Fietsvakantie Italië Toscane Pisa – Florence

Fietsvakantie Italië Toscane Pisa - Florence Montecatini_Alto
Niveau 2
| Reiscode ITP | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Deze Fietsvakantie Italië Toscane Pisa – Florence gaat van de mooie kust naar het binnenland van Toscane, naar de hoofdstad Florence, de bakermat van de Renaissance. Toscane is niet alleen de Renaissance. Vanaf de Etrusken via de Romeinen en de Renaissance tot aan de huidige tijd zijn laag op laag alle beschavingen hier te bewonderen. Onderweg kunt u bijvoorbeeld  ook  het museum van Leonardo da Vinci bezoeken in zij geboortestad Vinci.  Deze fietsreis gaat door een prachtig glooiend landschap. helder licht, volle wijn en een rijke keuken zijn de kenmerken van deze fietsvakantie in Toscane. Het zal blijvend indruk op u maken.

• FlorenceFietsvakantie Italie Toscane Pisa Florence ITP kaart
• Bakermat van de Renaissance
• De “bekende”toren
• Keuze uit verschillende routes
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon  bij verblijf in 2-persoonskamer

Categorie A
( voornamelijk in 3 en 4 sterren hotels)
Iedere zaterdag vertrek vanaf 28 maart t/m 24 april € 730,-
Iedere zaterdag vertrek 25 april t/m 22 mei € 810,-
Iedere zaterdag 23 mei t/m 5 september € 850,-
Iedere zaterdag vertrek 6 september t/m 25 september € 810,-
Iedere zaterdag van 26 september t/m 10 oktober € 730,-
* Bij meer dan 5 personen ook andere vertrekdagen mogelijk.
Toeslag 1-persoonskamer € 240,-

Categorie B
( voornamelijk in 3 sterren hotels, in Lucca 2 sterren)
Iedere zaterdag vertrek vanaf 28 maart t/m 24 april € 630,-
Iedere zaterdag vertrek 25 april t/m 22 mei € 710,
Iedere zaterdag 23 mei t/m 5 september € 750,-
Iedere zaterdag vertrek 6 september t/m 25 september € 710,
Iedere zaterdag van 26 september t/m 10 oktober € 630,-
* Bij meer dan 5 personen ook andere vertrekdagen mogelijk.
Toeslag 1-persoonskamer € 200,-

Bij te boeken

Extra nacht in Pisa (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Categorie A
Maart/m oktober € 100,-
Toeslag 1-persoonskamer € 60,-
Categorie B
Maart/m oktober € 60,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Vliegreis Schiphol – Pisa v.v. incl. 15 kg ruimbagage p.p. vanaf € 185,-

Fietshuur

Hybride € 85,-
E-fiets € 195,-
Helm € 15,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50
Reserveringskosten € 20,-

Boeken

Dag 1. Aankomst Pisa

Na aankomst op het vliegveld, kunt u gemakkelijk met de bus naar Pisa station en vandaar naar uw hotel. In Pisa is behalve de beroemde toren ontzettend veel te zien. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Dag 2. Pisa – Lucca, 30 of 45 km

Noordwaarts fietsend langs de rivier Serchio, doorheen de prachtige landschappen rond Pisa, komt u uiteindelijk bij het uit de vlakte omhoog rijzende middeleeuwse stadje Lucca aan. Als u wilt kunt u een extra lus maken langs het Massaciuccoli meer.

Dag 3. Lucca – Montecatini, 45 km

Fietsend langs de panoramische weg, bereikt u het dorp Collodi en de stad Pescia. In Collodi, waar de auteur van Pinocchio opgroeide, kunt u het beroemde Pinocchio Park (gesticht in 1962) en de aristocratische Villa Garzoni bezoeken. In Pescia kunt u genieten van de kleine kerken, paleizen, Renaissance residenties en de typische bloemenmarkt.

Dag 4. Montecatini, rondrit, 60 km

Ook vandaag kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden. U kunt ontspannen in een van de bekendste steden van Europa waar warmwaterbronnen ontspringen en kuieren door de smalle straatjes van deze oude stad, gelegen op een heuvel, en bereikbaar met een kabelbaan. Zo niet dan kunt u dankzij een kleurrijke route langs olijfboomgaarden en wijngaarden, langs bekende villa’s van onder andere de De Medici familie en historische boerderijen, naar het dorp Vinci fietsen, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci (ook een bezoek aan het museum is mogelijk).

Dag 5. Montecatini – Florence, 50 of 65 km

Na een korte treinrit bereikt u Pistoia, rijk aan Romaanse en Renaissance monumenten (in het bijzonder kerken) en de trotse eigenaar van een van de meest suggestieve pleinen van Italië: Piazza del Duomo. Hier vertrekt u weer met de fiets en langs de Toscaanse landschappen bereikt u Firenze, de bakermat van de Renaissance. Nu is het helemaal aan u om een van de mooiste steden ter wereld te verkennen! Het is natuurlijk ook mogelijk om de afstand Montecantini – Pistoia per fiets af te leggen. Houdt er wel rekening mee dat de route hierdoor een stukje pittiger wordt aangezien de eerste 6 km. u door een heuvelachtig gebied voert.

Dag 6. Florence, rustdag

Aan de bruisende hoofdstad van Toscane kunt u niet zomaar voorbij fietsen. Daarom een extra dag ingelast om deze bijzondere stad te bezoeken.
Dankzij drie eeuwen overheersing van de Medici en beroemde kunstenaars als Leonardo da Vinci en Michelangelo kent Florence en rijke geschiedenis wat betreft kunst en cultuur.
Er valt zoveel te zien. u moet een keuze maken. De Duomo of de Pointe Vecchio, of het Piazza della Signoria, waar een kopie van de David van Michelangelo staat en in de Galleria degli Uffizi kunt u de geboorte van Venus van Boticelli bewonderen.

Dag 7. Florence – Pisa, 40 of 65 km

Vandaag kunt u kiezen. Een korte treinreis brengt u naar Empoli. Vanuit deze oude Romeinse stad volgt u het vlakke rivierdal langs de rivier de Arno naar Pisa of fietsen vanuit Florence naar Empoli en dan de trein pakken naar Pisa.

Dag 8. Pisa, vertrek naar Nederland

Met de trein terug naar het vliegveld in Pisa en vertrek naar Nederland of verlenging.

Inbegrepen

• 7 x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7 x ontbijt
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Welkomstpraatje plus instructie, engelstalig
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Florence/Pisa v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Pisa
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Lokale toeristenbelasting, ter plekke te betalen (ca €10-15)
• Trein Montecatini – Pistoia, plm € 6,-
• Trein Florence – Empoli, plm € 8,-
• Trein Empoli – Pisa, plm 9,-
• Overige maaltijden en consumpties
• Lokale toeristenbelasting

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

U verblijft tijdens de reis in 3 en 4  sterren hotels en soms een 2 sterren hotel in Lucca.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt bij aankomst de bus nemen van de luchthaven naar het station in Pisa.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel door onze vertegenwoordiger. Tevens ontvangt u dan instructie, fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset. In geval van problemen kunt u altijd contact opnemen met onze plaatselijke vertegenwoordiger.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen (dag 5 en dag 7) tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie Italie Toscane Pisa Florence ITP kaart