Fietsvakantie Frankrijk Zuidelijke Alpen, hotel

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Zuidelijke Alpen, hotel HGB

Niveau 6 | Renners | Reiscode HGB | Groep | 2 Hotels | 8 dagen | Fietsbus, eigen vervoer

Deze Fietsvakantie Frankrijk Zuidelijke Alpen, hotel start in Guillestre. Van hieruit bedwingt u de Zuidelijke Alpen. De Col d’Izoard, Col d’Allos, Col Agnel en Col de la Bonette zijn slechts vier van de vele iconen die dit parcours sieren. U wordt begeleid door een mecanicien, zodat u onbezorgd van alle gemakken bent voorzien. Deze fietsvakantie staat in het teken van de fiets, de fiets en anders niets. Hoewel, het wonderschone landschap…

• Fietsen over de hoogste cols van Frankrijk in een prachtige natuurFietsvakantie Frankrijk Zuidelijke Alpen hotel HGB kaart
• Minimale verplaatsingen en maximaal fietsplezier
• Beklimming van onder meer Col de la Bonette, Col de Vars, Col d’Agnel, en Col d’Izoard
• Gedetailleerde routebeschrijvingen en GPS tracks
• Keuze uit 2 afstanden per dag
• Ontbijt, verzorging onderweg en diner zijn inbegrepen
• Bagagevervoer

Boeken

Reisdata

Met fietsbus
17 augustus 2018 Gegarandeerd vertrek
31 augustus 2018 Gegarandeerd vertrek

Eigen vervoer
18 augustus 2018 Gegarandeerd vertrek
1 september 2018 Gegarandeerd vertrek

Reissom (code HGB)

Met fietsbus € 1359,-
Met eigen vervoer € 1099,-

Fietshuur Racefiets € 125,-
Kaart: Michelin 334 (1:150.000) € 8,95

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1: startpunt Guillestre

U wordt in de loop van de dag verwacht in het hotel in Guillestre. Indien u met de fietsbus reist, wordt u van Sisteron opgehaald met een busje (max. 4 personen).

Dag 2: Guillestre, rustdag of rondrit Col d’Izoard 62 of 96 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
Korte route
Vandaag staat de Col d’Izoard (2360 m) via de klassieke zuidkant op het programma. Vele Tourduels zijn op deze weg al uitgevochten. De 25 km lange klim begint rustig met stukjes vals plat. Na de afslag even voor Château Queyras wordt de klim pittiger. 8 km voor de top klimt u 5 km aan een gemiddelde van 9%. Na de col bereikt te hebben keert u terug naar Guillestre via dezelfde weg.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Alpen 3
La boucle d’Izoard is een goed bewegwijzerde fietsroute vanuit Guillestre. U klimt zoals bij de kortere rondrit via de zuidkant naar de Col d’Izoard. Daarna daalt u af naar Briançon. Vervolgens fietst u via kleinere wegen door de vallei van de Durance terug naar Guillestre en hierbij krijgt u nog wat kortere klimmetjes onder de wielen geschoven. Elke kilometer staat een bordje met de te verwachten stijging of daling.

Dag 3: Guillestre, rustdag of rondrit Col Agnel 84 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
Vandaag fietst u naar de Italiaanse grens met de mooie maar zware Col Agnel. Met een hoogte van 2744 meter is de Agnel één van de hoogste bergpassen van Europa. U fietst door het dal naar Ville-Vieille om de benen vast op te warmen. De klim begint gelijkmatig met een stijgingspercentage van rond de 7%. Halverwege de klim zijn er enkele kilometer iets minder steil, waardoor de druk een beetje van de benen kan komen. De laatste 8 km van de 21 km lange klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8% met uitschieters tot 12%.

Dag 4: Guillestre – Jausiers, 43 of 74 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
Korte route
In Guillestre start meteen de 19 km lange klim naar de Col de Vars (2109 m). Nadien daalt u af naar de vallei van de Ubaye.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Alpen 3
In Jausiers kunt u na 43 km het hotel opzoeken of uw weg vervolgen tot bij Barcelonnette. Even voor het stadje ligt de mooie 9 km lange klim naar Super Sauze, een klein skioord gelegen op een hoogte van 1700 m.

