Fietsvakantie Zwitserland met kinderen 3-merenroute

Cycletours Fietsvakantie Zwitserland met kinderen 3-merenroute

Niveau 1 | Reiscode ZAC | Individueel | Hotel | 7 dagen | Eigen vervoer, trein, vliegtuig

Zwitserland wordt vaak geassocieerd met wintersport en duur. Er valt juist in de rest van het jaar veel te ontdekken en het prijsniveau valt reuze mee. Het is geweldig gastvrij en veilig land met overweldigende landschappen en prachtige natuur. De Zwitsers zijn zeer zuinig op hun natuur. De vele bijna sprookjesachtige dorpen getuigen van een oude cultuur. De streek, waar deze fietsreis door voert, wordt ook wel het Mittelland genoemd. Deze fietsvakantie Zwitserland met kinderen 3-merenroute gaat van via autovrije fietspaden naar het land van de 3-meren. Zeer fietsvriendelijk. Veel autovrije fietspaden, langs de rivier, gemakkelijk te fietsen. Zeer waterrijk gebied, dus volop activiteiten voor de kinderen mogelijk.

Hoogtepunten fietsreis families Zwitserland

• Veilig fietsen
• Veel wateractiviteiten
• Ooievaarskolonie
• Met bagagevervoer

Boeken

Reisdata en Prijzen 2019

Per persoon
Bij verblijf in 2-persoonskamer

Iedere dag vanaf 4 t/m 24 mei € 529,-
Iedere dag vanaf 25 mei t/m 16 augustus € 575,-
Iedere dag vanaf 17 augustus t/m 27 september € 549,-
Iedere dag vanaf 28 september t/m 13 oktober € 529,-

Toeslag 1-persoonskamer € 190,-

Kinderprijzen 2 t/m 15 jaar
Iedere dag vanaf 4 t/m 24 mei € 440,-
Iedere dag vanaf 25 mei t/m 16 augustus € 485,-
Iedere dag vanaf 17 augustus t/m 27 september € 465,-
Iedere dag vanaf 28 september t/m 13 oktober € 440,-

Fietshuur
Hybride € 95,-
E-fiets € 210,-
Aanhangfiets € 55,-

Extra nacht Aarau (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Mei t/m oktober 2019 € 72,-
Toeslag 1-persoonskamer € 40,-

Extra nacht Murten (incl. ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Mei t/m oktober 2019 € 72,-
Toeslag 1-persoonskamer € 40,-

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Boeken

Dag 1. Aankomst Aarau

Na aankomst gaat u naar uw hotel. Na het welkom heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Aarau is de hoofdstad van het kanton Aargau. Een prachtige oude stad, het ontdekken zeker waard. Overigens Albert Einstein heeft hier zijn middelbare schooldiploma gehaald.

Dag 2. Aarau – Aarwangen, 35 km

Door dichte bossen langs de rivier de Aare fietst u naar Olten, een mooi oud stadje, gelegen aan de voet van het Jura gebergte, met veel musea. U vervolgt uw weg naar Aarwangen, waar u tevens het gelijknamige kasteel passeert.

Dag 3. Aarwangen – Meienried, 30 km

Een prachtige route ligt vandaag in verschiet. U fietst eerst naar Solothurn. De mooiste barokstad van Zwitserland. De rivieren de Aare en de Emme komen hier samen. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door de gildehuizen, de vele waterbronnen en de St. Ursen kathedraal. Prima plek voor een wandeling en en rustpauze op een van de vele terrassen Daarna gaat u naar het zeer oude dorpje Meienried naar de boerderij van de familie Käser, waar u de nacht doorbrengt in het hooi!

Dag 4. Meienried – Biel, 20 km

Via de uitlopers van de Aare arriveert u in het 3 Merengbied. Onderweg kunt u het wildreservaat van Witi bezoeken. Dit is het broedgebied van ooievaars. U vervolgt naar de andere kant van het van Biel naar de stad Biel. Deze middeleeuwse stad is tweetalig Frans/Duits en is tevens de wereldhoofdstad van de horloge industrie. Vele beroemde merken hebben hier hun oorsprong of hun hoofdkwartier.

Dag 5. Biel – Murten, 40 km

U verlaat de zogeheten Middelland route voor kleine omweg naar Murten. Dit Middeleeuwse stadje ligt aan de zuidoostelijke oever van het meer van Murten. Vanaf de boulevard kan men dan ook de vele watersportactiviteiten bekijken of beoefenen. Maar zeker ook het oude centrum binnen de stadsmuren met zijn schilderachtige straatjes trekken veel bezoekers. Zelfs op de stadsmuren kan men een wandeling maken! Kortom een prima verblijfsplaats.

Dag 6. Rondrit om het meer van Murten, 30 km

Vandaag ontdekt u het historische stadje Murten en de mooie wijndorpen van de regio Vully. Ideaal voor liefhebbers van geschiedenis, maar ook voor zwemvrienden, zonaanbidders en liefhebbers van goede wijn en regionale producten.

Dag 7. Vertrek naar Nederland of verlenging

Trein terug naar Aarau (niet inbegrepen) en vertrek naar Nederland of verlenging verblijf in Aarau of Murten

Inbegrepen

• 4x overnachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc
• 1x meerpersoonskamer in Hostel
• 1 slapen in het stro
• 6x ontbijt
• Bagagevervoer (één koffer p.p., max 20 kg)
• Fietstasje met routeboekje met beschrijving (Engelstalig), toeristische informatie en kaartmateriaal
• Persoonlijke ontvangst en routebespreking bij aankomst
• GPS tracks (op aanvraag)
• Service hulplijn

Bij te boeken

• Vliegreis Schiphol – Zurich v.v.
• Treinreis naar Nederland – Aarau v.v.
• Fietshuur
• Extra nacht(en) Aarau of Murten
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• Retour per trein van Murten via Biel en Olten naar Aarau. Approx. Circa CHF 50,- per persoon
• Parkeerkosten Aarau, plm CHF 20,- per dag
• Lokale toeristenbelasting
• Overige maaltijden en consumpties

Bijzonderheden

• Minimum deelname 2
• Voor kinderen tot 12 jaar is een fietshelm verplicht

Arrangement

Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.
U verblijft 4x in een 3 sterren hotel, 1x in een hostel en 1x bij de boer in het hooi.

Routebeschrijvingen

De fietsroute is grotendeels vlak. De gekozen wegen/paden zijn meestal autovrij.

De routebeschrijving bestaat uit een uitgebreid routeboek met kaartmateriaal en toeristische informatie. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg

Wanneer er onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Tevens willen we u melden dat het voor het bagagevervoer nodig is de bagage te verpakken in één koffer p.p. met een gewicht van max 20 kg. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

U verblijft 4x in een 3 sterren hotel, 1x in een hostel en 1x bij de boer in het hooi. Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren.

Een voorbeeld van een mogelijke accommodatielijst
Aarau – Hotel Aarauerhof

Aarwangen – Zum wilden Mann

Meienried – Bei Kasers

Nidau – Lago Lodge

Murten – Hotel Murtenhof und Krone


Treinreis

U kunt per trein reizen naar de beginstad en terug vanuit de finishplaats.  Om u een gedetailleerd reisschema en offerte te kunnen sturen hebben wij van u nodig de samenstelling en leeftijden van uw reisgezelschap, woonplaats en reisdata.

Eigen vervoer

Als u met eigen auto gaat, kunt u de volgende route nemen: Amsterdam – Arnhem – Nijmegen – Venlo – Koblenz – Karlsruhe – Basel – Aarau. De afstand Amsterdam – Aarau bedraagt plm 800 km.

In Aarau kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage van Aarau. Deze kost ongeveer CHF 20.- per dag.

Terugreis informatie

Vanuit Yvonand kunt u het makkelijkste per trein via Biel en Olten terug gaan naar Aarau. De kosten voor een treinrit zijn ongeveer CHF 50.- per persoon en duurt circa 2 uur.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan instructie. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Bagagevervoer

Het bagagetransport vindt plaats op de etappedagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg, verpakt in één koffer. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten