Fietsvakantie met de kinderen Frankrijk Provence

Cycletours fietsvakantie Castle Les Baux de-Provence Provence France on warm sunny day

Niveau 1 | Reiscode FPF | Individueel | Hotel | 8 dagen | Eigen vervoer

Ontdek samen met u kinderen de mooiste streek van Frankrijk in de voetsporen van de Romeinen, de Paus, Van Gogh, Gauguin en Cézanne. De gekozen fietsroute van deze Fietsvakantie met de kinderen Frankrijk Provence is vrijwel vlak en de afstanden zijn relatief kort. Het ontspannen karakter van de fietsreis wordt nog versterkt door de hoge kwaliteit van de accommodaties en het feit dat u daar meerdere nachten verblijft. Uw gezin wordt per auto buiten het drukke Avignon gebracht voor het begin van de eerste etappe. Van Avignon naar Arles volgt u veelal de Rhône, terwijl u kennismaakt met de rijke natuur en historie van het gebied. Paleizen, abdijen, Romeinse ruïnes, olijfgaarden, vestigingen en een parfumerie museum is slecht een kleien opsomming van de vele bezienswaardigheden.

Fietsen met de kinderen in de Provence

• Kasteel van Tarascon
• 5 dagen kleinschalige hotels met zwembad
• Bagagevervoer, transfer en 3x diner inbegrepen
• Avignon en Arles

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon
Bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag van 1 april t/m 23 juni vanaf € 775,-
Iedere dag van 24 juni t/m 31 augustus vanaf € 849,-
Iedere dag van 1 september t/m 25 oktober vanaf € 775,-

Bij verblijf in 3-persoonskamer
Iedere dag van 1 april t/m 23 juni vanaf € 775,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 375,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 540,-

Iedere dag van 24 juni t/m 31 augustus vanaf € 849,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 525,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 565,-

Iedere dag van 1 september t/m 25 oktober vanaf € 775,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 375,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 540,-

Bij verblijf in 4-persoonskamer
Iedere dag van 1 april t/m 23 juni vanaf € 690,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 450,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 575,-

Iedere dag van 24 juni t/m 31 augustus vanaf € 849,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 465,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 599,-

Iedere dag van 1 september t/m 25 oktober vanaf € 775,-
Kind tot 2 jaar (excl. maaltijden) € 80,-
Kind t/m 9 jaar (incl. maaltijden) € 450,-
Kind vanaf 10 jaar (incl. maaltijden) € 575,-

Fietshuur
Hybride Trekking comfort € 90,-
Hybride Trekking Comfort onder 18 jaar: € 70,-
E-bike € 200,-
Tandem € 200,-
Kinderfiets 20″ of 24″ € 70,-
Aanhangfiets € 70,-
Fietskar voor 2 kinderen € 80,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Avignon

Na aankomst in Avignon gaat naar uw hotel. Tussen 3 en 6 uur ’s middags wordt u verwacht in de fietsenwinkel Provence Bike. Hier ontvangt u de fiets, reisinformatie en kaartmateriaal. Behalve als u op zondag arriveert, dan wordt u maandagochtend om 9 uur in deze winkel verwacht.

Dag 2. Transfer Avignon naar Barbentane en fietsen naar Graveson, 30 km

In de ochtend wordt u per auto naar het Middeleeuwse dorp Barbentane gebracht. U vermijdt zo de drukte van de grote stad Avignon. De eerste etappe is overwegend vlak en gaat over kleine en rustige wegen langs de Rhône. Onderweg is er één heuvel van 170 m hoog. Op deze heuvel is de abdij Sint Michel de Frigolet. Onderweg zijn er voldoende plaatsen om even een pauze te houden in dorpjes.

Dag 3. Graveson, rondrit 23 km

Tijdens deze vlakke rondrit fietst u door de hart van de Provence met haar vele kleine authentieke dorpjes. Onderweg komt u langs het Musée des arômes et du parfum. Hier komt u alles te weten over geuren en het maken van parfums. Test uw vermogen om geuren te onderscheiden en wandel door de tuin met de gebruikte kruiden en planten. 

Dag 4. Graveson, rondrit Tarascon, 35 km

Het doel van vandaag is het kleine stadje Tarascon aan de Rhône. Het stadje is ontstaan naast een kasteel. Het kasteel van Tarascon is een zeer zwaar verdedigd kasteel met muren van bijna vijftig meter hoog. Vandaag de dag staat het kasteel van Tarascon bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de Provence. Volgens velen behoort het kasteel zelfs tot de mooiste kastelen in heel Frankrijk. Wanneer u het kasteel van Tarascon bezoekt, kunt u kiezen om deel te nemen aan een van de dagelijks georganiseerde rondleidingen. U kunt er echter ook voor kiezen om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust twee uur de tijd nemen.  Vanaf het kasteel heet u een schitterend 360 graden uitzicht. 

Dag 5. Graveson – Fontvieille – Maussane les Alpilles, 28 km

Onderweg naar Maussane fietst u verder naar zuiden. U komt in het land van de olijven. Het dorp Fontvieille (“oude bron”) is bekend geworden door de veel windmolens. De Romeinen bouwden hier de grootste meelfabriek van de oudheid. In twee rijen stonden hier 16 watermolens om meel te produceren voor de legioenen in Gallië. Het water voor deze hydraulische fabriek werd aangevoerd door het aquaduct dat ook Arles bevoorraadde. Poppenliefhebbers zullen zeker stoppen voor een bezoek aan La Petite Provence du Paradou. Op 500 m² is een Provençaals dorp nagebouwd van huizen van klei en 400 poppen op een schaal van 1/6. De verhalen van Alphonse Daudet vormde de inspiratiebron. In Tarascon (Tartarin) en in Fontvielle (borstbeeld) heeft u al kennis gemaakt met deze 19de-eeuwse schrijver. De etappe eindigt in het dorp van de olijven. Hier is ook een authentieke steen van de Romeinse weg Via Aurelia. Maussane is niet alleen uw  etappeplaats, maar was dat ook voor de Romeinse legioenen.

Dag 6. Maussane les Alpilles, rondrit 25 km of Les Baux de Provence 32 km

Op de één na laatste fietsdag van uw reis wordt de uitdaging iets groter. Vandaag moeten er er 210 hoogtemeters (25 km) of zelfs 350 hoogtemeters 35 km. U fietst vandaag door de vallei van de Baux. Al 3000 jaar staat de vallei vol met olijfbomen. Er is zelfs een zeventiende eeuwse molen, waar nog steeds olijfolie gemaakt wordt en geproefd kan worden. Op weg naar Baux les Provence kruist u de Route du Sel, via waar het zout uit de Camargue naar het noorden werd gebracht. De Romeinen liggen ook vandaag weer op de loer. De Via Aurelia is weer onderdeel van uw decor. Na 6 dagen begrijpt u steeds beter waarom Van Gogh, Gauguin en Cézanne hier neerstreken om hun meesterwerken te schilderen.

In de lange route is een bezoek aan Les Baux de Provence opgenomen. Het dorpje is op en tegen tegen een 900 m lage en 200 meter brede rotsplaat. Het kasteel (nu een indrukwekkende ruïne) beheerste de 79 dorpen in de buurt. 

Dag 7. Maussane les Alpilles – Arles, 20 km + treintransfer naar Avignon

De laatste fietskilometers gaan naar het eindpunt van uw fietsreis, Arles. De lijst met Romeinse en Romaanse bezienswaardigheden is lang en indrukwekend.
– Het amfitheater van Arles, gebouwd rond het jaar 90 na Christus tijdens de periode van de Flavische keizers (VespasianusTitus en Domitianus)
– De obelisk van Arles
– Het theater, waar onder andere het bekende beeld van de Venus van Arles gevonden is (nu in het Louvre)
– De laat-Romeinse thermen van Constantijn
– De cryptoporticus: de ondergrondse resten van het forum
– Het circus (nauwelijks iets van overgebleven), naast het museum, het Musée de l’Arles Antique
– De beroemde dodenallee les Alyscamps

Uiteraard mag een bezoek aan het Caféterras bij nacht aan de Place du Forum niet ontbreken. In deze stad schilderde en woonde van Gogh.
U reist per trein met de fietsen terug naar Avignon. U kunt terugkijken op een actieve week vol landschappelijke, culturele en historische hoogtepunten.

