Fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck – Salzburg

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck - Salzburg header

Niveau 1 | Reiscode OIS | Individueel | Hotel | 7 dagen | eigen vervoer

Innsbruck misschien minder bekend, maar onterecht. Het herbergt een grootse geschiedenis, waar tot op de dag vandaag in de de binnenstad veel te zien is. Vandaar vertrekt u voor een mooi tocht tijdens deze fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck – Salzburg door het echte Oostenrijk. In het Zillertal ontdekt u de overweldigende natuur, zuivere lucht en licht, traditionele plaatsjes en het goede leven. Eindbestemming van deze reis is culturele hoofdstad Salzburg. Een van haar zonen was Mozart, dus nadere uitleg is niet meer nodig…

Fietsreis langs bergen en meren naar de stad van Mozart

• Innsbruck, rijke geschiedenis
• Echt Oostenrijk
• Geboorteplaats Mozart
• Zillertal

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere vrijdag en zaterdag van 27 april t/m 17 mei € 749,-
Iedere dag van 18 mei t/m 13 september € 809,
Iedere vrijdag en zaterdag van 14 september t/m 4 oktober € 749,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 5 oktober t/m 19 oktober € 629,-
Toeslag 1-persoonskamer € 180,-
Toeslag halfpension € 115,-

Bij te boeken

Extra nacht in Innsbruck (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 76,-
Toeslag 1-persoonskamer € 32,-

Extra nacht Salzburg (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m september € 89,-
Toeslag 1-persoonskamer € 22,-

Fietshuur

Hybride € 72,-
E-bike € 159,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag van 16 mei t/m 18 september € 799,
Iedere vrijdag en zaterdag van 19 september t/m 25 september € 719,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 26 september t/m 3 oktober € 609,-
Toeslag 1-persoonskamer € 180,-
Toeslag halfpension € 119,-

Bij te boeken

Extra nacht in Innsbruck (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 76,-
Toeslag 1-persoonskamer € 32,-

Extra nacht Salzburg (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m september € 89,-
Toeslag 1-persoonskamer € 22,-

Fietshuur

Hybride € 75,-
E-bike € 169,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Innsbruck

Na aankomst ontvangt u de fietsen en het informatiemateriaal. het is de Neem de tijd voor een wandeling door deze pittoreske stad. Er is veel te zien in deze “Brug over de Inn” met zijn historische binnenstad. Veel Middeleeuwse gebouwen en onder meer het paleis met zijn Gouden balkon. Het is tevens de hoofdstad van Tirol.

Dag 2. Innsbruck – Zillertal, 45 km

U verlaat de stad via het Olympische dorp op weg naar Hall, de oude zoutstad en universiteitsstad naar Wattens. Deze ook aan de Inn gelegen plaats is de thuisstad van de wereldberoemde Swarovski. Een bezoek aan de “Kristallen wereld” is een van de hoogtepunten van deze reis. Daarna vervolgt u uw weg via Schwaz naar Strass in Zillertal. Dit kleine wintersportplaatsje ligt op een knooppunt van fiets en wandelroutes en vormt de toegangspoort tot het Zillerdal.

Dag 3. Zillertal – Wörgl, 25 km

U blijft langs de Inn fietsen, door oude plaatsjes als Brixxleg en Rattenberg, het kleinste dorp van Oostenrijk. Kastelen wijzen u de weg. U steekt de indrukwekkende kloof de “Kundler Klamm” over en bereikt ten slotte Worgl. Zoals uit vele archeologische vondsten blijkt werd deze plaats al bewoond in de IJzertijd , zo’ n 1000 jaar voor Christus!.

Dag 4. Wörgl – Kirchberg/Kitzbühel, 24 km

Via het Inn dal fietst u door het bekende wintersportgebied “Het Kaisergebergte”. Neem onderweg alle tijd om te pauzeren en te zwemmen in de idyllische Walchsee. Vervolgens rijdt u door het imposante Tiroler berglandschap naar de bekende wintersportoorden Kirchberg/Kitzbühel.

Dag 5. Kirchberg/Kitzbühel – Lofer, 54 km

Vandaag eerst fietsen naar St. Johann, met zijn grote Maria Hemelvaart kerk, en dan met de trein omhoog naar het skidorp Hochfilzen. De naam zegt het al, dit is hoog gelegen. Van hieruit is het afdalen via Leogang naar de bekende plaats Saalfelden gelegen aan het Steinerer meer. U vervolgt uw weg langs de rivier de Saalach naar Lofer.

Dag 6. Lofer – Salzburg, 45 km

Nog steeds langs de oevers van de Saalach over de groene grens van Duitsland naar Bad Reichenfall. Deze prachtige plaats behoort tot de deelstaat Beieren. Het is een kuuroord, ook bekend vanwege zijn zoutbronnen. U keert weer terug naar Oostenrijk naar het einddoel van deze reis Salzburg. Deze geboortestad van Mozart omarmt zijn bezoekers met een grootse culturele en vriendelijke atmosfeer.

Dag 7. Vertrek naar Nederland of verlenging

Terugreis naar Nederland of verlenging of aansluitend de reis Salzburg – Wenen

Inbegrepen

• 6x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 6x ontbijt
• Bagagevervoer
• Trein St Johann in Tirol _ Saalfelden incl fiets
• Trein Salzburg – Innsbruck zonder fiets
• Op aanvraag GPS routes
• Fietstasje met routeboekje met beschrijving, toeristische informatie en kaartmateriaal
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Fietshuur
• Halfpension, 5 x diner
• Extra nacht(en) Innsbruck of Salzburg
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Overige maaltijden en consumpties
• Lokale toeristenbelasting
• Parkeerkosten bij hotel plm  € 12,- per dag, reserveren noodzakelijk of openbare parkeergarage plm € 40,- per week.

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg, verpakt in één koffer. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. De beschrijvingen zijn in het Duits of Engels.

U verblijft voornamelijk in 3/4 sterren hotels.

Treinreis

Het is mogelijk om voor deze reis een trein te boeken voor Nederland – Innsbruck en Salzburg – Nederland v.v.

Transfer

U komt met de trein aan op het centraal station van Innsbruck. Vandaar gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie, fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten