Fietsvakantie Portugal, ronde van de Algarve

Fietsvakantie Portugal Ronde van de Algarve voor de racefiets

Niveau 6 | Reiscode PCS | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig, eigen vervoer

Deze fietsvakantie Portugal Ronde van de Algarve  gaat door het zeer gevarieerde landschap van de Algarve. De routes leiden u langs prachtige dorpjes en door een mediterrane natuur. U fietst doorgaans over goede wegen met weinig verkeer. Met pittige beklimmingen tot 900 meter kunt u hier het hele jaar door heerlijk fietsen. De routes gaan grotendeels over het parcours van de Ronde van de Algarve, die onder andere gewonnen werd door Alberto Contador. Dankzij de goede wegen en het milde klimaat slaan vele profploegen hier hun wintertrainingskamp op. Niet alleen de mensen, ook de horecaprijzen zijn heel vriendelijk.

Fietsreis voor de racefiets

Fietsvakantie Portugal Ronde van de Algarve voor de racefiets PCS kaart• Per dag heeft u de keuze tussen een kortere en langere route
• Bagagevervoer
• Mild klimaat
• GPS-tracks en/of gedetailleerde routebeschrijving

Boeken

Reisdata en prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag van 1 februari t/m 17 maart € 499,-
Iedere dag van 18 maart t/m 31 mei € 545,-
Iedere dag van 1 juni t/m 22 juli € 575,-
Iedere dag van 23 juli t/m 15 september € 625,-
Iedere dag van 16 september t/m 30 september € 575,-
Iedere dag van 1 oktober t/m 27 oktober € 545,-
Iedere dag van 28 oktober t/m 15 december € 499,-

Per persoon bij verblijf in 1-persoonskamer (bij minimum 2 deelnemers)
Iedere dag van 1 februari t/m 17 maart € 635,-
Iedere dag van 18 maart t/m 31 mei € 679,-
Iedere dag van 1 juni t/m 22 juli € 745,-
Iedere dag van 23 juli t/m 15 september € 785,-
Iedere dag van 16 september t/m 30 september € 745,-
Iedere dag van 1 oktober t/m 27 oktober € 679,-
Iedere dag van 28 oktober t/m 15 december € 635,-

Per persoon bij verblijf in 1-persoonskamer (alleenreizend)
Iedere dag van 1 februari t/m 17 maart € 875,-
Iedere dag van 18 maart t/m 31 mei € 945,-
Iedere dag van 1 juni t/m 22 juli € 999,-
Iedere dag van 23 juli t/m 15 september € 1055,-
Iedere dag van 16 september t/m 30 september € 999,-
Iedere dag van 1 oktober t/m 27 oktober € 945,-
Iedere dag van 28 oktober t/m 15 december € 875,-

Bij te boeken

Extra nacht Silves (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Iedere dag van 1 februari t/m 21 april € 32,-
Iedere dag van 22 april t/m 21 juli € 39,-
Iedere dag van 22 juli t/m 28 augustus € 50,-
Iedere dag van 29 augustus t/m 5 november € 39
Iedere dag van 6 november t/m 23 december € 32,-
Toeslag 1-persoonskamer € 19,50
Toeslag half pension € 170,-

Vlucht Schiphol – Faro, incl 15 kg ruimbagage p.p. vanaf € 185,-
Transfer Luchthaven Faro – hotel v.v. (bij 2 personen of meer) € 60,- p.p.
Transfer Luchthaven Faro – hotel v.v (bij 1 persoon) € 120,- p.p.
Toeslag transfer eigen fiets € 40,-

Fietshuur

Carbon racefiets met 105-set (dag 2 t/m 7) € 210,-
Huurfiets: Alu racefiets met sora-groep (dag 2 t/m 7) € 115,-
Pedalen: Look of SPD, bij boeking opgeven € 15,-
Helm: € 10,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1: Aankomst in de Algarve

Als u de vliegreis bij Cycletours boekt, vliegt u naar Faro. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel in Loulé gebracht (indien geboekt).

Dag 2: Rondrit Cachopo, 112 of 125 km, 1700 /  1950 hm

Fietsvakantie Algarve2

De eerste etappe begint meteen in de bergen. Elk jaar komen de renners van de ronde over een deel van het parcours van vandaag. Ook de extra col, van de 3e categorie, is erg gewild bij de organisatoren. Geduren­de de etappe zult u verschillende land­schappen en vegetatie tegenkomen. Heideroos, kurkeiken, eucalyp­tus, olijven en verder naar het noorden houden de kurkeiken u gezelschap.

Dag 3: Loulé – Monchique, 101 of 111 km, 2000 / 1950 hm

Fietsvakantie Algarve3
Een ruig landschap brengt u naar een woud van kurkeiken. U fietst door het rustige achterland van de Algarve en een beetje Alentejo, waarbij u af en toe karakteristieke dorpen zult tegenkomen. In het autoluwe landschap worden de klimmen geleidelijk aan langer en wordt u beloond met de finish in het mooie Monchique..

Dag 4: Rondrit Aljezur, 104 0f 131 km, 1500 / 1900 hm

Fietsvakantie Algarve4Op dag vier gaat u ook een bezoek brengen aan de buurprovincie, de Alentejo. Langs een aantal berghellingen daalt u over het parcours van 2007, 2008 & 2011 af naar de grensrivier de Seixe om in de Alentejo verwelkomd te worden met een steile klim. Toch zult u merken dat de Alentejo vlakker is dan de Algarve. Via een bochtige doorgaande weg met dennen en eucalyptus keert u terug naar de Algarve. Na Aljezur volgt een klim van de 3e categorie die, voordat u in Monchique terug komt, beloont wordt met een panoramisch uitzicht op het zuiden.

Dag 5: Monchique – Silves, 64 of 91 km, +700 / +1000 hm

Fietsvakantie Algarve5Het begin is gelijk aan gisteren, maar snel daarna wordt het een andere etappe. Vandaag slingert u in de bergen rond Monchique om daarna af te dalen naar het Circuit van de Algarve in het vlakkere deel dichter bij de kust. Sinaasappelbomen zullen uw toeschouwers zijn in de valleien van de Odelouca en Arade die u naar het historische Silves brengen. De 2e etappe van 2010 waar Jürgen Roelandts in de eindsprint de etappe net niet won, gaat voor een groot deel over het parcours van vandaag.

Dag 6: Rondrit Stuwmeren van de Arade, 89 of 102 km, 950 / 1450 hm

Fietsvakantie Algarve6Vandaag is een relatief vlakke etappe. ’s Ochtends fietst u dichter bij de kust, er is dan ook meer bebouwing en het is er wat drukker. Na Purgatório, zodra u de kuststrook verlaat, wordt het natuurlijke landschap zichtbaar en is het een stuk rustiger op de weg. Vandaag komt u relatief veel stukken tegen die (nog) niet gebruikt zijn voor de Volta ao Algarve, maar daarom niet minder interessant. U komt door vrijwel onbewoonde gebieden.

Dag 7: Rondrit Picota & Fóia, 87 of 105 km, 1700 / 2200 hm

Fietsvakantie Algarve7Vandaag is de absolute bergetappe, zij heeft verreweg de meeste hoogtemeters met de bergen Picota en als extra Fóia. U klimt naar Monchique door het dal van de Odelouca. Daar zult u vooral sinaasappelbomen aantreffen, later zijn de hellingen bekleed met heideroos om nog hoger plaats te maken voor eucalyptus. U verlaat het dal om via de een na hoogste top van de Algarve, de Picota, naar Monchique te fietsen. Daar heeft u de keus om voor de absolute top, de Fóia (911m), te gaan. De hele Algarve zal aan uw voeten liggen.
Na Monchique gaat u over een mooie en verlaten weg met nog een paar collen van de 3e categorie terug naar Silves.

Dag 8: Transfer Silves – Faro en retourvlucht

Als u pas later op de dag vertrekt, kunt u nog een mooi bezoek aan Silves brengen. Ooit was dit de hoofdstad van de Algarve en een cultureel en artistiek centrum ten tijde van de moren.


Inbegrepen

• 7 overnachtingen in hotels op basis van 2-persoonskamer
• Ontbijt 7x
• Bagagevervoer
• Routebeschrijvingen en ingetekende kleurenkaart
• GPS-tracks beschikbaar

Niet inbegrepen

• Lunches en consumpties
• Entrees

Bij te boeken

• 7x diner
• Retourvlucht naar Faro
• Transfers van/naar het vliegveld van Faro
• Fietshuur
• Fietsvervoer eigen fiets in vliegtuig
• Vervoer eigen fiets van en naar de luchthaven
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

• Minimale deelname: 2 personen

Het arrangement

Bij uw reis zijn alle ontbijten inbegrepen.  De diners van zaterdag t/m vrijdag kunt u tegen een meerprijs bij boeken. U zult met name in lokale restaurants eten en daar kennismaken met de Portugese keuken.
Lunches en overige consumpties zijn niet inbegrepen. Op de routebeschrijvingen staat aangegeven waar u onderweg cafeetjes (waar u meestal prima een broodje of meer kunt krijgen) of restaurants (voor een uitgebreidere maaltijd) kunt vinden. U kunt natuurlijk ook onderweg lunchinkopen doen, zodat u zelf uw picknickplaats bepaalt.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijving ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. De routes zijn voorzien van een hoogteprofiel en er is aangeven waar u onderweg iets kan eten of drinken. U ontvangt tevens een ingetekende kaart en het is ook mogelijk de routes per mail als GPS-tracks te ontvangen.

