Fietsvakantie Spanje Picos de Europa hotel

Cycletours Fietsvakantie Spanje Picos_de_europa_-_san_glorio

Niveau 6 | Renners | Reiscode SPH | Groep | Hotel | Rondreis | 8 dagen | Fietsbus

Enorme klimmen, diepe valleien. Het Spaanse nationale park Picos de Europa is een feest voor fietsers die van een sportieve uitdaging houden. U kunt uw hart ophalen bij de beklimming van een aantal bekende Vuelta-toppers, zoals de klim naar Lagos di Covadonga. Het kleinst mogelijke bergverzet monteren! Tegelijk kunt tijdens deze fietsvakantie genieten van het weidse landschap rond de stuwmeren aan de voet van de Picos, de fantastische vergezichten en de kleurrijke kloven. Maar bovenal: het is hier heerlijk klimmen.

Hoogtepunten fietsreis bergen in Noord-Spanje

• Doorkruis Picos de Europa
• Vuelta-uitdaging Lagos di Covadonga
• Fantastische vergezichten en de kleurrijke kloven
• Bagagevervoer en technische ondersteuning
• Hotels met alle faciliteiten voor de fietser

Reisdata

Met fietsbus
12 juli 2019 Niet boekbaar in 2019

Reissom (code SPH)

Met fietsbus € 1.350,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

1 persoonskamer
Kaart: Michelin 572

Dag 1. Aguilar de Campóo – Boca de Huérgan0, 111 km / 1450 hm

U komt in de ochtend aan in Aguilar de Campóo en na een goed ontbijt start de dag gelijk met de eerst etappe. Er volgen nu 2 langere stukken vals plat over een hoogvlakte met graan, mais en zonnebloemen. Na Cevera de Pisuerga klimt u naar het het stuwmeer van Cevera-Ruesga. De bergen naderen en met de Alto de la Varga (1413 m) is er de eerste echte klim van deze reis. Vervolgens slingert de route zich langs 2 fantastisch ogende stuwmeren, het Embalse de Camporredondo en het Embalse de Compuerto. Na Velilla del Río Carrión volgen nog 2 lichte klimmetjes naar de Puerto de la Portillas (1275 m) en de Puerto de los Picones (1316 m) alvorens af te dalen naar het kleine Boca de Huérgano.

Dag 2. Boca de Huérgano – San Isidoro, 110 km / 1150 hm

De eerste 17 km, stroomopwaarts langs de riviertjes Yuso en Puema zijn vals plat te noemen. Nog 5 km klimmen en er is de eerste top van de dag, de Puerto de Pandetrave (1562 m). Ondertussen bevindt u zich in Parque Nacional de Los Picos de Europa. Na een afdaling langs idyllische dorpjes volgt een pittiger klim naar de Puerto de Panderruedas (1450 m). 9.4 km, gemiddeld 5.6 %, maar met pieken tot 10%. Na het stuwmeer van Riaño gaat de weg opnieuw stijgen en via de Puerto de Tarna (1490 m) bereikt u na 20 km het hoogste punt van de dag, de Puerto de las Señales (1625 m). En dan is het afdalen naar het dorpje Puebla de Lillo en nog 15 kilometer licht stijgen naar San Isidoro en het hotel.

Dag 3. San Isidoro – Sena de Luna, 117 km / 1400 hm

Na de afdaling naar Puebla de Lillo rijdt u via het stuwmeer van Porma en vervolgens de gelijknamige rivier naar Boñar, een ietwat groter dorp. Na Valdepiélago gaat de weg lichtjes stijgen en loopt de route door een mooie kloof gevormd door de Río Curueño. Vervolgens klimt u naar de Collada de Valdeteja (1382 m). De afdaling gaat door tal van kleine dorpjes. De Collada de Cármenes (1339 m) is de tweede top van de dag. En ook hier zijn de uitzichten erg fraai. Na Villamanín de la Tercia bevindt u zich opnieuw op een kleine stijgende weg en fietst u alweer door de typische dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Het stuwmeer van Casares is prachtig gelegen tussen de bergtoppen en met een kort klimmetje naar de Alto del Túnel de Aralla (1491 m) verlaat u de hoogvlakte. Na de afdaling volgt het stuwmeer van Los Barrios de Luna en even later bereikt u het kleine dorpje Sena de Luna.

Dag 4. Sena de Luna – Mieres, 113 km / 1750 hm of 139 km / 3000 hm

De eerste 15 km van deze prachtige etappe lopen stroomopwaarts langs de riviertjes Río Luna en Río Torrestío in de Valle de San Emiliano. Vervolgens klimt u in 6.5 km naar de Puerto de Ventana (1587 m). Er volgt een 30 km lange en bochtige afdaling door twee prachtige kloven waarna de weg weer gaat stijgen. Ook van deze 19.4 km lange klim is het eerste gedeelte eerder vals plat te noemen. Op de Alto de la Cobertoria (1173 m) krijgt u prachtige vergezichten op bergtoppen en valleien. Een steile afdaling brengt u bij het grotere Pola de Lena, waar u kunt genieten van een terrasje alvorens het hotel in Mieres op te zoeken.

139 km / 3000 hm
Na de Alto de la Cobertoria zoekt u via kleinere wegen en een pittig kort klimmetje de voet van de Angliru op. In La Vega kunt u er voor kiezen één van de steilste hellingen in Europa te beklimmen. Of u laat deze links liggen en fietst door naar Mieres waar u kunt genieten van een terrasje.

Dag 5. Mieres – Cangas de Onis, 131 km / 2000 hm

Een erg mooie etappe met geen uitgesproken hoge toppen doch er moet wel stevig geklommen worden. U fietst doorheen een groen heuvellandschap in een meer bevolkt gebied, van het ene dorpje naar het andere. De weg gaat al snel stijgen langs de Río Aller. Vanuit Cabañaquinto klimt u naar het hoogste punt van de dag: de Alto de la Colladona (850 m). Na de afdaling loopt de route doorheen het grotere Pola de Laviana, ideaal voor een koffie op een terrasje. Even verder gaat het opnieuw bergopwaarts naar de Alto de la Faya Los Llobos (650 m). Ook in Nava kunt u even verpozen. Vervolgens krijgt u op kleine, bochtige wegen een opeenvolging van onregelmatige klimmetjes geserveerd met als laatste piek de Alto de la Llama (418 m). U daalt af naar het grotere Arriondas en volgt de Río Sella stroomopwaarts tot bij het toeristische Cangas de Onís.

144 km / 2300 hm
Bij Pandenes, na 76 km kunt u verder noordwaarts fietsen naar Villaviciosa, gelegen vlakbij de kust. U duikt terug landinwaarts en zodoende gaat de weg stijgen. Na de Alto de la Llama (418 m) daalt u af naar het grotere Arriondas en volgt u de Río Sella stroomopwaarts tot bij het toeristische Cangas de Onís.

156 km / 3000 hm
Bij de Alto de la Llama, na 109 km kunt u nogmaals een lusje maken richting de kust. Op een kleinere weg start een kort klimmetje en tijdens de afdaling krijgt u de zee in zicht. Daarna trekt de route terug landinwaarts en start de pittige klim naar de Mirador del Fito (576 m). Bij de top aanschouwt u aan de ene kant de fantastisch ogende kustlijn en aan de andere zijde de bergtoppen van de Picos de Europa. Ten slotte daalt u af naar het grotere Arriondas en volgt u de Río Sella stroomopwaarts tot bij het toeristische Cangas de Onís.

Dag 6. Cangas de Onis – Potes, 81 km / 850 hm of 125 km / 2500 hm

Deze kortere etappe begint met vals plat stroomopwaarts langs de Río Güeña. Na het verlaten van de rivier volgt een kort klimmetje en vervolgens gaat u afdalen naar Arenas de Cabrales. Even verder fietst u door een eerste mooie kloof. Na Panes gaat het stroomopwaarts langs de rivier Deva. Hierbij geniet u van de 20 km lange en fantastisch ogende kloof van La Hermida. In het toeristische Potes kunt u nog genieten van een terrasje alvorens uw hotel op te zoeken.

125 km / 2500 hm
Bij Cangas de Onís start een 50.8 km(!) lange klim. Eerst stroomopwaarts langs de Río Sella, waarbij u door de mooie en lange kloof van los Beyos fietst. Dan naar de Puerto de El Pontón, de eerste col van de dag. U klimt zowat onmiddellijk verder naar de Puerto de Panderruedas (1450 m). Na de afdaling start bij Posada de Valdéon de klim naar de Puerto de Pandetrave (1562 m). En daarna gaat u nogmaals stijgen naar de Puerto de San Glorio (1609 m). Ten slotte brengt een lange, mooie en bochtige afdaling met fantastische uitzichten op valleien en bergtoppen u bij het toeristische Potes.

Dag 7. Potes – Aguilar de Campóo, 86 km / 1585 hm

Deze laatste etappe start met de 29 km lange klim naar de Puerto de Piedrasluengas (1355 m). Nadien verliest u amper hoogte. Na het stuwmeer van Requejada en het stadje Cervera de Pisuerga fietst u al snel op rustige weggetjes door een fantastisch landschap bezaaid met grillige rotsen en met vele kleine dorpjes. Hier blijft het min of meer vlak totdat u bij het stuwmeer Embalse de Aguilar bij het hotel aankomst. Tijd om aan het water uit te rusten van deze reis door de Picos de Europa.

Dag 8. Aguilar de Campóo, vertrek naar Nederland

’s Avonds stapt u in de bus naar Nederland.

Inbegrepen

• 7 Overnachtingen in hotels op basis van 2/3-persoonskamer met (meestal) bad of douche/wc
• Ontbijt en diner vanaf ontbijt op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
• Lunchpakket
• Verzorging onderweg
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

• Vervoer Nederland – Spanje per Royal-Class fietsbus v.v. (buscode BSSRB)
• 1-persoonskamer
• Reis- en annuleringsverzekering

 
Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die verricht zijn.

De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider meestal in de loop van de dag op de route zien. Hij kan u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

De hotels waarin u verblijft zijn van 2 à 3 sterren niveau. Alle hotelkamers hebben een douche. De meeste hotels hebben een eetzaal en een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast hebben sommige hotels een kleine bar en terras.

Fietsbus

De reis met de fietsbus duurt 10 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Aguilar de Campóo. Terug vertrekt u vanaf Aguilar de Campóo op zaterdagavond (dag 8) en komt u op zondag aan in Nederland.
De reistijd vanaf Breda naar Aguilar de Campóo bedraagt ongeveer 21 uur, de bus zal rond 09:00 in Aguilar de Campóo aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus (BSSRB)

Cycletours Fietsbus

Heenreis

vrijdag
• 09.00 V Amsterdam
• 10.15 V Utrecht
• 11.45 V Breda
zaterdag
• 09.00 A Aguilar de Campóo

Terugreis

zaterdag
• 21.00 V Aguilar de Campóo
zondag
• 17.30 A Breda
• 19.00 A Utrecht
• 20.00 A Amsterdam

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Bagagevervoer

Bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming.Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

In Spanje is het dragen van een fietshelm verplicht!

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).