Fietsvakantie Oostenrijk Salzburg – Wenen

Fietsvakantie Oostenrijk Salzburg - Wenen Cycletours Header
Niveau 2
| Reiscode OSV | Individueel | Hotel | 8 dagen | eigen vervoer

Deze fietsvakantie Oostenrijk Salzburg – Wenen laat Oostenrijk zien op zijn best. De fietsreis is een prachtige combinatie van cultuur en natuur. Beginnend in Salzburg, de geboortestad van Mozart, fietst u door het beroemde Salzkammergut met zijn mooie meren en panoramische vergezichten. Het vervolg van uw fietsvakantie gaat langs de Donau met zijn romantische stadjes, kastelen en abdijen, door wijngebieden naar het Keizerlijke Wenen.

Hoogtepunten fietsreis Salzburg – WenenFietsvakantie Oostenrijk Salzburg - Wenen OSV kaart

• De stad van Mozart Salzburg
• Romantisch Wachau
• Keizerlijk Wenen
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere vrijdag en zaterdag van 27 april t/m 17 mei € 699,-
Iedere dag van 18 mei t/m 13 september € 759,
Iedere vrijdag en zaterdag van 14 september t/m 4 oktober € 699,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 5 oktober t/m 19 oktober € 585,-
Toeslag 1-persoonskamer € 204,-
Toeslag halfpension € 110,-

Bij te boeken

Extra nacht in Salzburg (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 89,-
Toeslag 1-persoonskamer € 22,-

Extra nacht in Wenen (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 67,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Fietshuur

Hybride € 72,-
E-bike € 159,-
Helm koop € 22,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Reisdata en Prijzen 2020

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag van 16 mei t/m 18 september € 775,
Iedere vrijdag en zaterdag van 19 september t/m 25 september € 715,-
Iedere vrijdag en zaterdag van 26 september t/m 3 oktober € 595,-
Toeslag 1-persoonskamer € 200,-
Toeslag halfpension € 112,-

Bij te boeken

Extra nacht in Salzburg (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 89,-
Toeslag 1-persoonskamer € 22,-

Extra nacht in Wenen (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
April t/m oktober € 68,-
Toeslag 1-persoonskamer € 30,-

Fietshuur

Hybride € 75,-
E-bike € 169,-
Helm koop € 22,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Salzburg

Na aankomst gaat u naar uw hotel. Leuke gelegenheid om Salzburg vast te ontdekken. Aan het einde van de middag krijgt u uw fiets en volgt een bespreking en toelichting van de tour.

Dag 2. Salzburg – Attersee, 60 km

Langs de oude spoorweglijn van Ischler fietst u naar de Mondsee. Van daaruit licht heuvelachtig naar Attergau en het Attermeer, een zeer populair recreatiegebied

Dag 3. Attersee – Traunsee, 55 km

Vandaag een mooie panoramische tocht van het ene naar het andere meer, door de romantische vallei “Weissenbachtal”. Met een boot steekt u de Ebensee over naar het Traunmeer.

Dag 4. Traunsee – Linz, 31 km

Een vlakke tocht langs het water van de Traun naar Laakirchen en Steyrermeul. Dit was ooit het centrum van de papierindustrie van Oostenrijk. Ook uitgeverijen van kranten en boeken hielden hier kantoor. Tegenwoordig is het “Papiermuseum” te bezoeken. Daarna vervolgt u uw weg naar Lambach, met zijn mooie abdij. Van hieruit gaat u per trein naar Linz, de hoofdstad van Opper Oostenrijk.

Dag 5. Linz – Strudengau, 60 km

Vandaag fietst u via Enns, een van de oudste steden van Oostenrijk, naar Grein. Het eeuwenoude Enns is een romantisch stadje dat tot de dag van vandaag de Romeinse geschiedenis uitademt. Het symbool van dit stadje is zonder meer de 16e eeuwse toren in het midden van het stadsplein. Een schitterend uitzicht over de omgeving maakt de beklimming van de 156 treden tellende trap naar de spits zeker de moeite waard. Verder fietst u via de barokke toeristenplaats Grein, waar zich het oudste theater van Oostenrijk bevindt, naar Strudengau.

Dag 6. Strudengau – Wachau, 63 km

Deze etappe is met de hoge beboste rotsformaties aan weerszijden van de Donau zonder meer indrukwekkend. Hoog boven de Donau torent de bedevaartskerk van Maria Taferl uit en vanuit de verte wordt u begroet door de prachtige barokke Benedictijner abdij van Melk. Een bezoek is zeker de moeite waard. U vervolgt uw tocht naar Wachau. Deze midden in de wijngebieden gelegen plaats staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 7. Wachau – Wenen, 65 km

Eerst nog mooie tocht, die u voert door het wijnbouwgebied rond Wachau, langs de romantische wijnsteden Weißenkirchen en Dürnstein. Onderweg kunt u een pauze inlassen op en genieten van de Oostenrijkse gastvrijheid bij de wijnlokalen die u passeert. U volgt de Donau tot aan het historische Krems. Er zijn weinig steden in Oostenrijk die zich kunnen meten aan de historische en culturele gevarieerdheid van Krems. Nog een stukje naar Tulln om van daaruit de trein te pakken naar het Keizerlijke Wenen.

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging verblijf in Wenen.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 6x ontbijt
• Bagagevervoer
• Boottocht Traunsee of treinreis van Ebensee incl fiets
• Treinreis Lambach – Linz incl fiets
• Treinreis Tulln – Wenen incl fiets
• Trein terug Wenen – Salzburg (zonder transport eigen fiets)
• Fles Wachau wijn per kamer
• Fietstasje met routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal per kamer
• Stadspas openbaar vervoer Wenen
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Wenen v.v.
• Treinreis naar Nederland -Salzburg en Wenen v.v.
• Halfpension, 5x diner
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Salzburg en Wenen
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Parkeerkosten Salzburg, plm € 60,-
• Lokale toeristenbelasting
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Korting €  26,- wanneer u geen gebruik maakt van treinreis Wenen – Salzburg

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een uitgebreid routeboek met kaartmateriaal en toeristische informatie. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de reisbescheiden ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

U verblijft tijdens de reis in 3 en 4 sterren hotels.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

U kunt bij aankomst rechtstreeks de trein nemen van de luchthaven naar Wenen.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg, verpakt in één koffer. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.


Fietsvakantie Oostenrijk Salzburg - Wenen OSV kaart