Fietsvakantie Spanje Mallorca

Fietsvakantie Spanje Mallorca individueel
Niveau 1
| Reiscode MHI | Individueel | Hotel | 8 dagen | Vliegtuig

Tijdens deze fietsvakantie Spanje Mallorca fietst u over het grootste eiland van de Balearen. Mallorca is vooral bekend als strandbestemming, zeker rondom de hoofdstad Palma di Mallorca. Deze fietsreis begint op flinke afstand van Palma in het aan de zuidkant gelegen Campos. Vandaar fietst u de hele week in gevarieerde routes door het binnenland. Zo ontdekt u tijdens deze fietsvakantie het ware Mallorca. U doet plaatsjes als Randa, Sineu, Alcudia en Moscari en verblijft in  kleine boetiekhotels met een heel eigen sfeer. De week eindigt in het mooie Middeleeuwse Pollença, gelegen aan de noordkust. Onthaasten in een prima klimaat.

Fietsreis Spanje Mallorca

• Het authentieke MallorcaCycletours Fietsvakantie Spanje Mallorca MHI kaartje
• Met bagagevervoer
• Verblijf in 2 boetiekhotels
• Ook met E-bikes mogelijk

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon bij verblijf in 2-persoonskamer
Iedere dag vanaf 2 maart t/m 27 oktober € 798.-
Toeslag 1-persoonskamer € 264,-
Toeslag half pension € 193,-

Bij te boeken

Extra nacht Pollença (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Maart t/m oktober € 75,-
Toeslag 1-persoonskamer € 50,-

Transfer luchthaven naar Campos (tot 4 pers.) € 50,-
Transfer Pollença naar luchthaven € 80,-
Vliegreis Schiphol – Palma di Mallorca v.v. incl. 15 kg ruimbagage

Fietshuur

Hybride € 90,-
E-bike € 150,-
GPS apparaat € 30,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Campos

Na aankomst op het vliegveld van Palma de Mallorca wordt u, indien u een transfer heeft geboekt, opgehaald en gebracht naar uw hotel in Campos. Bij aankomst ligt bij de receptie en infopakket voor u klaar.
De volgende ochtend worden uw fietsen gebracht.

Dag 2. Campos, rondrit, 40 km / 152 hm

Vandaag fietst u een ontspannen rondrit naar de stranden, langs de zoute lagunes met een grote populatie aan flamingo’s. Voorts genieten aan het zwembad van uw hotel. Dit hotel is eigendom van de familie. Op Mallorca zijn ze trots op hun keuken met allemaal huisgemaakte gerechten.

Dag 3. Campos – Randa, 38 km / 547 hm

De tweede fietsdag van deze fietsvakantie in Spanje bestaat uit een rustige rit over smalle weggetjes met aanwijzingsbordjes speciaal voor fietsers. U gaat eerst een stukje zuidwaarts en dan in noordelijke richting richting het einddoel van vandaag pelgrimsoord Randa met zijn verschillende kloosters. U fietst door boomgaarden vol amandelbomen en rustieke dorpjes.

Dag 4. Randa, rondrit, 41 km / 554 hm

Het van deze rondrit is Sineu. De geschiedenis van dit stadje gaat zelfs terug tot aan de prehistorie. De bloeitijd was toch vooral in de Middeleeuwen. De voormalige koninklijke residentie getuigt daarvan. Tegenwoordig is daar een nonnenklooster in gevestigd. De plaats is daarnaast bekend om zijn wekelijkse en jaarlijkse markt. Voor het overige rijdt u door lieflijke landschappen.

Dag 5. Randa – Moscari, 40 km / 375 hm

U heeft vandaag een prachtig uitzicht op de Tramontana bergen. U blijft overigens aan de voet van deze bergketen, dus er wordt niet veel geklommen op weg naar Moscari. In dit lieflijke plaatsje verblijft u een klein plattelandshotel met zwembad en een uitstekende keuken.

Dag 6. Moscari rondrit, 36 km / 443 hm

Vlakbij Moscari ligt het beschermde natuurpark Binibona. Dit prachtige park staat bekend om de vele inheemse insecten, bloemen en bomen. U fietst door deze oase van rust aan de voet van de Tramontana bergrug, langs olijfgaarden en de mooiste landschappen van Mallorca. Vooral fietsers en wandelaars bepalen de sfeer

Dag 7. Moscari – Pollenca, 40 km / 287 hm

De laatste route van de deze fietsvakantie op Mallorca staat in het teken van veel geschiedenis en herinneringen aan oude beschavingen. U komt door Alcudia. Deze rond 900  door Arabieren gestichte vestingstad is lange tijd de hoofdstad van Mallorca geweest. De vestingmuren met twee grote stadspoorten herinneren aan een groots verleden. Heerlijk om het oude centrum met zijn smalle schaduwrijke straatjes te doorkruisen naar het centrale plein. Daarna fietst u naar het eindpunt van deze reis Pollença, gelegen aan de noordkust. Deze veel “jongere” stad, immers pas in de zestiende eeuw gebouwd, heeft ook weer de kenmerkende plattegrond van smalle straatjes een groot plaza major. Genoeg te zien dus.

Dag 8. Vertrek naar Nederland of verlenging

Transfer naar vliegveld en vertrek.

Inbegrepen

• 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc, 6x met zwembad
• 7x ontbijt
• Bagagevervoer
• Routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Palma di Mallorca v.v.
• Transfer luchthaven Palma naar Campos en van Pollenca naar vliegeveld
• Halfpension
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Campos of Pollenca
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels of bij het hotel zelf, zijn genoeg restaurants te vinden. Indien gewenst kunt u half pension boeken.

Routebeschrijvingen

De routebeschrijving bestaat uit een beschrijving die wordt aangevuld met kaartmateriaal. Het kaartmateriaal is niet ingetekend en kan als aanvulling op de routebeschrijving worden gebruikt. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening meet te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

U verblijft tijdens de reis in kleinere boetiek hotels. Allemaal nog eigendom van de familie, met een eigen sfeer en sommige met een bijzondere keuken met huisgemaakte gerechten. De hotels hebben allemaal zwembad, behalve in Pollença. Dit hotel ligt namelijk in het centrum van de stad.

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven) dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfer

Indien geboekt, wordt u bij de luchthaven opgehaald door een taxi namens onze plaatselijke vertegenwoordiger voor de transfer naar Campos en terug vanuit Pollença naar het vliegveld.
Hij is herkenbaar door een bordje met uw naam.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de ochtend na de dag van aankomst einde van de middag aan u overhandigd in uw hotel. Tevens wordt de fiets dan nog even afgesteld en ontvangt u indien nodig nog wat instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas, reparatieset, kaart en bidonhouder en slot. Helm is inbegrepen.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u vragen om er rekening mee te houden dat het voor de bagagevervoerder prettiger is om twee lichtere tassen (+/- 10 kg) te moeten tillen in plaats van één zware tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten


Cycletours Fietsvakantie Spanje Mallorca MHI kaartje