Dag 8. Avignon, vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc, 5 nachten in 3* hotels en 2 nachten in chambre d’hôte.
• 7x ontbijt (behalve voor kinderen onder 2 jaar)
• 3 x diner
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Transfer dag 2 Avignon – Barbentane
• Treinreis Arles – Avignon incl. fietsvervoer
• Lokale toeristenbelastingen circa € 7,50 p.p.
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Fietshuur
• Extra nacht(en) Avignon
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Het is mogelijk in iedere accommodatie extra nachten te boeken, ook midden in de reis. De prijzen zijn afhankelijk van uw reisdatum en reisgezelschap.

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt en 3 x diner op dag 2, 3 en 4.

Routebeschrijvingen

U ontvangt ter plaatse een uitgebreid Engelstalig routeboek, welke na afloop weer ingeleverd dient te worden. De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

U verblijft tijdens de reis 5 nachten in een 3 sterren en 2 nachten in een chambre d’hôtes. Allen met zwembad, behalve in Avignon. In verband met beschikbaarheid kunnen de hotels wijzigingen.

Cycletours fietsvakantie met de kinderen Provence IBIS Avignon

Hotel IBIS Pont de L’Europe 3*

Avignon – Hotel IBIS Pont de l’Europe 3*
Het Ibis Centre Pont de l’Europe is de ideale uitvalsbasis om een ​​stad te verkennen die bekend staat om zijn architectuur en cultuur, op 10 minuten lopen van het centrum van Avignon. Alle 74 kamers van het hotel zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, een eigen badkamer met een douche en een toilet. Op het schaduwrijke terras kunt u genieten van uw ontbijt of een drankje. Het Ibis Centre Pont de l’Europe ligt op 600 meter van het treinstation Gare d’Avignon-Centre en op 15 minuten lopen van het Pausenpaleis en de beroemde brug Pont Saint-Bénézet.

Cycletours fietsvakantie met de kinderen Provence Hotel MAS DES AMANDIERS

Hotel Mas des Amandiers

Graveson – Hotel Mas des Amandiers 3*

Hôtel Le Mas Des Amandiers is van airconditioning voorzien. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, gratis WiFi en een tennisbaan op 500 meter afstand. Een ontbijtbuffet wordt elke ochtend verzorgd en er is een particulier restaurant op het terrein van het hotel, dat regionale gerechten serveert. 

Cycletours fietsvakantie met de kinderen Provence OUSTAU DE MOUNGRAN

Oustau de Moungran

Maussane les Alpilles – Oustau de Moungran 3 épis chambre d’hôte

Oustau de Mougran is gevestigd in een 16e-eeuws gebouw in Maussane-les-Alpilles, op 2 km van Les Baux-de-Provence. Het biedt gratis WiFi en een seizoensgebonden buitenzwembad. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een kledingkast, een minibar en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Sommige kamers hebben uitzicht over het terras of zwembad. In L’Oustau de Moungran kunt u elke dag goed beginnen met een continentaal ontbijt met onder meer huisgemaakte jam. Op 800 meter afstand zijn diverse restaurants te vinden.

Eigen vervoer

Avignon is goed per auto te bereiken via de zogeheten route du Soleil. Amsterdam – Maastricht – Luxemburg – Nancy – Metz – Dijon – Lyon bijvoorbeeld. Afstand Amsterdam – Avignon bedraagt plm. 1150 km. Ook is er een goede treinverbinding en in het seizoen kunt u de fietsbus bijboeken.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets kunt u op de dag van aankomst, behalve op zondag, tussen 3 en 6 uur ’s middags ophalen bij Provence Bike, de fietsenwinkel, die vlakbij uw hotel gelegen is. Tevens ontvangt u dan het uitgebreide routeboek en instructie. De fiets wordt geleverd met fietstas, stuurtasje, reparatieset, nieuwe bidon, teller, slot en helm.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Hybride Trekking comfort

 

 

 

 

 

Cycletours fietavakantie met de kinderen Frankrijk Provence VTC Trekking Comfort

 

 

 

 

 

 

 

E-bike 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tandem 

 

 

 

 

 

 

Kinderfiets 20″ of 24″

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fietskar voor 2 kinderen 

Cycletours Fietskar

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.30 uur en 17.00 uur. Bagage dient voor 9.30 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.