Dag 5: Jausiers, rustdag of rondrit Colmars 135 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
U beklimt 3 mooie cols op vooral kleinere wegen en fietst hierbij ruim 50 km bergop met meer dan 3300 hoogtemeters. Net voorbij Barcelonnette start de 17 km lange klim naar de Col d’Allos (2247 m). Na de afdaling volgt bij Colmars les Alpes de beklimming (11.5 km) van de Col des Champs (2087 m). De 20 km lange Col de la Cayolle (2326 m) is de derde uitdaging van de dag waarna een mooie afdaling door de Gorges du Bachelard u opnieuw in Barcelonnette brengt.
Als u het liever rustiger aan doet deze dag kunt ook vanuit Barcelonnette de beklimming van de Pra-Loup (1630 m) fietsen. Een klim van 7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van tegen de 7%

Dag 6: Jausiers, rustdag of rondrit Col de la Bonette 49 of 102 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
Korte route
Van bij het hotel gaat u meteen klimmen naar de Col de la Bonette. De klim is 23 km lang en met een hoogte van 2802 m is dit het hoogste punt van de reis. De stijgingspercentages blijven de gehele klim rond 7% a 8%, er zijn dus weinig herstelmomenten. U maakt 1585 hoogtemeters (gemiddeld stijgingspercentage 7%). Eenmaal bovengekomen zal u met een voldaan gevoel via dezelfde weg afdalen naar Jausiers.

Lange routeFietsvakantie Frankrijk Alpen 3
U kunt na de top ook aan de andere kant afdalen naar St. Étienne de Tinée. Vandaar kunt u vervolgens de klim een tweede keer beklimmen. U maakt hierbij 1660 hoogtemeters in 25 km (gemiddeld stijgingspercentage 6,6%).

Dag 7: Jausiers – Guillestre, 87 km

Fietsvakantie Frankrijk Alpen 3
Vanuit Jausiers fietst u 33 km stroomafwaarts (dus lichtjes dalen) langs de rivier Ubaye. Bij het stuwmeer van Serre-Ponçon wacht de eerste klim van de dag: Col de Pontis (1301 m), een pittige klim van 5.3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9.5%! De uitzichten zijn de beloning. Na de brug over het meer begint de tweede klim naar Puy Sanières (1180 m, 6.2 km). Ook hier krijgt u nog mooie uitzichten op het lager gelegen Lac de Serre-Ponçon. Na Embrun loopt de route door de vallei van de Durance, veelal op kleine wegen, met hier en daar nog een kort klimmetje.

Dag 8: Vertrek naar Nederland

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. De deelnemers die met de fietsbus terugrijden kunnen nog één van de omliggende cols bedwingen vóór de transfer terug naar Sisteron.

Inbegrepen

• 7 Overnachtingen in hotels op basis van 2/3-persoonskamer met (meestal) bad of douche/wc
• Ontbijt en diner vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
• Lunchpakket
• Verzorging onderweg
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

• Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal-Class fietsbus v.v. (buscode BSFAS) en transfer naar en van Guillestre.
Fietshuur
• 1-persoonskamer € 225,-
• Kaart: Michelin 334 (1:150.000)
• Reis- en annuleringsverzekering

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die verricht zijn. De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider meestal in de loop van de dag op de route zien. Hij kan u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Routebeschrijving

U ontvangt het routeboekje met routebeschrijving, hoogteprofiel en overzichtskaartje circa 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen. Geschikte kaarten zijn Michelin 334 (1:150.000).

Hotels

De hotels waarin u verblijft zijn van 2 à 3 sterren niveau. Alle hotelkamers hebben een douche. De meeste hotels hebben een eetzaal en een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast hebben sommige hotels een kleine bar en terras.

Fietsbus

De reis met de fietsbus is 10 dagen. Op de heenreis vertrekt de fietsbus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Sisteron. De reistijd vanaf Maastricht naar Sisteron bedraagt 14 uur, de bus zal rond 09.00 in Sisteron aankomen. Van daaruit wordt u door uw reisbegeleider opgewacht en met een busje naar Guillestre gebracht. U zult aan het eind van de ochtend in Guillestre zijn. Voor de terugreis vertrekt u op zaterdagavond (dag 8) weer vanaf Sisteron en komt u op zondag aan in Nederland.

Reisschema fietsbus BSFAS

Cycletours fietsbus

Heenreis

vrijdag
• 11.45 V Amsterdam
• 13.00 V Utrecht
• 15.00 V Eindhoven
• 16.30 V Maastricht
zaterdag
• 06.00     Avignon
• 09.00 A Sisteron

Terugreis

zaterdag
• 20.00 V Sisteron
• 23.00     Avignon
zondag
• 10.30 V Maastricht
• 12.00 A Eindhoven
• 14.00 A Utrecht
• 15.00 A Amsterdam

De huurfiets

U kunt bij Cycletours, indien bij boeking opgegeven, een fiets huren. Klik hier voor meer informatie

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Bagagevervoer

Bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping/hotel. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).

Fietsvakantie Frankrijk Zuidelijke Alpen hotel HGB kaart