Fietsvakantie met kinderen Oostenrijk Donauradweg

Fietsvakantie met kinderen Oostenrijk Donauradweg Niveau 1 | Reiscode ODK | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, trein, eigen vervoer

Fietsen langs de volgens velen mooiste rivier van Europa. Tijdens uw fietsvakantie met kinderen Oostenrijk Donauradweg van Linz naar Wenen verliest u deze historische rivier nauwelijks uit het oog. Al fietsend en varend kunt u genieten van de prachtige uitzichten, eeuwenoude dorpjes en een schilderachtig landschap. Ook de kinderen zullen dit geweldig vinden. Kastelen en zwemmen, genoeg elementen voor een spannende vakantie.

• Prachtige rivier
• Veilig fietsen
• Kastelen en zwemmen
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen
Per persoon 2017 2 pk 1 pk
Iedere dag vanaf 1 april t/m 14 april 2017 € 489,- € 675,-
Iedere dag vanaf 15 april t/m 19 mei 2017 € 579,- € 765,-
Iedere dag 20 mei t/m 29 september 2017 € 629,- € 815,-
Iedere dag 30 september t/m 13 oktober 2017 € 579,- € 765,-
Iedere dag 14 oktober t/m 21 oktober 2017 €489,- € 675,-
Kinderen tot 9 jaar (op kamer ouder(s) gratis
Kinderen 9 tot 12 jaar (op kamer ouder(s) -50%
Kinderen 12 tot 15 jaar (op kamer ouder(s) -25%
Kinderen 15 tot 18 jaar (op kamer ouder(s) -10%
Kinderen eigen kamer -10%
Toeslag half pension € 135,-
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking
Extra nacht in Linz (incl. ontbijt)
Per persoon 2 pk 1 pk
Maart t/m oktober 2017 € 66,- € 96,-
Extra nacht Wenen (incl. ontbijt)
Per persoon 2 pk 1 pk
Maart t/m oktober 2017 € 67,- € 97,-
Fietshuur:
Hybride € 69,-
Kinderfiets € 69,-
Fietsaanhanger € 69,-
Kinderzitje € 23,-
E-bike € 148,-
Helm koop € 22,-
Boeken

Dag 1. Aankomst Linz.

Na aankomst gaat u naar uw hotel. Na het welkom heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een tripje maken op de Drakentrein door het Dwergenland.

Dag 2. Linz – Mitterkirchen, 43 km.

U fietst naar het Keltisch openluchtmuseum. In dit dorpje uit de IJzertijd maakt u kennis met het leven van toen. U overnacht op een boerderij in de omgeving van Mitterkirchen.

Dag 3. Mitterkirchen – Strudengau, 43 km.

Kastelen en ruïnes temidden van een dichte bossen, dat is uw decor van vandaag op weg naar Strudengau. In Grein kunt u in het scheepsvaartmuseum scheepsmodellen bewonderen. U fiets vervolgens naar Ardagger. Daar is een groot water recreatiepark met beachvolleybal velden en vele andere mogelijkheden voor actie en plezier.{hr}

Dag 4. Strudengau – Wachau, 49 km.

Al fietsend betreedt u de schitterende vallei van Wachau. In de verte kunt u reeds de prachtige Benedictijnse kloosterkerk van Melk zien, welke hoog boven de stad uittorent. Omringd door wijnvelden vervolgt u uw route naar Spitz, gebouwd om de Tausendeimerberg.

Dag 5. Wachau,  rustdag.

U kunt een rondritje maken door het prachtige landschap van de Wachau, het kasteel/ruïne bezoeken van Dürnstein of Aggstein, de museumwerf van Spitz bezichtigen of lekker gaan zwemmen in de Donau.

