Fietsvakantie Malta & Gozo

Fietsvakantie Malta & Gozo

Niveau 2 | Reiscode MGI | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Tijdens deze fietsreis maakt u in 2 etappes en 4 rondritten kennis met de Middelandse zee eilandjes Malta en Gozo. Malta is een dwergstaatje met een gigantisch verleden en mediterraan klimaat. Vanuit het voormalige vissersdorpje Bugibba voeren de fietsroutes van deze fietsvakantie Malta & Gozo u niet alleen dwars over het eiland maar ook dwars door de geschiedenis van Malta. Tijdens de rondritten fiets u zo’n 5000 jaar terug in de tijd: megalithische tempels, Romeinse villa’s, dorpen en steden met Arabisch aandoende namen en middeleeuwse kathedralen. Op dag 5 brengt de ferry u naar het nabijgelegen buureilandje Gozo. Op dit eiland is niet veel bebouwing, maar juist de natuur voert hier de boventoon. Hier vindt u het zogenaamde ‘gigantenwerk’, een oude tempel die volgens de overlevering door een reuzin zou zijn gebouwd, een prachtige citadel en indrukwekkende rotskusten.

• Combinatie twee eilandenFietsvakantie Malta Gozo MGI kaart
• Reis terug in de tijd
• Met bagagevervoer
• Verblijf in 2 hotels

 

Reisdata en Prijzen

Wij bieden deze reis per 1-10-2018 niet meer aan.


 


Dag 1: Aankomst Bugibba

Na aankomst op het vliegveld, volgt de transfer naar het hotel. ’s Middags kunt u de fiets ophalen een even een proefrondje rijden.

Dag 2: Rondrit vanuit Sliema, 31 km

Een relatief korte tocht grotendeels langs de Noordkust van Malta. Afwisselend licht klimmen en dalen met mooie vergezichten. Een redelijk drukke weg, maar er is ruimte voor fietsers en op sommige stukken is er een breed voetpad waarvan gebruikgemaakt kan worden, ook zijn er stukken met fietspad. In het stedelijk gebied is het uiteraard druk maar men houdt rekening met fietsers. In Sliema kunt u de pont nemen om de indrukwekkende hoofdstad Valetta te bezoeken. De terugweg is grotendeels over dezelfde kustweg. Aantal hoogtemeters: ca. 400. In Sliema en Valetta zijn uiteraard veel mogelijkheden om wat te eten en/of te drinken.

Dag 3: Rondrit Dingle Cliffs, 29 of 39 km

Door de vruchtbare Dingli Vallei klimt u naar de prachtig gerestaureerde voormalige hoofdstad Mdina met zijn nauwe straatjes en o.m. de St. Peter and Paul’s Cathedral. In het naastgelegen pittoreske Rabat zijn er de St. Paul’s en de St. Paul’s Catacombs te bezichtigen. Via de Dingli Cliffs waar u op 220 m boven zee kunt uitkijken gaat het naar de reusachtige koepelkerk in Mosta en dan via de Salina Bay terug naar uw hotel. De hele route, waarvan het 2e gedeelte overwegend dalen is, heeft u geweldige vergezichten. Het aantal hoogtemeters is ca 530. Onderweg voldoende stop-mogelijkheden. De rit is af te korten tot 29 km.

Dag 4: Rondrit Blue Grotte, 43 of 59 km

U begint door heuvelachtig gebied met rondom heuvels en landbouw naar de Skorba Tempel bij Zebbiegh. Daarna wordt het wat meer rotsachtig en fietst u tussen de steden Mdina en  Rabat naar de “Domus Romana”. Vandaar over overwegend vlakke wegen naar de tempels van Hagar Quim en Mnajdra. Om te kunnen zwemmen en/of met een bootje de Blue Grotto te bezoeken, daalt u af naar zee. De terugweg gaat via het standbeeld van Sint Nicolaas in Zebbug met onderweg mooi uitzichten. Vooral het 1e gedeelte is redelijk klimmen en dalen (ca. 570 hoogtemeters). Onderweg is er voldoende gelegenheid om een uitspanning aan te doen. De rits is af te korten tot 43 km.

Dag 5: Etappe Bugibba naar Xendi (Gozo), 25 km

De korte etappe voert u door landbouwgebied en een klein dennenbos naar de heuvel van Mellielha met 2 aardige klimmetjes. Hier kunt u de kerk bewonderen en ook de “Airraid shelters” bezoeken. Er is een leuk terras met uitzicht over zee. De afdaling voert u langs het grootste strand van Malta waarna het richting veerboot gaat om na een zeetocht van 25 minuten op Gozo aan te komen. In Victoria kunt u de oude Citadella bezichtigen waarna het via gezellige pleintjes naar uw hotel aan de baai in Xlendi gaat. Het is redelijk klimmen en dalen met 460 hoogtemeters. Ook nu onderweg voldoende gelegenheid om te drinken of te eten.

Dag 6: Rondrit Gozo, 32 of 37 km

Twee lusjes door het (rustige) Noordelijk en Zuidelijk gedeelte van het eiland. Via Victoria gaat u naar de Ggantija Temples bij Xaghra en vandaar naar de kust bij Marsalforn waarna u verder langs de kust met de zoutpannen fietst. Onderweg heeft u de meest prachtige vergezichten. Daarna het ruigere binnenland in naar de Ta’ Pinu basiliek en later het Azure Window bij Dwejra Pt. Terug naar Victoria waar u eventueel kunt afkorten en verder langs de imposante kerk van Xewkija. Via Sannat en Munxar terug naar uw hotel. Onderweg is er gelegenheid om te zwemmen en er zijn voldoende barretjes. Ook nu is het weer afwisselend (soms pittig) klimmen en dalen met 560 hoogtemeters. In Victoria kunt u een stukje afkorten naar 32 km.

Dag 7. Etappe Xendi naar Bugibba, 41 km

Vandaag fietst u een prachtige route met een paar korte pittige klimmetjes en een oversteek met de veerboot. Eerst vanuit de baai omhoog en dan meest afdalen naar de ferry in Mgarr, waarna vóór Mellieha de afslag wordt genomen door agrarisch gebied naar Popeye Village. Vandaar klimmen en dalen naar de restanten van de Ta’ Hagrat Temple in Mgarr Wat dan volgt is een mooi stuk door een rustiek landschap met prachtig uitzicht, via het kasteel van de Maltezer ridders in Wardija terug naar de kust. Onderweg kan gezwommen worden en zijn er voldoende barretjes. Het aantal hoogtemeters bedraagt 650.

Dag 8 Vertrek naar Nederland of verlenging

Transfer naar vliegveld en vertrek.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• Bagagevervoer
• Routebeschrijving (Nederlandstalig) met kaartmateriaal
• GPS tracks op aanvraag
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Malta v.v.
• Transfer luchthaven Malta – Bugibba v.v.
• Halfpension
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Bugibba
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Overtocht Malta – Gozo v.v. ca € 6,-
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

U verblijft tijdens de reis in twee verschillende hotels. Op Malta verblijft u in het Seashells Resort op Malta en op Gozo in Hotel St Patricks of San Andrea. Beide hotels beschikken over kamers met airconditioning, een badkamer met douche en toilet.

Cycletours fietsvakanties Malta Seashells Resort

Het Seashells Resort **** kijkt uit over St. Paul’s bay en beschikt over een scala aan faciliteiten.

 

 

 

 

Cycletours fietsvakanties Gozo St Patricks of San Andrea

Hotel St Patriks of San Andrea **** ligt aan de boulevard van Xlendi Bay.

 

 

 

 

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt de transfer van en naar de luchthaven bijboeken. Wanneer u deze reis met transfer heeft geboekt wordt u welkom geheten door een taxichauffeur. Hij/zij zal herkenbaar zijn aan een bordje met daarop Cycletours geschreven. Aansluitend volgt de transfer (+/- 30 min.) naar uw hotel.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets kunt u de dag na aankomst ophalen bij de lokale fietsverhuurder. EcoBikes Malta is op ongeveer 15-20 minuten lopen vanaf het hotel en wordt gerund door Matteo . De fietsen zijn van het merk Batavus Galibier. De fietsen zijn voorzien van de bekende Cycletours fietstassen. Per fiets wordt een waarborg van € 50,- gevraagd. Voor het slagen van een fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Probeer de fiets daarom direct na ontvangst en test de versnellingen, remmen, zithoogte en bandenspanning. Op het einde van de reis (dag 7) brengt u de huurfiets terug naar EcoBikes en krijgt u uw waarborg terug. In geval van pech is Matteo te bereiken.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen (dag 5 en dag 7) tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie Malta Gozo MGI kaart