandaag weer een kanjer: de legendarische Stelvio met zijn eindeloze haarspeldbochten! De Stelvio wordt met recht de parel van de Alpen genoemd. Op 2785 meter bereikt u het hoogste punt van uw fietsvakantie. Een klassieker die voor altijd in uw geheugen blijft gegrift.

Dag 7: Vertrek naar Nederland

Uw trein (indien geboekt) vertrekt vandaag terug naar Nederland. U kunt uw verblijf in Livigno uiteraard ook verlengen.

Inbegrepen

• 6x hotelovernachting op basis van een 2-persoonskamer met douche of bad en wc
• 6x ontbijt en 6x 4-gangen diner
• Wasservice voor de fietskleding
• Bagagevervoer (dag 3 en 5)
• Routebeschrijving en kaartmateriaal
• GPS-tracks
• Service hulplijn
• Parkeren bij hotel Livigno

Niet inbegrepen

• Lokale toeristenbelasting, ter plekke betalen (ca. € 10,- tot € 15,-)

Bij te boeken

• Fietshuur
• Treinreis Nederland – Zernez (Livigno) Zernez – Nederland
• Extra nacht Livigno
• Reis- en annuleringsverzekering

Het arrangement

Uw verblijf is op basis van half pension. Bij aankomst in Livigno ontvangt u van onze lokale agent de vouchers voor de hotels waar u deze reis zult verblijven. Deze vouchers dient u bij aankomst in het desbetreffende hotel af te geven. Het ontbijt wordt in het algemeen tussen 7.30 en 9.30 uur geserveerd. In plaats hiervan vindt u in het roadbook de nodige suggesties voor verschillende restaurants, trattoria’s en barretjes die door andere fietsers werden aanbevolen. Houd er wel rekening mee dat de winkels en supermarkten in de kleinere plaatsen tussen 12.30 en 15.30 uur gesloten zijn.

Routebeschrijving

De routebeschrijving bestaat uit een routeboekje waarin naast de kilometeraanduiding en de routebeschrijving ook kopie-kaartmateriaal is opgenomen. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie

Indien er onderweg serieuze problemen zijn met uw huurfiets (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren) kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer

Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardepapieren of contant geld in uw bagage achter.

U verblijft in comfortabele 3/4 sterren familie hotels. De hotels zijn ingericht op fietsers. Wasserij, fietsen schoonspuiten, garage voor fietsen staan ter beschikking. Tevens beschikken sommige hotels over zwembad en sauna.

Livigno – Hotel Lac Salin Resort ****

In dit luxe spahotel zult u zowel de eerste als

Cycletours Drielandentour Hotel Lac Salin

Hotel Lac Salin Resort

laatste nacht verblijven. De kamers, met een eigen balkon hebben een adembenemend uitzicht op de Alpen. Naast 2 restaurants kunt u in Hotel Lac Salin ook heerlijk ontspannen in het binnenzwembad en sauna.

 

Sondrio – Grand Hotel Posta ****

Fietsvakantie Italie Stelvio en Mortirolo Sondrio

Grand Hotel Posta

Een stijlvol hotel in het prachtige centrum van Sondrio. Ook dit hotel is een luxe spahotel waar verwennerij voorop staat.

 

 

 

 

 

Eigen vervoer

Indien u met eigen vervoer komt, dan wordt u op aankomstdag einde van de middag verwacht in uw hotel in Livigno. De afstand van Amsterdam naar Livigno bedraagt circa 1000 kilometer. De meest gangbare route met de auto naar Livigno gaat via Arnhem – Keulen – Frankfurt – Ulm – Bregenz – Chur naar Livigno. Parkeren kan bij het hotel. Gratis.

Treinreis*

Heen:
Amsterdam 20.31 uur
Zürich: 08.33 uur
Zürich: 09.37 uur
Landquart: 10.41 uur
Landquart: 10.49 uur
Zernez: 12.06 uur

Terug:
Zernez: 16.30 uur
Landquart: 17.36 uur
Landquart: 18.19 uur
Zürich: 19.23 uur
Zürich: 20.42 uur
Amsterdam: 08.56 uur
* Tijden gebaseerd op gegevens zoals bekend in november 2016.

Laatste stukje Zernez – Livigno gaat per bus. Fiets kan mee.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Heeft u een huurfiets besteld, dan kunt u deze in de vlakbij gelegen fietsenwinkel ophalen. Het gaat fietsen van het merk Scott type Foil. Dit is een carbonfiets met een Shimano Ultegra groep.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terrasstop uw fiets altijd op slot te
zetten.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Bagagevervoer
Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardevolle spullen, documenten of contant geld in uw bagage achter.