Technische assistentie

Indien er onderweg serieuze problemen zijn met uw huurfiets (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren) kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer

Op de etappedagen dient u uw bagage uiterlijk om 10.00 uur bij de receptie van uw accommodatie af te geven. Uiterlijk om 16.00 uur kunt u op uw volgende adres weer over uw spullen beschikken.
Zorg dat elk stuk bagage gelabeld is. U ontvangt hiervoor Cycletourslabels. Vooral uw naam op het label is belangrijk; hotels of bestemmingen hoeven er niet op te staan.

U verblijft tijdens deze reis in middenklasse-hotels.
De kamers zijn voorzien van wc/douche, telefoon, tv en airco. Alle accommodaties beschikken over een buitenzwembad.
Gelegen aan een park verblijft u in Loulé in een familiehotel met een zwembad op het dak. Het historische centrum is op loopafstand waar een uitgebreide keuze is aan restaurants. Net buiten Monchique ligt deze gastvrije B&B met restaurant en laat u uw voeten rusten in een kamer met een mooi uitzicht op de omliggende bergen. In de tuin ligt het kleine zwembad. Het hotel in Silves heeft een zwembad met uitzicht op het historische deel van de stad. Ook dit hotel heeft een eigen restaurant.

Transfers

Indien u de transfer bij ons boekt wordt u op het vliegveld van Faro opgewacht, waarna een transfer naar uw accommodatie in Loulé volgt. Deze transfer duurt ongeveer een half uur. In de regel vinden de transfers plaats per auto of busje, waarbij we ervan uitgaan dat er 4 gasten, inclusief hun bagage, in 1 taxi gaan. Ook zorgen wij ervoor dat u op tijd naar het vliegveld wordt gebracht voor uw retourvlucht.

U kunt er ook voor kiezen om de transfer zelf te regelen.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol naar Faro reserveren.
Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

Het is in de regel mogelijk om uw eigen fiets in het vliegtuig mee te nemen. Dit moet bij boeking van de vlucht worden aangevraagd. De prijs die u hiervoor betaalt, verschilt per maatschappij. Daarnaast rekenen we in Portugal een toeslag voor het ophalen en wegbrengen van uw fiets van/naar de lokale luchthaven. Het verpakkingsmateriaal kunt u veilig en droog in het hotel achterlaten zodat het samen met uw bagage mee vervoert wordt. Zo kunt u er voor de terugreis weer over beschikken.

U kunt uw fiets het beste verpakken in een fietsdoos of in een fietspyjama. Het voordeel van een pyjama is dat uw fiets beter als zodanig wordt herkend, maar in het ruim van het vliegtuig biedt een doos veel meer bescherming. Deze haalt u vaak gratis bij uw fietsenmaker. Of u schaft er een aan op Schiphol (op Portugese luchthavens zijn geen fietsdozen te koop). U moet het stuur draaien en de pedalen eraf halen. Lucht uit de banden laten is niet nodig.
Tip: monteer een beschermingsbeugel over uw achterderailleur.

De huurfiets

U kunt voor deze reis een goede fiets huren, waarbij u de keuze heeft uit 2 type racefietsen. De fietsen hebben minstens 24 versnellingen maar zijn niet voorzien van een fietscomputer. Wel hebben ze een bidonhouder (de bidon neemt u zelf mee; lokaal verkochte waterflessen passen vaak ook goed in de bidonhouder). De huurfietsen worden geleverd met ‘gewone’ pedalen indien u gebruik wilt maken van bijvoorbeeld een SPD pedaal, dan dient u deze zelf mee te nemen of te huren bij de verhuurder. U krijgt de beschikking over een reserveband, plaksetje, fietspomp en slot. Wij gaan ervan uit dat u onderweg zelf een lekke band kunt plakken. Voor grotere problemen kunt u altijd een beroep doen op de lokale verhuurder en onze plaatselijke Nederlandse medewerkers.

Tip: in Nederland kunt u voor nog geen € 15,- een simpele fietscomputer kopen die u binnen 10 minuten op uw (huur)fiets kunt (de)monteren.
Afhankelijk van hoe laat u aankomt wordt de fiets op zaterdagmiddag of zondagochtend naar het hotel gebracht. Op vrijdag wordt die dan weer aan het eind van de dag opgehaald bij uw hotel in Silves.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel.
In Portugal moet u zich kunnen beschermen tegen een koude avond of een regendag, maar vooral tegen zon en warmte (zonnebril, petje, sunblocker). We bevelen hoofdbescherming (helm) aan, maar verplicht is het niet in Portugal. Vergeet uw fototoestel niet: Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.


Fietsvakantie Portugal ronde van de Algarve PCS kaart