Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen

Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen

Niveau 5 | Reiscode IDL | Individueel | Hotel | 6 dagen | Trein, eigen vervoer

 

Deze fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen voor racefiets gaat door drie landen, een Nationaal Park, mooie toppen boven de 2000 meter, adembenemende uitzichten, mooie afdalingen en goede hotels vormen de basiselementen van deze bijzondere reis. U doet Italië, Zwitserland en Oostenrijk aan. Bovendien heeft u elke dag de keuze uit drie routes passend bij uw niveau. Bij de hotels zijn voorzieningen zowel voor de fiets, zoals wasplaats en garage, als voor de fietser zoals zwembad of sauna. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen en aangepast voor de fietser.Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen IDL Kaart

Hoogtepunten fietsreis in de bergen

• Iedere dag keuze uit 3 routes
• Bagagevervoer en wasservice
• Hotels met alle faciliteiten voor de fietser
• Fietsen met eigen gezelschap

Boeken

Reisdata 2020

Iedere dag vanaf 6 juni t/m 3 oktober

Reissom (code IDL)

Met eigen vervoer € 635,- p.p.
Toeslag 1 pers. kamer € 150,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Trein
Vertrek vanaf ieder station in Nederland naar Zernez op basis van zitplaats en inclusief fiets vanaf € 250,- p.p. retour.
Buskaartje Zernez – Livigno: vanaf € 23,- enkele reis, incl. fiets (ter plaatse te betalen).

Extra nacht Livigno:
2-persoonskamer HP € 114,– p.p.
1-persoonskamer HP € 134,– p.p.

Verzekeringen:
reis- en/of annuleringsverzekering

Fietshuur:
Racefiets Scott Foil 20 € 225,-

Boeken

Dag 1: Aankomst Livigno

U reist met de trein en bus (indien geboekt) af naar Livigno. Hier komt in de loop van de middag aan. Hier zal u ontvangen worden in het hotel en een briefing krijgen over de reis. Ook zal het hotel u verdere reisinformatie overhandigen inclusief kaartmateriaal.

Dag 2: Livigno – Scuol

Korte route, 94 km / 1440 hmFietsvakantie Alpen
De af te leggen afstand op deze eerste dag is behoorlijk lang. Echter Livigno ligt op al op ruim 1900 m en de dag eindigt op 1270 m. Een lange afdaling van 54 km staat ook op het menu. Maar ook twee beklimmingen, Forcola di Livigno en de Bernina pass, brengen u vandaag boven de 2000 m. Kortom een mooie binnenkomer in dit prachtige gebied.

Middellange route, 138 km / 2690 hmFietsvakantie Alpen
Deze route is hetzelfde als de korte route. U slaat echter 2x van de route af om 2 passen mee te pakken. Eerst de Albulapass (2315m) en daarna de Flüelapass (2383m). Met name de laatste zal u goed in de benen voelen.

Lange route, 157 km / 3290 hmFietsvakantie Alpen
Deze route is ongeveer hetzelfde als de middellange route. U gaat over dezelfde cols. Het verschil is dat u de Albulapass aan de andere (mooiere) kant afdaalt en de Flüelapass aan de “achterkant” weer op rijdt.

Dag 3: Scuol – Nauders

Korte route, 70 km / 1500 hmFietsvakantie Alpen
Beginnend vandaag op 1270 m gaat u via de hoogste top 1850 m naar het einde op 1350 m. Door veel natuurgebieden en langs rivier de Inn fietst u naar Samnaun. Dit is een belastingvrij gebied, dus gunstig om wat inkopen te doen. Wij zijn ondertussen de grens overgestoken naar Oostenrijk, paspoort meenemen dus!

Middellange route, 102 km / 2100 hmFietsvakantie Alpen
Een compleet andere route dan de korte. Het eerste stuk fietst u terug omhoog door het dal richting Zernez. Hier volgt de beklimming naar de Ofenpass (2149m). Na een lange afdaling naar Santa Maria volgt de beklimming over de Reschenpass (1507m). Een korte afdaling brengt u in Nauders.

Lange route, 154 km / 3100 hmFietsvakantie Alpen
Deze pittige route begint gelijk aan de korte route door het dal van de Inn. Deze vallei volgt u helemaal tot Ladis. Hier begint de beklimming van de Kaunertaler Gletscherstrasse. Een fantastische beklimming in een prachtig natuurgebied. De beklimming is maar liefst 38 kilometer lang, waarin u 1966 hoogtemeter overbrugt. Na de top, volgt u dezelfde weg terug door de vallei naar Nauders.

Dag 4: Nauders – St. Maria

Korte route, 40 km / 880 hmFietsvakantie Alpen
Vandaag fietst u van Oostenrijk door Italië naar Zwitserland, drie landen op een dag. De bekendste top is de Reschenpass, maar als we na de pas van de drukkere weg naar San Valentina afgaan en langs de ander kant van het meer rijden, komt u toch nog wat hoger bij Rifugio Alpino Melag, 1915 m. Wel een prachtige route door mooie landschappen met hier en daar een gehucht. Daarna dalen naar Mals en vervolgt u de route via Taufers, de Zwitserse grens, naar het einddoel van vandaag door de schone vallei en stad Mustair naar Santa Maria.

Middellange route, 77 km / 2332 hmFietsvakantie Alpen
Deze variant brengt u over één van de juwelen van de Alpen, de Stelvio. Na de Reschenpass daalt de route af naar Prato dello Stelvio (2758m). Hier beginnen de maar liefst 48 haarspeldbochten naar de top. Na de top daalt u af naar Santa Maria.

Lange route, 98 km / 3000 hmFietsvakantie Alpen
Als de Stelvio voor u nog niet voldoende is voor vandaag, kunt u voor deze variant kiezen. De route is hetzelfde, alleen slaat u halverwege de Stelvio af naar de beklimming naar het dorpje Sulden. Na deze beklimming vervolgt u uw klim naar de top van de Stelvio.

Dag 5: St. Maria – Livigno

Korte route, 40 km / 1090 hmFietsvakantie Alpen
De laatste dag alweer. Hoogtepunt vandaag de bekende Ofenpass, 2158 m, en de 3,5 km lange tunnel van Punt la Drossa naar Punto delle Gallo op de Zwitsers – Italiaanse grens. Door deze tunnel loopt een separaat fietspad. Door de speciale luchtstroming heeft u hier ook nog de wind in de rug.
Uiteindelijk arriveert u weer op eindpunt Livigno.
Zoals op de andere dagen kunt u ook via een omweg naar Livigno rijden.

Middellange route, 119 km / 3353 hmFietsvakantie Alpen
De route vandaag brengt u over “het kleine broertje” van de Stelvio, de Pass Umbrail (2501m). Na een lange (technische) afdaling gaat de route door de vallei van de Adda. U daalt helemaal door tot Tirano, waar u over de Forcola di Livigno (2315m), terug fietst naar Livigno.

Lange routeFietsvakantie Alpen, 116 km / 3857 hm
De lange route begint hetzelfde als de middellange route over de Pass Umbrail. Echter slaat u af in Bormio naar de beklimming van de Passo di Gavia (2621m). Aangekomen op de top daalt u via dezelfde weg terug naar Bormio. Hier klimt u over de Passo di Foscagno (2291m) en de Passo d’Eira (2208m) naar eindbestemming Livigno.

Dag 6:  Vertrek naar Nederland

Uw trein vertrekt (indien geboekt) in Zernez in de loop van de middag terug naar Nederland. U kunt deze dag gebruiken om de benen wat rust te gunnen op het terras, of eventueel nog een kleine ronde te maken. U kunt ook uw verblijf hier uiteraard ook verlengen.

Als u per trein reist, wordt de reis 8 dagen.


Inbegrepen

• 5x hotelovernachting op basis van een 2-persoonskamer met douche of bad en wc
• 5x ontbijt en 5x diner
• Bagagevervoer (dag 2 t/m 5)
• Routebeschrijving (Duitstalig) en kaartmateriaal
• Service hulplijn
• Parkeren bij hotel Livigno
• Wasservice voor uw fietskleren

Niet inbegrepen

• Lokale toeristenbelasting, ter plekke betalen (ca. € 10,- tot € 15,-)

Bij te boeken

• Fietshuur
• Treinreis Nederland – Zernez (Livigno), Zernez – Nederland
• Extra nacht Livigno
• Reis- en annuleringsverzekering

Het arrangement

Uw verblijf is op basis van half pension. Bij aankomst in Livigno ontvangt u van onze lokale agent de vouchers voor de hotels waar u deze reis zult verblijven. Deze vouchers dient u bij aankomst in het desbetreffende hotel af te geven. Het ontbijt wordt in het algemeen tussen 7.30 en 9.30 uur geserveerd. In plaats hiervan vindt u in het roadbook de nodige suggesties voor verschillende restaurants, trattoria’s en barretjes die door andere fietsers werden aanbevolen. Houd er wel rekening mee dat de winkels en supermarkten in de kleinere plaatsen tussen 12.30 en 15.30 uur gesloten zijn.

Routebeschrijving

De routebeschrijving bestaat uit een routeboekje waarin naast de kilometeraanduiding en de routebeschrijving (Duitstalig)  ook kopie-kaartmateriaal is opgenomen. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie

Indien er onderweg serieuze problemen zijn met uw huurfiets (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren) kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer

Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p. van max. 15 kg.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardepapieren of contant geld in uw bagage achter.

U verblijft in comfortabele 3/4 sterren familie hotels. De hotels zijn ingericht op fietsers. Wasserij, fietsen schoonspuiten, garage voor fietsen staan ter beschikking. Tevens beschikken sommige hotels over zwembad en sauna. Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Lac Salin

Hotel Lac Salin Resort

Livigno – Hotel Lac Salin Resort ****

In dit luxe spahotel zult u zowel de eerste als laatste nacht verblijven. De kamers, met een eigen balkon hebben een adembenemend uitzicht op de Alpen. Naast 2 restaurants kunt u in Hotel Lac Salin ook heerlijk ontspannen in het binnenzwembad en sauna.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Bellaval Scuol

Hotel Bellaval Scuol

Scuol – Hotel Bellaval Scuol ***

Met meer dan 100 jaar doet het traditionele Hotel Bellaval Scuol een eer aan de omgeving van het hotel. Vanuit uit uw in Zwitserse stijl ingerichte kamer kunt u genieten van de omgeving Engadin. Na het diner kunt u lekker nagenieten in de spa. Met onder andere een zwembad, een bubbelbad, een sauna en een stoombad kunt u heerlijk ontspannen voor de volgende etappe.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Comfort Hotel Central

Alpen-Comfort-Hotel Central

Nauders – Alpen-Comfort-Hotel Central ****

Het Alpen-Comfort-Hotel Central bevindt zich in het centrum van Nauders. Tijdens uw verblijft kunt u gratis gebruikmaken van de sparuimte, het binnenzwembad en WiFi. De tradiotioneel ingerichte kamers hebben onder meer een flatscreentelevisie met satellietkanalen. De spa van het Alpen-Comfort-Hotel is uitgerust met een sauna, een stoombad en een infraroodcabine voor optimale ontspanning.

Cycletours Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Italië Alpen Hotel Schweizerhof Sta Maria

Hotel Schweizerhof

St. Maria – Hotel Restaurant Schweizerhof ***

In een historisch gebouw uit 1903 bevindt zich Hotel Schweizerhof Santa Maria. In het restaurant kunt u genieten van diverse Zwitserse gerechten. Alle kamers zijn on meer voorzien van een satelliet-tv en een badkamer met een bad of een douche. Op 5 km van het hotel ligt het door UNESCO beschermde Sankt Johannes Klooster.

Eigen vervoer

Indien u met eigen vervoer komt, dan wordt u op aankomstdag einde van de middag verwacht in uw hotel in Livigno. De afstand van Amsterdam naar Livigno bedraagt circa 1000 kilometer. De meest gangbare route met de auto naar Livigno gaat via Arnhem – Keulen – Frankfurt – Ulm – Bregenz – Chur naar Livigno. Parkeren kan bij het hotel, gratis.

Treinreis*

Heen:
V Amsterdam 06.25 uur
A Arnhem: 07.29 uur
V Arnhem: 07.44 uur
A Dusseldorf Hbf: 09.33 uur
V Dusseldorf Hbf: 10.27 uur
A Zurich HB: 17.00 uur
V Zurich HB: 17.12 uur
A Chur: 18.43 uur
V Chur: 18.58 uur
A Bever: 20.39 uur
V Bever: 21.16 uur
A Zernez: 21.46 uur

Terug:
Zernez: 09.29 uur
Landquart: 10.36 uur
Landquart: 11.19 uur
Basel SBB: 13.27 uur
Basel SBB: 14.27 uur
Dusseldorf Hbf: 19.31 uur
Dusseldorf Hbf: 20.26 uur
Arnhem Centraal: 22.15 uur
Arnhem Centraal: 22.32 uur
Amsterdam: 23.36 uur
* Tijden gebaseerd op gegevens inclusief fiets zoals bekend in november 2017.

Laatste stukje Zernez – Livigno gaat per bus. Fiets kan mee.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Heeft u een huurfiets besteld, dan kunt u deze in de vlakbij gelegen fietsenwinkel ophalen. Het gaat fietsen van het merk Scott type Foil. Dit is een carbonfiets met een Shimano Ultegra groep.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terrasstop uw fiets altijd op slot te
zetten.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Bagagevervoer
Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardevolle spullen, documenten of contant geld in uw bagage achter.


Fietsvakantie Oostenrijk Zwitserland Itali Alpen IDL Kaart