Fietsvakantie met kinderen Griekenland Rhodos & Kos

Fietsvakantie met kinderen Griekenland Rhodos & Kos

Niveau 1-2 | Reiscode GRF | Individueel | Appartement | 15 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Rhodos en Kos zijn de meest zonovergoten eilanden van de Griekse archipel. Op deze reis twee eilanden hebben we een fietsreis uitgestippeld die u op twee manieren kunt doen: als familiereis in 4-persoons appartementen (self-catering). U verblijft vijf nachten aan de rustige en groene westkust van Rhodos, eveneens vijf nachten in een kleine badplaats met goudgele stranden aan de noordkust van Kos en twee keer twee nachten in Rhodos-Stad waar uw accommodatie binnen de muren van de middeleeuwse stad ligt. Omdat u langer in éèn accommodatie verblijft, kunt het niveau van uw reis aanpassen aan uw behoefte en dat van de kinderen. Deze fietsvakantie met kinderen Griekenland Rhodos & Kos is op aanvraag ook als hotelreis te boeken.

Fietsreis met kinderen Griekenland Rhodos & Kos

• Veel ruimte voor eigen invullingFietsvakantie met de kinderen Griekenland Rhodos en Kos GRF1 Kaart
• Veel zwemmogelijkheden
• Vlindervallei Petaloudes op Rhodos
• Boottochten op de azuurblauwe zee

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per appartement tot max. 4 personen
Iedere dag, behalve maandag, vanaf 14 april t/m 14 juni € 1999,-
Iedere dag, behalve maandag, vanaf 15 juni t/m 14 september € 2189,-
Iedere dag, behalve maandag, vanaf 15 september t/m 13 oktober € 1999,-
Toeslag appartement met 2 separate slaapkamers op Kos € 150,-
Toeslag groter appartement Kalavarda € 65,-
Het eilandschema kan variëren vanwege de veerboten

Bij te boeken

Extra nacht in Kalavarda (incl. ontbijt)
Per appartement tot max. 4 personen
Van 14 april t/m 13 oktober € 79,-
Toeslag groter appartement € 15,-

Extra nacht in Rhodos Stad (incl. ontbijt)
Per appartement tot max. 4 personen
Van 14 april t/m 14 juni € 150,-
Van 15 juni t/m 14 september € 185,-
Van 15 september t/m 13 oktober € 150,-

Extra nacht op Kos (incl. ontbijt)
Per appartement tot max. 4 personen
Van 14 april t/m 15 juni € 129,-
Van 15 juni t/m 14 september € 160,-
Van 15 september t/m 13 oktober € 129,-

Transfer vliegveld eigen fiets v.v. € 30,-
Vliegreis Schiphol – Rhodos v.v. incl. 15 kg. ruimbagage vanaf € 220,-

Fietshuur

Huurfiets t/m 16 jaar € 65,-
Hybride € 110,-
E-bike € 180,-
Aanhangfiets € 55,-
Fietskar € 55,-
Kinderzitje gratis

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Rhodos

Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald naar Kalavarda gebracht. Uw accommodatie, zowel hotel als appartementen, liggen 800 m van het strand en 400 m van het dorpsplein..

Dag 2. Kalavarda, rondrit 36, 39, 40 of 49 km

U volgt de kustweg ten zuiden van Kalavarda die direct langs de branding loopt en die grotendeels onbewoond is, geiten niet meegerekend. Uw keerpunt is het gastvrije dorpscafé van Mandriko fietsen (dagtotaal 24 km), de vissershaven van Kamiros Skala (30 km) of tot de indrukwekkende kasteelruïne van Kritinia (35 km). En op de heen- of terugweg doet u de opgravingen aan van Kamiros, in de oudheid één van de drie stadsstaten op Rhodos.

Dag 3. Kalavarda, rondrit 36, 39, 40 of 49 km

U fietst het binnenland in. Eerst door een groene vallei, dan over een heuvel naar een ander dal. Hier ligt Dimilia waar het aangenaam pauzeren is. Via de grotkerk van Silas keert u terug aan de kust. U kunt het rondje uitbreiden met een klein naar het dorp Eleousa en de byzantijnse kerk van Fountoukli, beide gelegen op de Profitis Ilias (8 km extra).

Dag 4. Kalavarda, rondrit 36, 39, 40 of 49 km

Wilt u fietsen dan raden we de tocht naar de vlindervallei Petaloudes aan, vooral van eind juni tot medio september wanneer duizenden vlinders van de soort Spaanse Vlag overzomeren langs het beekje in de schaduwrijke vallei.

Dag 5. Kalavarda, rustdag

U kunt lekker een dagje aan zee doorbrengen. Op enkele stranden van Kalavarda zijn de ligbedden, parasols en wifi gratis (tegen gebruik van consumpties).

Dag 6. Kalavarda – Rhodos-stad, 40 km

Uw route slingert hoofdzakelijk door het binnenland over een route met lage heuvels. Door uitgestrekte bossen bereikt u Maritsa met tal van terrassen aan een auto-arme hoofdstraat. Na Pastida volgt weer een bosrijke route waarna u met vier kleine haarspeldbochten de eiland-hoofdstad binnen klimt (vlakker alternatief beschikbaar). Na een fotosessie bij de zuilen van de tempel op de Monte Smith bereikt u de eeuwenoude binnenstad.

Dag 7. Rhodos-stad, stadswandeling

We hebben een stadswandeling uitgezet die kriskras door de middeleeuwse stadskern slingert met herinneringen aan de antieke tijd, de tijd van de kruisvaarders en de tijden van de Turkse en Italiaanse overheersing. U krijgt niet alleen alle highlights te zien maar u wandelt ook door stille achterafsteegjes en u geniet van de rust in de moat, de droge slotgracht tussen de binnenste en buitenste stadsmuur. Ook wandelt u naar het havenhoofd waar in de oudheid de Kolossos zou hebben gestaan, een van de zeven wereldwonderen.

Dag 8. Boot naar Kos, fietstocht naar Mastichari, 28 km

Met de snelle catamaran bent u al rond 11 uur op Kos. U kunt eerst rondneuzen in de hoofdstad met overal de overblijfselen uit de oudheid, de Turkse moskeeën en de pastelkleurige gebouwen uit de Italiaanse tijd. Daarna volgt een vlakke route langs de kust en langs een zoutmeer waar u vaak flamingo’s kunt spotten. U verblijft in Mastichari, een gezellige klein bad- en havenplaats.

Dag 9. Mastichari, rondrit 29 of 59 km

Een geleidelijke klim brengt u in Andimachia met een traditioneel woonhuis en dito molen. Daarna daalt u af naar de Plaka. In dit bos leven halfwilde pauwen en katten. Deze dagtocht bestaat uit een rondrit van 29 km die u kunt uitbreide met een bezoek aan een van de zuidkust stranden, het hooggelegen dorp Kefalos en een groot fort.

Dag 10. Excursie naar Kalymnos, 43 km

Recht tegenover uw accommodatie legt de lokale veerboot aan die u in 40 minuten naar buureiland Kalymnos vaart in tegenstelling tot de vrij groene eilanden Rhodos en Kos is Kalymnos een kaal eiland vol rotsen die steeds meer klimmers aantrekken. U kunt er rondneuzen in de hoofdplaats Pothia, groot geworden dankzij de sponzenvisserij. Op de fiets is Vathi een prachtig reisdoel: een groene oase vol citrusboomgaarden temidden van het kale landschap. U keert via dezelfde weg terug naar Pothia of u maakt een rondrit over het hele eiland waarin een paar steilere hellingen zitten. Aan het eind van de middag neemt u de veerboot terug.

Dag 11. Mastichari, rustdag

Mastichari ligt aan brede, goudgele stranden. Heerlijk voor een rustdag. Of u gaat naar het waterpretpark 3 km buiten Mastichari met volop vertier in zwembaden en waterglijbanen.

Dag 12. Mastichari, rondrit, 30 km of excursie naar Nisyros, vanaf 24 km

De rondrit gaat naar de badplaats Kardamena aan de zuidkust en dan via een wat langere helling naar Pyli, een van de meest authentieke dorpen op Kos, met prachtige historische bronnen.
Voor de excursie naar Nisyros fietst u ook eerst naar Kardamena. Hier pendelen bootjes naar het actief vulkanische Nisyros. U kunt van het haventje naar de kraterrand fietsen en afdalen in de krater waar nog steeds stoom en zwavel naar buiten puft en borrelt. U kunt de fiets ook in Kardamena achterlaten en op Nisyros de bus nemen.

Dag 13. Mastichari – Kos-stad, 35 km en boot naar Rhodos

U kunt weer door de vlakte terugfietsen naar Kos-Stad maar er is ook een meer heuvelachtig traject langs het verlaten stadje Paleo Pyli, door bergdorpen met blauwe koepelkerken en langs de opgravingen van het Asklypion. Dit is het heiligdom van Hippocrates en feitelijk het eerste medische kuuroord. Via het Turkse dorpje Platani fietst u naar de haven waar, in de regel rond 16 uur, de catamaran terug naar Rhodos vertrekt. Hier logeert u opnieuw in de oude stad.

Dag 14. Rhodos, rustdag of excursie naar Symi

In Rhodos-Stad kunt u een van de prachtige musea bezoeken. Ook telt de stad talrijke stranden. Wilt u liever iets ondernemen dan kunt u een excursie maken naar Symi. Op de meeste dagen vaart de boot eerst naar Panormitis in het zuiden van Symi. Dit is een indrukwekkend en zeer fraai gelegen klooster. Daarna vaart de veerboot door naar de hoofdplaats, een stadje met pastelkleurige huizen dat fraai tegen de steile heuvels is aangebouwd. Aan het einde van de middag keert u terug naar Rhodos. U kunt deze excursie zonder fiets maken, maar goede fietsers kunnen ook van Panormitis naar Symi-Stad fietsen (slechts 20 km maar wel tot 500 m hoogte).

Dag 15. Vertrek naar Nederland

Transfer naar vliegveld en vertrek naar Nederland of verlenging

Inbegrepen

• 14 overnachtingen in een 4-persoons-appartement (self-catering) met badkamer en bescheiden keuken
• Transfer luchthaven v.v
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving, toeristische informatie en kaartmateriaal
• GPS tracks
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Rhodos v.v.
• Transfer eigen fiets luchthaven v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Kalavarda
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Overige maaltijden en consumpties
• Boottickets Rhodos – Kos retour circa € 65,- p.p.
• Boottickets voor excursies naar Kalymnos (€ 12,-), Nisyros (€ 20,-) en Symi (€ 30,-) p.p (ter plekke met korting te verkrijgen in voorverkoop)
• Overige excursies of entrees

Bijzonderheden

• Bij deelname van 2 personen, bijv vader-zoon of moeder-dochter, is er ook een hotelvariant, op aanvraag.
• Het programma kan wijzigingen door veranderingen in de dienstregeling van de verschillende veerdiensten tussen de eilanden.
• Deze fietsvakantie kan ook als hotelreis worden geboekt. De prijzen zijn op aanvraag bij info@cycletours.nl of 020-5218400

Arrangement

Deze reis is op basis van logies. In de omgeving van de hotels/appartementen zijn genoeg restaurants te vinden of u kunt koken in uw appartement.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS-tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.


Fietsvakantie Griekenland Rhodos & Kos Hotel Vouras

Kalavarda – Hotel Vouras

Hotel Vouras in Kalavarda is een klein hotel met 11 kamers, gerund door een Griekse familie. De kamers beneden hebben een tuinterrasje, de kamers op de 1e verdieping hebben een balkon. Achter dit hotel ligt de fietswerkplaats van onze lokale agent. Daar weer achter liggen drie appartementen, elk met twee slaapkamers, een keukentje en een terras aan voor- en achterzijde.

Cycletours fietsvakantie Griekenland Rhodos & Kos Hotel Saint Michel

Rhodos-stad – Hotel St. Michel

Hotel Saint Michel in Rhodos-Stad is gevestigd in enkele eeuwenoude panden. Het hotel is zeer sfeervol en de staf behandelt u zeer persoonlijk. Het hotel ligt in een rustig deel van de stad, dichtbij de oude Joodse wijk.
Het hotel beheert ook enkele appartementen, in de regel met 1 separate slaapkamer. Deze liggen deels direct achter het hotel en deels een paar steegjes verderop aan een tuin/binnenplaatsje.

Fietsvakantie Griekenland Rhodos & Kos Mastichari, hotel Sea Breeze

Mastichari – Hotel Sea Breeze

Hotel Sea Breeze ligt direct aan zee en wordt eveneens gerund door een Griekse familie. Het hotel beschikt over comfortabele kamers met balkon. Voor de hotelgasten wordt het ontbijt geserveerd op de groene binnenplaats. Het hotel beschikt over twee appartementen. Eén appartement heeft een 4-persoonsslaapkamer, het andere beschikt over twee 2p-slaapkamers (150 euro toeslag).

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald naar uw hotel in Kalavarda. Het hotel ligt op 800 m van het strand.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze in opgegeven maat en type voor u klaar in het hotel. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een plaksetje, fietspomp en een reserve binnenband. De fietsen zijn voorzien van een fietstasje en een bidonhouder. Een bidon moet u zelf meenemen (kleine flesjes bronwater passen meestal ook in de bidonhouder en zijn in Griekenland overal te koop). Minstens één van uw fietsen is voorzien van een fietscomputer. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Fietsvakantie met de kinderen Griekenland Rhodos en Kos GRF1 KaartFietsvakantie met de kinderen Griekenland Rhodos en Kos GRF2 Kaart