Fietsvakantie Spanje Frankrijk Pyreneeën Oost naar West hotel

Cycletours Fietsvakantie Spanje Frankrijk Pyreneeen Oost -West Hotel Foto Loek van Iwaarden
Nieuw! 
| Niveau 7 | Renners | Reiscode PSF | Groep | Hotel | Rondreis | 10 dagen | Fietsbus

Tijdens deze nieuwe georganiseerde fietsvakantie Spanje Frankrijk Pyreneeën Oost naar West fietst u van Catalonië via Aragon naar de Franse Pyreneeën. Deze fietsvakantie heeft zeker een sportief en bergachtig karakter met vaak 3 cols per dag en geen rustdagen. Na een rustig begin de eerste 2 dagen volgen 5 etappes met bekende en onbekende cols met minimaal 2000 hm per etappe, De afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien vormen het decor van dit fietsavontuur. Ontdek de vele nog onbekende cols en puertos op de grens tussen Frankrijk en Spanje.

Hoogtepunten fietsreis Spanje en Frankrijk Pyreneeën, hotel

• 18 Pyreneeën cols
• GPS-tracks en routebeschrijving
• Alle maaltijden inbegrepen van ontbijt dag 2 t/m ontbijt dag 9
• Bagagevervoer

Boeken

Reisdata

Met fietsbus
19 juni 2020

Reissom (code PSF)

Met fietsbus € 1339,- 

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,-

Bij te boeken

Kaart: Michelin 574 (1:400.000) & 342 (1:150.000) € 19,65
1 persoonskamer € 250,-

Boeken

Dag 1. Vertrek met de Fietsbus

U vertrekt comfortabel met de fietsbus vanuit Nederland. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u op wilt stappen.

Dag 2. Aankomst Garriguella – Navata, 45 km / 200 hm

Na aankomst met de bus staat er voor u een ontbijt klaar op de camping ter voorbereiding op de eerste korte rit.
De 1e etappe loopt door een groene omgeving met de bergen op de achtergrond. Er zijn geen lange klimmen maar de hele dag gaat het op en neer. U fietst langs het stuwmeer
Pantà de Boadella naar de etappeplaats. Een korte etappe om warm te draaien en de busreis uit u benen te fietsen.

Dag 3. Navata – Ripoll, 100 km / 800 hm

Van uw hotel fiets u naar Banyoles aan het gelijknamige meer. De 2e etappe gaat nu echt de bergen in. Na het verlaten van het meer bij Banyoles gaat de weg stijgen. In verschillende stapjes klimt u tot even na Santa Pau naar een hoogte van 600 m en fietst daarbij door het Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, een gebied dat nu bebost en groen is maar 11.000 jaar geleden vulkanisch was. De route daalt af naar het grotere Olot. Na het doorkruisen van de stad start de 13 km lange klim via de Coll de Coubet (1010 m) naar de Coll de Canes (1120 m, gemid. 5.3%). Na de top is het vooral afdalen naar Ripoll. U doorkruist de oude binnenstad en 3 km later arriveert u bij de camping, gelegen op een hoogte van ruim 750 m.

Dag 4. Ripoll – Seu d’Urgell, 115 km / 2400 hm

Vandaag een etappe over 3 minder bekende cols in een prachtig natuurgebied. De beklimmingen worden hoger en zwaarder, maar vergeet vooral ook niet om u heen te kijken. Na de Coll de Merolla (1099 m, 15 km, gem. 2,5%) is de volgende col voor het eerst boven de 1500 m. Lang en onregelmatig is de Coll de Josa (1630 m). U klimt 27 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,4%, maar met pieken van 10%. Dan volgt nog de laatste klim om de trilogie van de dag te voltooien. U klimt  naar de top van de Coll de Trava (1480 m, 17 km, gem 2,6%).

Dag  5. Sue d’Urgell – El Pont de Suert, 113 km / 2400 hm

Aan hoogtemeters weer geen gebrek. Het begint met een col van naam met wielerhistorie in zowel de Tour als de Vuelta. Fiets in het spoor van de eeuwige Vlaamse vluchter Thomas de Gendt op de flanken van de Coll de Canto (1730 m). Hij kwam als eerste boven in de Tour van 2016. Na ruim 26 kilometer (gem. 3,4%) bent u boven. Raak niet in paniek in de eerste 6 steile kilometers (gem. bijna 8%). De volgende beklimming is 9 km lang (gem. 3,4%). Het venijn zit ook bij de Coll de Bretiu (1056 m) in het begin. Na de afdaling begint meteen het sluitstuk van de dag. De Coll de Creu de Perves (13 km, gem. 4,5%) is op papier niets bijzonder, maar als sluitstuk van dit drieluik zeker niet te onderschatten. U daalt vervolgens van de top op 1340 m in 14 kilometer naar uw hotel.

Dag 6. El Pont de Suert – Escalona, 95 km / 2000 hm

In de laatste volledige Spaanse etappe zijn uiteraard weer 3 beklimmingen opgenomen. In chronologische volgorde: Coll de l’Espina (1407 m, 12,5 km, gem. 3,8%), Coll de Fadas (1470 m, 20,5 km, gem. 2,6%) en de Collado de Foradada (1020 m, 6 km, 5,4%). Vandaag fietst u of drukkere wegen op weg naar de Franse grens.

Dag 7. Escalona – Bielle, 136 km / 3400 hm

U verlaat Spanje met de zwaarste etappe van de reis. Vanaf uw hotel fietst door de Valle van Anisclo. De smalle en rustige weg kronkelt in circa 11 kilometer door het berglandschap naar het hoogste punt op 1355 m. De klim heeft geen bordje op de top. Na de verdiende afdaling volgt de Puerto de Cotefablo (1423 m, 551 m, 8,3%). De grote klim van de dag moet dan nog beginnen de Puerto of Col du Pourtalet (1794 m, 27,1 km, gem. 3,4%). Op de top passeert u de grens met Frankrijk en daalt (ca. 40 km) u af naar Bielle.

Dag 8. Bielle – St.-Jean-Pied-de-Port, 112 km / 1500 hm

De laatste etappe is een geheel Franse etappe. De dag begint met de bekende Col de Marie-Blanque (1035 m, 11 km, gem. 5,2%). Vooral van kilometer 1 t/m kilometer 5 is de klim pittig met percentage boven de 10%. U daalt vervolgens af naar Escot. Er volgen minder bekende beklimmingen van de Col d’Ichere (675 m, 5 km, gem. 6,1%)  en Col de Lie (601 m, 2 km, gem. 8,3%) op weg naar Arette. Deze waardige laatste etappe van uw fietsvakantie Spaanse Pyreneeën Oost naar West kent nog één obstakel op weg naar eindpunt Saint-Jean-Pied-de-Port. De Col Bagargui (1327 hm) is een klim van ongeveer 10 kilometer met een stijgingspercentage van 10%. Vervolgens daalt u af naar eindpunt Saint-Jean-Pied-de-Port.

Dag 9. Vertrek fietsbus naar Nederland

Na het ontbijt eindigt de reis voor u ’s avonds met de fietsbus naar huis reist. Voor de liefhebber is er nog een rondrit uitgezet.

Rondrit Col d’Ispéguy – Irissarry, 39 km of 61 km
U fietst via een grotere weg naar St. Étienne de Baïgorry. In het dorp start de 8 km lange klim naar de Col d’Ispéguy. Hierbij maakt u 510 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.3%. De top gelegen op 672 m is tevens de grens met Spanje. Terugkeren doet u via dezelfde weg en hierbij kunt u een genieten van de fantastische uitzichten op de vallei. Het langer alternatief maakt na de Col d’Ispéguy en de terugkeer naar St. Étienne de Baïgorry nog een noordelijke lus. U fietst door een agrarisch gebied afgewisseld door mooie stukjes bos en klein dorpjes. Na Ossès worden de kleinere wegen opgezocht en volgen talloze kortere klimmetjes.

Dag 10. Aankomst Nederland

Inbegrepen

• 7 overnachtingen in hotels op basis van 2/3-persoonskamer met (meestal) bad of douche/wc
• Vervoer Nederland – Spanje/Frankrijk per Royal Class fietsbus v.v. (code BSFRGAR heen, BSSPPAM terug)
• Ontbijt en diner vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 9
• Lunchpakket
• Verzorging onderweg
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

• Kaart: Michelin 574 (1:400.000) & 342 (1:150.000)
• 1 persoonskamer
• Reis- en annuleringsverzekering

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die verricht zijn. De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider meestal in de loop van de dag op de route zien. Hij kan u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website

Routebeschrijving

U ontvangt het routeboekje met routebeschrijving, hoogteprofiel en overzichtskaartje circa 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

Hotels

De hotels waarin u verblijft zijn van 2 à 3 sterren niveau. Alle hotelkamers hebben een douche. De meeste hotels hebben een eetzaal en een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast hebben sommige hotels een kleine bar en terras.

Fietsbus

De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de fietsbus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 2) aan in Garriguella. Voor de terugreis vertrekt u op zaterdagavond (dag 9) en komt u op zondag aan in Nederland.

De reistijd vanaf Breda naar Garriguella bedraagt ongeveer 20 uur, de fietsbus zal rond 08.45 in Garriguella aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus

Cycletours Fietsbus

Heenreis (BSSPGAR)

Vrijdag
• 09.45 V Amsterdam
• 11.00 V Utrecht
• 12.30 V Breda
Zaterdag
• 06.30   Trèbes
• 08.45 A Garriguella

Terugreis (BSSPPAM)

Zaterdag
• 23.45 V St.-Jean-Pied-de-Port
• 01.30    Plage de Moliets
Zondag
• 16.30 A Breda
• 18.00 A Utrecht
• 19.00 A Amsterdam

 

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Bagagevervoer

Bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming, een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.
Het dragen van een helm is verplicht in Spanje!!

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping.