Fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën, kamperen, 1 week

Fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën, kamperen, 1 week

Niveau 6 | Renners | Reiscode PYW | Groep | Kamperen | Rondreis | 10 dagen | Fietsbus

Deze Fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën, kamperen, 1 week gaat over reusachtig gebergte tussen Frankrijk en Spanje. Maak tijdens deze 1-weekse kampeertrektocht kennis met de kronkelende weggetjes die zich een weg naar boven wanen door het ruige gebied. Fiets mee over de Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col de Peyresourde en de Col de Pailhères, allemaal bekend van de Tour de France.

• Mooie etappes door de ruige natuur van de hoge PyreneeënFietsvakantie Frankrijk Pyreneeen kamperen 1 week PYW kaart
• Van west naar oost over de meest beroemde cols van de Pyreneeën
• Beklimming van onder meer Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col de Peyresourde en Port de Pailhères
• Maaltijden uit de Cycletours keuken
• Bagagevervoer

Boeken

Reisdata

Met fietsbus
28 juni 2019 Niet boekbaar in 2019
9 augustus 2019 Gegarandeerd vertrek

Reissom (Reiscode PYW)

Met fietsbus 28 juni € 719,-
Met fietsbus 9 augustus € 739,- Gegarandeerd vertrek

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Kaart: Michelin 342, 343 en 344 (1:150.000) € 25,85

Boeken

Dag 1. Vertrek met de Fietsbus

U vertrekt comfortabel met de fietsbus vanuit Nederland naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u op wilt stappen.

Dag 2. Saint-Jean-Pied-de-Port – Oloron de Ste. Marie, 82 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 2
Na aankomst met de bus staat er voor u een ontbijt klaar op de camping ter voorbereiding op de eerste etappe. Door het glooiende landschap fietst u naar de voet van de 17,7 km lange klim naar de Col de Burdincurutcheta (1135 m). Vergis u niet in deze klim want er zitten behoorlijk steile gedeeltes in en hij is lang. Hierna is het voornamelijk afdalen, afgewisseld met een korte klim van 2 km naar Larrau. Na Larrau daalt u af door de Gave de Larrau. Het laatste gedeelte van de etappe gaat op- en neer naar de camping in Oloron de Sainte Marie.

Dag 3. Oloron de Ste. Marie – Argelès-Gazost, 95 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 3
Op het programma staan de Col de Marie-Blanque (1035 m, 9 km), de Col d’Aubisque (1709 m, 18 km) en de Col du Soulor (1474 m, 4 km).
Vooral de laatste 4 km naar de top van de Col de Marie-Blanque zijn erg zwaar! Laat u zich echter ook niet verrassen op de Col d’Aubisque. Twee kilometer voor de top is er in een scherpe bocht naar rechts een wit gekleurd hotel. Men denkt vaak dat dit de top al is, maar dan volgen er nog 2 kilometer. Tussen de Col d’Aubisque en de Col du Soulor fietst u over een smalle weg langs overhangende rotsen en steile afgronden, hetgeen een mooi gezicht oplevert. Na 3 km komt u de gedenkplaat van Wim van Est tegen.

Dag 4. Argelès-Gazost, rustdag of tijdrit Luz Ardiden, 67 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 4
U heeft vandaag de keuze, of lekker bijkomen van de busreis en de twee etappes of de klim naar Luz Ardiden.
Vanaf de camping fietst u geleidelijk stijgend naar Luz St. Saveur. Het begin van de klim naar Luz Ardiden ligt circa 900 meter buiten Luz St. Saveur. De klim gaat direct al redelijk steil omhoog. De weg vervolgt zich via vele haarspeldbochten en komt dan uit op een kaler gedeelte met mooie vergezichten. Het laatste gedeelte is nog behoorlijk pittig, maar het uitzicht op de top is overweldigend. U overbrugt tijdens deze rondrit 1010 hoogtemeters, waarbij het gemiddelde stijgingspercentage van de klim 6,9% bedraagt.

Dag 5. Argelès-Gazost – St. Lary Soulan, 89 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 5
U fietst vanaf Argelès-Gazost door de Gorge du Luz naar Luz-Saint-Saveur naar de voet van de Col du Tourmalet. Er volgt een klim van 18,5 km naar de top. Na Bareges heeft u de mogelijk om de Col du Tourmalet te beklimmen via de route van oud tourwinnaar Laurent Fignon of via de nieuwe route. De top ligt op 2115 meter. Via het skidorp La Mongie daalt u af naar St. Marie de Campan om vervolgens rechts af te slaan naar de Col d’Aspin (1489 m). Deze klim is een stuk minder steil dan de klim naar de Col du Tourmalet. Na de afdaling van de Col d’Aspin fietst u via een glooiende route naar St. Lary Soulan.

