Huurfietsen

Is mijn eigen fiets geschikt?

Voor de meeste van onze reizen raden wij een fiets aan met minimaal 21 versnellingen. Fietsen met 3 versnellingen zijn beslist niet geschikt. De reizen kunnen in het algemeen gefietst worden op een hybridefiets, de zwaardere reizen vanaf niveau 5 op een racefiets. Niet alleen het aantal versnellingen is belangrijk maar vooral ook de variatie in de diverse tandwielen. Voor steilere hellingen heeft u beslist een 39 tandwiel voor en 28 tandjes achter nodig. Voor onze reizen vanaf niveau 6 raden wij een racefiets aan met een minimaal verzet van 52/39 x 13/27. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een fiets met 3-tandwielen (triple) voor, bijvoorbeeld 52/42/30. De meeste hybride fietsen beschikken over deze tandwielen en zelfs nog lichter.

Cycletours Hybride

De Cycletours Hybride is een sportieve en luxe toerfiets. Huurt u een fiets dan staat deze ter plaatse voor je klaar. Zeer licht van gewicht door het aluminium frame. Sportief en extra stabiel frame met een lage instap met 24 versnellingen, handremmen, antilekbanden, verlichting, spatborden, gemakkelijk verstelbaar zadel en bidonhouder, bagagedrager met stevige fietstas, reparatiesetje, pompje, fietscomputer en slot.

Damesmodelhybridefiets vrouw
Lichaamslengte/ framemaat
van 148 cm tot 159 cm /D48
van 160 cm tot 177 cm /D53
van 178 cm tot 185 cm /D57

Herenmodel
Lichaamslengte /Framemaat
van 150 cm tot 169 cm/ H50
van 170 cm tot 185 cm/ H57
van 186 cm tot 205 cm/ H61hybridefiets man

Huurprijs per week: € 80,-
Te verzekeren waarde: € 1050,- (controleer bij uw verzekering tot welk bedrag uw huurfiets is gedekt)

Borgsom ter plaatse te betalen: € 150,- of een kopie van uw creditcard

Racefiets

Merckx dames Montrealracefiets vrouw
De glansrijke geschiedenis van Eddy Merckx als aluminium frame bouwer is de reden voor deze Premium aluminium damesracefiets met een speciale dames geometrie. Dit houdt in dat er een kortere stuurpen, een smaller stuur en een specifiek dameszadel is gemonteerd. De fiets is afgemonteerd met Shimano 105 compact, voor 50-34t, achter 11-34t.

Merckx heren Blockhaus
De fiets wordt gepositioneerd als een lichte klimfiets die tegen een stootje kan. De fiets is afgemonteerd mat Shimano-105 met voor 50-34t en achter 11-28t. Het frame is van Ultra licht aluminium met een carbon voorvork. De racefiets is uitgerust met 22 versnellingen (2×11), bidonhouder, zadeltasje met reparatiesetje en binnenband, pompje, fietscomputer en slot.racefiets man

Huurt u de racefiets, dan staat deze ter plaatse voor je klaar. We hebben gekozen voor Standaard pedalen. U kunt uiteraard ook uw eigen pedalen meenemen met bijpassende schoenen. De begeleider zet uw pedalen voor u op de fiets.

Geef bij boeking uw lichaamslengte en binnenbeen lengte door voor de juiste framemaat.
Huurprijs per week: € 125,-

Te verzekeren waarde: € 1799,- (controleer bij uw verzekering tot welk bedrag uw huurfiets is gedekt)

Borgsom ter plaatse te betalen: € 150,- of een kopie van uw creditcard.

Belangrijk om te weten

Diefstal / schade Cycletours huurfietsen en lokale fietsen
U bent persoonlijk aansprakelijk voor schade aan of diefstal van uw huurfiets. Wij raden u aan om een goede reisverzekering af te sluiten die voldoende dekking biedt bij diefstal/beschadiging van uw huurfiets. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw reisverzekering. In de meeste gevallen geeft de verzekering een basisdekking tot € 300,- voor een huurfiets, welke niet toereikend is voor de Cycletours huurfietsen.

Het is via Cycletours mogelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij de dekking voor de (huur)fiets € 600,- bedraagt(Uitgebreid reisverzekering). Deze Uitgebreid reisverzekering kunt u uitbreiden met een extra bedrag voor hobby- en sportuitrusting. Met deze dekking is uw sportuitrusting, waaronder uw fiets, voor maximaal € 3500,- meeverzekerd (per reisgezelschap op 1 polis).
Voorwaarde is dat de fiets goed vast stond (aan een paal of hek) en op slot. Vermissing van losse onderdelen en schade valt niet onder deze dekking.
Voor meer informatie: Unigarant reisverzekeringen

Voorwaarden fietshuur
De fiets staat in het algemeen op de vakantiebestemming ter beschikking vanaf 12 uur op de dag van aankomst tot en met de laatste etappedag. Op de vakantiebestemming wordt een borgsom gevraagd. Deze krijgt u aan het einde van de reis retour bij onbeschadigde en schone teruggave van de fiets plus toebehoren. Is een eventuele schade hoger dan de borg, dan dient u deze ter plaatse te vergoeden. Normale slijtage wordt niet in rekening gebracht. De voorwaarden gelden ook als het gebruik van de fiets inbegrepen is in de reissom.

Diefstal en schade lokale fiets
U bent persoonlijk aansprakelijk voor schade aan of diefstal van uw huurfiets.

’s Nachts fietsen stallen
De begeleider of de accommodatieverschaffer zal u vertellen waar de fiets geplaatst kan worden. Zet de fiets altijd op slot, haal het computertje van het stuur en maak uw fietstassen leeg, zelfs wanneer uw fiets in een afgesloten garage wordt gestald.

Verkoop van huurfietsen
Jaarlijks vernieuwen wij een groot deel van ons huurfietsenpark. U kunt voor een aantrekkelijke prijs (vrijwel half geld) een bijna nieuwe fiets aanschaffen. De belangstelling voor de verkoop is ieder jaar weer erg groot. De datum van de verkoop maken wij bekend via onze digitale nieuwsbrief.