Fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck – Wenen, de ziel van Oostenrijk

Cycletours fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck - Wenen Vienna
Niveau 2
| Reiscode OIV | Individueel | Hotel | 14 dagen | eigen vervoer

Deze fietsvakantie Oostenrijk Innsbruck – Wenen raakt de ziel van Oostenrijk. Landelijkheid, barokke steden en dorpen, imposante bergen, romantiek, Mozart en het Keizerlijke erfgoed, kerken,  en kapellen. gastvrijheid en lokale tradities: Oostenrijk ten voeten uit. De fietsreis is een prachtige combinatie van cultuur en natuur. Beginnend in Innsbruck, het hart van Tirol via Salzburg, de geboortestad van Mozart, naar het Keizerlijke Wenen.

Hoogtepunten fietsreis Innsbruck – Wenen

• De hoofdstad van Tirol Innsbruck
• De stad van Mozart Salzburg
• Keizerlijk Wenen
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere vrijdag en zaterdag van 27 april t/m 17 mei € 1309,-
Iedere dag van 18 mei t/m 13 september € 1449,
Iedere vrijdag en zaterdag van 14 september t/m 4 oktober € 1309,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 5 oktober t/m 19 oktober € 1135,-
Toeslag 1-persoonskamer € 334,-
Toeslag halfpension € 269,-

Bij te boeken

Extra nacht in Innsbruck (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 76,-
Toeslag 1-persoonskamer € 32,-

Extra nacht in Wenen (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 67,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Fietshuur:

Hybride € 114,-
E-bike € 318,-
Helm koop € 22,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag van 16 mei t/m 18 september € 1505,
Iedere vrijdag en zaterdag van 19 september t/m 25 september € 1355,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 26 september t/m 3 oktober € 1145,-
Toeslag 1-persoonskamer € 354,-
Toeslag halfpension € 289,-

Bij te boeken

Extra nacht in Innsbruck (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 76,-
Toeslag 1-persoonskamer € 32,-

Extra nacht in Wenen (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 68,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Fietshuur:

Hybride € 114,-
E-bike € 318,-
Helm koop € 22,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Innsbruck

Na aankomst ontvangt u de fietsen en het informatiemateriaal. het is de Neem de tijd voor een wandeling door deze pittoreske stad. Er is veel te zien in deze “Brug over de Inn” met zijn historische binnenstad. Veel Middeleeuwse gebouwen en onder meer het paleis met zijn Gouden balkon. Het is tevens de hoofdstad van Tirol.

Dag 2. Innsbruck – Zillertal, 45  km

U verlaat de stad via het Olympische dorp op weg naar Hall, de oude zoutstad en universiteitsstad naar Wattens. Deze ook aan de Inn gelegen plaats is de thuisstad van de wereldberoemde Swarovski. Een bezoek aan de “Kristallen wereld” is een van de hoogtepunten van deze reis. Daarna vervolgt u uw weg via Schwaz naar Strass in Zillertal. Dit kleine wintersportplaatsje ligt op een knooppunt van fiets en wandelroutes en vormt de toegangspoort tot het Zillerdal.

Dag 3. Zillertal – Wörgl, 25 km

U blijft langs de Inn fietsen, door oude plaatsjes als Brixxleg en Rattenberg, het kleinste dorp van Oostenrijk. Kastelen wijzen u de weg. U steekt de indrukwekkende kloof de “Kundler Klamm” over en bereikt ten slotte Worgl. Zoals uit vele archeologische vondsten blijkt werd deze plaats al bewoond in de IJzertijd , zo’ n 1000 jaar voor Christus!.

Dag 4. Wörgl – Kirchberg, 24 km

Via het Inn dal fietst u door het bekende wintersportgebied “Het Kaisergebergte”. Neem onderweg alle tijd om te pauzeren en te zwemmen in de idyllische Walchsee. Vervolgens rijdt u door het imposante Tiroler berglandschap naar het bekende Kirchberg. Dit sprookjesachtige plaatsje wordt gedomineerd door de grote “Kerk op de Berg” en ligt temidden van de groene alpenweiden en imposant uitzicht op de Kitzbuhel Alpen.

Dag 5. Kirchberg – Lofer, 45 km

Vandaag eerst fietsen naar St Johann en dan met de trein omhoog naar het skidorp Hochfilzen. De naam zegt het al, dit is hoog gelegen. Van hieruit is het afdalen via Leogang naar de bekende plaats Saalfelden gelegen aan het Steinerer meer. U vervolgt uw weg langs de rivier de Saalach naar Lofer.

Dag 6. Lofer – Salzburg, 45  km

Nog steeds langs de oevers van de Saalach over de groene grens van Duitsland naar Bad Reichenfall. Deze prachtige plaats behoort tot de deelstaat Beieren. Het is een kuuroord, ook bekend vanwege zijn zoutbronnen. U keert weer terug naar Oostenrijk naar het einddoel van deze reis Salzburg. Deze geboortestad van Mozart omarmt zijn bezoekers met een grootse culturele en vriendelijke atmosfeer.

Dag 7. Salzburg – Wolfgangsee, 45 km

Langs de oude spoorweglijn van Ischler fietst u naar de Mondsee. Van daaruit afdalen naar St. Gilgen  een leuk plaatsje, geboorteplaats van moeder van Mozart, en gelegen aan het Wolfgangmeer. Een leuk boottochtje met de radarboor op dit meer behoort tot de leueke mogelijkheden om de dag af te sluiten.

Dag 8. Wolfgangsee – Traunsee, 40 km

Op naar het volgende meer. Eerst nog fiets u naar het wereldberoemde Bas Ischl. Keizer Frans Jozef en Keizerin Sis kwamen hier kuren. In hun kielzog later natuurlijk de adel en de rijken van Europa. U proeft de koninklijke sfeer tot op heden. Ook even “snoepen”bij de beroemde banketbakkerij “Zauner “. Gesterkt vervolgt u uw weg naar de mooie Traunsee.’

Dag 9. Traunsee – Linz, 70 km

Een vlakke tocht langs het water van de Traun naar Laakirchen en Steyrermeul. Dit was ooit het centrum van de papierindustrie van Oostenrijk. Ook uitgeverijen van kranten en boeken hielden hier kantoor. Tegenwoordig is het “Papiermuseum” te bezoeken. Daarna vervolgt u uw weg naar Lambach, met zijn mooie abdij. Van hieruit gaat u per trein naar Linz, de hoofdstad van Opper Oostenrijk.

Dag 10. Linz – Strudengau, 60 km

Vandaag fietst u via Enns, een van de oudste steden van Oostenrijk, naar Grein. Het eeuwenoude Enns is een romantisch stadje dat tot de dag van vandaag de Romeinse geschiedenis uitademt. Het symbool van dit stadje is zonder meer de 16e eeuwse toren in het midden van het stadsplein. Een schitterend uitzicht over de omgeving maakt de beklimming van de 156 treden tellende trap naar de spits zeker de moeite waard. Verder fietst u via de barokke toeristenplaats Grein, waar zich het oudste theater van Oostenrijk bevindt, naar Strudengau.

Dag 11. Strudengau – Wachau, 50 km

Deze etappe is met de hoge beboste rotsformaties aan weerszijden van de Donau zonder meer indrukwekkend. Hoog boven de Donau torent de bedevaartskerk van Maria Taferl uit en vanuit de verte wordt u begroet door de prachtige barokke Benedictijner abdij van Melk. Een bezoek is zeker de moeite waard. U vervolgt uw tocht naar Wachau. Deze midden in de wijngebieden gelegen plaats staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 12. Wachau – Krems, 40 km

Eerst nog mooie tocht, die u voert door het wijnbouwgebied rond Wachau, langs de romantische wijnsteden Weißenkirchen en Dürnstein. Onderweg kunt u een pauze inlassen op en genieten van de Oostenrijkse gastvrijheid bij de wijnlokalen die u passeert. U volgt de Donau tot aan het historische Krems. Er zijn weinig steden in Oostenrijk die zich kunnen meten aan de historische en culturele gevarieerdheid van Krems.

Dag 13. Krems – Wenen, 45 km

Nog een afsluitende etappe door dit bijzondere landschap, dat staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Op naar Tullnstukje naar Tulln om van daaruit de trein te pakken naar het Keizerlijke Wenen.

Dag 14. Vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging verblijf in Wenen.

Inbegrepen

• 13x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 13x ontbijt
• Bagagevervoer
• Treinreis St Johann – Saalfelden incl fiets
• Treinreis Wels – Linz incl fiets
• Treinreis Tulln – Wenen incl fiets
• Fietstasje met routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal per kamer
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Wenen v.v.
• Treinreis naar Nederland -Salzburg en Wenen v.v.
• Halfpension, 11x diner
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Salzburg en Wenen
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Parkeerkosten Innsbruck, plm € 12,- per dag
• Trein terug Wenen – Innsbruck
• Lokale toeristenbelasting
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een uitgebreid routeboek met kaartmateriaal en toeristische informatie. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

U verblijft tijdens de reis in 3 en 4 sterren hotels. Hieronder een lijst met voorbeeld hotels. De hotels wisselen per boeking.

Innsbruck
4*Austria Trend Hotel Congress Innsbruck

Zillertal
Hotel Post in Strass

Wörgl
Gasthof-Hotel Baumgarten

St. Johann in Tirol
Hotel Bachlwirt

Lofer
Hotel Dax

Salzburg
Hotel Amedia Salzburg

Region Attersee
3*Seehotel Post

Region Traunsee
3*Keramikhotel Goldener Brunnen

Linz
4*Austria Trend Hotel Schillerpark

Region Strudengau
4*Hotel Aumühle

Region Wachau
3*Hotel-Gasthof Zur Wachau

Wien
4*Hotel Mercure Wien Westbahnhof

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt bij aankomst rechtstreeks de trein nemen van de luchthaven naar Wenen.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg, verpakt in één koffer. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.