Dag 6. St. Lary Soulan – St. Girons, 123 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 6
Na een korte vlakke aanloop volgt een kort venijnig klimmetje van ongeveer 1,5 km waarna het geleidelijk aan door stijgt naar 1136 meter. Daarna gaat het dalend en glooiend naar de voet van de Col de Peyresourde voor een klim van 9,8 km naar de top op 1563 meter. De 13 km lange afdaling brengt u naar Luchon. Tussen Luchon en de voet van de klim naar Col de Mente zit nog een kort lastig klimmetje van ongeveer 2,5 km. De klim naar de Col de Mente is ongeveer 9 km. Na de afdaling van de Col de Mente volgt de laatste klim van de dag over een afstand van een 5 km naar de Col de Portet-d’Aspet. Na de afdaling volgt een geleidelijk dalende weg naar St.Girons.

Dag 7. St. Girons – Tarascon-sur-Ariège, 81 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 7
Hoewel de etappe niet te lang is, moet u wel 3 cols overwinnen, namelijk de Col de la Trappe (1110 m), de Col d’Agnes (1570 m) en de Col de Port de Lers (1517 m). Vooral de klim van ongeveer 10 km naar de Col d’Agnes zult u nog wel even voelen in de benen. Na een korte afdaling volgt dan nog de 5 km lange klim naar de Col de Port de Lers. Daarna is het enkel nog afdalen naar Tarascon sur Ariège.

Dag 8. Tarascon-sur-Ariège – Quillan, 118 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 8
Nog één lange etappe met een col van boven de 2000 meter, namelijk de Col de Pailheres (2001 m). Alvorens u daar op de top aankomt, heeft u al de Col de Maramare (1361 m) en de Col de Chioula (1431 m) overwonnen. Na de afdaling van de Col de Pailheres volgt zo rond de 97 km nog een klimmetje van 3 km. In de afdaling na deze klim pakt u nog twee colletjes mee, namelijk Col de Coudons (883 m) en de Col du Portel (6
01 m). Tijdens de laatste afdaling heeft u een schitterend zicht op het in een dal gelegen plaatsje Quillan.

Dag 9. Quillan – Trèbes, 85 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 9
Alweer de laatste etappe van uw fietsvakantie in Frankrijk, een zogenaamde “uitrij” etappe. Toch zitten er nog wel een aantal colletjes in,  al is de hoogste “slechts” 622 meter. Na alle “echte” cols zult u met deze geen problemen hebben. Het merendeel van deze etappe fietst u over de D613, zo kunt u zich ook eens concentreren op de mooie omgeving. ’s Avonds vertrekt u weer met de fietsbus naar Nederland vanuit Trèbes.

Dag 10. Aankomst met de Fietsbus in Nederland

U komt in de loop van de dag weer terug in Nederland aan met de fietsbus. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u uit wilt stappen.

Inbegrepen

• Camping– en douchegelden
• Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal Class fietsbus v.v. (code BSSSA heen, BSFLC terug)
• Veldkeuken
• Luifels, tafels en banken
• Reisbegeleiding
• Bagagevervoer
• Technische assistentie en materiaalservice
• Routebeschrijving
• GPS-tracks

Bij te boeken

• Kaart: Michelin 342, 343 en 344 (1:150.000)
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

• De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14, – per persoon per dag

Reisbegeleiding

De reisbegeleiding bestaat uit twee begeleiders. Zij zorgen voor etappe-informatie, bagagevervoer, technische assistentie en materiaalservice, verzorging onderweg en de boodschappen. In het eigen verplaatsbaar restaurant wordt er een heerlijke drie-gangenmaaltijd gekookt. Eén avond wordt er niet gekookt.

Eten & drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Technische assistentie en hulp

Tijdens de reis gaat er een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en de begeleiders zijn al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht.

Fietsbus

De reis met de fietsbus duurt 10 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 2) aan in St.-Jean-Pied-de-Port. Terug vertrekt u op zaterdagavond vanuit Trèbes en komt u op zondag aan in Nederland.
De reistijd vanaf Breda naar St. Jean-Pied-de-Port bedraagt ongeveer 18 uur, de bus zal rond 07.15 in St. Jean-Pied-de-Port aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Reisschema fietsbus

Cycletours Fietsbus

Heenreis (BSSSA)

vrijdag
• 10.45 V Amsterdam
• 12.00 V Utrecht
• 13.30 V Breda
zaterdag
• 05.30    Plage de Moliets
• 07.15 A St. Jean-Pied-de-Port

Terugreis (BSFLO)

zaterdag
• 20.00 V Trèbes
• 23.00     Milau
zondag
• 13.30 A Breda
• 15.00 A Utrecht
• 16.00 A Amsterdam

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.
Kamperen
De kampeerplaatsen zijn gereserveerd, u dient echter zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp. Dit is een reis met een mobiele keuken,wat inhoudt dat er een volledig ingerichte keuken mee gaat inclusief bekers, borden en bestek alsmede tafels en banken. De kosten voor de maaltijden betaalt u ter plaatse (circa € 12,- p.p.p.d.).

Bagagevervoer

Bagage en tenten gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming.Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeen kamperen 1 week PYW kaart