Dag 6. Wachau –  Tulln, 40 km. Bootocht Spitz – Krems

Vandaag begint de route met een boottocht. Vanuit de omgeving Weißenkirchen vaart u naar het 20 km. verderop gelegen Krems. Links en rechts trekken steile rotswanden, wijn- en boomgaarden zich langzaam aan u voorbij terwijl hier en daar voorzichtig een ruïne of kerktoren oprijst en even verderop een mooi pastelkleurig dorpje vanachter de bocht te voorschijn komt. Nadat u in Krems bent uitgescheept gaat u verder per fiets. Met Krems laat u ook de Wachauvallei achter u. Na de berghellingen van het Dunkelsteinerwald volgt het vlakkere landschap van de Tullnerfeldvlakte. Tot aan Altenwörth kunt u zowel de noord als de zuidoever nemen. Na een goed uurtje fietsen bereikt u Traismauer. Het Saurierpark is helaas gesloten maar u kunt hier wel een duik nemen in het natuurbad Traismauer. Vergeet dus niet om uw zwemkleding mee te nemen vandaag. Ook verder langs de route valt er genoeg te beleven. In Altenwörth fietst u over de grootste waterkrachtcentrale van Oostenrijk.

Dag 7. Tulln – Wenen, 35 km.

Vandaag kunt u de noord- en zuidoever, afhankelijk van de aanwezige veerponten en bruggen, naar eigen believen afwisselen. Deze laatste etappe is op beide oevers volledig uitgepijld en uitgetekend. Voordat u de stuw bij Greifenstein bereikt kunt u nog genieten van de schitterende vergezichten over het Tullner Feld waar u bij helder weer tot aan de Alpen kunt kijken. De stuw bij Greifenstein is niet zo indrukwekkend als Altenwörth maar met 293 MegaWatt nog altijd goed voor een derde plek op de ranglijst van Oostenrijkse waterkrachtcentrales. Met een doorstroming van 3.150 m³ water per seconde heeft deze centrale wel de grootste doorvoercapaciteit. Na Greifenstein volgt nog een laatste meander bij Kritzendorf voordat Wenen in zicht komt. Neem vooral de tijd voor dit laatste stukje waarbij u een prachtig uitzicht krijgt op de stad. In Wenen mag een bezoekje aan Wiener Prater met het in 1897 gebouwde reuzenrad zeker niet ontbreken!

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging.

Trein terug naar Linz en vertrek naar Nederland of verlenging verblijf in Wenen of Linz

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 7x ontbijt
• Bagagevervoer (één koffer p.p., max 20 kg)
• Boottocht Spitz – Arnsdorf incl fiets
• Boottocht – Spitz – Krems incl fiets
• 1 Rit in het Reuzenrad in het Prater
• Trein terug Wenen – Linz (zonder transport eigen fiets)
• 1 Donau-pas p.p. (geeft 20% korting bij 70 partners)
• Fietstasje met routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal per kamer
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Wenen v.v.
• Treinreis naar Nederland – Linz en Wenen v.v.
• Halfpension (behalve Wenen)
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Linz en Wenen
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Parkeerkosten Linz, plm € 72,-
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Korting €  16,- wanneer u geen gebruik maakt van treinreis Wenen – Linz
• Voor kinderen tot 12 jaar is helm verplicht

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een uitgebreid routeboek met kaartmateriaal en toeristische informatie. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

U verblijft in gezellige, particuliere hotels en herbergen van de 3 * en4 * -niveau, meestal uitgerust met faciliteiten voor kinderen (speeltuin, speelkamer, etc.). De accommodaties zijn vaak in een typisch lokale stijl.

Voorbeeld hotels:

Linz

4*Hotel Park Inn

Mitterkirchen

Radlerbauernhof Moser

Strudengau

Gasthof Böhm

Wachau

Gasthof zur Wachau

Tulln

Design-Hotel Römerhof 4*

Wien

4*Hotel Park Inn

Let op: dit zijn voorbeeld hotels. Het kan zijn dat u in vergelijkbare, maar andere accommodaties verblijft.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt bij aankomst rechtstreeks de trein nemen van de luchthaven naar Wenen.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg, verpakt in één koffer. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten